|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Pokrzywka, alergia, uczulenie - pomocy!!!
Wczoraj dostałam okropnego uczulenia na twarzy - jakby mnie ktoś pokrzywą potraktował. To było coś czerwonego z bąblami i przemieszczało się na twarzy. Np było ogromne pod okiem, częściowo zniknęło i przeniosło się na czoło. Strasznie swędzi to i piecze. Wzięłam calcium, wapno i smarowałam się maścią, trochę przeszło, ale dzisiaj znowu się pojawiło.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pokrzywka, alergia, uczulenie - pomocy!!!
Jedyne co mogę Ci z całą pewnością doradzić to... jeśli nie przejdzie, od razu w poniedziałek biegiem do dermatologa. Lepiej na własną ręke nie kombinować. Chyba, że dziewczyny wiedzą co to takiego i znają sposoby chałupnicze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Pari-kilka lat temu miałam coś bardzo podobnego...takie bąble jak od oparzenia pokrzywą i przemieszczały się co jakiś czas.Poszłam do internisty i przepisał mi jakieś tabletki (nazwy niestety nie pamiętam,ale były to małe drażetki) i po jednym dniu minęło.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja również mam podobny problem jak autorka wątku. Od miesiąca walcze z pokrzywką na twarzy. Na początku dostałam uczulenia od kuleczek vollare, a teraz jak tylko zniknie jedno, to pojawia się następne uczulenie. Dodam, że w dzieciństwie byłam alergikiem, obecnie jem wapno i łykam Amertil. Zawsze miałam suchą cere, ale obecnie jest ona jeszcze dodatkowo, jakby cieńka, zaczerwieniona i piecze. Mam również krostki nad ustami. Już nie wiem co dalej robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
up up up up up!
Dziewczyny, czy objawami alergii może być mokry kaszek i gęsty katar? Zawsze miałam suche napady kaszlu i wodę z nosa, a tutaj bum. Od tygodnia się leczę antybiotykami i zero poprawy. ________
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam mam problem juz od dwuch tygodni mam problem z uczuleniem a dokładniej pokrzywką na całych nogach i rękach. Na początku byłam pewna ze to od nowego proszku gdyż 5 min po założeniu ubrania wypranego w nim od razu mnie obsypywało teraz juz nie używam tego proszku a pokrzywka została. Budzę sie obsypana tą pokrzywką i tak wczoraj wstałam z bardzo opuchniętą wargą i okiem i plamami na twarzy. Przed snem leżałam na łóżku i oglądałam telewizje i wtedy poczułam że z moją wargą jest cos nie tak posmarowałam żelem i to tylko zatrzymało dalsze puchnięcie ale nie zmniejszyło opuchlizny. Wczoraj w dzień zmienilam poszewki i prześcieradła na łóżku ale rano obudziłam sie z bąblami na całych nogach i rękach na twarzy mniejsze plamki plus pokrzywka na uszach. Dzisiaj planuje zmienic pościel puchową pod którą spałam na watową, wcześniej probowalam sama sie leczyc i likwidować alergen choć nie wiem co jest alergenem bo nigdy jeszcze nie miałam alergii ani uczulenia przez te 27 lat. I tak w aptece po pokazaniu zmian dostałam Clemastinum Hasco i najpierw hydrocortisonum 5 mg/g krem później dostałam żel fenistila i oczywiście pijam wapno w środe byłam u lekarza rodzinnego i moja doktorka powiedziała że jej wyglada to na uczulenie dała mi Telfexo 180 mg i jesli by mi nie pomagało mam iść do dermatologa. Niestety dermatolog który przyjmuje w mojej okolicy nie jest za dobry i nie wiem co robić. Myje sie teraz tylko szarym mydłem bo podobno takie jest najlepsze przy uzuleniu. Dodatkowo ostatnio zauważyłam że w momencie kiedy dostaję tej pokrzywki na stawie w palcach to ten staw zaczyna nie bardzo boleć. I nawet nie mam pomysłu co może mnie tak uczulać gdyż nie jadam niczego czego wcześniej bym nie jadła ani nie używam nowych kosmetyków wiec to raczej nie zastanawiałam sie nad wodą ale to chyba też nie bo jestem w polsce już 3 miesiace więc chyba wcześniej by to wyszło i maże o powrocie za granice bo tam nie miałam takich problemów. Bardzo prosiłabym o rade czy też pomysł co to może być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
scheris,
bardzo możliwe, że to alergia. Zresztą taka jest diagnoza więc trzeba brać lek, który został Ci przepisany przez lekarza. Clemastinum dostałaś ot tak, bez recepty? ![]() Hydrocortizonum nie zawsze pomaga, to dość słaby preparat. Jesli pokrzywka nie zniknie to najrozsądniej będzie znaleźć jakiegoś lepszego lekarza i się do niego wybrać. Robiłaś kiedyś testy alergiczne? Jesli okaże się, że to na pewno alergia to warto będzie je wykonać. Teraz właśnie zaczęły pylić drzewa, ja odczuwam niestety skutki od jakiegoś tygodnia, może dwóch, wiosna to dość ciężki okres dla uczuleniowców... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko idź do ALERGOLOGA...a od siebie dodam ,że na taką pokrzywkę świetnie działa maść na poparzenia..łagodzi świąd, piecznie i obrzęki ![]() http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=225
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
tormentiol też sobie dobrze radzi. Ja to stosuje u siebie na twarzy jak najem się cytrusów..mam na nie alergie i potrafiłam zdrapać do krwi. Stosowałam i stosuje u synka który znów na mleko, soję, wziewne i..co rusz coś mu wyskakuje.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
scheris ja ostatnio, też właśnie dostałam uczulenia - ale tylko na twarzy - do tej pory nie wiem w sumie od czego...
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na mnie żadne tabletki nie działają, zimą miałam 3 różne przepisane i dalej męczyłam się okrutnie ![]() a zaczerwienienie jest troszkę bledsze niż wczoraj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Tak Clemastin jest na recepte ale moja mama bieże bardzo dużo leków i czasami dostaje alergii więc poczytałam troche w ulotce i zaczełam to brać co zreszta pochwaliła moja doktorka. Ja jeszcze zaczęłam zastanawiać się nad inną mozliwością otóż był czas kiedy ta pokrzywka była ale w małych ilościach ( jakby słabła) w tym czasie miałam krioterapię na nadżerkę a we wtorek zaczełam brać globulki które mają pomóc w gojeniu. Wczoraj poczytałam na ulotce z tych globulek ze z objawów nie pożądanych czasami występowała też pokrzywka i układowe reakcje alergiczne więc zaczełam sie zastanawiać bo jak wiadomo globulki bierze sie na noc a to właśnie w nocy mnie obsypuje bo rano budze sie z bąblami w nowych miejscach i większym nasileniu. Jednak jak mówiła moja pani ginekolog musze wybrać te globulki na szczęscie zostały mi jeszcze tylko dwie i zobacze co wtedy bedzie choć ten alergen moze utrzymywać sie w organiźmie jeszcze troche po odstawieniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
ja dostałam pokrzywki od słońca, a własciwie przez to, że nie zmyłam leku przwcietradzikowego i wyszłam sie opalac
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja miałam potworną wysypkę na twarzy i karku wyglądało jak liszaj, czerwona wysypka i sucha skóra. Okazało się, że to uczulenie na płyny do płukania Lenor i Silan (używałam obu na zmianę), zmieniłam na Dzidziusia i problem zniknął.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
mam to dziadostwo szczególnie jak zaczyna pylić, nie wiem jak się nazywa ten krzak takie białe paprochy latają jak mlecz :P no i wtedy często dostaje pokrzywki;/ jedyne co pomaga to leki przeciwhistaminowe ale niestety dopiero po paru godzinach dlatego teraz już zaczynam brać profilaktycznie jak tylko będzie ciepło. o sposobach leczenia dowiedziałam się z https://www.stolicazdrowia.pl/112/od...zenia-alergii/ warto też wybrać się na odczulanie, ja za tydzień mam pierwszy zastrzyk
![]() Edytowane przez ubierackororowo Czas edycji: 2017-03-27 o 07:34 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ja mialam taka wysypke ktora okazala sie swierzbem wiec polecam wizyte u dermatologa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Zobacz jakie alergeny występują, a jak nie zdiagnozujesz co Cię uczula to do alergologa się udaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
fajna strona, na której jest dużo informacji odnośnie alergii i sposobu radzenia sobie z nią, polecam do zapoznania się każdemu alergikowi http://www.odetchnijspokojnie.pl/jak-zyc-z-alergia/
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Mnie jakieś dziadostwo nad wodą pogryzło, bąble wyskoczyły, swędziało jak nie wiem, wapno nie pomagało i jak na złość tabletki moje na alergię się skończyły, co to była za noc, nogę zdarłam sobie na maksa, bo tak się drapałam, dzisiaj od razu popędziła do apteki po tabletki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja miałam grysik na twarzy, jak spałam w polarowej pościeli. Raczej nie mam uczulenia na polar, bo mam kilka bluz z polaru i nigdy nic nie zauważyłam niepokojącego. Pościel wypłukałam w płynie Allergoff i w zasadzie mogłam już w tej pościeli spać. Ten płyn zwalcza roztocza i pomaga przy alergii na kurz, której nigdy nawet nie miałam...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.