![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Strasznie wkurzające rumieńce
Mam taki jeden feler-jak mi za zimno,albo za ciepło to od razu na podbródku i policzkach robią mi się rumieńce. Mnie to osobiście strasznie wkurza, bo najchętniej to bym była blada jak ściana(zamiłowanie do wampiryzmu...)... macie jakieś pomysły co z tym robić? Używałam jakiegoś kremu z kolekcji"Mikroperły" dla cery naczynkowej i szczerze mówiąc...Gie to dało,nadal jak było tak jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Strasznie wkurzające rumieńce
ja znam jeden sposob...
nazywa sie: La roche- porsay ROSALIAC krem nawilzajacy zapobiegajacy zaczerwienieniom, neutralizuje ogniska zaczerwien, z woda termalna, przywraca uczucie komfortu i swietlistosc , ten zielony kremik czyni na mojej twarzy cuda... narazie wyprobowalam,(il, 20 probek tego kremu na zaczerwienienia) i po tym weekendzie wybieram sie go kupic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Też mam rumieńce i strasznie mnie to denerwuje
![]() Chodziłam nawet z nimi do Dermatolog ale była kiepska, bo nic mi nie pomogła!!! Muszę spróbować ten krem co malkol13 o nim pisała, może choć trochę pomoże!!
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
hmm... to jest kremik apteczny- powiem tak- wszystkei w aptekach sa poprostu drogie i zrestza nie wiadomo czy na skore podzialaja, przejdzcie sie doapteki swojej... poproscie o taki i takikremik powinny dac probki(czyt. jezeli maja na polce tzn.- naprewno probki sa tylko wredna baba nie chce dac)
odpowiedniki niby sa zinnych firm...z dr Eris podobno jest dobry na zaczerwienienia - nie wiem nie probowalam (yyy CHYBA 28 zl u mnie w aptece ) ogolnie kazda firma ma aki krem- ale nie kazdy dziala na kazda skore |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
LA ROCHE Rosaliac żel miceralny 43.00zł
Żel micelarny do oczyszczania i demakijażu skóry nadwrażliwej i skłonnej do zaczerwienień. - Ultra-lekka, żelowa konsystencja zapewnia uczucie natychmiastowego ukojenia. - Struktura micelarna, która w łatwy sposób zmywa makijaż, już po pierwszym przetarciu wacikiem. - Opatentowane połączenie wody termalnej z La Roche-Posay z ksantyną łagodzi skórę i zapobiega zaczerwienieniom. Wskazania: Skóra wrażliwa, delikatna i nadreaktywna, skłonna do zaczerwienień. Sposób użycia: Nakładać przy pomocy wacika lub opuszkami palców, następnie delikatnie zetrzeć bez konieczności spłukiwania. Łagodny, ultraorzeźwiający żel pozostawia skórę czystą i nadaje uczucie komfortu. Nadaje się do demakijażu oczu. pojemność: 200 ml LA ROCHE Rosaliac krem 40 ml 57.00zł Krem z wodą termalną LRP. Krem nawilżający zapobiegający zaczerwienieniom dla skóry nadreaktywnej. Jest to krem dla osób z trądzikiem różowatym, pękającymi naczynkami lub po prostu czerwieniącymi się pod wpływem emocji, zmian temperatur itp. Przeznaczony dla mężczyzn i kobiet od 15 roku życia. Głównym składnikiem kremu jest vit. B3, która kontroluje wytwarzanie histaminy i neutralizuje drażniące składniki płynu surowiczego oraz Vit. CG - która została specjalnie opracowana na potrzeby skóry wrażliwej. Witamina ta pobudza syntezę kolagenu, przekształacając się pod wpływem enzymu w vit. C. Krem o lekkiej konsystencji i lekko zielonym zabarwieniu, neutralizującym dodatkowo zaczerwienienia. Krem nie tylko likwiduje istniejace zaczerwienienia, ale także przeciwdziała powstawaniu następnych. Zapakowany w opakowanie z pompką ja mialam krem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jestem posiadaczką cery naczynkowej, ktora to właśnie ma tendencje do tych okropnych rumiencow, z czasem do popękanych naczynek itp.
Z problemem walczę od półtora roku. Wtedy to poszłam do jakiejs dermatolog, która przepisała mi ANTYBIOTYK. rumieńce ustąpiły po 2 dniach, ale gry tylko go odstawiłam, powróciły jak bumerang. poszłam więc do innego lekarza, ktoremu powiedziałam, ze bralam ten antybiotyk. on sie przestraszył i powiedział, ze tak nie powinno sie leczyc skory naczynkowej, bo w tym antybiotyku są hormony itp. zalecił mi linię kosmetyków do cery naczynkowej Pharmaceris N Dr Ireny Eris ( mleczko kojąco-oczyszczające i dwa kremy : jeden z witaminą K, drugi taki bardzo tłusty, chyba jakiś głęboko regenerujący ). używałąm pół roku, wszystko byłom ok, nie miałam rumieńców, naczynka nie pękały itp. potem miałam jakis wyjazd i pojechałam bez kremu z witaminą K bo akurat się skonczył. To był koszmar. Moje policzki były BORDOWE ( bez zadnej przesady ). po powrocie leczyłam to chyba przez 2 tygodnie, w ogole nie wychodziłam z domu. wpadłąm na pomysł, zeby poszukac jakis informacji na temat tych czerwonych policzków w internecie. znazłam forum ' CZERWIENIENIE " cos tam cos tam, nie pamietam dokladnie nazwy ;] na tej stronie ludzie polecali RUBORIL, krem firmy ISISPHARMA. Uzywam go juz dosc glugo, przed nalozeniem na policzki mieszając z mała porcją dowolnego kremu nawilzającego ( bo Ruboril sam w sobie troche wysusza skore ) . Efekty są super. Policzki wreszcie są blade. Nawet jezeli się chwilowo zaczerwienia, wystarczy ze uzyje kremu i natychmiast stają sie balde. Poza tym dalej uzywam melczka kojącego Pharmaceris N, łykam Capivit itp. Ale to, czy krem bedzie skuteczny, zalezy jedynie od rodzaju skory, jaki macie. O skorę naczynkową naprawdę trzeba dbać, np. mojej cioci rozwinął się tradzik rozowaty, bo nie dbała nalezycie ! Jezeli macie jakies pytania, chetnie odpwoiem, jezeli bede umiała ;] Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Witam!!
Mam, a raczej miałam problem z czerwienieniem się, używałam różnych kremów min. z tych co pamietam to Iwostin i również LA ROCHE, efekty były,ale zamieniłam na cała serie Ziaji i to mi również pomaga w takim samym stopniu jak inne droższe kosmetyki. Oczywiście każdy ma inną cere i skóre i nie każdemu to samo odpowiada. Również trafiłam na to forum Czerwienienie i twierdzę że bardzo mi ono pomgło od tej strony psychicznej.I poprostu polubiłam te swoje rumieńce i od tego momentu praktycznie zakończył sie mój problem. Przestałam o nich myśleć i o tym czy już są, czy dopiero wyjdą, a jeśli nawet się pojawią to taka już nasza uroda. Pozdrawiam!! ![]()
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi najbardziej pomaga Eris z witaminą K
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za wszelkie porady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
A szczerze to mam w d.... moją urodę, nie chcę ich i juź. Pasują one może do Bridgit Jones albo co.:P Wypróbuję wszystkie kremy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
a tak na powaznie,zanim wyprobujesz jakiegokolwiek kremu przejdz sie do lekarza...rumience niezawsze sa "spontaniczne" czasami pokazuje nam sie w ten sposob choroba watroby, nieuregulowana gospodarka hormonalna itd... ja odkad zaczelam brac pigulki (ponad rok temu) mialam spokoj z cera, obecnieprzy zmianie pigulek skora troszke wariuje...ale kremy pomagaja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja za to mam taki problem, że teoretycznie z popękanymi naczynkami nie jest najgorzej, rumieńce pojawiają się z innej okazji - wysiłku fizycznego. Wystarczy bym się lekko zmęczyła jakimś ćwiczeniem, bieganiem, zaraz moja twarz robi się cała czerwona z białymi plamami. Przysparza mi to wiele przykrości i wstydu, najchętniej na te pół godziny, dopóki jest to widoczne zamknęłabym się daleko od świata. To przebija przez najciemniejszy podkład...
Ktoś wie co to znaczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
hmm ja mam taki sam problem
![]() uzywalam kiedys zelu do mycia twarzy i kremu dr Ireny Eris do cery naczynkowej...chyba troche pomoglo..ale i tak mam sklonnosc do pekajacych naczynek.. szczegolnie po dlugim weekendzie, gdzie wszystkie wieczory spedzilam przy kominku :P teraz mam takie dwa wielkie place na twarzy :P
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
...
Edytowane przez FirstLady Czas edycji: 2011-04-11 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
u kosmetyczki wzielam dzis ulotkeBiodermy do skory wrazliwej- wlasnie dla rumiencow- krem Sensibio AR
![]() niestety nie znam ceny kremu ale pewnie ok 50 zl na koncu ulotki sa wyniki przeciwdzialania tego kremu na -rumien przemijajacy : -74% -staly rumien: -41% -widoczne naczynka krwionosne: -30 % stosowanie 2 m-ce wiec chyba dziala
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam to forum i bede stałym bywalcem moze pozbęde sie tych cholernych rumieńców :P
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka zasad: - z cerą trzeba obchodzić się bardzo delikatnie: żadnych parówek, peelingów z drobinkami, solarium, kosmetyków z alkoholem /uwaga na kremy/, żadnych papierosów - należy używać delikatnych kosmetyków myjących- żeli bez Sodium Laureth Sulfate - jeśli peeling to tylko enzymatyczny - należy chronić twarz przed promieniowaniem słonecznym- potrzebujecie kremu z dość wysokim filtrem- spf 15 to za mało! - łykajcie rutinoscorbin- wzmacnia naczynka Bardzo polecam krem Avene Diroseal- działa, widac to po zużyciu jednego opakowania przy regularnym stosowaniu. Bardzo mi pomógł. Moim zdaniem, jest lepszy, niż LRP Rosaliac. Kremy działają powoli, rozlanego naczynka nie zlikwidują. Moim zdaniem, przy problemach z naczynkami dobrze jest inwestować w kremy apteczne. Rumieńce maskuje się zielonym korektorami, tylko trzeba je umiejętnie nakładać- czasem mogą wychodzić zielone plamy i przebijają spod podkładu. Powodzenia w walce z rumieniem ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzywam od listopada- zima bylo ok, zobaczymy jak latem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
o ja tez wlasnie slyszalam o Avene Diroseal i jeszcze o seria kasztanowej z Bielendy duzo pochlebnych opinii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
a wiecie co jest dobre na tzw "motylka"? bo ja też mam rumieńce ale jak na złość obejmują nos
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Najlepiej przeczytaj sobie ten artykuł: http://www.wizaz.pl/poradnik_kosmety...k_rozowaty.php Może dostrzegasz opisane tam objawy u siebie. Tam właśnie pisze, że trądzik różowaty występuje zwykle na twarzy. Ogniska maja zwykle symetryczny układ (kształt motyla). A Ty napisałaś o tym motylku, więc sobie to skojarzyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
rumience moga tez chyba powstac po porstu przez plytko unaczyniona skore, niekoniecznie mui to byc od razu tradzik rozowaty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
...
Edytowane przez FirstLady Czas edycji: 2011-04-11 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ps. Mam nadzieje, że się Rzastin nie pogniewasz, że odpowiedziałam za Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.