|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomada do włosów
Witam,
mam kilka pytań dotyczących pomady do włosów. Chciałbym zacząć jej używać, głównie z uwagi na fakt że nadaje połysku oraz że nie zasycha po iluś tam godzinach jak żele, lakiery etc. Zakupiłem sobie puszeczkę klasycznej pomady Firmy Murray's i teraz tak: z tego co widziałem na filmikach pokazowych na youtube to pomada powinna być zdaje się dość "wodnista" a u mnie w puszce jest twarda jak smalec...wydaje się niemożliwe aby ją rozsmarować na włosach a przynajmniej nie jest to możliwe w taki łatwy sposób jak to widziałem w necie ![]() Sądzę także, że jeśli posmaruję sobie włosy takim twardym "smalcem" to co jak co ale na pewno nie nadam im połysku tylko utwardzę do bólu i efekt będzie taki jakbym z 1,5 m-ca nie mył włosów ![]() Czy taką pomadę na pierwszy raz trzeba jakoś rozgrzać przed użyciem ? Słyszałem także, że pomadę jest bardzo ciężko zmyć z głowy i trzeba się z tym solidnie natrudzić...czy istnieje jakiś szampon do aż tak trudnych przypadków ? Może warto użyć jakiejś silnej odżywki ? Czy biorąc pod uwagę fakt, że pomada sama w sobie nie zasycha to mam rozumieć, że absolutnie wykluczone jest położenie się spać z owym specyfikiem na głowie ? Podobnie jest z nakryciem głowy ? To chyba na razie tyle, z góry dzięki za pomoc ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomada do włosów
Woskową pomadę należy dobrze rozgrzać w dłoni, żeby bezproblemowo ją wetrzeć we włosy. Nie polecam też spania z pomadą na włosach, chyba że lubisz jej zapach tak bardzo, że chcesz mieć go na poduszce
![]() Co do zmywania, to ja polecam specjalne szampony do włosów usuwające pomady np. DAX czy REUZEL. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomada do włosów
A jaki masz typ pomady? Bo podobno jest woskowa i wodna, może filmik widziałeś z wodną?
Na pewno produktu używaj bardzo mało, zawsze mniej znaczy więcej!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.