|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Podróże do Chin
Witam,
zapewne tematy podobne już były związane stricte z planami osób je zakładającymi. Ja muszę prosić Was o pomoc z nieco innych pobudek. Mianowicie potrzebuję do książki odpowiedzi na kilka pytań dotyczących samego lotu do Chin. Nie tego jak jest tam na miejscu, tylko i wyłącznie chodzi o lot. Bardzo proszę osoby, które miały okazję lecieć do Chin (Japonii czy innej Tajlandii - długi lot) o odpowiedzi na następujące pytania: 1. Jak wygląda taki samolot w środku - ile rzędów, po ile miejsc w każdym. 2. Jak się siedzi przez tyle godzin, czy fotele są wygodne, jakie są udogodnienia? 3. Jaka obsługa? Co podają? Co jest w cenie? 4. Czy ktoś może z marszu wejść na lotnisko i uznać, że chce lecieć takim lotem i kupuje sobie bilet? Innymi słowy czy istnieje możliwość kupienia biletu przed samym lotem, bez rezerwacji? 5. Czy bilety - w przeciwieństwie do tanich linii lotniczych - mają określone miejsca? 6. Czy możliwy jest lot jednym samolotem - bez przesiadek? Bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam OtwartaKsiążka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podróże do Chin
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Wujek Google... jest mnóstwo blogów i vlogów gdzie można znaleźć info co i jak... -.-
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Oczywiście, że się chciało i problemu z tym nie mam. Można sprawdzić cenę, czas lotu - nie ma problemu. Ale sprawdzać jak samolot wygląda - w galerii - sprawdzać jakie są udogodnienia - w opisie - to tak jak przeczytać, że Ryanair to najlepsza linia lotnicza po Europie, z najniższymi cenami i najlepszymi warunkami. Wiadomo, że marketing robi swoje i nie jest zgodny z prawdą. Dlatego pytam osób, które już leciały/przeżyły to na własnej skórze. Co innego czytać, co innego latać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja latam do Chin z PL (mieszkam w Chinach) i w zasadzie wszystko zależy od przewoźnika. Akurat latam z Lufthansą z przesiadką w Niemczech (Monachium lub Frankfurt). Wielkość samolotu zależna jest od dnia i ilości pasażerów. Ostatnio pierwszy raz zdarzyło mi się lecieć olbrzymem, który pomieścił ok 550 osób.
To co masz w cenie zależy jaki bilet kupisz ![]() W Lufthansie możesz sobie wybrać menu na ich stronie jeśli np. jesteś na jakiejś diecie. W normalnej wersji masz do wyboru dania chińskie bądź europejskie. Pewnie jak trafisz na jakieś terminy niszowe to może Ci się uda kupić bilet przed wylotem ale raczej jest to mało prawdopodobne. My jak kupujemy to zawsze z wyprzedzeniem i często już niema wielkiego wyboru. Tanie linie lotnicze nie latają do Chin z tego co mi wiadomo ![]() Nawet jak leciałam z Chin do Tajlandii miałam miejsca wyznaczone. Możliwy jest lot bezpośredni Lotem z Warszawy do Pekinu. Z tego co wiem to jedyny lot bezpośredni.
31/40 ![]() Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2013-12-06 o 01:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi.
Co do tanich linii lotniczych to chodziło mi tylko o przykład marketingu. Cena nie gra roli i niekoniecznie chodzi o wylot z Polski, ale myślę, że te informacje mi wystarczą ![]() Dziękuję bardzo jeszcze raz. Pozdrawiam OtwartaKsiążka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
My z mężem znaleźliśmy ostatnio niedrogie bilety do Pekinu i tak się zastanawiamy czy tam nie polecieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to kolega chyba dość dawno był skoro powiedział, że jest bardzo tanio. Ja mieszkam w Szanghaju i tu jest dużo drożej niż w PL, wiem że Pekin jest nieco tańszy ale nie można powiedzieć, że jest tani (kilka lat temu owszem) ![]() Noclegi podobnie jak w PL, jedzenie tanie o ile jecie street food - trzeba uważać bo z higieną u nich na bakier (choć są osoby którym to nie przeszkadza), bilety wstępów bardzo drogie (np. w SH bilet na wieżowiec czy do oceanarium 80-120zł/osoba).
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-05-26 o 09:39 Powód: link |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Oj, to prawda, pośrednik kasuje prowizję, ale naprawdę mnóstwo zachodu zdejmuje z głowy. Wiza kurierem do domu, albo do biura, bez bieganiny, nerwówki i papierologii - to naprawdę rzecz warta uwagi.
A takich pośredników teraz całkiem sporo się pojawiło, więc i ceny coraz mniej uderzające w kieszeń. Choć pewnie w dużych miastach łatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.