![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nagły zwrot akcji - przestał się odzywać...
Cześć,
mam pewien problem z "odkryciem" o co chodzi facetowi... Znamy się od dłuższego czasu, spotykamy się, na początku widywaliśmy się rzadko, nic zobowiązującego. Od 2-3 miesięcy spotykaliśmy się co weekend, czasem ja nocowałam u niego czasem on u mnie. Nidawno wyszedł z inicjatywą abyśmy zamieszkali razem...Nasza relacja jest trochę pokręcona (nie do końca zamknięta przeszłość) ale twierdził, że to bardzo poważna propozycja. Aż tu nagle nastąpił zwrot akcji...Spędziliśmy razem tydzień temu wspaniały weekend.. Po czym on przestał się odzywać...pisałam do niego, ale twierdzi że ma parę problemów i masę spraw na głowie, ale wcześniej też często miał ich sporo, a mimo to miał czas by napisać choćby krótkiego smsa...zapytać co u mnie...Nie umiem tego zrozumieć, bo stało się to z dnia na dzień, a nic złego się między nami nie wydarzyło...Od paru dni nie piszę do niego by dać mu czas...Ale już nie wytrzymuję, tęsknie za nim bardzo i nie umiem już wytrzymać tej sytuacji... Co o tym myślicie...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nagły zwrot akcji - przestał się odzywać...
autorko, myślę że bajka się skończyła między Wami. Tak to zazwyczaj bywa..
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
a co to znaczy nie do końca zamknięta przeszłość? może tu szukaj rozwiązania zagadki nagłego milczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zarówno on jak i ja byliśmy w związkach gdy się poznaliśmy...Może trochę źle się wyraziłam z tą niezamkniętą przeszłością...Chociaż teraz już wszytsko przechodzi mi przez myśl...Nie rozumiem tej sytuacji, bo to nie jest znajomość która trwa od kilku czy kilkunastu tygodni, tylko dłuższa...Wszystko było super, propozycja zamieszkania, wspólny wyjazd i nagle...sms że ma sporo na głowie i że my nie ruszyliśmy jeszcze do przodu...Ale przecież dlatego właśnie mieliśmy obgadać wspólne zamieszkanie...W weekend wszystko było świetnie a w poniedziałek już zmiana o 360 stopni...Dodam, że jesteśmy dorosłymi ludźmi w okolicach 30stki...Może po prostu faceci tak potrafią...że jednego dnia kochają a już następnego potrafią zmienić swoje uczucia...Nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło...I nie, to nie była bajka...To było (jest) prawdziwe...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Bylo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Zmiana o 360 stopni to pełen obrót czyli "powrót" do sielanki u was tego juz nie ma zatem to zmiana o 180 stopni...
![]() Edytowane przez Memories90 Czas edycji: 2017-11-26 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Masz rację, myślałam 180 a napisałam co innego...
Ja po prostu od tygodnia nie umiem myśleć o niczym innym...Na niczym nie potrafię się skupić. Nie dociera to do mnie, że można ot tak przestać się odzywać do kogoś z kim zaczęło się coś tworzyć..Tak po prostu bez spotkania i szczerej rozmowy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie bardzo rozumiem skąd ta radość, bawi Cię cierpienie innych?
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Co masz na myśli pisząc "na boku" ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
"na boku" - chyba mówi samo za siebie. Być może ty byłaś dla niego tą "na boku" |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie mówię, że w twoim przypadku jest tak samo, ale wcale by mnie nie zdziwiło jeśli by tak było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego jest to ciężkie, bo zdążyłam się porządnie zakochać.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skąd wiesz, że jego potencjalna dziewczyna nie przebywa aktualnie za granicą? Ludzie często wyjeżdzają dorobić na kilka miesięcy. Może akurat wróciła, zbliżają się święta. Nie bądź naiwna tylko spróbuj analizować fakty. Ile masz lat? Edytowane przez Memories90 Czas edycji: 2017-11-26 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- 29 Edytowane przez sunnysky Czas edycji: 2017-11-26 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja nie panikowalabym, bo w koncu tak, jak piszesz nic sie nie stalo. Facet wytlumaczyl brak checi pisania, bo ma jakies problemy i oprocz tej, nie wyjasnionej sytuacj, rzeczywiscie nic nie wiesz. Zachowanie fakt, jest dziwne i mnie ani zadnej innej tez, by nie odpowiadalo i jest do przedyskutowania ale nie zalamuj sie, tylko daj mu na razie ten czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A wez do niego zadzwon powiedz ze tesknisz i zapytaj czemu milczy. Nie daj sie zbyc
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Dla mnie taki brak kontaktu też jest dziwny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
grumpythas
|
Może "po prostu" stało się w jego otoczeniu coś poważnego i skupia całą uwagę na tym. Głupie, że ciebie totalnie olał, ale jest to możliwe wytłumaczenie.
Ja bym pojechała do niego i pogadała twarzą w twarz. Tak jest ciężej kogoś zbyć. Nawet bym się specjalnie nie anonsowała, może przy okazji tej niespodziewanej wizyty wyszedł by powód milczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Szukasz szczerości u osoby, która oszukiwała poprzednią dziewczynę? ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja też przerobiłam niedawno taką akcję. Wszystko było super, żadnego "czerwonego światła" w głowie, wspólne plany itp. Oboje jesteśmy po 30, więc sprawa nie dotyczy małolatów. Z dnia na dzień wszystko się zmieniło - odwołane spotkania, suche odpowiedzi na wiadomości, nieodbieranie telefonu. Mieszkamy w innych miastach, więc nie wiem, o co chodziło, czy pojawił się ktoś inny... Bardzo Ci współczuję, Autorko, bo sama przeszłam przez piekło. Myśli w rodzaju "co zrobiłam źle?" nie dawały mi żyć, miałam ochotę zmusić go torturami do rozmowy. Od przyjaciół słyszałam, że jeszcze wszystko się ułoży, że może facet potrzebuje czasu. Czas minął i nic się nie wydarzyło. Sprawa "rozeszła się po kościach". Proszę Was, nie dajcie się tak traktować, nie błagajcie o spotkanie, nie wypisujcie wiadomości itp. To cholernie trudne, pokusa jest ogromna, ale helou - najprawdopodobniej trafiłyście na zwykłego oszusta. Myślałam, że moja historia jest wyjątkowa, ale jak przejrzałam Internet, to się okazało, że zerwanie przez olewanie jest bardzo często praktykowanym sposobem na skończenie znajomości. Oby w Twoim przypadku było inaczej, ale...
Dziewczyny! Czasem same musimy zamknąć za sobą drzwi. W normalnej, zdrowej relacji NIE MA opcji, żeby facet tak się zachował. Mimo czułych słówek i magii, którą czułyście, druga strona prawdopodobnie miała was gdzieś, rozmyśliła się itp. Brutalne, ale możliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Karena 73;79193431]
Cytat:
Jednym slowem zle, to wrozy i mysle, ze facet wcale nie podziela Twojego "bylo super". Ale skoro tak sie zachowywal a teraz mowi co innego czulabym sie totalnie zbita z tropu i nawet oszukana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za wszystkie odp. Tydzień i weekend były naprawdę niefajne, ale dzisiaj zaczęłam dzień z nieco lepszym nastawieniem...
No i jest szansa, że wszystko się wyjaśni, bo umówiliśmy się na spotkanie...Nawet jeśli nie pójdzie to w takim kierunku jak bym sobie wymarzyła, to przynajmniej będę wiedziała co dalej..Bo najgorsza jest niewiedza... Mam nadzieję, że Was taka sytuacja nie spotka, a jeśli już spotkała to nigdy więcej się nie powtórzy... Bo tak jak pisałam już w tym wątku, to nie jest przedszkole... ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.