|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaki rozmiar kołdry wybrac?
Nie wiem czy wybralam dobry dzial, ale nie wiedzialam, ktory bylby odpowedni. Mam lozko w rozmiarze king size (150x200), marzy mi sie lozko w takim 'amerykanskim' stylu.
![]() Dawac wiec wieksza koldre czy normalna + narzuta wieksza?
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Jaki rozmiar kołdry wybrac?
Cytat:
Zmierzyłabym jak to będzie wyglądało na łóżku i już. Ważne, aby się po podłodze nie walała a nie wiemy jaką masz wysokość łóżka i materaca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;75167086]Jak pracowałam jako niania to rodzice mieli duże łóżko i 2 kołdry małe plus dużą narzutę. Ja osobiście bym się głupio czuła oddzielona od TŻ-a drugą kołdrą, lubię spać z nim pod jedną.
Zmierzyłabym jak to będzie wyglądało na łóżku i już. Ważne, aby się po podłodze nie walała a nie wiemy jaką masz wysokość łóżka i materaca ![]() my z TZ mamy dwie kołdy i dużą narzutę i w życiu nie przeszłabym już na system z jedną kołdrą - oboje jesteśmy tacy, że się opatulamy jak burrito a jak nie burrito to znowu oboje ładujemy sobie kołdrę między nogi - tak się nie da spać w dwójkę pod jedna kołdrą ![]() a co do problemu to też bym po prostu zmierzyła - bo to nie zależy tylko od tego jakie duże jest łóżko ale też od tego jakiej jest wysokości, jak jest wykończone (no bo inaczej na łóżku z zabudowanymi brzegami a inaczej na łóżku bez tego)
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Serio 150×200 to kingsize? Bo ja mam 160×200albo 160x230 (chyba to drugie) i...no czasem mi ciasno z mężem i kotem. My mamy kołdrę ponad 2metry 220 albo 230 i jest czasem za mało...ale małż lubi się odkręcić a ja z kolei muszę mieć przykryte ramiona więc każdy ciągnie w swoją stronę. Pewnie niedługo sprobujemy kupić wiekszą
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#6 |
Zasiedzenie
|
My mamy kołdrę 220x200 i nie jest jakaś wielka
![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak jak mówi jaksy trzeba wziąć pod uwagę dostępność pościeli w nietypowym rozmiarze. Swoją drogą, gdzie kupujecie pościel? Home & you i allegro mnie rozczarowało jakością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ja kupuje w Ikei (bo wielkość poszewek na poduszki jest idealna) albo w Jysku (tylko pościel kronborg-tu niestety poszwy na poduszki mają wymiary standardowe).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.