| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-08-20, 06:31 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | szczeniak i czarne podniebienie

witam mam pytanie. Czy to prawda jak piesek szczeniatko  ma czarne podniebienie to jak dorosnie to bedzie zly ten pies//?? Ostatnio jak bylam z sunia u weterynarza to ona mi powiedziala ze to sa stereotypy ludzi ze pies nawet moze miec jasne podniebienie a i tak bedzie wredny ze to zalezy od wychowania psa a nie jego podniebienia. | 
|     |   | 
|  2008-08-20, 10:54 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Dot.: szczeniak i czarne podniebienie

i dobrze ci wet powiedział wszystko zależy od wychowania a nie od podniebienia moja foksia ma ciemne podniebienie i w ogóle nie przejawia agresji no oprócz tego że ma silnie rozwinięty instynkt łowiecki jak na foksteriera przystało i zagryza myszy jak znajdzie na polu.

| 
|     |   | 
|  2008-08-20, 23:15 | #3 | 
| Zadomowienie | 

Wybacz, ale jak tylko przeczytałam temat, pomyślałam: To SZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT  AN jeeeeest!  A tak naprawdę, to o co ty tu moja droga pytasz? Jeśli będzie wredny, to oddasz? Moja psina ma czarne plamy na podniebieniu (wszystko z nią ok, jakby ktoś domysły chorobowe miał), a drugiego tak spokojnego i kochanego psa nie widziałam   | 
|     |   | 
|  2008-08-21, 17:25 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

to jakieś starodawne przesądy <lol>

| 
|     |   | 
|  2008-08-22, 12:12 | #5 | 
| Raczkowanie | 

Hmmm... mój piesek też ma "plamki" na podniebieniu ... ale też narazie wszystko z nim OK ...  A z tym "czarnym podniebieniem" to chyba jakieś zabobony xD 
				__________________ Zwariowana inspiracja ... ;] ---> przerabiam pokój ... xD "Nie jestem ciałem, w którym mieszka dusza. Jestem duszą, która ma widzialną część zwaną ciałem..." "Gdyby tak można sfotografować nasze sny!" Emil Cioran | 
|     |   | 
|  2008-08-25, 13:32 | #6 | 
| Zakorzenienie | 

A czy ty jak masz czerwonego pryszcza na nosie to jesteś potulna jak baranek?   Zabobon ^^ Wszystkie psy jakie do tej pory miałam miały czarne podniebienie, a tylko jeden spośród nich był wredny   Edytowane przez rosiek Czas edycji: 2008-08-27 o 08:07 | 
|     |   | 
|  2008-08-29, 16:11 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: raz stąd, raz stamtąd ;) 
				 | 

Oj coś w tym jest jeśli bedziesz wychowywać psa w przeświadczeniu ze i tak będzie agresywny i z tego powodu nie dasz mu wystarczająco wiele miłości to pies o czarnym wnętrzu pyska wyrośnie z pewnością na stworzenie nie miłe i nie ufne, a może nawet agresywne - ot i tak człowiek sam sobie gotuje los właściciela agesywnego bydlęcia     PS. moje ukochane bydle  (miks kaukaza i owczarka niemieckiego) to wzór cnut wszelakich, a pitbull mojej kuzynki o równiez takowym pysku nie tylko nie wykazuje najmiejscych oznak agresji, ale wrecz chciałby sie z kazdym bawić   
				__________________   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-08-31, 22:44 | #8 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Mojej mamie weterynarz(!) powiedział co innego. Mój pies też ma czrne podniebienie i jak weterynarz to zobaczył, to stwierdził, że takie należą do ostrych psów. A nie do wrednych   Dla mnie np to jest różnica. I mój pies rzeczywiście, chociaż malutki, potrafi ugryźć ;/ 
				__________________ "Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać" [Ernest Hemingway] 30.37.45 75.74.50 | 
|     |   | 
|  2008-08-31, 23:16 | #9 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Bydgoszcz 
				 | 

a mój pies na całe czarne podniebienie ale jeszcze nikogo nieugryzła ani niejest agresywna a jest juz z nami 6 lat   a jesli nawet szczeka czy warcze na kogos z domowników to merda ogonkiem i traktuje to jako zabawe i przekomarzanie sie   | 
|     |   | 
|  2008-09-01, 16:48 | #10 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Beskidy 
				 | 

Cytat: 

__________________ Zapraszam na nie-wizażowe stronki...   SPANIELE DO ADOPCJI http://psitulisko.w.interia.pl | |
|     |   | 
|  2008-09-04, 22:59 | #11 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Haha. Jeden z moich psów ma czarne podniebienie i jest taaaaaakim groźnym szczeniakiem, że wszyscy zwiewają.   Uwielbiam takie bzdury.  Jest niewychowany. To gryzie. Co ma piernik do wiatraka? (Kolor podniebienia do zachowania psa?) | 
|     |   | 
|  2008-09-18, 21:06 | #12 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

ja też słyszałam, że jak pies ma czarne podniebienie to może być agresywny.  Moja Diana ma... i czy jest agresywna? mmm.. w stosunku do rodziny i znajomych (znajomi=ci, którzy wyszli z tej strony domu co trzeba:P ) jest potulna jak baranek i aż łasi się i prosi o pogłaskanie i pieszczoty (taakie to słodkie, jak siada przede mną i patrzy na mnie oczami kote ze Shreka i prosi łapą:P)...w stosunku do obcych..mm.. no dość agresywna i "broni terytorium".;] | 
|     |   | 
|  2008-09-26, 10:56 | #13 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

moj york ma czarne podniebienie i zaden szatan z Niego   
				__________________  moje oczko  25.07-prawko zdane za 1 razem  | 
|     |   | 
|  2008-09-26, 11:38 | #14 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-12 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

O matko, że też ktoś jeszcze takie bzdury powtarza  Mój pies ma czarne podniebienie i muchy by nie skrzywdził. Nawet nie szczeka. Poza tym nie ma agresywnych psów - są tylko źle wychowane. Szczególnie te "broniące terytorium"   
				__________________ Bo reszta nie jest milczeniem, ale należy do nas Boję się ludzi bez poczucia humoru   | 
|     |   | 
|  2008-09-26, 16:07 | #15 | 
| Przyczajenie | 

To jest po prostu mit.Ja mam dwa psy oba mają czarne podniebienia, jeden by muchy nie skrzywdził a drugi a raczej druga to mały diabełek. Ale to że jest małym diabełkiem na 100 % nie zależy od czarnego podniebienia. Zgadzam sie ze nie ma psów agresywnych, ludzie po prostu dane rasy psów wychowują na takie.

| 
|     |   | 
|  2008-09-26, 17:20 | #16 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

moj  piesek ma czarne podniebienie i musze przyznac ze do normalnych nie nalezy - ma 7 lat a zachowuje sie jak szczeniak, ale agresywny nie jest

__________________  65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55  171cm | 
|     |   | 
|  2008-09-30, 19:39 | #17 | 
| Raczkowanie | 

Moje goldenka ma czarne podniebienie - nie znam spokojniejszego i łagodniejszego psa..... Myślałam, ze takie średniowieczne poglądy już zaginęly, a tu jednak niespodzianka   
				__________________ Kasia | 
|     |   | 
|  2008-10-04, 15:14 | #18 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Kraków/Kokotów 
				 | 

Cytat: 
 Ja tez mam goldenka z czarnym podniebieniem a jest spokojniutki i potulny ale muche to czasem sprobuje zlapac (hehe) Podniebienie nie ma nic do charakteru   
				__________________ "Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem."  -Gabriel Garcia Marquez | |
|     |   | 
|  2008-10-04, 19:13 | #19 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Łojj dlugo już takich głupot nie slyszalam  Nie wierz w takie bajki jak sobie psiaka wychowasz taki bedzie. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.