![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
![]() Cienkie w³osy - aby by³y grubsze i gê¶ciejsze
mam cienkie i delikatne w³osy mniej wiecej do polowy lopatek (planuje w najblizyszym czasie nieco je skrocic o kilka cm), sa postopniowane i mowiac w skrocei nie chcialabym zmieniac fyzurki, a jedynie sprawic aby moich wloskow bylo wiecej na glowie! oczywiscie wloskow w zaden sposob mi nie przybedzie (niestety), ale chcialabym aby wizualnie sprawialy wrazenie bardziej puszystych. co zrobic, aby w³osy zyska³y na objêto¶ci???? Macie jakies sposoby (proste i przyjemne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
![]()
Hmm..no wiêc tak.Je¶li chcesz uzyskaæ efekt "wiêkszej objêto¶ci"k³aczków to mykaj do fryzjera i bierz sie za ich wycieniowanie,to po pierwsze.Je¶li w³oski masz podatne to bêd± Ci siê ³adnie uk³adaæ,je¶li nie to te¿ nie koniec ¶wiata.Je¶li chcesz ¿eby by³y bardziej puszystsze to przechyl g³ófcie do ty³u i spryskaj lakierem,popraw palcami,przechyl g³owê normalnie i spróbuj je unosiæ ku górze,ponownie spryskaj lakierem,najlepiej spisuje siê wg mnie lakier Taft niebieski,jest super !!Albo spróbuj je natapirowaæ.Przesy³am kilka propozycji wycieniowanych k³aczków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: przyklapniête w³osy:(
Oj ja tez mam problem z przyklapnietymi w³osami. Probowa³am wszystkiego, niestety wszelkie pianki i lakiery dawaly efekt na kilka minut, a po szamponach typu shampoo moje wlosy wyglada³y jak wyjête z pralki. Cieniowanie - dobra rzecz, niestety ja np nie mam czasu siedziec w lazience z lokowka i ukladac kosmyk po kosmyku.Jak nosilam dlugie wlosy to troche je podkreca³am, wtedy wydawalo sie ze jest ich wiecej.
Wydaje mi siê ze wazne jest jak suszysz wlosy, najlepiej glowka na dol, i w tej pozycji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 536
|
Cytat:
![]() ![]() ja oprocz tego typu zabiegow, stosuje spray wella flex 24h objetosci ![]() i przynajmniej w moim przypadku efekt push up potrafi utrzymac sie nawet caly dzien ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Cieniowania nie polecam!!! Sam jestem w³a¶cicielk± cienutkich, "dziecinnych" w³osów i cieniowanie sprawi³o, ¿e wygl±da³am jakbym ³ysia³a!!!!!!!!
![]() Wszystko by³o super za pierwszym razem, w³osy faktycznie same sie uk³ada³y i ³adnie wygl±da³y, ale pó¼niej? Za ka¿dym razem cieniowali mi u fryzjera w³osy coraz bardziej, wiêc co logiczne mia³am ich coraz mniej (zreszta na forum s± w±tki o fryzjerach sadystach- swoj± drog± cieakawe opisy "zdolno¶ci fryzjerskich"). Teraz usi³uje "dohodowaæ" w³osy do mnie wiêcej równej d³ugo¶ci i juz nie dam nigdy namówæ siê na cieniowanie po ca³o¶ci. Wiêkszo¶æ postrzepionych w³osów ju¿ ¶cie³am i od razu wygl±da to lepiej. Cieniowanie niestety jest dla tych, co maj± za du¿o a nie za ma³o w³osów, ale fryzurki te sa popularne, bo ³atwiej siê je uk³ada. Ja ze swojej strony równiez polecam lakier "od spodu", ¶wietnie dzia³a. Dobry efekt daje tez krêcenie w³osów na te wa³ki z rzepami, szczególnie grube, z dodatkiej jakiego¶ ¶rodka stylizyj±cego daj± ¶wietny i trwa³y efekt. Co do samych produktów, to mnie nic w tym temacie nie zachwyci³o i nadal szukam... Tak¿e bêdê monitorowac ten w±tek, mo¿e kto¶ co¶ podpowie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ró¿yczko dziêkujê Ci za fotki- fryzurki s± super- dok³adnie takie puszyste w³oski mi siê marz±, ale niestety z moich cienkich i prostych w³osów cosik takiego jest raczej nieosi±galne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 55
|
zdecydowanie suszenie wlosow suszarka z opuszczona glowa a wczesniej "wklepanie"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 392
|
Kup kosmetyki zwiêkszaj±ce objêto¶æ
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
dziewannaa chyba mamy indentyczne w³osy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 062
|
Moje sposoby na puszyste wlosy, to wykonywanie wszystkich zabiegow glowa w dol. Mycie nad wanna, glowa w dol. Dalej; wcieranie odzywki, rozczesywanie po myciu, ewentualne suszenie suszarka - glowa w dol. Kolejnego dnia, jak szczotkuje, to zawsze w tej samej pozycji.
Wazne sa tez dla mnie szampony, lubie te najwyklejsze, bez zadnych srodkow nawilzajacych. Efekt - wlosy puszyste do kolejnego mycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja ci moge oddaæ swoje w³osy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
ewe328 jak znajdziesz jaki¶ z³oty ¶rodek o którym mowisz w ostatnim wersie to daj znac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
polecam suszenie suszarka wloskow z glowa w dol no i jak nakladasz odzywke to nie od samej nasady bo to wlasnie powoduje ze sa przyklapniete
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 98
|
Ja mam gêste w³osy ale lubie jak mam ich jeszcze wiecje na glowie...Po pierwsze polecam szampon Sunsilk<niebieski> + od¿ywka<niebieska> (z tej nowszej seri 3D) po¼niej suszenie "od spodu" , ale nie z pochylona glowa(!) i pozniej lakier tez od spodu ;P to sa niezawodne metody - przynajmniej moje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
odpowiednie cieniowanie dla wlosowcienkich,niespowodu je ze wlsow bedziemniej ,wrecz odwrotnie nada im puszystosci, do tego kosmetyki zwiekszajace objetosc, to powinno pomoc
jezeli chodzi o susznie wlosow "do góry nogami" otwiera ³uskê w³osa i twedy masie problemy z rozczesywaniem, plataniem wlosow oraz zich rozdwajaniem, tak wiec nieradze calych wlosow dlugo tak suszyc,mozna tylko pod koniec pzrez chwile aby podniesc od skory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
![]()
ciekawy w±tek, ale mnie nic nie pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 529
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przy moich w³osach nie da rady nosiæ w³osów do ramion, no na pewno nie rozpuszczonych. Jak by³am maaa³a (przedszkole, pocz. podstawówki) to mia³am w³osy d³ugie, grube, b³yszcz±ce, ale potem siê 'spsu³y' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 572
|
a moze bedzie ci odpowiadala trwala puszystosc efekt utrzymuje sie ok 3 miesiecy efekt jest spoko fryzjerka namacza wlosy u nasady glowy jakims specjalnym plynem pozniej modeluje wlosy po wykonaniu takiego zabiegu moja znajoma przestala nazekac na przyklapniete wlosy chyba tez sie skusze na to cudenko
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 529
|
Ale to chodzi o taki lekki styling, czyli uniesienie od nasady w³osów? Rozmawia³am o tym z moj± fryzjerk±, to powiedzia³a, ¿e na w³osach mojej d³ugo¶ci (lekko za brodê) ju¿ (sic!) siê nie sprawdzi, bo i tak ciê¿ar w³osów zrobi swoje i w³osy opadn± (a mam je lekkie!), a najlepsze to to jest dla kobiet o krótszych w³osach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 740
|
![]()
Hejka! Tak przeg³ada³am ostatnio kilka postów i tak szczerze, my¶lê ¿e przyda³by sie post z fryzurkammi dla w³osów cienkich i rzadkich, bo tak naprawde to wiekszosc zdjec fryzurek zamieszczonych na wizau nadaje sie do w³osów gestych, Moze macie jakeis fajne zdjecia fryzurek dla takich wlasnie wlosow (cieniutkich piórek)???? mysle ze niejdna z Nas ma niestety takie wlosy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 270
|
Dot.: Fryzurki Dla W³osow Cienkich I Rzadkich :)
pod³aczam sie do pytania, chetnie poogl±dam. Ale ja szuakm takich fryzurek ze tak powiem prostycz w obs³udze. bo niektóre fryzury które to widze to mysle ze nawet fryzjer mia³by problem zeby to zrobi a co dopiero ja :P. Ja szukam taiej fryzurki któr± mozna zrobic w 15 min, przed wyjsciem do szko³y.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
no dalej dziewczyny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 395
|
Do cienkich w³osów najlepsze s± krótkie w³oski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
thx TRISHA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 395
|
Nastêpne:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
up up up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 832
|
Podepnê siê pod pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Voodia
![]() ![]() ![]() ![]() zamieszcze fotke moich wloskow w kuzyku zeby bylo widac ich 'objetosc' moze tez wkei ktos taka focie? pzodrawiam ic zkeam na propozycje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sweet_mystery Czas edycji: 2006-04-04 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
sama mam cienkie i przedewszystkim dlu¿sze w³osy tak do ³opatek na pleckach
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.