|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zajście w ciążę przy braniu tabletek anty
Zastanawia mnie ten problem. Słyszy się czasem, że ktoś zaszedł w ciążę a używał tabletek... Jakie są wówczas objawy? Bo krwawienie z odstawienia podobno może trwać przy ciąży, tak samo jak okres. W ulotkach piszą, że podczas ciąży nie należy przyjmować tabletek-a jeśli ktoś jest i nie wie o tym?
![]() Proszę o opinie i podzielenie się swoimi doświadczeniami ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zajście w ciążę przy braniu tabletek anty
Zajsc w ciaze w małym ale to bardzo małym procencie mozna przy braniu tabletek anty.Nawet do 3 m-cy może podczas ciązy wystapic krwawienie oczywiscie nie jest ono tak obfite jak normalnie ale bywa że wystepuje.
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zaszedl ale nie z winy pigulek tylko wlasnej bo zapominal,bo bral inne leki ,bo przesuwal bezmysnie okres ,itp.tylko nikt sie do tego nie przyzna
![]() jelsi ktos zachodzi bo przyjmuje regularnie ,dokladnie to cud i widocznie tak mialo byc. objawy takiej ciazy moga byc rozne i kazda kobieta przezywa to inaczej ,na dziecko pigulki nie powinny miec wplywu. ale tego chyba nikt nie da na pismie na 100% ,wiadomo kazdy lek na wplyw na organizm i predzej czy ponziej moze dac o sobie znac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
na wiadomo że zaszedł ze swojej winy, bo ten 0.01% możliwości zajścia w ciążę wynika z naszej niekompetencji.
a pigułki na pewno mają wpływ na dziecko...
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciolka zaszla w ciaze, ale pigulki brala pierwszy miesiac.
Wlasciwie nie powinna zajsc skoro zabezpieczenie jest juz od 1-szej pigulki. Ze jest w ciazy dowiedziala sie dopiero po 3 m-cach, kiedy krwawienie wreszcie wcale nie wystapilo. W poprzednich miesiacach bylo bardzo skape, ale nic nie podejrzewala, bo w koncu pigulki i tak zmniejszaja obfitosc krwawien. Nie wiem jakie pigulki brala, ale byly to pigulki jednofazowe. Z ciaza nie miala zadnych problemow. Urodzila zdrowa, sliczna i bardzo madra dziewczynke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie. Wskaźnik Pearla podawany jest przy prawidłowo stosowanej metodzie- czyli nawet jeżeli bardzo przestrzegamy godziny, interakcji z innymi lekami, nie było wymiotów itd. - to i tak w tym ułamku procenta mamy szansę na ciążę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wiadomo ze szansa jest zawsze ale nie oszukujmy sie ,ja nie wierze aby wszytskie kobiety ktore zaszly w ciaze podczas lykanie pigulek byly wlasnie tym malutkim ułamkiem.latwiej przeciez obarczy wina pigulki,lekarza ,itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wskaźnik dotyczy prawidłowo przyjmowanej pigułki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ja również mam koleżankę, która zaszła pomimo brania tabletek anty.Brała je przez 2 lata bez większych sensacji typu "zapomniałam tabletki" a jednak zaszła w ciążę.Dowiedziała się praktycznie w niedługim czasie podczas kontrolnej wizyty u gin.Zaskoczenie było ogromne i dziś jest szczęśliwą mamą Juleczki
![]() aha, z tego co rozmawiałyśmy brała tabletki prawidłowo i nie miała żadnych biegunek, także myśle że była w tym szczęsliwym ułamku ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także wydaje mi sie, że w znacznej części tych przypadków kobieta dopomogła losowi - ale wiadomo, że chcą zrzucić z siebie część odpowiedzialności i zarzekają się, ze brały prawidłowo. Znam przypadek "wpadki", gdzie dziewczyna zarzekała sie, ze zawsze sie zabezpieczali kilkoma sposobami, no a jednak zaszła w ciążę. no cud po prostu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.