![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Marsz 'szmat' i posłanka Pawłowicz
.
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2014-08-13 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marsz 'szmat' i posłanka Pawłowicz
Cytat:
zachowanie kobiety, ktora na dodatek jest profesorem powinno byc inne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wyglądała jakby ją coś opętało. No nawiedzona po prostu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzeniona
|
Mnie na temat tej pani brakuje już słów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ona jest w pewnym stopniu kontrowersyjna, ale w tym przypadku ta kontrowersja opiera się już o bezczelność, chamstwo, brak jakiejkolwiek kultury, przyzwoitości, a nawet moralności. Dla mnie to przykład konserwatywnego, zacietrzewionego, otępiałego wiekiem starego babska, które myśli, że zjadło wszystkie rozumy świata.
A marsz jak marsz - może i kontrowersyjny, ale może właśnie taki ma być. Mam wrażenie jednak, że w Polsce jeszcze zbyt mało ludzi rozumie przesłanie i ten podtekst takich marszy. Wiem, że sporo osób bulwersuje goły biust czy określenie szmata - ale większość chyba nie wpadła na to, że to jest celowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja nie rozumiem ani Pawlowicz ani idei marszu. Kobieta nie ma sie czym bulwersowac. Rozneglizowane uczestniczki byly odstraszajace a nie prowokujace.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jak słyszę coś takiego to nóż mi się w kieszeni otwiera. I to mówi kobieta i ponoć profesor. Masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
wszystkie takie marsze to próba odwrócenia uwagi społeczeństwa od problemów gospodarczych. Tylko geje i lesbijki , pedofilia wśród księży...
w tv.. Ludzie ile można! media będą teraz cały tydzień pitolić o posłance,to są tematy zastępcze celowo nagłaśniane. Dla przeciętnego obywatela co powiedziała posłanka Pawłowicz nie ma w żadnych stopniu znaczenia a że rząd szykuję ustawę uderzającą w każdego Polaka w postaci dodatkowych płatnych polis zdrowotnych to jedna wzmianka 2 minutowa ! Polaku, niech Ci NFZ okrada z pensji 800 zł a za wizytę u lekarza płać prywatnie ! jakoś mało interesujące prawda?
Życie jest łatwiejsze niż się Nam się wydaję. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia. Edytowane przez isabelka00 Czas edycji: 2013-05-23 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Marsz 'szmat' i posłanka Pawłowicz
Cytat:
Swoja droga jestem przecietnym obywatelem i dla mnie najwazniesze jest moje bezpieczenstwo w naszym kraju- gwarancja scigania, wysokich kar wiezienia dla zboczencow i gwalcicieli.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
http://finanse.wp.pl/kat,104132,titl...wiadomosc.html
w biały dzień rząd okrada obywateli ze składki NFZ , tematy dotyczące homoseksualistów , ofiar przemocy nie dotyczą każdego obywatela. leczenie i składki na NFZ , już tak. tu chodzi o CZAS jaki się poświęca w mediach na tematy gospodarcze !
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
A mi się wydaje, że jest dokładnie odwrotnie. Poza tym piszesz, że są sprawy ważniejsze - ale wg jakich kryteriów? Wg kryterium funkcjonowania państwa w ogóle? Jak państwo może funkcjonować dobrze, zakładając, że gospodarka przeżywa rozkwit, skoro dyskryminuje się pewne grupy społeczne, a niewygodne tematy spycha na bok? Dla mnie rozmowa o takich sprawach to kwestia aspirowania do dalszego rozwoju, do stwarzania kraju "przyjaznym" dla WSZYSTKICH obywateli, a nie bycia ciągle tym "zacofanym krajem".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Marsz 'szmat' i posłanka Pawłowicz
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Marsz 'szmat' i posłanka Pawłowicz
Nie będę dalej wdawać się w jakąś rozmowę bo mi się nie chce i jest to bezcelowe
![]() ![]() Aha no i dodam, że mam kontakt z pewnym światkiem, no nie owijając gdzie jest dużo gejów i powiem tylko, że oni od paru lat mają partnerów, ułożone życie - i w życiu nieprzyszłoby im chodzić na jakiś głupi marsz ![]() ![]() ![]() Edytowane przez chwast Czas edycji: 2013-05-23 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To mam nadzieję że zauważasz to iż dyskryminujesz swoją postawą niektóre grupy społeczne? Bo np. moim zdaniem to co ty nazywasz dalszym rozwojem, jest równią pochyłą dla naszego społeczeństwa i mam nadzieję że dalej będziemy tym "zacofanym krajem". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do "przyciszanych" spraw - jeśli mamy się posiłkować tylko prasą typu GW, Polityka, Gazeta Polska i popularnymi kanałami i portalami informacyjnymi - to nie ma się co dziwić, że coś jest przyciszane. Ja się nie ograniczam do niczego, czytam i słucham, nie patrzę, ile czasu antenowego/stron tekstu jest przeznaczone na coś. Czytam też wizaż i tu też jest sporo informacji, na które się nie natknęłam nigdzie wcześniej (serio!). Co do pogrubionego - to moim zdaniem absolutnie nic nie zmienia. Dla mnie każdy obywatel jest ważny. Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Czy akceptacja dla każdego człowieka jest równią pochyłą dla społeczeństwa? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Jako obywatel Rzeczpospolitej Polski mam prawo nie tolerować (w rozumieniu nie lubić bądź nie dawać specjalnych praw, a nie zabijać/zamykać) osób o odmiennej orientacji seksualnej. Niech nazywają mnie zacofańcem, ale mam prawo głosować przeciwko "równouprawnieniu" homoseksualistów.
PS. Pani Pawłowicz mówi głośno o tym, co myśli większość Polaków, przynajmniej w sprawie związków partnerskich dla homoseksualistów. A na zdrowy rozsądek, jeśli ktoś nazywa swoją manifestację "Marszem Szmat", to dlaczego oczekuje szacunku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na pewno są zachowania, których nie akceptuję, ale uważam, że brak akceptacji zachowań, które nie krzywdzą innych - to jest dla nas równia pochyła. A raczej zamykanie się mostu na resztę świata. Osobiście nie chciałabym być lesbijką albo kobietą czarnoskórą w tym kraju. Fakty są jednak takie, że dopóki odgórnie nie będzie się rozmawiać o takich sprawach to w mniejszych społeczeństwach ta prawdziwa dyskryminacja - obrzucanie wulgaryzmami, obgadywanie takich osób, wytykanie palcami - będzie nadal bardzo silna. Jestem ciekawa, jak sytuacja się teraz rozwinie w Wielkiej Brytanii, chętnie za kilka lat podyskutuję, jak już będzie można wysnuć jakieś wnioski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Kolejny temat zastępczy dla bezmyślnych krzykaczy, zaraz po Madzi z Sosnowca, związkach partnerskich i reszcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Popieram ideę marszu-bo jeżeli nie jesteśmy teraz gotowi na zmianę myślenia, to kiedy? Ile jeszcze policjanci będą wypytywać ofiary gwałtu, co miały na sobie? Ludzie powinni zrozumieć, że gwałty to nie tylko kwestia niepohamowanej chuci, ale przede wszystkim zaburzeń umysłowych i chęci chorej dominacji. Obwinianie ofiar ma się dobrze i to jest złe.
Na posłankę Pawłowicz nie mam słów. Jest strasznie zgorzkniałą, zacietrzewioną osobą. O, jestem równią pochyła, pięknie ![]() Edytowane przez mallary Czas edycji: 2013-05-23 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
A jak ktoś nie rozumie, że te szmaty to tak naprawdę określenie, które mogą i często słyszą kobiety zgwałcone to może niech nie myśli tylko się zwyczajnie ogarnie. To nie boli. Ale cóż, nie profesura tworzy człowieka inteligentnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
A jeśli gejom i lesbijkom nie podoba się w Polsce, niech jadą do Francji czy Holandii. Na szczęście Polska jakoś broni się przed lewactwem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.