|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Co skuteczniejsze : Lysanel + Weleda czy Effaclar K?
Witam
![]() Mam jeszcze resztki przebarwień na buzi i zastanawiam się, czy nie zmienić czegoś w pielęgnacji. W tej chwili na dzień używam emulsji Avene 50+ (i tej prędko nie zmienię, bo uwielbiam ![]() ![]() Myślałam ostatnio nad zakupem Effaclaru K- czy proces rozjaśniania przebarwień byłby szybszy? Kiedyś już zużyłam pół tubki, ale nie widziałam efektów (pewnie dlatego, że zbyt krótko go używałam ![]() ![]() ![]() Generalnie jestem bardzo zadowolna z obecnej pielęgnacji, ale Effaclar jakoś tak kusi ![]() ![]() a) zostać przy obecnym, bardzo skutecznym, acz powoli działającym zestawie, b) kupić Effaclar? ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co skuteczniejsze : Lysanel + Weleda czy Effaclar K?
a to sa przebarwienia posłoneczne, czy potradzikowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Voodio, Effaclar K jest kremem, który ma niższe stężenie kwasów niż Tonik Lysanel i poza tym jego efektywność jest dyskusyjna, bo ma kiepskie ph na takie działanie.
Wg mnie twój duet jest bardzo w porządku ![]() ps z własnych doświadczeń - na mnie Effaclar nie działa, a Lysanel tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z drugiej strony boję się, że na dłuższą metę Lysanel "pocieni " mi skórę ( o ile to w ogóle możliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Voodia, Effacclar jest delikatniutki, ale nie jest tak że wcale nie działa. Trzeba mu dać dużo cxzasu i jedna tubka to chyba za mało. Jednak, wg mnie, jego działanie polega bardziej na oszyszczaniu i domykaniu porów niż rozjaśnianiu...
Ja rozjaśniam swoje przebarwienia witC, a na noc kończe diacneal na zmianę z effaclarem. na lato zostawię tylko effaclar, nie chcę drażnic skóry. Jeśli szukasz czegoś łagodniejszego na lato - to effaclar to dobry wybór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A myślałaś wogóle o odstawieniu kwasów AHA na lato? jesli masz skłonności do powstawania przebarwień to lepiej je odstawić ![]() A jaką masz skórę wogóle, piszesz iż masz cienką, ale czy płytko unaczynioną także? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skórę mam mieszaną na nosie i brodzie (całe czoło i policzki wróciły już do stanu idealnego ![]() ![]() Lysanelu używam codziennie wieczorem, przykładam nasączony wacik na parę sekund w miejsce przebarwień, potem omiatam policzki i czoło (miejsc z naczynkami już, za radą Sandiji ![]() Jutro poczytam sobie o tym toniku, Lysanel starczy mi jeszcze na jakiś miesiąc (strasznie wydajne toto ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.