![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ciąża, praca, kredyt.... Pilne!
Witam 8 sierpnia tego roku złożyliśmy wniosek z kredyt z MDM. Dostaliśmy odpowiedź że środki z MDM zostaly dla nas zarezerwowane.
Dowiedziałam się że jestem w ciąży i lekarz chciał dać mi zwolnienie bo powiedział że powinnam leżeć odpoczywać. Odmówiłam bo jak pójdę na zwolnienie teraz a nie mam decyzji banku o kredycie czy to zwolnienie może wpłynąć na tą decyzję? Że nie dadzą kredytu bo przebywam na zwolnieniu i odejma moje dochody.... Bardzo proszę o odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Ciąża praca kredyt.... Pilne!!!!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Odkleja się kosmowka i powiedział że nie jest to zagrożenie narazie ale powinnam leżeć i odpoczywać.... I lepiej bedzie jak pójdę na zwolnienie...
No ale jest ten kredyt i chcemy go dostać... Bo mieć swoje cztery kąty a gnieździc się z dwójką dzieci na wynajmie w kawalerce to jest różnica..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No to już zdecyduj co jest dla Ciebie ważniejsze. Dziecko czy pieniądze z kredytu
![]() Moim zdaniem zwolnienie nie wpłynie na decyzję. Masz umowę o pracę? Jeśli tak to dochody się nie zmniejszą bo pensja przy zwolnieniu ciążowym jest 100%.
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2017-08-09 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Logiczne że dziecko ale Dziecku też trzeba dać dach nad głową....
To jest ostatnia szansa na kredyt przy dwójce dzieci zdolność kredytowa spada nam do 70 tys a za to nawet kawalerki się nie kupi.... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
nie przejmuj się komentarzami, może Fantas nie chciała być zresztą złośliwa, jak nikt Ci nie odpowie idź do jakiegoś niezależnego doradcy kredytowego/finansowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
a kiedy macie dostać odpowiedź od banku w sprawie kredytu?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ogólnie bank ma na to 60dni. Ale decyzja jest po tygodniu Góra dwa tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
banki mają czas maksymalnie 21 dni. I tego terminu nie mogą przekroczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No, ale ja zrozumialam, ze juz macie te papiery złozone i czekacie na decyzje tak ?
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No tak czekamy na decyzję.. Bo już papiery złożone i pytam czy jak pójdę na zwolnienie to czy to wpłynie na decyzję... Czy zwolnienie coś zmieni...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ale logiczne to jest to, że jak się nie ma warunków na kolejne dziecko, to się zabezpiecza. A nie takie 'jakoś to będzie, ale co mam robić'. Może i moja wypowiedź nic nie wniosła, ale szkoda mi dzieci w takich sytuacjach najbardziej.
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto by miał poinformować bank o Twoim stanie zdrowia ? Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2017-08-09 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Nie wiem dlatego pytam.... Ale do pracodawcy mogą zadzwonić przecież....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ale pracodawca nie może udzielać takich informacji. HR nie może nawet kierownikowi powiedzieć na co masz zwolnienie, tylko w jakim wymiarze czasowym. Nie ma takiej opcji że ktoś będzie naruszał ustawę o ochronie danych osobowych i udzielał informacji o Twoim zdrowiu i zwolnieniu chorobowym
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Przecież się żalisz, że nie chcesz się gnieździć z dwójką dzieci w kawalerce. Nie macie jeszcze tego mieszkania, nie wiadomo jaka będzie decyzja - jak sama piszesz więc o takich warunkach niby mówię skoro zaczęłaś biadolić
![]()
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Jeśli masz mi tu wylewac swój jad to idź mi stad
![]() Owszem nie chce alejesli będę musiała to się będę gnieździc. I logiczne to jest to że każdy rodzic chce najlepiej dla swoich dzieci a że wyszło tak to wyszło i nie Tobie oceniać to.... ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
To nie jest twoja sprawa kiedy ktoś będzie miał dziecko. Za twoje będą je wychowywać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jednak powinni robić jakieś testy czy dany osobnik nadaję się do posiadania potomstwa, czy to finansowo, czy psychicznie, bo zawsze to dzieci najbardziej mają przesr*ne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Będę się zawsze rzucać jak ktoś będzie takie idiotyzmy wypisywać.
Skąd wiecie, że autorka bierze 500+, zapomogi i korzysta z mdm? A jeśli nawet? To kasa idzie tak samo z moich podatków, jak waszych. I każdego innego, kto w tym kraju płaci podatki. I to nie uprawnia, do chamskiego oceniania wyborów życiowych, zwłaszcza, że nikt o te oceny nie prosił. Więc może wypadałoby w końcu się nauczyć, że takie komentarze są po prostu nie na miejscu i przestać do nich dorabiać filozofię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyna przecież stara się kupić większe mieszkanie żeby się nie cisnąć z dwójką dzieci, musiała też oszczędzić 20% na wkład własny, to nie jest Twoje miejsce żeby wnikać w to, jak i czy się zabezpiecza |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Odklejanie kosmówki to jest poważne zagrożenie ciąży i tak, bezwzględnie powinno się iść na zwolnienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.