|
|||||||
| Notka |
|
| Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ekonomia czy gospodarka przestrzenna
Witam wszystkim. Z racji, że to forum to prawdziwa skarbnica wiedzy na temat studiowania i nie tylko postanowiłam napisać i ja. Mój problem polega na tym, że nie wiem co wybrać. Czy ekonomię na UEKu, na którą obecnie złożyłam papiery czy na gospodarkę przestrzenną na SGGW, na którą dzisiaj się dostałam. Problem polega na tym, że jestem niedecydowana. Mimo że same przedmioty na gospdarce wydają się ciekawsze niż te początkowo na ekonomii to jednak mam wrażenie, że więcej mogę własnie po ekonomii, po której mogę starać się iść w kierunku pośrednika nieruchomości/rzeczoznawcy choć zdaje sobie sprawę, że do tego jest długa...i pracowita droga. Nie wiem, jak to się ma gospodarka przestrzenna. I chociaż wiele czytałam w internecie to w dalszym ciągu nie wiem co mam zrobić...
Będę wdzięczna za wszelką Waszą opinię chociaż wiem że i tak decyzji za mnie nie podejmiecie. No ale może czegoś jeszcze się dowiem od ludzi mądrzejszych ode mnie... |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Ekonomia czy gospodarka przestrzenna
Ja dostałam się na FiR i gospodarkę przestrzenną (inne uczelnie niż wymienione w twoim poście), bez wahania wybrałam FiR i nie żałuję, moim zdaniem po FiRze lub ekonomii perspektywy na znalezienie pracy są o wiele większe.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ekonomia czy gospodarka przestrzenna
Myślę, że ekonomia jest bardziej przyszłościowa. Kilku moich znajomych już na studiach ekonomicznych na SGHu pracowało w dużych korpach i zarabiało na własne utrzymanie, chociaż wkładali w pracę i naukę dużo dużo pracy. Mimo wszystko są zadowoleni.
Ale to Warszawa, nie wiem, jak w Krakowie. |
|
|
|
|
#4 |
|
na przekór do celu
|
Ekonomia jest bardziej elastyczna, łatwiej znaleźć zawód, który będzie opierał się na wiedzy ekonomicznej, sytuacja z GP już tak się nie ma.
Studiuję GP i też celuję w nieruchomości, ale miałam plany jako drugi kierunek studiować właśnie ekonomię ![]() Jeśli byłaby na ekonomii jakaś specjalność związana z nieruchomościami, czy chociaż odpowiednie przedmioty to wybrałabym ekonomię, choć GP na pewno jest ciekawsza, ja na swoje przedmioty w większości nie narzekam ![]() Więcej o GP jest tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=762605 szczególnie post nr 20.
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Jak większość polecam ekonomię, może i bardziej rozłozysta, ale za to wydaje mi się, że są większe perspektywy.
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję Wam bardzo za opinie. Czyli już raczej decyzji nie zmieniam i zostaję przy ekonomii .
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Obecnie po ekonomii xxx można pracować głównie jako akwizytor w banku.Ogólnie nie polecam, ponieważ uczelnie wypluły już miliony ekonomistów.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-10-10 o 16:01 Powód: reklama |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.