![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
I mnie wciągnęło - quilling i nie tylko...
Witam!
Od jakiegoś czasu przyglądam się wszystkim pracą tutaj i jestem zachwycona jakie cuda widziłam. Nigdy by mi do głowy nie przyszło że można wyczarować tak piekne rzeczy praktycznie z niczego ![]() Największe wrażenie wywarł na mnie quilling w związku z tym postanowiłam spróbować w nim swoich sił. A oto co z tego wyszło, czyli moje początki. Mam nadzieje że z czasem nabiorę wprawy i będę mogła tworzyć chociaż w połowie tak pięknie jak Wy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: I mnie wciągnęło - quilling i nie tylko...
Tak mi się przypomniało jeszcze w sprawie wyjaśnienia, paseczki pochodzą z niszczarki dlatego takie brzegi mają nierówne a do tego są dość grube bo 7mm.
Na początek wzięłam się za robienie śnieżynek bo pora odpowiednia i mam kartki tylko białe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witaj na forum. Początki Twoje są bardzo dobre. Oczywiście taka grubość paseczków nie bardzo wygląda na kartkach, ale świetne ozdoby chionkowe wychodzą z tej grybości. Jak będę niala chwilę czasu to zrobię Ci zdjęcie siatki na której robi się gwiazdki. Wychodzą wtedy bardzie symetryczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
lexor, dziękuje bardzo
![]() ![]() bila, z chęcia zobacze to zdjęcie siatki, bo faktycznie troche krzywe są te moje twory ![]() a to kolejne fotki, niestety troche niewyraźne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zaczynasz bardzo ładnie. no tyle, żebys znalazła jakaś cienszą niszczarkę to lepiej byś sobie potrenowała i ja bym je mocniej nieco zwijała tzn. ciaśniej.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Jestem zachwycona.
![]() ![]() _________________________ __________ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post14631256 pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
88Ekaterina88, niszczarki właśnie poszukuje innej, brat miał mi w pracy pociąć żebym zobaczyła jakie te paseczki ale jeszcze nie przyniósł.. a co do zwijania to spróbuje mocniej
![]() aninka, ciesze się i dziękuje bardzo ![]() a teraz coś z innej beczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
moje kolejne śnieżynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
doczekałam się cieńszych paseczków 4mm i postanowiłam zrobić jeszcze jedna, stosując się do sugestii 88Ekaterina88
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Na technice się nie znam, ale wizualnie bardzo mi się podoba.
![]() ![]() _________________________ __________ zapraszam do siebie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php...1#post14 631256 pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie lesze i jak widac bardziej zwinięte co daje ten efekt
![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Oczywiście, że lepiej wyglądają cieńsze śnieżynki. Wstawiam zdjęcie z obiecaną siatką do robienia śnieżynek i nie tylko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Bardzo fajne początki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Witaj na forum i od razu gratuluje sniezynek, super dekoracja z nich bedzie. Skrecaj skrecaj a my bedziemy podziwiac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
aninka, ciesze się bardzo
![]() 88Ekaterina88, mam nadzieje że z czasem bedzie coraz lepiej ![]() bila, dziękuje bardzo za siatke, napewno się przyda ![]() thea2, masz racje, im cieńsze paseczki tym ładniej to na kartce wygląda, chociaż do robienia kartek jeszcze nie doszłam ![]() daget, dziękuje, dekoracja napewno inna niż do tej pory ![]() lexor, ja bym nawet powiedziała że wkręca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
*.*_+__/\_._*_._*_._+_*_._*
*+._*_), _(_._*_._+_*_+._+ ..........{_ } ....... *}, {* ......./_____\...... ....{`______`}....*..* ...././..o. ...o..\\....._/\_ ...(....(__O__)....)..>*< ...{.........u....`-"}...*-\/-* .....{..................} ...*..* .......{........ ......}.....* .........{............}.. ..* ............{......}....* ............•.¸_¸.• ...................... ,!, .............. ,!, ................... ~ 6 ~ ........... ~ 6 ~ ............. , .... ´ i `.. ,- ^ -, ....´.i.` ..........._,|,_ ... |'''|../ , -'' - , \ .. |"'| ............ '|`.... ,|_|, |.( - `. ).|., |_|, ............/.\. ___)_'(_|__`-´__|__)_(___ .........../`,\)_____________________ _] .... ....../__\[___]___[___]___[___[__[_] ........./ . o \[_]___[___]___[___]_[__]_] ......../_ , *_\_]……………………………[_[_] ......../ `, .* \_]……………………………['__ ] ......./ … `~ . \] ……… ; ( …( ;……….[_[_] ....../_ . * ., _.\ ……( (. )( ; ( . ; …….[___] ....../ … o .. ~ ' \ … / \. / \ ./ \ / \……[_[_] ...../ . * .... . o.\… | |_| |_| |_| |……[___] ..../_ ,,~~ '. * ' _\_'| |_| |_| |_| |___[_[_] ..../`~,, .. o.......\:::::::::::::::: :::::::::\ .../ .* ...`' * … ,',..\ ::::::::: __ :::::::::::\ ../_.....o ..~~,, , _\=====\_/======] ./ .. * ......... ,, ~ ' \........._|_.,-_--, /* .... o ..._~`'*...o \........... (.(_)..) `-,,~'`' ...* ... _ ,-´.............. `----´ ........":-------:" .........\_____/ ................_/|_ .................>,\"< ......._/|_ . .....>,"< ......................._/|_ ......................>,\ "< Kiedy w Betlejem rodzi się Dziecię, radość przynosi wszystkim na świecie. Niech wraz z Bożą Dzieciną dni szczęśliwe przypłyną, a pokój jak gwiazdka niech świeci. Mnóstwa prezentów pod zieloną choinką, pyszności na wigilijnym stole, wspaniałej rodzinnej atmosfery, wypełnionej melodią staropolskich kolęd, a także wystrzałowego, bąbelkowego Sylwestra i spełnienia marzeń w Nowym Roku 2010 Życzy Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
A gdy już nadejdzie ten wieczòr
Świecami choinki zdobiony Niech biały opłatek jak okład Wsze rany Twej duszy uleczy Niech serce Twe radość wypełni Z nadziei co żłobek zwiastuje Niech błogiej kolędy śpiewanie Wyciszy Twe troski, zmartwienia Niech słowa Twych życzeń serdecznych Jak gwiazda zaświecą bliźniemu. I gdy to wszystko się spełni Odczujesz Wigilii przesłanie. Życzy Paulina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
**** WESOŁYCH ŚWIĄT****
_________< ♥♥♥ > __________¯¯\/¯ ___________X✿X ___________X♥X _______O__X(Ѽ)X__O _______█_X*X✿*X_█ _______XX♥X(Ѽ)♥XX ___O__XX♥X✿X*X♥X*_O ___█_XX(Ѽ)X*X♥X✿X_█ ___X*XX♥XX✿X(Ѽ)X*XXX O__♥XXX✿XX♥XXX✿XXX*XXX_ O █_XX(Ѽ)♥X✿X(Ѽ)X♥X✿X* XX_█ XX✿XXX*XXXX✿XXX(Ѽ)XX✿ XX XX(Ѽ)XX✿X♥X(Ѽ)XXX✿X(Ѽ)X X __________XXXXX __________XXXXX __________XXXXX ______XXXXXXXXXXXXX Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pragnę przesłać Ci najserdeczniejsze życzenia. Niech nadchodzące Święta będą dla Ciebie niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień. Życzę Ci, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich dla Ciebie osób...
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
lexor, EwcIaKIcIA, fanta1992, aninka,
![]() u mnie nie za bardzo z powodu, że tak powiem, smutnych spraw rodzinnych.. ale nie o tym chcialam. Zamieszczam jeszcze foto ostatniej śnieżynki która mi sie gdzies zapłatała. Część moich tworów wziełam mamie i bardzo jej sie spodobały, odrazu powiesiła na choince ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Robisz prześliczne cudeńka ! Ja to chyba bym nie umiała takich śliczności wyczarowac.. chociaż nie próbowałam jeszcze. Może kiedyś ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Śliczne!
ja nie mam cierpliwości do quilingu niestety...
![]() |
#25 |
CraftMod
|
bardzo ładna!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
majczita, przykro mi ze świeta nie do konca udane, ale moze sylwester bedzie lepszy. Dziekuje bardzo za komplementy i jestem pewna ze portafilabyś coś takiego zrobić a nawet ładniejsze. Trzeba spróbować i się przekonać
![]() angelikaw, dzięki, tak to jest że każdy woli co innego ![]() nirshya.dwbh, dziękuje bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
śliczna śnieżynka
![]() ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
EwcIaKIcIA, dziekuje mam nadzieje ze takie bedą
![]() Po bardzo długiej nieobecności tutaj postanowiłam wkleić fotki mojej pisanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Moja mała radą: najlepiej foto takich pisaneczek robić w tym kieliszku do jajek
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
88Ekaterina88, dziękuje za rade, ale niestety z braku kieliszka fotka jest jaka jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.