Chłopak w długich włosach chce je ściąć, ale nie wie jak ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 13:59   #1
secior
Przyczajenie

Exclamation

Chłopak w długich włosach chce je ściąć, ale nie wie jak ;)

Cześć,
Po latach wyglądania w kółko tak samo postanowiłem coś zmienić w swoim imidżu, chcę ogólnie zadbać o siebie i zacząć w końcu wyglądać jak człowiek. No... i może poznać jakąś fajną dziewczynę, bo długie włosy są strasznie odstraszające. :P

Dojrzałem do momentu, że chyba zetnę włosy, które zapuszczałem przez ostatnie osiem lat, są fajne, ale aż tak mi na nich już nie zależy, poza tym są tak zniszczone, że łatwiej byłoby zapuścić od nowa, niż je odbudować. :P

Chciałbym prosić Was o pomoc w wyborze fryzury, w jakiej dobrze bym wyglądał. Dodam, że nie chcę być ścięty zupełnie na krótko, więc wszelkie "jeżyki" (tak to się chyba kiedyś nazywało :P) itp. odpadają.

Wyglądam tak: http://www.fotka.pl/profil/cobza z czego jedyne dwa zdjęcia bez czapki to zdjęcia najbardziej aktualne.

Będę wdzięczny za rady i propozycje. Jeżeli macie też jakąś sugestie co do ogólnego wyglądu poza włosami to też chętnie przeczytam.

Pozdrawiam serdecznie,
P
secior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-16, 18:31   #2
201704240951
Konto usunięte

Dot.: Chłopak w długich włosach chce je ściąć, ale nie wie jak ;)

Hej, proszę dodaj swoje zdjęcie do załacznika. ;-)
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-16, 19:32   #3
secior
Przyczajenie

Ok, proszę:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (16,3 KB, 232 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (61,9 KB, 201 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (47,9 KB, 152 załadowań)
Stary 2015-10-16, 22:26   #4
Agata124611
Raczkowanie

Nie gadaj że długie włosy przeszkadzają w zdobyciu dziewczyny bo to głupota. Nawet nie wiesz ile za takimi szaleje Mi tam się podoba jak jest, a używanie jakiś masek czy odżywek na włosy tez nie zaszkodzi

64-60-58-56-54-52-50
Agata124611 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-16, 23:54   #5
secior
Przyczajenie

Dziewczyny to nie jedyny powód.
Jestem wioślarzem, włosy są często po prostu upierdliwe na treningach.

A jeśli chodzi o dziewczyny, to taka prawda, większość tak naprawdę na długie włosy nie poleci.

Poza tym chcę ogólnie zmienić swój look, poprawić. Zacząłem zauważać jak wyglądam.
Stary 2015-10-17, 10:37   #6
201607040946
Konto usunięte

Nie ścinaj, biorę cię!
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-17, 10:51   #7
Holly85
Zadomowienie

[Poza tym chcę ogólnie zmienić swój look, poprawić. Zacząłem zauważać jak wyglądam.]

Slodkie..

Nie napisaleś chyba dokąd te włosy sięgają? Z moich obserwacji wynika (nie przepadam za włosami dłuzszymi u facetów niż do szyi (długość, ktora da sie zwiazac gumką) dluzsze moim zdaniem wyglądają zwyczajnie źle.
Jesli poki co nie chcesz przezyc szoku to zetnij wlasnie do szyi tak zeby sie je dalo związać, będziesz wyglądał podobnie ale z tyłu będzie estetycznie, no i mycie ich będzie o wiele łatwiejsze.
Jeśli chcesz na krótko to nic innego nie doradzę jak klasyczne męskie cięcie, z lekko dluzszymi wlosami na czubku glowy.

Co bym jeszcze zmieniła? pewnie zarost i styl ubierania się, a jesli nie styl, to przynajmniej kolorystykę i kroje ubrań. Napisz czy w tym temacie tez cos chcesz zmienic?

Holly85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-17, 10:55   #8
secior
Przyczajenie

O mamo
Miło mi, ale i tak zetnę.
Potrzebuję jakichś zmian... ale spoko, nie chcę ścinać zupełnie na krótko, a zapewne później znowu zapuszczę

Mogę zatem dostać jakieś sugestie? Bo temat się rozwija, a ja nadal nic nie wiem. :P
Stary 2015-10-17, 11:17   #9
201607040946
Konto usunięte

Masz włosy proste? Kręcone? Falowane?
Stary 2015-10-17, 11:24   #10
secior
Przyczajenie

Nie widzę przycisku "edytuj", więc odpisuję post pod postem. Zrobiłem sobie "minisesję" w rozpuszczonych włosach, wyszedłem jak palant, ale na szczęście nie o to chodziło i raczej to nie wypłynie szerzej :P

Proszę bardzo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (28,1 KB, 308 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (27,0 KB, 339 załadowań)
Stary 2015-10-17, 11:52   #11
secior
Przyczajenie

Holly - chodzi mi o całokształt. Chcę wrócić do koszul, kiedyś nosiłem i lubiłem, ale jakoś mi przeszło. Po tym jak zostałem ostatnio emocjonalnie poturbowany, doszedłem do wniosku, że czas na zmiany (tamta sytuacja nie wynikła z wyglądu, ale stwierdziłem, że muszę się ogarnąć).

Tylko nie chcę też z dnia na dzień nie wiadomo jak się zmienić :P
No i dochodzi jeszcze kwestia studenckiego budżetu. :P

Co do włosów, to nie wiem czy chcę zupełnie na krótko, myślałem, że może można coś ułożyć takiego na długości do 10cm? Czy coś? Nie wiem, nie znam się, stąd tu jestem.

P.S. Serio tu nie można edytować postów?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-17, 12:18   #12
kingka
Przyczajenie

Zetnij chociaż o połowę z tego co masz i zobaczysz też jak będziesz się czuł Moim zdaniem warto zadbać o ich budowę i kondycje, wtedy na krótszych możesz już o wiele lepiej pracować. Powodzenia przy zmianach!
kingka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-17, 14:57   #13
201607040946
Konto usunięte

Zgadzam się - zetnij połowę, bo masz przerzedzone i niefajnie to wygląda. Myślałam, że one są krótsze i jeszcze chcesz ściąć, a tak to wal śmiało. Do ramion będzie ok, jak wyschną, to zrobią się nieco krótsze, bo widzę, że się falują.
Takie fryzury do brody/ramion przy falowanych włosach u faceta są cudowne

i to dalej będą długie włosy
http://maomaotxt.com/wp-content/uplo...n-utfppudx.jpg
Stary 2015-10-17, 15:00   #14
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Ja myślę, że możesz ciachnąć z kilka cm, tak by włosy pozostały średniej długości.
Anonimka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-17, 18:12   #15
prochnica42
Przyczajenie

Chyba znalazłam Twój profil na myspace. Możesz ściąć podobnie, jak miałeś kiedyś ;D

https://myspace.com/cobzarox/mixes/c...hoto/367101559

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

http://www.facetemjestem.pl/dlugie-w...eskie-fryzury/
prochnica42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-17, 21:07   #16
Holly85
Zadomowienie

ok, a więc.. Twoje włosy są w kiepskim stanie i nie wyglądają estetycznie teraz. Ja bym je ścięła albo na krótko, albo właśnie najwyżej do ramion. Krótka kitka jest ok, ale musisz pilnować, żeby dbać o końcówki. nie ma sensu trzymać długich włosów jeśli sa rzadkie i nie robią tego efektu 'wow'.

Zarost - masz bardzo pociągłą twarz i tzw kozia bródka, którą teraz nosisz, optycznie Ci tą twarz jeszcze bardziej wydłuża. Jeśli zarost, to albo na całej twarzy, albo wcale. Ładna, zadbana, dobrze ostrzyżona broda jest teraz w modzie, jeśli Twój zarost jednak jest niepełny, to chyba lepiej będzie nie nosić go wcale.

Ubrania - jak najbardziej koszule są na tak, nie oznacza to, że masz zupełnie zrezygnować z T-shirtow, ale taki "angielski styl" na luzie pasuje każdemu chinosy +koszula, albo dzinsy + koszula.
Na Twoim miejscu wybierałabym też koszulki bardziej wycięte wokół szyi. Takie pod szyje niepotrzebnie ją skracają i zaburzają proporcje.
-Jestem za tym, żebyś sobie sprawił skórzaną kurtkę, na pewno będzie Ci pasować,
-czarne dobrze skrojone spodnie jako baza ubraniowa, będą pasować do wszystkiego i kilka ciemnych t shirtow / koszul np. granatowe, grafitowe, uważam, że będą dobrze komponować się z typem urody.

Na studencką kieszen dobre są second handy, teraz to już całkiem dobrze wypozażone sklepy, a ubrania? jesli znajdziesz dobry SH to prawie nowe za rozsądną cenę. Mozna też pilnować kiedy sa wyprzedaże, albo kupować w necie.
Holly85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-18, 10:00   #17
secior
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Holly85 Pokaż wiadomość
ok, a więc.. Twoje włosy są w kiepskim stanie i nie wyglądają estetycznie teraz. Ja bym je ścięła albo na krótko, albo właśnie najwyżej do ramion. Krótka kitka jest ok, ale musisz pilnować, żeby dbać o końcówki. nie ma sensu trzymać długich włosów jeśli sa rzadkie i nie robią tego efektu 'wow'.
Chyba faktycznie na początek zetnę je do ramion, a potem się zobaczy co dalej...

Cytat:
Zarost - masz bardzo pociągłą twarz i tzw kozia bródka, którą teraz nosisz, optycznie Ci tą twarz jeszcze bardziej wydłuża. Jeśli zarost, to albo na całej twarzy, albo wcale. Ładna, zadbana, dobrze ostrzyżona broda jest teraz w modzie, jeśli Twój zarost jednak jest niepełny, to chyba lepiej będzie nie nosić go wcale.
Generalnie ona jest już za długa i czeka na przycięcie, nie chcę jej się zupełnie pozbywać, bo jednak ją lubię. Jak wyglądam w przyciętej: foto poniżej.

Cytat:
Ubrania - jak najbardziej koszule są na tak, nie oznacza to, że masz zupełnie zrezygnować z T-shirtow, ale taki "angielski styl" na luzie pasuje każdemu chinosy +koszula, albo dzinsy + koszula.
Na Twoim miejscu wybierałabym też koszulki bardziej wycięte wokół szyi. Takie pod szyje niepotrzebnie ją skracają i zaburzają proporcje.
-Jestem za tym, żebyś sobie sprawił skórzaną kurtkę, na pewno będzie Ci pasować,
-czarne dobrze skrojone spodnie jako baza ubraniowa, będą pasować do wszystkiego i kilka ciemnych t shirtow / koszul np. granatowe, grafitowe, uważam, że będą dobrze komponować się z typem urody.
Koszula dla mnie nie wyklucza t-shirtów.
Generalnie podobam się sobie, gdy mam t-shirt, na to ciemną (czarną, bo tylko taką mam) koszulę, koszula rozpięta rękawy podwinięte. Zresztą rękawy zawsze podwijam, niezależnie od tego czy mam bluzę, czy koszulę czy co, nawet nie jest to kwestia wyglądu, tylko tak mi wygodnie.

Skórzana kurtka... raczej nie, po prostu nie lubię.

Kolorystycznie podobają mi się Twoje sugestie, muszę pomyśleć nad czarnymi spodniami, kiedyś takowe nosiłem, ale jakoś ostatnio głównie trafiają mi się niebieskie. Ale lubię też granatowe spodnie.

A jeśli chodzi o second hand... to jest większość moich ciuchów
To znaczy teraz to raczej koszulek, bo dobre czasy się skończyły, ale i tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10731055_953854747962500_5916899106178105605_n.jpg (26,9 KB, 58 załadowań)
Stary 2015-10-18, 12:27   #18
Kaminka24
Rozeznanie

Zetnij max do ramion, i jak dalej będą Cię wkurzać albo dalej nie zaspokoisz potrzeby zmiany to na krótko się obleć. Ale krótko ścięty nie będziesz już miał tego "czegoś" co teraz
Kaminka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-18, 12:56   #19
secior
Przyczajenie

Wow, a co mam teraz? :P
Od 6 lat jestem singlem, dlatego dziwią mnie takie komentarze :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-18, 20:41   #20
201607040946
Konto usunięte

Zapomnijcie, on już jest mój! Byłam pierwsza!!!
Stary 2015-10-18, 20:52   #21
Bogusia_86
Raczkowanie

koncówki, a właściwie nawet troche więcej mysle ze min z 5 cm musisz ściac, bo tak ogólnie to całkiem nieźle wyglądasz w takich włosach dłuższych, a to nie każdemu pasuje.
Bogusia_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-18, 20:59   #22
secior
Przyczajenie

Zatem możecie mi coś powiedzieć o dbaniu o włosy? Myślałem, że robię to dobrze (no poza tym, że ich nie podcinałem), ale w sumie szału nigdy nie było. Używałem odżywek i szamponów różnych. Najdłużej chyba Syossa, ostatnio się przerzuciłem na Shaumę, ale się pogorszyło, bo mi więcej włosów wypada. Chcę teraz wypróbować Ziaję. Ale coś do tego jeszcze?

Włosów przytnę więcej niż 5cm. Sporo tam do odrobienia jest, ostatnio u fryzjera byłem w marcu, a wcześniej jesienią 2009. :P
Stary 2015-10-19, 08:05   #23
AAAnka
Wtajemniczenie

Wieele lat temu zwracałam uwagę na chłopców z długimi włosami, ale obecnie niestety mam jakis kompletny odwrót i każdemu zaraz bym ciachnęła te "kucyki"
Ale szanuję czyjś styl, przecież często swoim wyglądem manifestujemy jakieś swoje poglądy czy filozofię życiową....ale tak okiem kobiety(tylko moim okiem!) wyglądałbyś dla mnie o wiele bardziej atrakcyjnie i pociągająco w krótkich włosach. Nie wiem skąd mi sie to wzięło że obecnie mężczyzna z długimi włosami jest dla mnie ...obojętny seksualnie(???). Ostatnio słyszałam od kolegi że często widzi ładne dziewczyny w krótkich włosach(które im bardzo pasują) i doszedł do wniosku że jednak woli długie włosy u kobiet-po prostu są dla niego bardziej kobiece....Chyba mam to samo...Ale przecież jeśli ma zwrócić na Ciebie uwagę jakaś kobieta, to i tak zwróci-nieważne jakiej długości będziesz mieć włosy
Ja Twoje zcięłabym na długość około 10cm, tak aby fryzura stwarzała wrażenie nieładu ,abyś mógł je trochę zadziornie "zmierzwić".
Czy wydaje mi się czy chcesz dla konkretnej kobiety zmienić swój styl....?Jeśli tak to pamiętaj aby pozostać sobą- nie przeskakuj z bojówek w garnitur Jesteś oryginalny i fajnie byłoby gdybyś zostawił coś ze swojego stylu
AAAnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-19, 08:23   #24
PieknaNaturalnie
BAN stały

Szczerze mówiąc niektórzy mężczyźni wyglądają w kucyku ok. Ale no jak dla mnie trochę faktycznie niepoważnie. Szczególnie, że zwykle te włosy nie są zadbane. Może warto poszukać dobrego fryzjera? Masz dość okrągła twarz ,więc pewnie trzeba byłoby włosy wymodelować. JA myślę ze dłuższe włosy u góry. Krótsze po bokach i z tyłu to klasyczne i dobre rozwiązanie.
PieknaNaturalnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-19, 08:25   #25
zakonna
Naczelna Nastolatka

Nie ścinaj krótko autorze, ale tych zniszczonych końcówek pozbyć się trzeba.
Stylu bym nie zmieniała, ale ja jestem w tym samym obozie co Kaguya, brałabym
Stary 2015-10-19, 17:52   #26
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Nie ścinaj krótko autorze, ale tych zniszczonych końcówek pozbyć się trzeba.
Stylu bym nie zmieniała, ale ja jestem w tym samym obozie co Kaguya, brałabym
Podzielę się, a co
Stary 2015-10-24, 22:38   #27
natalcia250
sentimental animal

mi się też podoba, nigdy się tu nie udzielam, ale ten wątek zwrócił moją uwagę ściąć tyle żeby były średniej długości i będzie mega, zdecydowanie mój typ
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 18:07   #28
Talantea
Zakorzenienie

Jesli tak bardzo opierasz sie przy dluzszych wlosach to uwazam ze powinienes sciac wlosy do ramion i zamiast koziej bródki normalny męski zarost.

Masz pociagłą twarz i bródka jeszcze bardziej to wyolbrzymia przez co sa zaburzone proporcje.

Co do stylu moze znajdz lepiej dopasowane spodnie bo te na tobie wiszą.

Wklejam zdjecie, które dokładnie oddaje moją wizje dla ciebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg long-hair-men-trendy-hairdo.jpg (103,8 KB, 92 załadowań)

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 19:33   #29
secior
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dzięki, ale akurat kwestia spodni to inna sprawa :P
Byłem "po domowemu", czyli spodnie rozpięte, same się zsunęły i nie przemyślałem tego przy robieniu zdjęć.
Stary 2015-10-31, 12:27   #30
Agata124611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Jesli tak bardzo opierasz sie przy dluzszych wlosach to uwazam ze powinienes sciac wlosy do ramion i zamiast koziej bródki normalny męski zarost.

Masz pociagłą twarz i bródka jeszcze bardziej to wyolbrzymia przez co sa zaburzone proporcje.

Wklejam zdjecie, które dokładnie oddaje moją wizje dla ciebie
ooo tak idealne w takich cię widzę <333

64-60-58-56-54-52-50
Agata124611 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Metamorfozy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości