![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
prośba o wypełnienie testu - badanie do magisterki
Cześć
We wrześniu bronię moją magisterkę na Wydziale Psychologii. Pozostała mi do zrobienia część najważniejsza - badanie. Zachęcam i zapraszam do wzięcia udziału, jeśli to zrobisz - bardzo mi pomożesz. Badanie jest dobrowolne i każdym momencie można z niego zrezygnować. Wszystkie rozwiązania będą traktowane anonimowo - odpowiedzi podpisane Twoim pseudonimem przyjdą na moja pocztę, kolejno zostaną wydrukowane. Dla mnie liczy się tylko wynik ogólny i po wprowadzeniu danych cząstkowych do programu statystycznego, testy zostaną zniszczone. Wystarczy kliknąć na link poniżej, który przekieruje Cię na stronę z badaniem. http://www.ankietera.yoyo.pl/ Jeśli interesuje Cię zapoznanie się z Twoimi wynikami na tle populacji lub chcesz skierować do mnie jakiekolwiek pytania odnośnie badania, proszę o kontakt e-mailowy na adres: beatix.7@o2.pl Badanie będzie prowadzone maksymalnie do dnia 25 lipca, dlatego będę wdzięczna za szybki oddźwięk z Twojej strony. Z góry bardzo dzięki ![]() Pozdrawiam, Beata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prośba o wypełnienie testu - badanie do magisterki
ok robie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
... choć nie Westwood
|
zrobione
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dziękuje kochani
liczę na Was nie przerażajcie się, że test długi, jest całkiem sympatyczny dobrej zabawy ![]() jeszcze raz gorące dziękuję pozdrawiam, Beata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
zrobione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
gotowe
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja też wypełniłam, ale bez tych pytań otwartych, bo nic mi do głowy nie przyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
spoko, z pytania otwartego nie będą robione statystyki, służy ono do zorientowania się w jakim kontekście osoba badana zaryzykowała - jaki obszar życia najszybciej skojarzył ci się z dużym dla ciebie ryzykiem
bardzo ci dziękuje za wypełnienie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
poszlo
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
kochane
zmykam teraz z forum, czeka mnie podróż do warszawki, gdzie mieszkam od 5 lat; odezwę się wieczorkiem pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
poszło
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
uffff wypełnione
![]() Polecam się na przyszłość ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
wypełniłam, ale tak się zastanawiam ILE z nas Wizażanek ma doświadczenia biznesowe o które pyszasz?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
zrobione
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
wypełniłam.
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Strasznie długi ten kwestionariusz, ale wytrwałam do końca
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
poszło - proszę w zamian o interpretację moje ankiety, mój pseudonim wisienki
![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ja także wypełniłam. Ale odniosłam dziwne wrażenie, że kilka pytań przewijało się wielokrotnie pod różnymi postaciami
![]() 6). Rozsądne podejmowanie ryzyka jest jedną z najważniejszych umiejętności menadżerskich o co tu chodzi? Bo mogę zgadzać się z tą tezą, ale już niekoniecznie wprowadzać ją w życie |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Poszło
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
już się biorę za to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ile ma doświadczenia pytasz? a któż to może wiedzieć? ale zauważ, że zadając takowe pytanie (tak jak każde inne w innego typu testach) zakładasz coś; a więc twórca testu założył, że: albo ma do czynienia z osobą pracującą i doświadczoną osobą albo z osobą, która nie ma takowego doświadczenia, ale MA POGLĄD na taką kwestię dlaczego zakładasz, ze większość nie wie kto to menadżer lub że ileś Wizażanek pracuje lub nie? robiłaś jakieś statystyki na ten temat? ![]() nie każdy z nas zetknął się absolutnie ze wszystkimi rzeczami/zawodami/doświadczeniami - nie ma takiej możliwości, ale zakładam, że każdy z nas ma wyrobione zdanie/opinię na konkretny temat i jeśli zapytasz - zapewne otrzymasz odpowiedź; przykład: "skoki ze spadochronu są niebezpieczne" - ile z Was skakało?.... pewnie nikt lub niewiele osób, ale nie znaczy to, że tylko ci, którzy skakali wiedza o czym mowa, bo ja np. też mogę powiedzieć: nie skakałam, ale moim zdaniem są niebezpieczne - ok, skądś to zdanie wynika (może ktoś znajomy skakał i się potłukł, może boję się wysokości) - przyczyn nie dociekam, chodzi tu o suche stwierdzenie w ten sposób to działa ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
1) jeśli kilka razy zapytasz o to samo pytanie innymi słowy - masz potem odpowiedź czy osoba naciągała czy też nie - tzn czy odpowiedziała podobnie na oba czy zupełnie inaczej, a pytania są potasowane poza tym tylko 3ci test jest mój, reszta to istniejące wystandaryzowane testy - stworzone przez psychologów-naukowców generalnie każdy z nas ma tendencję do przedstawiania siebie w lepszym świetle niż to jest naprawdę 2) piszesz, że "możesz zgadzać się z tą tezą, ale niekoniecznie wprowadzać ją w życie", ale spójrz - w takim razie jakikolwiek przeprowadzony test na ludziach nie miałby sensu...bo z założenia jest tak, że czasem ludzie mają inne postawy, a jak ich sytuacja przyciśnie - to robią trochę inaczej - ale czy wtedy są w zgodzie ze sobą? i to już oni sami przed sobą stają przed lustrem i zastanawiają się: dlaczego nie zrobiłem/am jak myślałam? poza tym są to pytania o POSTAWY, nikt przecież nie biega potem za taką osobą i nie patrzy: zrobiła tak jak napisała czy nie.., a jeśli nie - to co jej w tym przeszkodziło? pytasz o co chodzi - chodzi o Twoją postawę ![]() miłej zabawy ![]() Edytowane przez beatixbeatix Czas edycji: 2009-07-19 o 17:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
8.). Myślę o sobie, że w biznesie zaliczam się do odważnych ).Uczestniczę w ryzykownych przedsięwzięciach biznesowych Cytat:
![]() Badań nt. pracowitości wizażanke nie robiłam-to jasne, ale wydawało mi się, że jeśli idę do np. szkoły robić badania w temacie, to idę tam po to, bo te dzieci/młodzież ma określone pojęci i doświadczenie w temacie zawartym w ankiecie, a nie że ma tylko przypuszczenie, jakis blade pojęcie i coś im sie wydaje, że wiedzą... I idąc za przykładem; jeśli pytasz w swojej ankiecie o kwestię ryzyka biznesowego, to nie robisz tego na forum, gdzie są gimnazjalistki, osoby bezrobotne, pracujące u kogoś, ludzie z fabryki itp., którzy z biznesem mają tyle wspólnego co nic, tylko biorzesz grupę ludzi związanych z biznesem i ich pytasz, bo oni się tym na co dzień zajmują, więc automatycznie mają absolutne doświadczenie+pogląd i są wiarygodną gr. badawczą. Ja myślałam, że tak się robi ankietę do magisterki, ale widać się myliłam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
ryzyko vs płeć, ryzyko podejmowane jako konieczność lub przyjemność oraz ryzyko w każdej sferze życia (ekonomicznej, moralnej, fizycznej) - stąd takie pytania, których - jeszcze raz powtarzam nie ja jestem autorką, tylko naukowiec psycholog, który stworzył ta ankietę jakbym chciała badać "ryzyko w biznesie" pewnie zawężyłabym grupę badawczą do biznesmenów, menadżerów itp., ale temat mojej pracy brzmi: skłonność do podejmowania zachowań ryzykownych a płeć biologiczna. testy sa podzielone na obszary, a pytania z tych obszarów przemieszane i zapewniam - poglądy na zachowania biznesowe - to jedynie jeden z tych obszarów "gimnazjalistki, osoby bezrobotne, pracujące u kogoś, ludzie z fabryki itp., którzy z biznesem mają tyle wspólnego co nic" - jak rozumiem określasz tak uczestników forum - skąd te dane??? ![]() jest w ankiecie pytanie o wiek - zastanów się - po coś je zadałam ![]() zachęcam nie zakładaj mojej złej woli ani nie-wiedzy, zapewniam cię - przemieliłam 5 lat studiów - i wydaje mi się, że hmmm coś tam jednak zostało mi w głowie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
mimo powyzszej dyskusji wypelnilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
właśnie - wolałabym jej nie kontynuować, bo jakoś niesympatycznie się zrobiło, choć dyskusje na argumenty w zasadzie są wskazane
![]() dziękuję wszystkim do tej pory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Zrobione. Nie lubię ryzyka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jestem na wizażu od 2003 roku, czytam i śledze posty uzytkowników tegoż forum, to mało? Ci ludzie w większości piszą o sobie, swoich bliskich... wszystko. Cytat:
![]() Prosisz nas o wypełnienie dość długiej ankiety, a kiedy pojawia się chęć dowiedzenia się czegoś więcej, to zrobiło się "niesympatycznie" i wolałabyś nie dyskutować. No naprawdę, dziękuję. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
-a ja nie śledzę niestety od 2003 roku - nie mam na to czasu, zaglądam sporadycznie i wszystkich nie znam, co nie znaczy że nie mogę spróbować przeprowadzić tu badania
-pisałam już o pytaniu o wiek (weryfikator) - powtórzę -"pojawiła się chęć dowiedzenia się czegoś" - odpowiedziałam na wszystkie Twoje pytania, tak jak na pytania innych Wizażanek z tego forum ![]() -chodzi mi o merytoryczną dyskusję, a mam wrażenie, że lubisz dyskusję w imię dyskusji, bo czasem piszę ci odpowiedzi, a ty inaczej je interpretujesz lub cytujesz całe, ale odnosisz się tylko do części wypowiedzi - może się mylę? jeśli tak to sorrki -"dane z Księżyca" - hmmm - polemika sama się pisze, ja chcę mieć dane od Ziemian ![]() a tak z humorem na to patrząc: wyluzujmy obie, ja myślę, że niepotrzebnie wkradły nam się tu emocje powtarzam: odpowiedziałam na wszystkie Twoje i innych pytania, jeśli kolejne Wizażanki zadadzą kolejne pytania - odpowiem na nie - może nie dziś, ale na pewno Kochani - do końca dnia - godz. 22:00 czekam na Wasze wypełnione ankietki, mam ich już tyle (piszę na kilku stronach i forach - zróżnicowanych pod względem ich tematyki i przyszło mi dziś aż prawie 60 wypełnionych testów), że zbliżam się do zakończenia badania, potem tylko SPSS (program statystyczny) - najmniej przyjemna część całej pracy i wielkie kroki do końca = obrona Wisienka - pamiętam o Tobie: jutro 21:00 czekam na podanie e-maila do Ciebie serdecznie i gorąco dziękuję ![]() odezwę się ok 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Wypełnione
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.