Porwania dzieci.... czyli "Zawód porywacz" Magazyn Ekspresu Reporterów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-08, 11:25   #1
Asiczka
Rozeznanie

Porwania dzieci.... czyli "Zawód porywacz" Magazyn Ekspresu Reporterów

Podaję link do wczorajszego wydania Magazynu Ekspresu Reporterów w którym poruszony jest temat porwań dzieci:

http://www.tvp.pl/publicystyka/magaz...122010/3352124

Obejrzałam z zapartym tchem a ponieważ sama jestem mamą po prostu się poryczałam
Nie umiem sobie nawet w części wyobrazic co przeżywa matka kiedy znajdzie się w takiej sytuacji i jeszcze dodatkowo ta korupcja policjantów i sądów w Polsce o której mówił pan który zajmuje się takimi porwaniami na zlecenie
O aresztowaniu matki w Holandii już nie wspomnę, bo to prostu już jest delikatnie mówiąc przegięcie
Może właśnie dlatego ginie w Polsce tyle dzieci ??? Tu akurat mamy przypadek matki Polki i ojca Holendra i to już częściej spotykana sytuacja kiedy kobieta wiąże się z obcokrajowcem a później się rozchodzi. Dalszym następstwem są właśnie porwanie dzieci, ale ginie również bardzo dużo dzieci z rodzin polskich i co się z nimi dzieje ???
Zapraszam do dyskusji

Edytowane przez Asiczka
Czas edycji: 2010-12-08 o 11:28
Asiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 12:22   #2
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Porwania dzieci.... czyli "Zawód porywacz" Magazyn Ekspresu Reporterów

nie mam nerwow zeby to ogladac. dzieci nie mam ale wiem jak sie moze czuc rodzic w takiej sytuacji. Jakim trzeba byc degeneratem zeby dzieciom krzywde robic...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 12:32   #3
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiczka Pokaż wiadomość
Podaję link do wczorajszego wydania Magazynu Ekspresu Reporterów w którym poruszony jest temat porwań dzieci:

http://www.tvp.pl/publicystyka/magaz...122010/3352124

Obejrzałam z zapartym tchem a ponieważ sama jestem mamą po prostu się poryczałam
Nie umiem sobie nawet w części wyobrazic co przeżywa matka kiedy znajdzie się w takiej sytuacji i jeszcze dodatkowo ta korupcja policjantów i sądów w Polsce o której mówił pan który zajmuje się takimi porwaniami na zlecenie
O aresztowaniu matki w Holandii już nie wspomnę, bo to prostu już jest delikatnie mówiąc przegięcie
Może właśnie dlatego ginie w Polsce tyle dzieci ???
ile dzieci ?jakies liczby ?
Cytat:
Tu akurat mamy przypadek matki Polki i ojca Holendra i to już częściej spotykana sytuacja kiedy kobieta wiąże się z obcokrajowcem a później się rozchodzi.
stereotyp
Cytat:
Dalszym następstwem są właśnie porwanie dzieci, ale ginie również bardzo dużo dzieci z rodzin polskich i co się z nimi dzieje ???
Zapraszam do dyskusji
tzn jak para sie rozchodzi to ojciec zazwyczaj porywa dziecko ?

Ogladałam program,fakt straszne ,okropne,niewybaczalne ale równie szokujace jest prawo poszczególnych państw w takich sprawach.
(swoja drogą dzieckojest polpolakiem dlaczego nie ma także polskiego imienia?)

Dwa pytanie ile z tych kobiet wiążących się czy to z obcokrajowcem zna ich kulturę ,mentalność ,obyczaje i czy zna tak poważnie samych partnerów,czym sie zajmują,itd.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2010-12-08 o 12:33
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 12:34   #4
Oja 84
Zadomowienie

ja przypadkowo oglądałam wczorajsze wydanie "Expresu reporterów" i jestem tymbardziej wstrząśnięta gdyż to się zdarzyło w moim rodzinnym mieście! (od 2 lat mieszkam w Wielkopolsce) a matkę dziecka osobiście poznałam kilka lat temu kiedy jeszcze jej synka na świecie nie było, sama też jestem matką 10 miesięcznej córci i od wczoraj ciągle myślę co Basia musi teraz przeżywać i to małe dziecko...w głowie mi się to wszystko nie może zmieścić

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 15:12   #5
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
ile dzieci ?jakies liczby ?

stereotyp

tzn jak para sie rozchodzi to ojciec zazwyczaj porywa dziecko ?

Ogladałam program,fakt straszne ,okropne,niewybaczalne ale równie szokujace jest prawo poszczególnych państw w takich sprawach.
(swoja drogą dzieckojest polpolakiem dlaczego nie ma także polskiego imienia?)

Dwa pytanie ile z tych kobiet wiążących się czy to z obcokrajowcem zna ich kulturę ,mentalność ,obyczaje i czy zna tak poważnie samych partnerów,czym sie zajmują,itd.
Proszę wejdź na stonkę Itaki czy Szukamy Was i zobacz ile dzieci ginie rocznie, a ile się z nich odnajduje

Byc może i stereotyp, ale ja od wielu lat słyszę o takich przypadkach tylko może nie każdych rodziców stac na to by wynając detektywa i poszukują na własną rękę. Ale widziałam nie jeden apel matki, że ojciec dziecka porwał je i są to w dużym stopniu ojcowie właśnie innych narodowości...

Nie mówię, że zawsze, ale takich przypadków jest wiele. Pamiętam głośną sprawę sprzed wielu lat którą zajmował się detektyw Rutkowski (niestety nie pamiętam nazwisk i jak się zakończyła, ale poszperam w internecie i może znajdę)

Masz rację prawa innych państw są straszne, ale chodzi tu o to że każde państwo chroni swojego obywatela i podejrzewam, że gdyby była podobna sytuacja ale odwrotna, że ojciec porywa dziecko do polski a matka jest innej narodowości i próbuje to dziecko odbrac to i pewnie nasze przepisy nie okazałyby się takie piękne....
Co do wyboru imienia nie nam oceniac skoro pani ma dziecko z holendrem to pewnie dziecko ma imię pierwsze właśnie holenderskie a drugie byc może polskie. Popatrz na pierwsze strony gazet dziecko Alicji Bachleda Curuś również ma imię amerykańskie bo jego ojciec jest właśnie tej narodowości a na drugie ma polskie, więc ja nie widzę w tym nic dziwnego

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Wrzucę kilka linków spraw właśnie z porwaniami dzieci i z góry uprzedzam, że niekoniecznie ojców czy matek innych narodowości, ale skala jest duża:

http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...ja_158339.html

Aleks spod wrocławia miał dużo szczęścia i wrócił do matki:
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35768,5004286.html
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...l_do_mamy.html

http://polonia.wp.pl/kat,1348,title,...b621&_ticrsn=3

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...wlasne,dzieci/

http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...3&ticaid=5b621

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Strona z porwanymi dziecmi:

http://www.kidnapped2poland.org/modu...showpic&pid=36

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Kocham Cię mamusiu, tylko tata kazał mi mówic, że cię nienawidzę

http://www.dzienniklodzki.pl/magazyn...-cie,id,t.html
Stary 2010-12-08, 16:32   #6
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Jeśli Polki wiążą się a obcokrajowcami i rodzą im dzieci, to po rozwodzie/rozstaniu te dzieci zostają z ojcami. Polskie prawo nie chroni ani dzieci ani kobiet pod tym względem, a za 'porwanie' uznaje się wtedy zabranie dziecka przez matkę do jej kraju.
Jedyną rzeczą, którą można zrobić, by polepszyć swoją pozycję w tej 'batalii', to urodzić dziecko w Polsce.

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 17:21   #7
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę wejdź na stonkę Itaki czy Szukamy Was i zobacz ile dzieci ginie rocznie, a ile się z nich odnajduje
Zaginiecie to nie zawsze porwanie.

Cytat:
Napisane przez Cathas Pokaż wiadomość
Jeśli Polki wiążą się a obcokrajowcami i rodzą im dzieci, to po rozwodzie/rozstaniu te dzieci zostają z ojcami. Polskie prawo nie chroni ani dzieci ani kobiet pod tym względem, a za 'porwanie' uznaje się wtedy zabranie dziecka przez matkę do jej kraju.
Jedyną rzeczą, którą można zrobić, by polepszyć swoją pozycję w tej 'batalii', to urodzić dziecko w Polsce.
Dziecko "należy" do kraju w jakim sie urodziło.

Nie wiem czy znacie ,pamietacie historie polki-baletnicy ,mającej dziecko w włochem (?) ,zachorowala na raka ,włoch ja zostawił a dziecko zabrał/porwał ,dziewczyna walczyla o syna i po latach walki o życie i dziecko ,odzyskała je a dziecko bylo urodzone we włoszech .
Tam szczegolnie dba sie aby dzieci należały do włoch/do ojców.

Szarpanie sie/porwania o dzieci to nie tylko problem par mieszanych.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 18:22   #8
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Zaginiecie to nie zawsze porwanie.
Co byś zrobiła, gdybyś natrafiła na pałętające się bez opieki dziecko? Ustaliła adres i pod niego odstawiła, a gdyby się nie udało, zawiozła na najbliższy komisariat, czy np. gdyby zdarzenie bylo w centrum handlowym, zaprowadziła do punktu informacji, ochroniarzy.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-12-08 o 18:24
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości