Modna w ciąży? To chyba możliwe ;-) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-20, 10:40   #1
moniola
Raczkowanie

Smile

Modna w ciąży? To chyba możliwe ;-)

Moje Drogie Przyszłe Mamuśki
Ponieważ wiem że niektóre z Was (a już na pewno z wątku listopadowo-grudniowych mamusiek) dokonały już pewnych zakupów ciążowych, proponuję żeby może w wolnej chwili wstawiały swoje zdjęcia lub te znalezione w necie, które mogłbyby być inspiracją dla innych jak się ubierać, żeby ładnie podkreślić brzuszek a przy tym wyglądać modnie i kobieco
Sama jestem przed wyruszeniem na zakupy bo mimo że brzuszek jeszcze niewielki to nie zapinam się już w żadne dżinsy a koszulki zrobiły się króciutkie i takie kuse że wyglądają jak od młodszej siostry
Nie wiem za bardzo co i gdzie kupić żeby wyglądać modne i nie stacic przy tym połowy pensji bo ciuszki ze sklepów typowo ciążowych są strasznie drogie
Dlatego liczę że może utworzy się tu grupa konsultanek i pomocnic, które coś tu wstawią i doradzą
moniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-21, 07:47   #2
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Dot.: Modna w ciąży? To chyba możliwe ;-)

Dziewczyny na pewno coś doradzą. Ja właśnie włożyłam do Newsów takie zdjęcia ubrań ciążowych:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=255532
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-21, 08:30   #3
maladT
Zakorzenienie

no w mojej garderobie juz same rzeczy ciążowe. Polecam firmy Kathama, Motherhood i 9fashion

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-21, 11:47   #4
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ja też już w samych ciążowych rzeczach chadzam bo w inne się nie mieszczę. Modna w ciąży?? To bardzo mozliwe. Mi się udało, że moja kumpela handluje takimi ciuchami i naprawde dużo takich rzeczy sobie kupiłam. A moja siostra lubuje się w kupowaniu bluzek ciążowych. Mam fajnie.

Rzeczy które kupowała sa firmy fischer collection

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-26, 14:10   #5
wersta
Zakorzenienie

mam mnóstwo ciążowych ciuchów kupiłam spodnie i spódnice z dopasowaniem w ściągacz, bo można je nosić jako normalne ubrania po ciąży.
ja mogę polecić happymum, 9fashion i serię zary dla mam. poza tym jest teraz bardzo dużo sukienek odcinanych pod biustem, które idealnie się sprawdzą
a teraz powklejam zdj tego co mam , zdj zapożyczone ze strony 9fashion i linki do happy mum.

http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=t056a mam białe, czarne i brązowe
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=t062b
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=t112
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=t091
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=t106
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=t107
http://www.happymum.pl/sklep3/index1.php?kod_pr=b529

oprócz spodni i spódnic używam "normalnych" ubrań, po prostu zaopatrzyłam się w kilka dłuższych bluzek
postaram się jutro wkleić zdj sukienek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg paski.jpg (128,7 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oliv.jpg (87,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg seda.jpg (35,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ruf.jpg (85,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodnica.jpg (165,8 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodnica oliwkowa.jpg (204,5 KB, 55 załadowań)
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 15:44   #6
leleth
Wtajemniczenie

dubel
Stary 2008-05-27, 15:46   #7
leleth
Wtajemniczenie

no a ja chyba jestem wyjatkiem bo mimo ze zaczelam 8smy miesiac ciazy ciuchow ciazowych praktycznie nie nosze z wyjatkiem spodni bo to akurat koniecznosc.... ale te wszystkie bluzki o strukturze namiotu ktore widze w sklepach po prostu mnie przerazaja... choc w sumie mam takie dwie (kupione w przyplywie euforii na poczatku drugiego trymestru) i co? i nigdy ich nie zalozylam.... kupilam po prostu pare dluzszych tshirtow ... wyciagnelam z szafy pare letnich sukienek w ktorych calkiem niespodziewanie sie mieszcze i zakupy robie w normalnych sklepach bo... lubie i lepiej sie w nich czuje.. poza tym juz dawno sie przekonalam ze wygladam szczuplej w normalnych ciuchach.....
a i musze zaznaczyc ze jesli chodzi o ciuchy ciazowe to u mnie sytuacja i tak jest chyba lepsza niz w polsce.... mamy chyba duzo wiekszy wybor.... tutaj dwa przyklady - jak juz musze kupic spodnie to ide wlasnie tam :
- www.mimimaternity.com
-http://www.apeainthepod.com/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-02, 10:14   #8
Zuziunia
BAN stały

Znalazłam stronkę z fajnymi ciuszkami... http://www.happymum.pl/
Dużo reklam ciuszków ciążowych wynalazłam także w gazetce Rodzice.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-27, 14:19   #9
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Hej! No ja co prawda nie chodzę jeszcze w ciuchach ciążowych i myślę, że jeszcze dłuższy czas nie będę musiała bo jestem dopiero w 5tc ale jednak już wpadłam w szał Moim osobistym zdaniem przyszła mama oczywiście musi być elegancka, sexi tym bardziej , że to nie te czasy kiedy kobieta kupowała jedne ogrodniczki i chodziła w nich całą ciążę a reszta to były powyciągane bluzki....Jednak czy rzeczywiście chodzi o to aby wyglądać szczupło??Myślę, że to jest ten czas gdzie mamy przede wszystkim czuć się dobrze....Ale oczywiście każdy ma odmienne zdanie.Nie mówię żeby założyć stary namiot zamiast sukienki i dwa spadochrony zamiast stanika bo nie o to chodzi, jest wybór!!!Ale przede wszystkim pamiętajmy o wygodzie

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 16:29   #10
monix0
Zakorzenienie

Nie każda przyszła mama może sobie pozwolić na zakupowy szał, bo ceny ubrań ciążowych są przerażające. Przed ciążą mogłam kupić nowe dzinsy za 50zł, a teraz nowe dzinsy kosztuja 100zł, to jest 2 razy tyle, a pochodzę w nich krócej. Dla mnie to bardzo przygnębiające, wiem, że można kupić używane, taniej na allegro, ale ja niewiem jak będzie się zmieniać moja sylwetka dalej, czy będę miała brzuszek czy zostanę wielorybem:-( Już teraz 8 tc nie mieszcze się w normalne dzinsy i takie inwestowanie w spodnie( w których nie wiem ile pochodzę) jest dla mnie bardzo bolsne finansowo. Nie stań mnie na wydanie 300 zł "na chwile" tymbardziej, że rodzić będę w marcu i cała zima przede mną, a wtedy musowo brzuszek musi być zasłonięty i musi być mu ciepło Czyli musowo bedę musiała zakupić kurtkę itd ( aż boję się tych wydadków), póki co chodzę na zmianę w 2 spódnicach lub spodniach z dresu i nie czuję się ani elegancko, ani sexi, ani kobieco:-( Chyba mam doła...
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 17:02   #11
Paula Szyszka
Zadomowienie

monix0 a może spróbuj pochodzić po jakiś fajnych lumpeksach! tez można dostać ubrania dla kobiet w ciąży ja osobiście oprócz spodni nie kupuje typowo ciążowych ciuchów ( jestem w 25 tygodniu ciąży ale jestem drobna i na razie przytyłam tylko 4 kg) ale zawsze można sobie na ten czas nakupować jakiś tunik i będziesz miała sporo a za grosze teraz jest dużo bardzo eleganckich lumpeksów gdzie kupisz nie zniszczone bluzeczki za ok 10 zł a i może jakieś spodnie dostaniesz! ja też uwielbiam chodzić po wyprzedażach i tak np kupiłam ostatnio elegancka bluzeczkę taką która pasuje też na zimę za 15 zł i mogę w niej chodzić i teraz i po ciąży... ja też czasami mam doła że nie czuję się kobieco kiedyś lubiłam założyć sandałki na szpilkach obcisła sukieneczkę a teraz w stare sukieneczki brzuszek nie wchodzi a w szpilkach męczą się nogi ale jak mam takiego doła że nie czuje się kobieco to lubię podciąć sobie jakoś fajnie grzywkę umalować sie ułożyć włoski i od razu inaczej się czuje a chyba najbardziej budujące jest jak mój meżuś wróci z pracy i mówi że ślicznie wyglądam od razu mi lepiej także nie dołuj się bo dzidzia będzie smutna.....
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 07:03   #12
passionfruit
Zakorzenienie

Ja kupiłam sobie bluzkę z 9fashin, mam swterek długi z h&m i jescze jedną bluzkę dużą z reserwed i na razie tyle wystarczy. Nie chcę wydawać duzo kasy na ciuchy ciążowe, któych długo nie ponoszę. Na razie spodnie sprzed ciązy pasuję, ale pewnie trzeba będzie za jakiś czas kupić ciążowe.
Stary 2008-08-14, 17:50   #13
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
monix0 a może spróbuj pochodzić po jakiś fajnych lumpeksach! tez można dostać ubrania dla kobiet w ciąży ja osobiście oprócz spodni nie kupuje typowo ciążowych ciuchów ( jestem w 25 tygodniu ciąży ale jestem drobna i na razie przytyłam tylko 4 kg) ale zawsze można sobie na ten czas nakupować jakiś tunik i będziesz miała sporo a za grosze teraz jest dużo bardzo eleganckich lumpeksów gdzie kupisz nie zniszczone bluzeczki za ok 10 zł a i może jakieś spodnie dostaniesz! ja też uwielbiam chodzić po wyprzedażach i tak np kupiłam ostatnio elegancka bluzeczkę taką która pasuje też na zimę za 15 zł i mogę w niej chodzić i teraz i po ciąży... ja też czasami mam doła że nie czuję się kobieco kiedyś lubiłam założyć sandałki na szpilkach obcisła sukieneczkę a teraz w stare sukieneczki brzuszek nie wchodzi a w szpilkach męczą się nogi ale jak mam takiego doła że nie czuje się kobieco to lubię podciąć sobie jakoś fajnie grzywkę umalować sie ułożyć włoski i od razu inaczej się czuje a chyba najbardziej budujące jest jak mój meżuś wróci z pracy i mówi że ślicznie wyglądam od razu mi lepiej także nie dołuj się bo dzidzia będzie smutna.....
Dziękuję za odpowiedz!
U mnie niestety nie ma zbyt wiele lumpeksów już chodziłam i niczego sensownego nie znalazłam. Bardziej szukałam "dołów"garderoby, bo z górami jako tako sobie radze. Może łapię doły dlatego, że muszę leżeć w domu z powodu bóli brzuszka i coraz więcej sobie rzeczy wkręcam...niewiem.Jak mi mąż mówi, że sliczna jestem to wydaje mi się, że kłamie bo przecież widzę się w lustrze, to wszystko jest takie trudne i smutne, jedyne i najwazniejsze pocieszenie to dzidzia, bez Niej bym nie dala rady!
Buziaki dla Ciebie
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości