![]() |
#1 |
Kamila96
|
seks z osobą niepełnosprawną
Witam.
Mam 21 lat i jestem osobą niepełnosprawną ruchowo. Mam chłopaka którego znam od 2 lat, a jesteśmy razem od 9 miesięcy. Maciek jest bardzo przystojnym i opiekuńczym facetem. Rozmawialiśmy już wiele razy na temat naszego seksu lecz jeszcze do niego nie doszło, on mówi że nie chce mnie zmuszać. Maciek miał już wcześniej partnerki seksualne, natomiast ja jestem dziewicą. Chciałam bym was prosić o pomoc, jak zacząć i jak spowodować, aby mój chłopak czuł w łóżku, jak najmniej że jestem osobą niepełnosprawną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Komplikatorka
|
Dot.: seks z osobą niepełnosprawną
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jestescie razem juz kilka miesiecy, to pewne, ze wie i widzi gdzie lezy problem. Badz soba i ciesz sie ta chwila. Rozumiem, ze pierwszy raz to czasem powod do nerwow, ale jesli jestes pewna partnera, to jak najbardziej, po prostu skup sie na radosci z bycia razem!
![]() |
#4 |
Kamila96
|
Jestem sparaliżowana od pasa w dół, poruszam się na wózku, ale posiadam całkowite czucie od pępka w górę. (miałam wypadek samochodowy 4 lata temu)
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Kłopot jest w tym że on ma porównanie z pełnosprawną partnerką i może się nie zadowolić mną. Zawsze kiedy się przytulamy albo całujemy jest bardzo delikatny, jakby nie chciał mi zrobić czegoś złego bo jestem niepełnosprawna. Chciałabym żeby w łóżku jak najmniej odczuwał moją niepełnosprawność, żeby miał z tego przyjemność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Myslę, ze większym problemem może być odczuwanie/nie odczuwanie przyjemności z Twojej strony. Ewentualnie praca mięśni pochwy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kamila96
|
Właśnie u mnie jest to dziwne. Kiedyś próbowałam masturbacji i czasami bardzo dużo czułam, a kiedy indziej prawie nic. Nie wiem od czego to zależy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Osoby sparaliżowane mają często dużo bardziej czułe inne miejsca - u Autorki to może być chociażby brzuch i dzięki temu będzie osiągała satysfakcję. Pochwa to nie wszystko. Pieszczenie piersi może dać orgazm. To jest wszystko do wypracowania, sprawdzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kamila96
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na temat seksu osób niepełnosprawnych ruchowo jest nieco literatury. Warto poczytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Regulator reniferów
|
Eeee, kto ci to powiedział?
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Odnośnie mięśni pochwy bardziej chodziło mi o przyjemność partnera. Ale oczywiście na to tez sa inne sposoby. Reasumując - Wasz seks może być dużo ciekawszy niż w przypadku par, które ograniczaja się do standardowych technik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Kamila96
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Pełnosprawne kobiety również często mają problemy. Naprawdę nie warto zadręczać się takimi porównaniami. Jeżeli facetowi nie będzie z Tobą po drodze z powodu Twojej niepełnosprawności, to trudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
Nawet nie chodzi o problemy, a o fakt, że każdemu co innego sprawia przyjemność, a wręcz może się okazać, że z innym partnerem lubimy kompletnie co innego. To jest bardzo płynna i indywidualna sfera. Bardziej, niż upodobania kulinarne.
A gdzieś tam, za murem są oni - nienormalni. Edytowane przez Djuno Czas edycji: 2017-10-18 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Kamila96
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Problemy z trzymaniem moczu ma wiele kobiet po porodzie. Skorzystaj z toalety tuż przed.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Regulator reniferów
|
Zdecyduj się na seks wtedy, kiedy zrozumiesz, że twój partner chce się kochać właśnie z tobą, a nie z jakąś inną losową kobietą o odmiennych parametrach. W tej chwili próbujesz skrzywdzić was oboje.
![]() |
![]() |
#18 |
Kamila96
|
Mój partner chce się kochać ze mną (przynajmniej ja tak myślę), zawsze on rozpoczyna rozmowę na ten temat. Tylko ja się boję, że mu nie wystarczę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Regulator reniferów
|
No ale na forum nie znajdziesz ani potwierdzenia, że mu wystarczysz, ani sekretu kosmicznego ultraseksu, który zadowoli wszystkich.
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Czemu nie powiesz mu o swoich obawach? Z pewnością zdaje sobie sprawę z ograniczeń wynikających z Twojej niepełnosprawności. Kocha Cię i chce dać Tobie i sobie przyjemność. Większości mężczyzn kobiecy mocz nie brzydzi, niektórych wręcz przeciwnie. Zaufaj facetowi, jesteście razem już trochę czasu, myślę, że jest tego wart
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Kamila96
|
dziękuję za wszystkie rady
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Kamila96
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Nie wiem co z tego będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Moze on ma taki fetysz i od zawsze marzył o seksie ze sparalizowana partnerka i dla niego to będzie seks stulecia?
Nikt ci tu nie poda sprawdzonych rad bo każdy jest indywidualny Mnie mocz by odrzucił a inni chcą aby na nich sikac(albo robic inne bardziej ekstremalne rzeczy) Mój kolega mial sparalizowana żonę i w seksie z nią najbardziej przeszkadzało mu to ze ona nic nie czuła ale byli ze sobą przez 20 lat wiec to chyba nie był jakiś ekstremany problem Drugim problemem było to ze przez jej chorobę miała problem z rozkładaniem nog i mogla to robić tylko po jakiś tabletkach które rozluznialy jej mięśnie a po tych tabletkach chciało jej się spać więc seks był pół przytomny No ale ty nie masz takiego problemu wiec ta opowieść nic nie wniesie do twojego pytania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
może waro iść do lekarza - seksuologa i może ginekologa. Przemyśl też sprawę antykoncepcji.
Znam kobietę niepełnosprawna ( na wózku, częściowo spraliżowaną) która urodziła dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
flow is flow. Przecież chłopak wie, że nie możesz chodzić, nie da się raczej tego ukryć. Jeste pewna, że sa szukał odpowiedzi na ten sa teat. Działaj nie godoj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Kamila96
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;78084286]może waro iść do lekarza - seksuologa i może ginekologa. Przemyśl też sprawę antykoncepcji.
Znam kobietę niepełnosprawna ( na wózku, częściowo spraliżowaną) która urodziła dziecko.[/QUOTE] Do ginekologa już się wybieram. A jeżeli chodzi o antykoncepcję to czytałam o tym i w moim przypadku najlepszym sposobem jest prezerwatywa. Słyszałam, że tabletki mogą mi zaszkodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;78091526]w jaki sposob?
chorujesz na cos?[/QUOTE] Wydaje mi się, że może chodzić o to, że przy tabletkach zalecana jest duża dawka ruchu, żeby uniknąć problemów z zakrzepem itp. W ulotce jest chyba nawet napisane, że przy operacjach związanych z dłuższym leżeniem niezalecane jest przyjmowanie tabletek anty.
![]() |
#30 |
Kamila96
|
Dokładnie o to chodzi. Jest ryzyko powstania zakrzepu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.