![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Związek stoi w miejscu
Hej, może ktoś mi podpowie co mogę jeszcze zrobić aby coś się zmieniło albo spojrzy z boku i powie co robię źle. Jesteśmy w związku już 6 lat. Od 3 mieszkamy razem, od 2 sami wynajmujemy mieszkanie i mam wrażenie, że od tego czasu nasz związek stoi w miejscu a wręcz się cofa. Ja pracuje na dwie zmiany a on na jedną, więc zwykle sie mijamy. Nie mamy czasu dla siebie a jesli juz to wtedy od siedzi przed komputerem a ja czytam albo telefon. Jakiekolwiek zwykle z mojej inicjatywy aby coś wspólnie porobić kończą się fiaskiem. Nawet glupiego filmu nie potrafimy razem wybrać. Nie ma żadnych wyjść wspólnych z domu mimo, że kiedyś często gdzieś chodziliśmy, choćby na zwykły spacer. Rzeczy typu, kino, basen, restauracja wgl nie są brane pod uwagę, bo kosztują. I tu wcale nie chodzi o to, że go nie stać czy mnie. Po prostu nie chce. Pieniądze, najczęściej się o nie kłócimy. Kiedyś nie było z tym problemu, prawie od poczatku zwiazku mieliśmy wspólny budżet ale teraz gdy zaczął zarabiać sporo wiecej niż ja zaczęły sie wyliczanki. Na co i ile wydaje i czemu tak dużo, co nie jest prawda bo nie przekraczam tego ile zarabiam. W każdy weekend jeździ do swoich rodziców pod pretekstem robienia auta, nawet specjalnie wzial na to urlop (kwestia wspólnego wyjazdu czy czegokolwiek nie byla brana nawet pod uwagę). Ja zwykle w weekendy pracuje wiec rzadko kiedy mogę z nim jechać. Kłótnie też są o obowiazki domowe, zwykle wszystko spada na mnie, twierdzi, ze nie ma kiedy, bo go weekend nie ma a ja mam w tygodniu wolne wiec moge to zrobić. Owszem mogę ale nie tylko ja tam mieszkam, niestety takie agumenty nie docierają. Strefa seksu jest nudna jak flaki z olejem, probowalam zachęcić go do sprobowania gadżetów. Niestety niby chce ale sam nic w tym temacie nie próbuje robić. Jeśli staram się rozpocząć rozmowe na któryś z tych tematów zwykle kończy sie to kłótnia. Strasznie męczy mnie takie życie, czuję sie hamowana i przytłoczona. A może to moja wina, może to ja powinnam sie zmienić a nie próbować zmienic jego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
wańka wstańka
|
Dot.: Związek stoi w miejscu
Cytat:
I dlaczego mówisz w takim nieszczęściu, zwłaszcza gdy szanse na zmianę na lepsze są praktycznie zerowe? Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Masz bardzo irytujacego współlokatora.
Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Przeżywałam takie dylematy pół roku temu. Rozstalismy się. Czasem jeszcze tęsknię, ale nie żałuję.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Owszem, zmiany należy zawsze zaczynać od siebie. Pytanie tylko, czy zmieniać, próbując ratować tę relację, czy odpuszczając do końca.
Bliskość cielesna - słaba i nudna. Bliskość duchowa, emocjonalna, psychiczna - umiera z nudów. Wzajemna fascynacja, zbieranie wspólnych, ciekawych doświadczeń i przeżyć - znów nuda. Nuda i nic się nie dzieje. Czy coś Was jeszcze tak prawdziwie i mocno łączy poza wspólnym wynajmem mieszkania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2020 , Październik 2017
|
A są jakieś miłe chwile? Rozmawiacie na wspólne ciekawe tematy, np. te dotyczace Waszego związku czy wgl takie jak Wam dziś wzajemnie minął dzień? Okazujecie sobie choćby najdrobniejszą czułość nie tylko fizyczną mówie tu np. o czułości w formie troski o drugą osobę? Jeśli wykazujecie/przejawiacie jeszcze m.in takie zachowania to jest nad czym pracować. W przeciwnym wypadku to masz współlokatora.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to nie ma sensu... Najwidoczniej chłopak nie wykazuje żadnych chęci zmiany. Chyba lepiej się rozstać. Jak dla mnie to tutaj nie ma, o co walczyć.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nuda, rutyna i tyle. Tutaj nawet nie ma co ratować bo najwyraźniej misio nie widzi problemu. Ot ma kobiete w domu która mu ugotuje, posprząta i skarpetki wypierze. Wygodnie mu
![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Polecam krótki artykuł o związkach
![]() http://volantification.pl/2017/07/27...ze-sa-mielizny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2020 , Październik 2017
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Owszem, zaczęłabym zmiany od siebie. Wszystko co robisz w domu, robisz wyłącznie dla siebie, a dla niego, jak będziesz miała chęć zadowolić misia, który pracując na jedną zmianę, nie ma nic czasu.
Da mnie związek umarł w butach. Nie ma ślubu, nie ma wspólnych zobowiązań, nie ma dzieci więc nie ma formalnie żadnych przeszkód aby rozstać się i ułozyć sobie nowe, szczęśliwe życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
lokalna gwiazda
|
Czas się rozstać. Nie ma tutaj widoków na przyszłość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Zmeczylam sie samym czytaniem.
Odpusc to sobie dziewczyno, bedziesz duzo szczesliwsza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
No i po co Ci taki facet? Same problemy, zero korzyści. Wiem, że rozstanie łatwe nie jest, ale gwarantuję Ci, że bez niego będzie już po miesiącu-dwóch max szczęśliwsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Facet ma nie odcieta pepowine (mamusia co weekend). Gdyby placil za apartament ze sprzataniem i posilkami to wyszlo by mu to sporo drozej. A tak to uslugi sa za darmo a nawet doplacasz do interesu. Przy takim poziomie skapstwa to brak biletu do kina nie dziwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Boże, życie jak z emerytem. Umrzesz z nudów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
nie masz za co się obwiniać.
Masz prawo sobie coś kupić. To że zaczął wyliczać po tym jak zaczał więcej zarabiać świadczy o egoiźmie. Wiesz, w wasz związek wkradła się straszna rutyna. Skoro teraz tak jest jak jest to strach pomyśleć co będzie później...
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Zauważ, że nie tylko wylicza pieniądze ( od jakiegoś czasu) i wysługuje się Autorką. Głównym problemem jest brak bliskości, wspólnego spędzania czasu, rozmów, intymności. Partnerzy oddalają się od siebie, a wtedy pojawia się również ograniczanie finansowe ( szkoda na kino, bo chłopak nie ma chęci wspólnie spędzać czasu z dziewczyną), uciekanie na weekend do domu rodzinnego, brak zaangażowania w obowiązki domowe.
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Nie mów o winie, mów o odpowiedzialności. Odpowiedzialności, której on już nie chce/nie umie z Tobą podźwignąć. Ba, zapewne tylko czeka na to, aż Ty podejmiesz TEN krok i zakończysz tę relację. I chyba warto to zrobić, skoro żadna propozycja wynikająca z Twojej inicjatywy nie robi na nim wrażenia... Szkoda życia i nerwów na takiego współlokatora
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Jak mnie wkurzaja odpowiedzi w stylu "pora się rozstac", "ten związek nie ma już szabs", naprawdę? Czyli jak coś się psuje to lepiej to wyrzucić niż postarać się naprawić? Autorko, może twój TŻ ma jakieś problem y o których Ci nie mówi? Faceci zazwyczaj nie ś tak wylewki i nie lubią okazywać słabości. Może coś to dręczy i dlatego zamyka się w sobie?
Ż drugiej strony wygląda na to że zjada was rutyna.oze warto zrobić coś spontanicznego? Skoro twój TŻ się nie garnie to Ty zrób pierwszy krok i postaw to przed faktem dokonanym, np kup bilety do kina i po powrocie do domu oświadcza mu że wychodzicie wieczorem. Jeśli chodzi o seks to nie pytaj to tylko działaj, załóż erotyczną bieliznę i weź do łóżka jakiś gadżet. Jeśli chodzi o kasę- macie wspólne konto? Skoro tak to bolą wspólne finanse to miejcie dwa osobne konta, na wspólne potrzeby zrzucajcie się (jedzenie, rachunki) a na własne zachcianki niech każde korzysta że swojej kasy. Życie na zasadzie praca-dom może prowadzić do frustracji (wiem to po sobie) dlatego potrzebne są jakieś wspólne wypady i rozrywki (kino, basen, klub, wycieczka rowerowa, weekend nad jeziorem) zależy co lubicie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
lokalna gwiazda
|
[1=dbd5b7ab0ee2af42f7d1d44 1331e0158e5b4af81_616f4df 1de27f;76080876]Jak mnie wkurzaja odpowiedzi w stylu "pora się rozstac", "ten związek nie ma już szabs", naprawdę? Czyli jak coś się psuje to lepiej to wyrzucić niż postarać się naprawić? Autorko, może twój TŻ ma jakieś problem y o których Ci nie mówi? Faceci zazwyczaj nie ś tak wylewki i nie lubią okazywać słabości. Może coś to dręczy i dlatego zamyka się w sobie?
Ż drugiej strony wygląda na to że zjada was rutyna.oze warto zrobić coś spontanicznego? Skoro twój TŻ się nie garnie to Ty zrób pierwszy krok i postaw to przed faktem dokonanym, np kup bilety do kina i po powrocie do domu oświadcza mu że wychodzicie wieczorem. Jeśli chodzi o seks to nie pytaj to tylko działaj, załóż erotyczną bieliznę i weź do łóżka jakiś gadżet. Jeśli chodzi o kasę- macie wspólne konto? Skoro tak to bolą wspólne finanse to miejcie dwa osobne konta, na wspólne potrzeby zrzucajcie się (jedzenie, rachunki) a na własne zachcianki niech każde korzysta że swojej kasy. Życie na zasadzie praca-dom może prowadzić do frustracji (wiem to po sobie) dlatego potrzebne są jakieś wspólne wypady i rozrywki (kino, basen, klub, wycieczka rowerowa, weekend nad jeziorem) zależy co lubicie.[/QUOTE] Gadżety jako panaceum na sypiący się związek. ![]() Autorka już tego próbowała. I nie wyszło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Naczelna Nastolatka
|
Tak. I męcz się całe życie bo "naprawianie".
wysłane telepatycznie
![]() |
#28 |
wańka wstańka
|
[1=dbd5b7ab0ee2af42f7d1d44 1331e0158e5b4af81_616f4df 1de27f;76080876]Jak mnie wkurzaja odpowiedzi w stylu "pora się rozstac", "ten związek nie ma już szabs", naprawdę? Czyli jak coś się psuje to lepiej to wyrzucić niż postarać się naprawić? Autorko, może twój TŻ ma jakieś problem y o których Ci nie mówi? Faceci zazwyczaj nie ś tak wylewki i nie lubią okazywać słabości. Może coś to dręczy i dlatego zamyka się w sobie?
Ż drugiej strony wygląda na to że zjada was rutyna.oze warto zrobić coś spontanicznego? Skoro twój TŻ się nie garnie to Ty zrób pierwszy krok i postaw to przed faktem dokonanym, np kup bilety do kina i po powrocie do domu oświadcza mu że wychodzicie wieczorem. Jeśli chodzi o seks to nie pytaj to tylko działaj, załóż erotyczną bieliznę i weź do łóżka jakiś gadżet. Jeśli chodzi o kasę- macie wspólne konto? Skoro tak to bolą wspólne finanse to miejcie dwa osobne konta, na wspólne potrzeby zrzucajcie się (jedzenie, rachunki) a na własne zachcianki niech każde korzysta że swojej kasy. Życie na zasadzie praca-dom może prowadzić do frustracji (wiem to po sobie) dlatego potrzebne są jakieś wspólne wypady i rozrywki (kino, basen, klub, wycieczka rowerowa, weekend nad jeziorem) zależy co lubicie.[/QUOTE]Jak szanse na poprawę są żadne, to tak lepiej związek zamknąć niż żyć w nieszczęściu. I to jest przypadek autorki wątku. Jedna osoba związku nie naprawi. A skakanie kobiety wokół faceta, który ja ignoruje jest durny pomyslem. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Autorko,
a wy się jeszcze kochacie?
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
też zmęczyłam się samym czytaniem, naprawianie niektórych związków to jak reanimacja trupa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.