|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() RATUJCIE MNIE DROGIE WIZAZANKI!!! Cala twarz w bliznach a w piatek fotograf!!!
Jakiś czas temu bylam u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy, ktora jak sie pozniej okazaloi nie znala sie na tym co robi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: RATUJCIE MNIE DROGIE WIZAZANKI!!! Cala twarz w bliznach a w piatek fotograf!!!
Ja proponowalabym wizyte u dermatologa, dobrze, zebys powiedziala ze stan cery jest taki po wizycie u kosmetyczki, poza tym myj buzie delikatnymi srodkami, a na wszelkie strupki, ranki pomaga pasta cynkowa. Jelsi chodzi o zatuszowanie przed zdjeciami-z mojego doswiedczenia nawet ciut grubsza warstwa podkladu i korektora nie wychodzi na takich zdjeciach, wiec po rpostu przed samymi zdjeciami mozesz mocniej zakorektorowac te miejsca, a po delikatnie rozetrzec, chyba ze nie bedzie Ci przeszkadzala ciut grubsza tapetka przez caly dzien. Ostatnia rada, co do zdjec, do duuzy usmiech
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: RATUJCIE MNIE DROGIE WIZAZANKI!!! Cala twarz w bliznach a w piatek fotograf!!!
Cytat:
A blizny wymagają leczenia...pewnie nie obejdzie się bez wizyty u dermatologa. Niestety, blizny leczy się kwasami i retinoidami, a przy tym musisz stosować filtry i zapomnieć o opalaniu. W ogóle nie powinno się opalać tkanki bliznowej.. Póki co, nic nie wyciskaj, bo możesz doprowadzić do dalszego zakażenia [ i tak pewnie zrobiła już to nekompetentna kosmetyczka], więc chodzi o to, by nie pogorszyć sprawy. Spróbuj zaleczyć istniejące pryszcze/ranki, tak żeby nie powstały nowe blizny..wypróbuj lekkie żele oparte na aloesie, olejek z drzewa herbacianego. JEśłi masz poważne zmiany [ale nie wysiękowe] to możesz spróbować posmarować je Tribiotic'em. Jest to maść z anytbiotykiem sprzedawana w malutkich saszetkach bez recepty. Jest dość tłusta - jednych zapycha, ale innym ppomaga. Mnie pomogla wyleczyc ropnia na brodzie. Tylko pamietaj, ze to anytbiotyk, wiec nie powinnas go stosowac dłużej niż 3-4 dni. Nie polecam pasty cynkowej - przesuszenie może spowodowac powstanie przebarwień, a tego nie chcesz, prawda? Unikaj też wszelkich preparatów opartych na alkoholu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jezeli dobrze pamietam to w aptece dostaniesz masc CEBULOWA pomoze na blizny,jezeli masz w poblizu dobra perfumerie mozesz poprosic o probke CX clinique wzmocni skore.A tak wogole to Twoja kosmetyczka powinna poniesc koszty leczenia!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Słuchaj się L_V - dobrze Ci radzę
![]() ![]() Co do fotografa- poproś go po prostu o retusz zdjęcia, i tyle ![]() W wielu studiach nic to nie kosztuje, czasem płaci się 2-3 zł, więc jeśli jest naprawdę tak żle, to nic, tylko retuszować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Do piątku to żadne kwasy już ie pomogą. Lepiej teraz delikatnie z buźką, żeby ochłonęła trochę po tej kosmetyczce. Żadnych cudownych kuracji już nie próbuj.
Do zatuszowanie gorąco polecam Dermacol - super kryjący podkład najlepszy właśnie do zdjęć. I ksoztuje niewiele.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.