Mam problem. Nie jestem przystojny czy tez ladny , ale brzydki. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-28, 19:16   #1
TheBOY
Przyczajenie

Mam problem. Nie jestem przystojny czy tez ladny , ale brzydki.

Odkad pamietam moj wyglad byl moim kompleksem. Czesto mialem i mam problemy z cera. Mialem problemy z tradzikiem i innymi wypryskami. Ludzie zazwyczaj negatywnie komentowali to jak wygladam. Nie wiem juz co w sobie zmienic, zeby zaczac podobac sie plci pieknej. Ja nigdy nie patrzylem na to jak kto wyglada, ale czasami znajomym zdazylo sie skomentowac mnie, przez co wielokrotnie mialem dola. Prosze was doradzcie mi co zrobic aby zaczac byc atrkacyjnym. Nie wiem czy fryzura cos da. Moja skora jest sucho- tlusta przez co ciezko sie ja pielegnuje . Przepraszam was za brak polskich znakow . Tak jak wczesniej wspominalem prosze o pomoc. Zalacze tez swoje zdjecie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170628_201256.jpg (82,4 KB, 106 załadowań)
TheBOY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-30, 11:07   #2
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Mam problem. Nie jestem przystojny czy tez ladny , ale brzydki.

Cytat:
Napisane przez TheBOY Pokaż wiadomość
Odkad pamietam moj wyglad byl moim kompleksem. Czesto mialem i mam problemy z cera. Mialem problemy z tradzikiem i innymi wypryskami. Ludzie zazwyczaj negatywnie komentowali to jak wygladam. Nie wiem juz co w sobie zmienic, zeby zaczac podobac sie plci pieknej. Ja nigdy nie patrzylem na to jak kto wyglada, ale czasami znajomym zdazylo sie skomentowac mnie, przez co wielokrotnie mialem dola. Prosze was doradzcie mi co zrobic aby zaczac byc atrkacyjnym. Nie wiem czy fryzura cos da. Moja skora jest sucho- tlusta przez co ciezko sie ja pielegnuje . Przepraszam was za brak polskich znakow . Tak jak wczesniej wspominalem prosze o pomoc. Zalacze tez swoje zdjecie.
Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak cera sucho tłusta. Jeśli masz problem z przetłuszczaniem i jednocześnie odwodnioną skóra lub suchymi skórkami, to na 99% wynika to ze złej pielęgnacji, prawdopodobnie zbyt agresywnego mycia niedopasowanymi produktami, matowienia za wszelką cenę.

Po drugie jesteś bardzo młody i Twoja twarz przejdzie jeszcze dużo zmian.

Po trzecie wyglądasz normalnie, nie jesteś mister universe, ale brzydki też nie, więc obstawiałabym, że problem z postrzeganiem Cię przez otoczenie leży gdzieś w Twoim charakterze, zachowaniu i samą zmianą fryzury tego nie wyeliminujesz.

Ale o skórę możesz zadbać, choćby dlatego, żeby kontrolować trądzik.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-01, 11:21   #3
mazowszanka1991
Raczkowanie

Dot.: Mam problem. Nie jestem przystojny czy tez ladny , ale brzydki.

Myślę, że właściwie nie masz kompleksów bo sam zobacz wstawiłeś swoje zdjęcie i nie boisz się tego, nie boisz się narazić na krytykę czy coś takiego! A to już dużo.

Co do wyglądu... Ja na tym zdjęciu nie widzę kłopotów z cerą.
Może zależy to od zdjęcia, może od tego, że czasem wyolbrzymiamy.

Pielęgnacja przy cerze trądzikowej to podstawa. Niestety żeby ją utrzymać potrzebna jest metoda prób i błędów.
https://www.youtube.com/watch?v=ntmrvCzi0GQ ( jak dbać o taką cerę -< filmik).

Co do ubierania czy też fryzury to także metoda prób i błędów.
Musisz wiedzieć w czym Ci dobrze. Żeby to wiedzieć musisz próbować, kombinować.
Np. jest coś takiego, że możemy zrobić coś takiego jak analiza kolorystyczna czyli jaki kolor do nas pasuje.
https://www.youtube.com/watch?v=C1eHXpLloy8

Na jej podstawie może sprawdzić jaki kolor pasuje do twojej cery itp.

Czerwony kolor np uwydatnia jeszcze bardziej niedoskonałości na twarzy.

Co jeszcze fryzura- myślę, że też warto iść do kogoś kto na tym się zna. Coś Ci zaproponuje.. i ciągle coś nowego robić żeby zobaczyć w czym Ci najlepiej.

Myślę, że nie jesteś brzydki tylko po prostu tylko taki jakby niewidoczny...I od Ciebie zależy czy chcesz pozostać taki jakby skromny czy taki bardziej wyrazisty.

Proponuje Ci też zmienić styl na bardziej nie chłopięcy a taki jakby męski. Czyli koszule. Kobiety lubią facetów w koszulach.

Musisz zobaczyć w czym Ci jest dobrze. Bo może być tak, że w koszula w kratkę jest dla Ciebie, a może być tak, że będzie np. cie wychudzała. To musisz sprawdzić.
mazowszanka1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości