![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
muszę się wyżalić
Witam serdecznie
Własnie dzisiaj po 17 latach zostawiłam faceta i sama nie wiem co mam robić.Dziewczyny z któraś z was odeszła od faceta po tylu latach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: muszę się wyżalić
Żyć dalej.
Prozaicznie to brzmi, ale tak jest. Swoja drogą szacunek za decyzję, gdyby więcej kobiet było tak odważnych może by bylo mniej nieszczęśliwych małżeństw. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I ciesz sie, że masz to juz za soba i zaczynasz nowy okres w życiu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam dziękuję dziewczyny za odpowiedzi no właśnie wreszcie zaczne normalnie żyć więcej wychodzić z domu spotykać się ze znajomymi bo przez te lata miałam szlaban na wychodzenie i nowe znajomości nawet do i ze szkoły mój były facet mnie zawoził,pracowałam razem z nim on oczywiście wychodził gdzie chciał.Dzisiaj pół dnia przełaziłam z koleżanką po galerii handlowej a po niedzieli mam randkę.Więc warto skończyć coś tak beznadziejnego i toksycznego jak ten związek obojętnie ile ma się lat i ile tkwiło w związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyno, po czymś takim, to-nieważne czy jesteś wierząca czy nie- idź zapal w kościele lampkę dziękczynna za wyzwolenie z niewoli. Dużo sił na nowej drodze życzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziękuję zapale,niewola to mało powiedziane,sama się sobie dziwie skąd miałam tyle siły na ten krok bo wyjść z toksycznego związku nie jest łatwo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wiem,bo przyjaciółka w taki układ wdepnęła, 10 lat zmarnowała na faceta, wyrwała się i ...odżyła, rozwinęła skrzydła, a przede wszystkim wyzdrowiała, bo związek ten niszczył ją psychicznie, że zaczęła mieć różne objawy psycho-somatyczne, a okazało się, że to powoli zabijał ją stres bycia w toksycznym układzie. Teraz to inna kobieta, życzę czegoś podobnego po "wyrwaniu się"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
carpe diem!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
"Wyżalić"
![]() Rozumiem, że był piękny, bogaty, wielbił Cię i rozpieszczał a Ty go olałaś. Wracaj do niego na kolanach. A jeśli cokolwiek z tego obrazka się nie zgadza, to dzień w którym odeszłaś był pierwszym uratowanym dniem z Twego życia. Wyżalanie jest bez sensu i sugerujące Twoją winę. Jeśli tak nie jest, to świętuj. Gdzie i o której impreza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ehhh skad ja to znam ?! ...odeszłam po 12 latach i byla to jedna z lepszych decyzji w moim zyciu. Od dwóch lat jestem w szczesliwych relacjach opartych na milosci, zaufaniu i szacunku. Ciesze sie tym kazdego dnia. Życze powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Witam to gratuluje szczęścia ja mam nadzieje też sobie dam rade i spotkam kogos normalnego.Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
astro-loszka
|
Trzymaj się. Bądź dzielna. Żyj swoim życiem. Rób wszystko to, czego nie robiłaś gdy byłaś w tym związku. Otwieraj się na nowe znajomości, odkurzaj stare. Ciesz się chwilą obecną.
Uważam, że o niebo i sto skowronków lepiej być przez chwilę singlem, niż męczyć się iks lat w nieudanym/toksycznym związku. Więc nie żałuj swojej decyzji. Co cię nie zabije, wzmocni cię.
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Ja po 15 latach go zostawiłam, i zastanawiam się czemu na początku, jest cudownie - niebo, a potem robi się piekło?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Sex jest codziennie i czerpiecie z tego radość. Jak jej jest dobrze to mi też, ta jej radość przepływa na mnie i czuję się wspaniale. Staram się jak mogę. Po kilka latach już raz w tygodniu i raczej na siłę. "Tu mnie nie całuj, tu nie dotykaj, tu mnie denerwuje, no kończ już bo rano do pracy muszę" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Badrobot- to ciekawe spojrzenie z innej strony. Moze warto sie nad Twoja wypowidzia zastanowic.
diabelka - dlaczego go zostawilas po 15 latach? Moze Badrobot popatrzy na swoja kobiete innymi oczami zanim bedzie za pozno. W przypadku zalozycielki watku chyba nie tylko o sex chodzilo a o pelna kontrole nad jej zyciem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Jeśli to był zły związek, jeżeli w jakiś sposób Cię krzywdził - to ciesz się tym, że masz ten etap za sobą. I staraj się pozytywnie patrzeć w przyszłość - to przede wszystkim. I rób to, na co miałaś ochotę będąc z nim, a na co pozwolić sobie nie mogłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Nie ma co się żalić....cieszyć że zrzuciłaś pęta niewolnictwa związkowego.
Podziwiam, że tak długo wytrzymałaś , współczuję ,ograniczenia. Jesteś odważną i ambitną kobietą.....teraz rozprostuj skrzydła i ciesz się tym czego do tej pory nie znałaś. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Ale i w przeszłość patrz pozytywnie. Odeszłam od faceta po 9 latach. Ten etap nie jest stratą lecz doświadczeniem. Pamiętaj co było dobre - przecież z jakiegoś powodu zaczęłaś z nim byc. Jesteż odważną, wspaniałą kobietą. Szacunek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
odejśc też trzeba umieć-to nie jest takie latwe....nie każdy potrafi odejśc od faceta, męża z ktorym sie spedzilo iles tam lat bo zawsze żal.ja jujż teraz to umiem ale rok temu-szanse zmarnowalam
![]() inna sprawa, że mimo 28 lat czuje ze chyba juz nikomu nie zaufam, z nikim się nie zwiąże.i mam wrazenie ze ze mną tez nikt sie nei zwiaze bo stałam sie pełna goryczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Podziwiam Cię za odwagę i szczerze Tobie jej zazdroszczę, ja nie potrafię odejść z toksycznego małżeństwa i z dnia na dzień znikam coraz bardziej i nie potrafię. Dobija mnie to , ten mój brak odwagi na samotne życie z dwójką dzieci...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Odeszłam od faceta po 7 latach,z kolejnym jestem również te magiczne 7 lat i czuję,że już dłużej nie dam rady,powoli przygotowuję się do odejścia ,to tylko kwestia czasu...Nie potrafię pokochać...
69,99 - 69,6 - 69,3 - 68,4 - 66,6 Edytowane przez justkabebe Czas edycji: 2010-09-24 o 18:58 Powód: Błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak jak piszesz jest żal z rozstania nawet po tym jesli ta druga osoba nas rani i krzywdzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
ja jestem bardzo sczesliwa z miom mezem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Moja siostra 15 lat była w bardzo toksycznym związku, psychiczne zniewolenie, dwójka dzieciaczków, utrudniony kontakt i jakakolwiek pomoc(potajemnie tel..wtedy gdy go nie było w domu ) ,serce mi pękało płakałam gdy słyszałam jej słowa "on się zmieni " lub " dobrze ci się siostra gada" lub".co ja zrobię sama ?"dziewczyna gasła, życie powoli nie miało sensu... książkowa historia , prosiłam ,błagałam, aż pewnego dnia doszło to już tak daleko ,że został zamknięty na 48 godz, wtedy jej powiedziałam ,koniec nie ma odwrotu ,lepiej biedna i szczęśliwa niż bogata nieszczęśliwa. Początki były trudne wręcz horror, ale dałyśmy radę tyranożerca został pokonany, obecnie po 2 latach siostra jest szczęśliwa dopiero teraz wie jakie życie jest piękne,cieszy się każdym dniem,ile lat straciła ! nieprzelewa jej się,znalazła pracę,dzieci poszły do szkoły,wynajęła mieszkanie jednopokojowe, pomaga jej ośrodek pomocy, cała trójka jest pod opieką kuratora,psychologa, nas,czasami policja bo już jej "ex" daje jeszcze w znaki,ma przed sobą jeszcze wiele bitew, zrobiła się twarda dla dzieci idzie do przodu , a myślała dokładnie to co Ty,życzę Ci jak najlepiej,jest dużo ludzi , instytucji dobrej woli którzy pomogą ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no wlasnie dobrze napisalas, życie jest zbyt piekne..szkoda ze decydujemy sie czasem tak pozno..no ale lepiej późno niz wcale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Witam już parę miesięcy jestem po rozstaniu i różnie to bywa ze mną.
Nacieszyłam się wolnością,wybrałam się na parę spotkań ale nie potrafię sie zaangażować w żadną znajomość,po jednym spotkaniu mam dość a nie mam zamiaru do końca życia mieszkać tylko z psem i rybkami w akwarium.Chyba za dużą traumę przeszłam z poprzednim facetem i boję się nowych znajomości, a na dodatek umawiam się z facetami delikatnie mówiąc,nie w moim typie takimi paskudami,tak mnie były zdołował że jestem beznadziejna że bez niego jestem zerem,zawsze mnie wyzywał trzymał pod kluczem że nawet szkoda pisać o tym jaki to był koszmar i teraz mam tego skutki.Czy my kobiety po toksycznym związku zawsze będziemy same?albo bedziemy z kimś kto nam sie nie podoba do którego nic nie czujemy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.