Boję się wizyty - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-19, 22:07   #1
pink69
Zakorzenienie

Boję się wizyty

hej.zarejestrowałam się dziś do ginekologa.I dopiero teraz zauwazyłam,ze ta pani jest 3 razy wymieniuona w złych ginekologach,ale w innej przychodni,więc teraz widocznie ja przenieśli.Swędzą i pieką mnie okolice intymne.Czy 29 lipca to nie za odległa data jak na wizyte ? Co to może być? jakaś infekcja?

Kurcze tak bardzo sie boję

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 07:17   #2
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek
Dot.: Boję się wizyty

Pieczenie i swędzenie mogą oznaczać infekcję grzybiczą.

Skoro nie dostałaś wcześniej wizyty, możesz kupić tantum rossa, w celu złagodzenia objawów, aby jakoś wytrzymać do tego czasu.

A wizyta wcale nie jest taka strszna.
Stary 2006-07-20, 09:24   #3
ag0osia
Raczkowanie

GG do ag0osia

Ja jestem właśnie po takiej wizycie.Objawy o których piszesz są takie same jak moje a Pani doktor stwierdziła u mnie grzybicę Ehh nie wiem jakim cudem mi się przypałętalo to świństwo.Koniecznie idź z tym do lekarza napewno da Ci jakiś antybiotyk i przejdzie ja od wczoraj mam kurację i już pomogło swędzenie i ból zniknęły I nie bój się tej wizyty Ja mam dopiero 17 lat też się panicznie wczoraj bałam ale mamusia mnie pocieszała i przeżyłam nie było to nic strasznego Trzymam za Ciebie kciuki napewno będzie dobrze i nie bój się bo nie ma czego
ag0osia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 09:29   #4
bess
Zakorzenienie

pewnie grzybica,na wizyte przeciez nie musisz isc do tej lekarki.polecam masc CLOTRIMAZOLUM bez recepty na takie wlasnie dolegliwosci
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 11:53   #5
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess
pewnie grzybica,na wizyte przeciez nie musisz isc do tej lekarki.polecam masc CLOTRIMAZOLUM bez recepty na takie wlasnie dolegliwosci
jednak ta masc nie zlagodzi tej infekcji, jesli jest juz tak zle (pieczenie, swedzenie). radze isc do innej pani doktor jak najszybciej . 29 lipca to odlegly termin, a mozesz nie wytrwac do tej daty . potrzebne sa ci globulki dopochwowe (np. clotrimazolum 100 mg, sa tez silniejsze) i moze jakies leki doustne, ale najgorsze jest to, ze one zawsze sa na recepte. moze masz jakas znajoma pania mgr w aptece i moze ci sprzeda bez recepty te globulki, a potem to bys tylko doniosla recepte . mnie jak cos lapie (ja to mam po antybiotykach doustnych sajgon) to zawsze ide do lekarza (np. pediatry mojego dziecka ) i prosze przy okazji o recepte na te globulki .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 12:04   #6
bess
Zakorzenienie

mowie tylko ze do czasu wizyty moze sie smarowac mascia.jesli dolegliwosci ma na zwenatrz globulki nie pomoga .mnie przynajmniej nie pomagaly.masc natomiast bardzo pomogla mimo ze bylo baaaaardzo zle nie bede sie wdawac w szczegolyale tak czy siak do lekarza trzeba isc
Stary 2006-07-20, 12:17   #7
Sandi_xD
BAN stały

GG do Sandi_xD Send a message via Skype™ to Sandi_xD

skasowano

Edytowane przez Sandi_xD
Czas edycji: 2008-04-23 o 18:29
Sandi_xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 13:36   #8
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess
mowie tylko ze do czasu wizyty moze sie smarowac mascia.jesli dolegliwosci ma na zwenatrz globulki nie pomoga .mnie przynajmniej nie pomagaly.masc natomiast bardzo pomogla mimo ze bylo baaaaardzo zle nie bede sie wdawac w szczegolyale tak czy siak do lekarza trzeba isc
a u mnie na odwrot . masc nic nie pomogla (umarlabym z bolu i swedzenia gdybym miala tylko ja), natomiast globulki staly sie zbawieniem . achhh my kobietki ile mamy problemow i kazda z nas inaczej reaguje na leki .
Stary 2006-07-20, 20:29   #9
pink69
Zakorzenienie

Kurcze gdzie indziej stawiają mi jeszcze późniejsze terminy więc nie ma jak Kupiłam clotrimazolum mam nadzieję,że pomoże jejku

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-20, 20:46   #10
bess
Zakorzenienie

jesli kupilas masc to czesto i duzo sie smaruj oby ci pomoglo zarajestrowalas sie prywatnie czy panstwowo?bo jak panstwowo to faktycznie niezly macie tam ruch:/a jesli prywatnie to np mozesz isc sprobowac bez rejestracji poczekac do ost pacjenta i powiedziec ze b.przepraszasz ale to awaryjna sytuacja a bardzo cierpisz i nie moglas dluzej czekac.moja lekarka np przyjelaby taka pacjentke
Stary 2006-07-20, 22:10   #11
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandi_xD
Miałam takie same objawy, u mnie te stwierdzono grzybka jak to pani dr łagodnie powiedziała. Przepisała mi wspomnianą już maść + globulki dopochwowe. Z tym, że maścią mój TŻ też się musiał smarować i nie marudził na szczęście .
Co do wizyty... Dla mnie ona była straszna, mimo, że pani doktor była bardzo miła i sympatyczna. Po prostu krępujące dla mnie jest wystawianie c... obcej osobie . To był mój pierwszy raz. Do tej pory wolę dentystę od ginekologa... Chyba nigdy się nie przełamię
Mysle ze sie przelamiesz tylko na to trzeba czasu jak bedziesz chodzic do tej samej pani doktor to sie przyzwyczaisz ja tez tak mialam na poczatku ale teraz juz jest ok nie czuje skrepowania przed panem doktorem
bini6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-21, 11:31   #12
Niziołek
Przyczajenie

Przeraża mnie wizyta u ginekologa i przekładam ją jak tylko możliwe najdalej. Jakiś czas temu siostra poleciła mi panią doktor poszłam się zapisać skończyło się na pogawędce z panią doktor , ale było okropnie..Ludzie patrzyli się na mnie jak na jakąś smarkule która jest za młoda na wizyty u ginekologa (jakbym jakieś przestępstwo popełniła ) A wiem że musze iść się zbadać bo dużo osób z mojej rodzinki miało cyste i nie wiem czy to nie jest dziedziczne czy to zbiek okoliczności że moja mama, ciocia i siostra miały
Na dodatek uroki polskiej służby zdrowia..
Stary 2006-07-21, 11:34   #13
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niziołek
Przeraża mnie wizyta u ginekologa i przekładam ją jak tylko możliwe najdalej. Jakiś czas temu siostra poleciła mi panią doktor poszłam się zapisać skończyło się na pogawędce z panią doktor , ale było okropnie..Ludzie patrzyli się na mnie jak na jakąś smarkule która jest za młoda na wizyty u ginekologa (jakbym jakieś przestępstwo popełniła ) A wiem że musze iść się zbadać bo dużo osób z mojej rodzinki miało cyste i nie wiem czy to nie jest dziedziczne czy to zbiek okoliczności że moja mama, ciocia i siostra miały
Na dodatek uroki polskiej służby zdrowia..
nie taki diabel straszny jak go maluja . radze wybrac sie prywatnie do poleconego przez znajomych ginekologa . w ten sposob uniknie sie przykrych niespodzianek .
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości