|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
camembert z ananasem
nie przyznam się ile mam lat, tylko dodam że dopiero zaczynam zajmować się tzw. kuchennymi sprawami
![]() ![]() --------------- Camembert z ananasem Przepis na 4 osoby składniki: 2 serki camembert 4 krążki ananasów z puszki kiść winogron 2 zółtka tarta bułka zmielone orzechy włoskie olej przygotowanie: serki pokroić w poprzek, obtoczyć w roztrzepanych widelcem żółtkach, panierować w tartej bułce z orzechami, smażyć na gorącym oleju rumieniąc z obu stron na talerzykach wykładamy serki, na wierzchu kładziemy krążek ananasa a w środek ananasa i wokół całego dania układamy winogrono SMACZNEGO! Dodam że przepis spodobał mi się ze względu na zdjęcie ale smakuje rewelacyjnie
![]() Przepis pochodzi z książki: Kuchnia polska - Ewy Aszkiewicz Ps. Postaram się dodać zdjęcie w przyszłości, bo teraz niestety nie mam możliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: camembert z ananasem
bardzo dobry przepis - wiem, bo sama robie cos podobnego
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
camembert z miodem i masłem czekoladowym???
poproszę o przepis!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zastanawia mnie tylko dlaczego w tym przepisie każą ser w żółtkach panierować. Ja zawsze używam całego jaja i wychodzi pyszny.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Z serów plesniowych pyszne sa tez sosy mozna robic z camemberta ale ja polecam z lazura mniam mniam do tego makaron i pychotka nie jedzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.