|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pytanie o tabletki. Prosze o rade.
Witam
Opisze jak wyglada sytuaja I prosze powiedzcie mi co najlepiej zrobic. Aktualnie mam spirale. Wczoraj tj.12.09.17 powinnam dostac miesiaczke. Idealnie bo 18.09.17 jade na tydzien na urlop. Niestety misiaczki narazie nie ma I oznak jej tez nie. Zazwyczaj mam regularnie chociaz zdarzalo sie z chwilowym opoznieniem. Nie chce dostac miesiaczki na urlopie a wiec. Jezeli nie dostanie jej dzisiaj/jutro zaczne paniokwac, ze bede ja miala w trakcie urlopu. Zamowilam tabletki antykoncepcyjne. Maja przyjsc jutro. Nie wiem czy nie za pozno o tym pomysalam. Wiiec teraz nie wiem co robic. Czy jesli do jutra nie dostane miesiaczki czy moge zaczac je brac jutro aby ja opoznic I czy ewentualnie powinno to zadzialac? Czy mozliwe ze I tak ja dostane zanim tabletki zaczna dzialac I wogole? Nie chodzi mi o antykoncepcje bo mam spirale. W ciazy nie jestem. Chodzi mi tylko o to zebym nie miala jej na tym urlopie. Bardzo mi zalezy. Doradzcie czy powinnam zaczac tabletki od jutra czy co powinnam zrobic. Dziekuje bardzo za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pytanie o tabletki. Prosze o rade.
Dżizas, o czym ty w ogóle piszesz? W jaki sposób tabletki anty brane na dziko mają sprawić, że nie będziesz miała okresu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Przeczytalam gdzies, ze tak mozna zrobic nawet nie biorac tabletek regularnie. Dlatego pytam szerszego grona co o tym mysli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Przeczytałaś gdzie? I dlaczego uważasz, że to było wiarygodne źródło?
O takie rzeczy należy pytać lekarza, a nie obcych ludzi na publicznym forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Idź do lekarza. Trochę za późno się obudziłas. Przecież wiedziałaś wcześniej jak masz przerwę na okres i jak masz urlop. Ja dostałam kiedyś tabletki na powstrzymanie chwilowe okresu zanim wystąpił tez przed urlopem ale to było odpowiednio wcześniej i lata temu, wiec nawet Ci nie napisze co to było wiec nie pytaj
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Niestety mieszkam za granica I nie jestem w stanie dostac sie do lekarza do konca tygodnia. Wiem, ze obudzilam sie troszke pozno. Mialam nadzieje, ze przyjdzie w terminie. Gdybym uwierzyla na 100 % w to co przeczytalam nie pisalabym tutaj I zrobila jak bylo napisane. Myslalam, ze moze ktoras z was miala podobna sytuacje I jest w stanie doradzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jaką masz spiralę? Hormonalną czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;77100996]Jaką masz spiralę? Hormonalną czy nie?[/QUOTE]
Mirena - Wkladka hormonalna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
I tak po prostu chcesz sobie dowalić kolejną dawkę hormonów bez konsultacji z lekarzem? Sprawdziłaś chociaż czy i jakie mogą być interakcje między hormonami ze spirali a tymi z tabletek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Naczelna Nastolatka
|
Super pomysł. Weź te tabletki. Są duże szanse, że dostaniesz krwawienia albo plamienia.
wysłane telepatycznie
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;77102041]I tak po prostu chcesz sobie dowalić kolejną dawkę hormonów bez konsultacji z lekarzem? Sprawdziłaś chociaż czy i jakie mogą być interakcje między hormonami ze spirali a tymi z tabletek?[/QUOTE]
Nie 'tak po prostu'. Skonsultowalabym sie z lekarzem gdybym miala taka mozliwosc. Znalazlam informacje, ze przy spirali mozna tak zrobic. Nie bylo informacji kiedy I jakie sa ew skutki uboczne itd. Stwierdzilam, ze nie zaszkodzi zapytac na formum na ktorym mozna dyskutowac o wszystkim, a I moze dostane jakas odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() a test ciążowy robiłaś, że jesteś pewna, że to nie ciąża? mam wrażenie, że porady lekarskie od randomów w sieci to nowa forma selekcji naturalnej ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ci ludzie bez twarzy z jakiegoś forum powiedzą, że to super pomysł i ciocia koleżanki spróbowała i okresu nie dostała, to serio zaryzykujesz własne zdrowie i samopoczucie? matko co za wątek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;77103116]To właśnie oznacza 'tak po prostu'. Z lekarzem nie pogadałaś, tylko 'byś pogadała' gdyby cośtam. Interakcji między lekami nie sprawdziłaś. Ulotek leków założę się, że nie widziałaś na oczy. Przeczytałaś coś w internetach w miejscu, którego nie potrafisz teraz wskazać, a teraz jeszcze pytasz randomowych ludzi o opinię na sprawę, której powodzenie nie zależy od opinii, tylko od faktów.
Jak ci ludzie bez twarzy z jakiegoś forum powiedzą, że to super pomysł i ciocia koleżanki spróbowała i okresu nie dostała, to serio zaryzykujesz własne zdrowie i samopoczucie? matko co za wątek ![]() Jak najbardziej zgadzam sie z tym, ze powinnam porozmawiac z lekarzem. Przeciez tego nie neguje. Gdybym patrzyla slepo to po pierwszym lepszym tekscie zrobilabym co napisane I nie wchodzila na zadne fora czy nie dyskutowala zbednie. Powiedz mi w takim badz razie po co sa fora? Fora sa po to, ze jezeli ktos ma ochote na jakis temat sie wypowiedziec/doradzic/zapytac badz opowiedziec cos na swoim przykladzie moze to zrobic. Tak czy nie? Chyba, ze ja jestem jakas zacofana I fora sa po to zeby nie pytac (mimo, iz napisane 'dyskusja na kazdy temat') ![]() Sa word nas lekarze/piekarze/analitycy/kierowcy itp . Wiec mysle, ze ktos kto ma cos do powiedzenia na konkretny temt moze sie wypowiedziec./ odpowiedziec czy doradzic. Dlatego mysle, ze nie ma glupich pytan I pytac mozna o wszystko. W kazdym badz razie dziekuje za poswiecenie swojego czasu. Zycze milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Jak najbardziej nie jestem w stanie zweryfikowac czy ten 'ktos' jest lekarzem czy nie. Odpowiedzialas/les na moje pytanie 'idz do lekarza'. Ok. Wporzadku dziekuje bardzo za odpowiedz. Pytanie/Odpowiedz. Moraly, ze mam nie wierzyc czy wierzyc w to co kto napisze nie sa juz tu potrzebne. Nie pytalam czy mam komus tam wierzyc skoro mowi, ze trawa jest zielona a slonie nie maja traby. Pytalam o konkrety. A ty sie rozpedzilas/les I bedziesz mi mowila, ze mam nie brac do siebie kto co tu napisze. To chyba juz ja zdecyduje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Zły pomysł. Tabletki mogą spowodować plamienie i jeszcze wydłużyć okres.
Kup zapas tamponów i tyle. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.