|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
karolina_kosa
|
![]() Cesarka
Cześć
![]() Mam pytanie odnośnie cesarskiego cięcia. Jak czułyście się zaraz po ? Po ilu dniach wstałyście ? Mam cesarkę w środę a w sobotę 5 ważnych egzaminów na studiach .. Chyba będzie ciężko .. Miała któraś z was może podobną sytuacje ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pyskatka
|
Dot.: Cesarka
Cytat:
Po cc mialam oczywiscie dren i cewnik. Wykapac moglam sie dopiero po 3 dniach! Myslalam, ze tego nie zniose. Po 3 dniach zdjeli mi dren i cewnik. Musialam lezec 5 dni w szpitalu po cc (takie wymogi szpitalne)
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
ja mialam cc w poniedzialek a w srode wyszlam do domu - bardzo dobrze znioslam cc, ale nie dalabym rady isc po 3 dniach na egazamin
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ja bym tych egzaminów nie planowała z innych względów niż samopoczucie fizyczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
karolina_kosa
|
Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi . To jednak nie będzie takie proste jak myślałam , przełożę sobie terminy egzaminów . W końcu to nie one są najważniejsze a zdrowie moje i dzidziusia .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pyskatka
|
Racja
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
cesarke mialam w czwartek rano (10-11) wieczorem juz wstalam i usiadlam normalnie, nastepnego dnia juz chodzilam zwlaszcza jak mi wyjeli cewnik. w sobote wyszlam do domu, wstawac bylo ciezko ale bardziej bylam rozbita i zmeczona niz obolala. ja dostalam tylko ibuprofen i paracetamol z przeciwbolowych, nawet wszystkich nie wybralam.
ale egzaminy przeloz. nawet po normalnym porodzie bylabys wykonczona a co tu mowa po cesarce, a jeszcze trzeba sie dzieckiem zajac, nie bedziesz miala glowy do powtorek. dorris23 moge sie spytac czy tak obolala bylas czy w Polsce to standard ze ketonal daja po cc?
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Chyba nie standard, ja mało co dostawałam, na początku tylko jakieś kroplówki, nie wiem, czy nie Pyralginę, ale mogę się mylić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Ja mialam cc w piatek ok14 wieczorem prysznic i wyjecie cewnika. Przeciwbólowe mocne dostalam dozylnie. Nic mnie nie bolało poza pierwszym wstawaniem z łóżka. W domu bylam w niedzielę. Ale każdy przypadek jest indywidualny. Nie planowalabym egzaminów tak szybko. Może lepiej przed porodem?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
CC miałam w piątek rano, wstawałam wieczorem. O ile nie było komplikacji u matki lub dziecka to wypisy były po 4 dniach (jak rodzisz w środę to wypuszczali w niedzielę, jak w piątek to we wtorek do domu). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
karolina_kosa
|
No tak , nie wzięłam pod uwagę tego ,że mogę posiedzieć troszeczkę dłużej , no nic , przełożyłam sobie terminy egzaminów także na spokojnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pyskatka
|
dobrze zrobiłaś, po co jeszcze teraz stresować sie egzaminami
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Hej. Ja miałam cc w ubiegłą środę w znieczuleniu. Po 6 godzinach wstałam na chwilę (pionizacja) i spowrotem się położyłam. Następnego dnia o 5 rano położna wyjęła cewnik, wstałam, wykąpałam się i już z dzieckiem rooming in byłam cały czas. Wieczorem wzięłam ostatnie lekarstwo przeciwbólowe. W 4 dobie już śmigałam jak młoda gazela. A dzisiaj nie pamietam już bólu.
Na egzaminy też jednaknie dałabym rady pójść. Także mądra decyzja.
Dwa szczęścia😍 Edytowane przez Candid Czas edycji: 2017-01-25 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam CC w nocy ze środy na czwartek, do domu wypuścili mnie w sobotę. Czułam się bardzo dobrze, ale ostatnie co bym była w stanie wtedy robić to zaliczać kilka egzaminów...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Trochę mnie to przeraza, że tak szybko pionizuja i nikt nie zwraca uwagi na zespół popinkcyjny. A potem mówi się, że to normalne, kę mogą być zawroty głowy, osłabienie czy mdłości.
Usiadlam 24h po cc i powoli doczlapalam pod prysznic. Na następny dzień już mogłam ogolic nogi. Każdego. Dnia było lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam przed oczami skecz Monty Phytona o operacji i maszyne robiaca "piiiiing" ![]()
Edytowane przez madziara_07 Czas edycji: 2017-01-25 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
![]() Pewnie chodzi o: https://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C...82_popunkcyjny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
aaa to literowka byla, ok to sorry za nie w temacie w takim razie
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
No ja zaslablam pod prysznicem (2 doba). Wracalam na sale na wozku i nieumyta. Piguly myslaly, ze przesadzam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Haha, to sprawka autokorekty. Tylko co to jest pinkcja?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja się cieszę, że rodziłam CC, tak naprawdę w drugiej dobie było ze mną już dobrze, czułam się tylko ogólnie osłabiona (uczucie trochę jak w grypie, drętwiały mi nogi, bolała głowa i mdliło mnie trochę). W pierwszej dobie, jak zaczęło "schodzić" znieczulenie przez moment było gorzej, najważniejsze to przetrwać najgorsze a potem powoli wraca się do formy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
karolina_kosa
|
Cesarkę miałam o godz. 17 a następnego dnia o 10 już byłam na nogach , bo tak kazała położna. Dzidziusia dostałam koło 12 i był już ze mną cały czas. Kolejnego dnia było gorzej , wystarczyło ,że podniosłam głowę , momentalnie robiło mi się niedobrze . Przez kilka dni ten stan się utrzymywał. Głowa bolała niemiłosiernie non stop , pomógł dopiero Apap extra . Ciężko było bardzo , zwłaszcza w nocy ,ale na szczęście to już za mną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.