|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Czy umiem się cieszyć z drobiazgów?
No właśnie, czy umiem?
![]() Nie chodzi mi o odpowiedz "tak" lub "nie", bo tak też potrafię napisać. Chodzi mi o jakieś uzasadnienie, a może znacie historie związane z w.w tematem? ![]()
![]() |
#2 |
xxyy
|
Dot.: Czy umiem się cieszyć z drobiazgów?
umiem sie cieszyc z drobiazgow, ciesze sie z wszystkiego dobrego co mnie spotka. nawet z tego ze ktos nieznajomy sie do mnie usmiechnie. z tego ze jest ladna pogoda. z tego ze mam dobre sniadanko. ze gdzies wyjedzam z TŻ. ze kogos z moich przyjaciol spotkalo cos dobrego.
to takie male drobne rzeczy. nie potrzebuje wygranej w totka zeby byc szczesliwa. do wszyskiego podchodze bardzo emocjonalnie. co ma rowniez swoje minusy. bo kazda mala porazka zalamuje mnie. zmiennosc nastrojow to moje glowna cecha ![]() TŻ troche mnie nie rozumie, ze emocjonuje sie tak wszystkim.. on raczej do wszystkiego podchodzi mniej emocjonalnie.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Był taki wątek o naszych,małych przyjemnościach.
Nie wypisałam ich aż tak najmniej,więc chyba potrafię się cieszyć drobiazgami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jasne ze umiem
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A ja staram sie nauczyc cieszenia sie drobiazgow, ale jakos nie do konca mi sie to udaje... Mam taki charakter, ze doszukuje sie problemow tam gdzie ich nie ma i caly czas sie czyms martwie. I wlasnie to przycmiewa mi te drobne codzienne radosci. Ale usilnie staram sie to zmienic. Mam nadzieje, ze mi sie uda.
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dużo łatwiej się żyje ciesząc się z drobiazgów
![]() Było kiedyś takie zdanie, że powinnismy uśmiechać się codziennie nawet do małych rzeczy, bo czekając na wielkie gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ostatnimi czasy nic mnie nie cieszy, a jeśli już to tylko na chwilę, a potem wraca smutna rzeczywistość
![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak zdarzy mi się już coś większego, to potem tak się cieszę, że spać nie moge z nadmiaru dobych emocji. ![]() Trzeba doceniać niektóre rzeczy z pozoru mało widoczne i niby nieważne, bo takie szczegółki podnoszą człowieka na duchu i odrazu chce sie żyć. ![]() Natomiast druga strona medalu też nie jest już taka wesoła. Za bardzo przeżywam jeśli coś idzie nie tak...
![]() |
![]() |
#10 |
KWC
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ja potrafię cieszyć się z drobnostek, jednak zwykle zaraz przytrafia mi się coś przykrego na dodatek często sama sobie problemy generuję ale te chwile radości,choć krótkie dają mi wiele wiele sił, entuzjazmu, chęci.. "chwile ulotne jak motyle".. tak mnie natchneło ![]() ![]() "Chwile ulotne" "[..]Jesteście, więc zauważcie to nareszcie Odbierzcie dzisiejszy dzień jak podarunek Cieszcie się; i obierzcie na jutro kierunek [..]" "[..]Dwadzieścia lat mineło jak jeden dzień Nie masz co wspominać? Lepiej swe życie zmień Póki czas Nie czeka na nas Więc zaśpiewaj jeszcze raz Mamy po dwadzieścia lat Przed sobą cały świat Przed sobą cały życia szmat Więc jestem rad Z każdego poranka i wieczoru [..] "
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja najbardziej sie ciesze jak codziennie kupuje sobie soczek z owoców w szklanej buteleczce, przez cały dzień na to czekam
![]() i bardzo lubie komuś coś dawać, mówić dobre wiadomości - zrobić coś co go bardzooo ucieszy bo to dla mnie wielka frajada - sama nie wiem czemu i niektórzy również ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja potrafię sie cieszyc naprawde drobnymi rzeczami np. kupionym jednym cieniem, czy załatwieniem jednego z drobnych zadań domowych mimo że przedemną jeszcze do wieczora mnóstwo zadań
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam ostatnio takie zadanie domowe z polskiego
![]() ![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Umiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja staram się cieszyc z drobiazgów, bo uwazam, że życie jest wtedy o wiele przyjemniejsze
![]() Stram sie cieszyć ze smacznego śniadanka, z dobrej oceny w szkole, z miłego gestu kolezanki, z tego ze ktoś się zainteresuje moimi sprawami, z nowej pomadki ochronnej, z tego że pada deszcz, że listki sa zielone ![]() Bardzo spodobało mi sie zdanie Sylwóni bodajze ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Jasne że umiem się cieszyś z drobiazgów.
Cieszy mnie zwykły(nie musi być jakiś szczególnie milusi) sms od TŻ, jego buziak "od tak", cieszy mnie ładna pogoda, to że ktoś w tramwaju się do mnie uśmiechnął lub zagadał Czasem cieszą mnie naprawde bardzo błache rzeczy. Myślę, że trzeba nauczyć się cieszyć z błachostek, to nie przychodzi od tak, samo |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Umiem cieszyc sie z drobiazgów, dla mnie liczy się każdy gest
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.