|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Przeróbka sukienki do tańca
Kupiłam sobie na turniej taneczny sukienkę, ale nie jest ona profesjonalna i teraz zastanawiam się jak ją przerobić.
Chodzi mi dokładnie o doszycie czegoś w rodzaju majtek, żeby sukienka nie podjeżdżała do góry i żeby nie było mi widać całego tyłka przy obrotach. Wiecie może czy samemu można coś takiego zrobić(i jak dokładnie, bo nie mam zielonego pojęcia) a jak nie to kto we Wrocławiu mógłby mi to zrobić??? Mam już mało czasu, bo turniej 27 maja ![]() ![]() ![]() Bedę wam bardzo wdzięczna za wszelką pomoc. Zamieszczam zdjęcia sukienki
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przeróbka sukienki do tańca
ja pamiętam jak tańczyłam w zespole to miałyśmy właśnie doszywane majtki żęby nic się nie przemieszczało
![]() a tyłek Ci i tak będzie widać więc się nie przejmuj ![]() ![]() doszyj majtki w tym samym kolorze a jak nie znajdziesz odpowiednich to uszyj (albo najlepiej idź do jakiejś krawcowej a on Ci już to ładnie zrobi). Możęsz to oczywiście sama zrobić ale ja Ci już nie poradzę bo nie umiem (a może wystarczyłoby tylko doszyć majtki, ale powstałby dodatkowy szew- w sumie i tak powstanie). popytaj ciotek i babć, mamy czy nie zna jakiejś krawcowej albo czy sama nie umiałaby tego zrobić na maszynie (bo szyte w rękach mogłoby wyjść nierówne) sukienka śliczna ! ![]() ![]() ![]() sukieneczka jest śliczna ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.