|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Błąd w wystawionym L4...Co dalej?
Nie jestem pewna czy zamieszczam to w dobrym dziale(jeśli nie to przepraszam).
Dziewczyny mam mały problem i nie bardzo wiem jak to zrozumieć. Od 18.07 do 17.08 miałąm wystawione L4 przez ginekologa(ciąża zagrożona).To zwolnienie jest kontynuacją poprzedniego. Zwolnienie dostarczyłam natychmiast,niestety 25 przyszedł do mnie polecony ze zwolnieneim poniewaz zle został wpisany nr nip. Dostałą również pismo że z w/w L4 nalezy udac sie do lekarza który poprawi bład,i zasu ponownego doniesienia prawidlowo wystawionego L4 nieobecnosc w pray bedzie traktowana jako usprawiedliwiona NIEPŁATNA.W tym piśmie nie był podany termin zwrotu poprawionego zwolnienia,tylko adnotacja że lekarz musi przystawic imienna pieczatke i sie podpisac. Na moje nieszczęście ten lekarz akurat od 24.07 do 08.08 jest na urlopie ![]() Czy to znaczy że ze za okres poczatku zwolnienia do czasu dpostarczenia nie bede zapłacone? ![]() Może pytanie wyda sie głupie,ale ja po raz pierwszy jestem w takiej sytuacjii i niewiem jak mam obliczyc sobie pensje ![]() Dziekuje za wszelkie pomocne komentarze
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Błąd w wystawionym L4...Co dalej?
Nie był podany termin zwrotu, bo zwolnienie musi być dostarczone po poprawieniu natychmiast.
Swoją drogą czemu dajesz pracodawcy błędne L4 ?
Edytowane przez Kadin_ Czas edycji: 2012-08-06 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Najlepiej zadzwoń do ZUS do działu zasiłków, dokładnie przewidzą co i jak. jak dla mnie to świadczenie wstrzymają i wypłacą dopiero po uzupełnieniu dokumentów (tu - poprawieniu przez lekarza błędnie wpisanego numeru NIP). Ja mam już nauczkę żeby kontrolować to co wpisują na L4, bo w ciąży to adres pomylili (spisywali z dokumentów i jakimś cudem zobaczyli inny
![]() ![]() Edytowane przez kejtiryba Czas edycji: 2012-08-06 o 11:19 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Musisz udać się do tej przychodni i inny lekarz w zastępstwie ma obowiązek poprawy L4. Z reguly wymagane jest to natychmiast nie mniej jednak zakład pracy powinien honorować L4 dostarczone w ciągu 3 dni roboczych. Także czym prędzej do przychodni zapraszam
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.