| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-04-06, 14:55 | #1 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2003-05 Lokalizacja: Katowice 
				 | Jakie pasemka na bardzo ciemne włosy?

Noszę się z zamiarem wizyty u fryzjera (być może jeszcze przed świętami). Chciałabym pokombinować cos z kolorem - najchętniej pasemka, ale jaki kolor? Fryzjerka odradza mi czerwone - bo bardzo szybko sie spierają, sugerowała słoneczne - ale ja sie boję, że wyjdą obrzydliwe żółte. Poradźcie coś  Tu jest moje zdjęcie http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1143882337 tylko nie patrzcie na minę  - zdjęcie z ostatniego spotkania na Śląsku - w pomieszczeniu, z lampą błyskową. | 
|     |   | 
|  2006-04-06, 16:27 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Kopenhaga/Bronshoj 
				 | 

Dot.: Jakie pasemka na bardzo ciemne włosy?

mi sie bardzo podobaja czerwone na takim kolorze wlosow jak Twoj. Albo brązowe takie toffi   Co do czerwonych to kolezanka miala i byla bardzo zadowolana. | 
|     |   | 
|  2006-04-07, 00:05 | #3 | 
| Zakorzenienie | 

aferko jak najbardziej olecam czerwone, miedziano czerwone lub miedziane owszem czerwienie sie szybciej zmywaja, ale w zaleznosci jakim produktem sie robi , np, renee blanche, matrix (nowy red sprawdzilam tu w Niemczech po targach w Dusseldorfie)sa naprawde swietne | 
|     |   | 
|  2006-04-07, 01:59 | #4 | 
| Zakorzenienie | 

miedziane   lub takie kasztanowe  ale raczej nie czerwone   | 
|     |   | 
|  2006-04-07, 07:48 | #5 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2006-04-07, 09:33 | #6 | 
				 | 

Jeszcze dwa pytania mi się nasunęły   1. ten czerwony w miarę spierania będzie przechodził w miedziano-czerwony a potem w miedziany - dobrze kombinuję ? 2. Czy przed położeniem czerwonego trzeba odbarwić poszczególne pasemka? | 
|     |   | 
|  2006-04-12, 10:35 | #7 | 
				 | 

up

| 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-04-23, 12:38 | #8 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

up

| 
|     |   | 
|  2006-05-01, 21:33 | #9 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Kopenhaga/Bronshoj 
				 | 

moim zdaniem odbarwianie jest zbyteczne,a w jaki kolor bedzie przechodzil hmmmmm....   .... | 
|     |   | 
|  2006-05-01, 21:43 | #10 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Knurów (Śląsk) 
				 | 

Cytat: 
  Miałam kiedyś robioną czerwień farbą Welli w salonie, był to taki czerwono-malinowy, i tak jakby nie zmywał się wcale  Zrobił się może trochę bardziej bordowy. Wrzucam fotkę, może coś na niej dojrzysz - tu akurat przechodzi w fiolet. | |
|     |   | 
|  2006-05-01, 21:57 | #11 | 
| Zakorzenienie | 

do Renee Blanche tzreba najpierw lekko rozjasnic do matrixa nie, ale mozna nim robic pasemka na wlosach najciemniejszych na poziomie ciemny braz | 
|     |   | 
|  2006-05-02, 09:21 | #12 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: * 
				 | 

miualam kiedys bardzo ciemne wlosy z czerownymi pasemkami ktore najpierw byly rozjasnione a pozniej nalozony byl kolor...z kazdym myciem zalowalam tego kroku..kolor wyplukiwal sie i stawal sie mniej intensywny..niezbyt fajnie to wygladalo(co jakis czas musialam  go poprawiac) szczerze odradzam ci takie pasemka..wiecej klopotu, a przyjemnosc tylko krotkotrwala.(dodam iz robione to mialam w salonie fyzjerskim) lepiej rozjasnic o kilka tonow wloski i miec jakis brazik, ktory bedzie sie 3mal na wloskach i naturlanie wygladal  pozdrawiam. | 
|     |   | 
|  2006-05-02, 13:00 | #13 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-09 
				 | 

Mnie osobiscie nie podoba  się kombinacja czarne włosy -czerwone pasemka, pomijając technike ( mozna rozjasnic lub nie) przyznam , że moim zdaniem to bardzo postarza.Radziłabym wykonanie ewentualnie brązowych akcentów, lub zmianę koloru na brązik z jasniejszymi refleksami.

| 
|     |   | 
|  2006-05-02, 17:01 | #14 | 
				 | 

zgadzam sie z mariti  brazowe wloski rulz !   | 
|     |   | 
|  2006-05-04, 08:06 | #15 | 
				 | 

Jeszcze nic na głowie nie zrobiłam, jakoś nie mogę się zdecydować. Praline - moja fryzjerka też mi odradza - przetrenowała to na własnych włosach. Ona mi radzi raczej słoneczne - ale ja sie boję że wyjdą żółte. I znów nic nie wiem   | 
|     |   | 
|  2006-05-04, 08:26 | #16 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2003-07 Lokalizacja: moje miasto;P 
				 | 

Ja bym Ci w ogóle odradzała pasemka   , ale rozumiem Twoje chęci  Mnie też czasem napada na pasemka i robię sobie takie w kolorze blond, jednak ZAWSZE wychodza żółte (na ciemnym brązie) - nie ma mocnych na to, nawet po 3 rozjaśnianiach mialam żółte... Poza tym widzę, że chyba jesteś zimą - więc pasemka jasne mogą Cię postarzyć  , tak, jak mnie. Zimy powinny unikać pasemek jasnych, w ogole jasnych wlosów - bo wyglądaja staro -to się sprawdza w moim przypadku i chyba w Twoim też się sprawdzi. Hmmm...czerwone...Też mi się zdaje, podobnie, jak dziewczynom, że mogą Cię postarzyć. W takich ciemnych wloskach Ci ślicznie  Możesz spróbować te słoneczne, ale będą żółte i Cię postarzą, a poza tym i tak wrócisz do ciemnych włosków, zobaczysz  Ale jesli Cię kusi  to już lepiej słoneczne. Chociaż fioletowe lub granatowe też byłyby fajne - o, już bardziej Cię widzę w fioletowych   
				__________________ DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia.   | 
|     |   | 
|  2006-05-04, 09:00 | #17 | ||
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
 | ||
|     |   | 
|  2006-05-04, 09:16 | #18 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2003-07 Lokalizacja: moje miasto;P 
				 | 

Cytat: 
  Czasem pół roku mi schodzi , zanim się zdecyduję, co by tutaj skombinować  Ale i tak zawsze wracam do ciemnego brązu, lubię też granatową czerń - korzystna dla Zimek i podobno najlepsza dla mnie,bo mialam nie raz  , ale męcząca w utrzymaniu  Widzę, że baaaaaaardzo Cię kusi, więc i tak predzej czy pozniej coś zmalujesz  No i Ciebie też widze w granatowej czerni  , ale nie polecam . Ja tam uważam, ze jeśli masz chęć na zmianę, to rób , zawsze możesz zafarbować, jeśli coś Ci nie bedzie pasowało  Tylko nie rób miedzianych pasemek - te odpadają, sa za ciepłe dla Ciebie. Słoneczne albo fioletowe no i te czerwone też by mogły być, ale generalnie najlepiej bez  Jednak skoro Cię kusi, to jakieś z tych trzech kolorków sobie zrób     
				__________________ DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia.   | |
|     |   | 
|  2006-05-04, 09:27 | #19 | 
				 | 

A na przykład wiśnia?

| 
|     |   | 
|  2006-05-04, 09:39 | #20 | 
				 | 

wisnia, czerwien i fiolet beda ci szybko sie "sp[ieraly" wiem co mowie bo mialam kiedys fioletowe i..rozowe  zgadzam sie z cCzekoladka iz bardzo ladnie ci w ciemnych wloskach..ja bym zrobila delikatne pasemko-refleksy jasniejsze o jakies 2-3tony...nie sadze ze wyjda zolte (oczywiscie idz do salonu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) ) | 
|     |   | 
|  2006-05-13, 22:25 | #21 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

nawet na czarno farbowanych wlosach mozna dokonac platynowych pasemek trzeba ino fachowca znalesc ktory sie zna na sprawie i ma odpowiednie produkty,wiadomo bez odpowiedniej pielengnacji wlosow ,niebeda one zawsze tak ladnie wygladac,wiec jezeli ktos juz inwestuje w to to powinien odpowiednie produkty do pielegnacji uzywac a co do ......najpierw troszke rozjasnic i poterm pofarbowac to ,niestety nie tak,farba sie szybko spiera,i po 2 lub 3 tygodniach juz po kolorze niema sladu tylko zoltek albo rudzik zostaje na wlosach jezeli cie kusi to sprubuj idz ale do salonu twojego zaufania,ale wypytaj wszystko przed zabiegiem powodzenia | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Fryzury i styling | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.