![]() |
#1 |
BAN stały
|
to może teraz o książkach typowo o miłości? :)
Były już ostatnio posty na temat w ogóle ciekawych książek jakie czytacie..
To może terazz napiszcie, które książki naprawdę warto przeczytać ale o tematyce miłości ? ![]() Piszcie ![]() ![]() Pozdrawiam ciepło :Hello: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: to może teraz o książkach typowo o miłości? :)
Hej aggi,
Polecam Ci Evansa "Zaklinacz koni". Super powieść w sam raz na lato. Nie można się oderwać. To ciepła i wzruszająca książka o miłości, zdradzie, cierpieniu, ale też o magii, przyjaźni, przywiązaniu. Nie jest to takie typowe romansidło harlekinowe ![]() ![]() Mielgo czytania ![]()
![]() |
#3 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Zaklinacz koni
Anna Karenina ![]() Przeminęło z wiatrem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
J. Austin "Duma i uprzedzenie" (autorka "Rozważnej i romantycznej)
M. Bułhakow "Mistrz i Małgorzata" (mimo tła iście diabelskiego to przepiękna historia o miłości. Wątek o Piłacie możesz sobie darować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() dlatego piszcie jeszcze ![]() ![]() Co do "Mistrza i Małgorzaty" - to czytałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
HMMMMMMMMMMMMMMMMMM dużo jest tego!!!!!!!!!!!!!!!
Kiedyś czytałam książke która zaskoczyła mnie swoim ciepłem-*Spóżnieni kochankowie-miłość między starszą samotną kobietą , a malarzem-o nauce życia i akceptacji między-ludzkiej *Tego lata w Zawrociu Kowalewskiej- o magicznym miejscu i miłości do muzyki , która potrafi nawet zniszczyć jak sobie przypomnę jeszcze kilka ciekawych pozycji to napewno dopiszę!!!!!!!! Ale te dwie gorąco Wam polecam, na razie znów przerabiam Musierowicz i myślę , ze z nich się nie wyrasta (; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
a jeszcze bardziej wciągająca jest II częśc "Tego lata w Zawrociu"-"Gora śpiących węży"
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
"Mistrz i Malgorzata" - przeczytalam nie do konca z wlasnej woli bo byla to moja lektura szkolna ale zakochalam sie w tej ksiazce
![]() ![]() Ostatnio czytalam ksiazke "A gdyby to byla prawda" (Świat książki) czy jakos tak... Autora nie pamietam. Ale moge zapytac mojego chlopaka, bo to ksiazka jego mamy i on sprawdzi. Historia troche niewiarygodna ale przesycona uczuciem i humorem.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
OJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ to nie znam ,Będe musiała nawiedzić bibliotekę!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Jest jeszcze "Love Story" ale mnie nie zachwyciła, choć znam osoby które ją uwielbiają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Przypomniałam sobie!!!!!!!!!!!!!!!
Koniecznie przeczytajcie książkę "Pamietnik pisany miłościa" Nic o niej nie powiem, bo zbyt dużo wypaplam, a sama przyjemność w czytaniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A ja pragnelabym polecic ksiazke przeznaczona dla nastolatek,pewnie dla malo uczuciowych osob moze okazac sie tania opowiastka,lecz mnie ona bardzo poruszyla,zadna ksiazka nie doprowadzila mnie az tak do lez,heh.Niestety nie pamietam kto jest autorem,tutyl to:" P.S KOCHAM CIĘ"
Pozdrawiam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
wichrowe wzgorza, ptaki ciernistych krzewow, przeminelo z wiatrem...CUDOWNE!!!!!!!! !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja proponuję:
- powieści Jane Austen [których obecnie na rynku jest bez liku, a jak byłam młoda to musiałam je wygrzebywać z zakamarków ![]() - opowiadania o miłości Dostojewskiego, Puszkina, Lermontowa, Czechowa, Briusowa [często zebrane są w tomiki o mołosnym tytule] - powieści Thomasa Hardy'ego [np. Tessa D'Urberville, Juda Nieznany, Powrót na Wrzosowisko.. klasyka literatury] - powieści sióstr Bronte [Wichrowe Wzgórza, - Czarny Tulipan [Dumas-ojciec] - REquiem dla Dziewczyny - Nevil'a Shute'a - Wielki Gatsby - Martin Eden - Londona - Love Story i Opowieść Oliviera
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Polecam Paulo Coehlo "Weronika postanawia umrzeć", "alchmik". Obie ksiazki sa co prawda nie tylko o milosci, ale pokazuja ja w sposob bogaty gleboki, udawadniaja, ze potrafi ona calkowicie zmienic nasze zycie i nadac mu prawdziwy sens. Mysle ze nie jest to lekka literatura, choc czyta sie bardzo dobrze i latwo wciaga. Polecam na wakacyjne refleksje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli ma być o miłości to koniecznie:
- "Wichrowe wzgórza" Emily Bronte!!!!! ![]() ![]() -Powieści Jane Austen( Emma,Rozważna i romantyczna, Duma i uprzedzenie, Mansfield Park) - "Lolita" Vladimira Nabokova -"Drzewo morwy" Jude Deveraux - powieści Danielle Steel -"Miłość w czasach zarazy" Gabriela Garcii Margueza -"Spotkamy się pod drzewem ombu" Santa Montefiore(mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwiska... ![]() -"Własność" Valerie Martin I...i to chyba wszystko, jak jeszcze coś mi się przypomni to zaraz napiszę ![]() życzę miłej lektury ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Henry James - Ambasadorowie, Portret Damy, Miłość i śmierć w Wenecji
Charlottee Bronte - Jane Eyre Karen Blixen - Pożegnanie z Afryką |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Bram Stoker - Dracula
Edith Wharton - Wiek niewinności |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A znacie jakieś bardzo namiętne książki, pisane ładnym nie wulgarnym językiem???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dot.: to może teraz o książkach typowo o miłości? :)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: to może teraz o książkach typowo o miłości? :)
Polecam Ci Evansa "Zaklinacz koni". Super powieść w sam raz na lato. Nie można się oderwać. To ciepła i wzruszająca książka o miłości, zdradzie, cierpieniu, ale też o magii, przyjaźni, przywiązaniu.
Ksiazki nie czytalam ale ogladalam film, po ktorym musze koniecznie przeczytac takze ksiazke. Film bardzo mi sie spodobal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Polecam wszystkim piękną książkę ;Pauliny Simons ''Jeżdziec miedziany"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Nicholas Sparks - Pamiętnik.
Na podstawie książki powstał film o tym samym tytule. Książka jak i film sa jak najbardziej o miłości ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
"Samotność w sieci" Janusza Wiśniewskiego, poruszająca, przepiękna, płakałam przy niej (a rzadko mi się to zdarza
![]() Z innych, to wszystkie Nory Roberts, uwielbiam ją, pisze świetne romanse (wcześniejsze są moim zdaniem lepsze, bo zazwyczaj z kryminalnym tłem, pierwsza, którą przeczytałam, to "Miasteczko Innocence", świetna) Warto, więc biegnij do biblioteki ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Zapomniałysci o najbardziej sztampowej i polskiej powieści o miłosci.A ,,Lalka ''Prusa?
Przecież ta książke to ja juz z 4 razy czytałam i ciagle nie mam jej dosc.Wokulski zawładnął moim sercem i szczerze mówiąc zakochana jestem do dzis w jego postaci.Tak samo jak w Lewinie z Anny Kareniny....Mrau...Szkoda ,że nie ma na prawde juz takich mężczyzn... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
siesicka- zapałka na zakrecie
![]() Nie powiesz nikomu? -Sophie Kinsella Ultimatum-Artur Tauber |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
"Przeminęło z wiatrem" - piękna książka o miłości
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
"A gdyby to była prawda..." - piękna, bardzo ciepła książka. Zaznaczam, że nie jest to tanie romansidło z kiosku.
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Dla mnie najfajniejszym romansidłem z nutką magii są sagi Margit Sandemo
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
polecam Wichrowe Wzgórza i Dziwne losy Jane Eyre
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Ja najchętniej czytam książki z serii "nie dla may nie dla taty lecz dla każdej małolaty" Ale w najbliższyn czasie mam zamiar wypożyczyć książke z innego gatunku . Jeśli będzie jakaś ciekawa dam wam znać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.