|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
zakwasy, a pierwszy trening, pytanie
Ciekawi mnie jedna rzecz .. Wczoraj zaczęłam cwiczyć w domu. Zrobiłam rozgrzewke, A6W, ćwiczenia na uda i pupe z Tamilee (2 sztalngielki po 4 kg), biceps 4k, triceps i bark 2 kg, troche pompek, plecy, później się porozciągałam. Taka chyba ogólnorozwojowkę, no ale własnie, czy nie powinnam dziś czuc mięśni? Czy brak zakwasów oznacza złe wykonanie, za małe obciążenie, czy nie oznacza kompletnie nic? Jak to u Was było?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: zakwasy, a pierwszy trening, pytanie
Pushit, ale Ty ćwiczysz dużo i jesteś aktywną osobą - musiałabyś zacząć używać mięśni, których wcześniej nie używałaś, żeby Cię zakwasy sparaliżowały. Wg mnie, to, że nie masz zakwasów to nie oznacza, że źle ćwiczyłaś.
Ja zawsze wprowadzałam w osłupienie mojego trenera z siłowni, który głowił się, co by mi tu dołożyć, żebym następnego dnia nie wstała z łóżka, a ja dzień po "morderczym" treningu przychodziłam na siłownię i mówiłam, że nie mam zakwasów i że przyszłam dać sobie wycisk na bieżni ![]() Zakwasów nie miałam już bardzo dawno - miewam, gdy wracam do treningów po dłuższej przerwie, albo gdy trenuję jakąś zupełnie nową akrobację i podczas ćwiczenia jej bardzo się spinam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
no własnie, a ja bylam wczoraj po raz pierwszy na siłowni i jestem pewna, ze uzywalam miesni, o ktorych wczesniej nawet nie wiedziałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Takietam, no własnie mnie cos nosi, żeby dzis pobiegać
![]() Navi nie wiem jak z siłownią, ale na treningach miałam zakwasy pierwsze 3 tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.