Wspólny wyjazd na weekend? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-10-10, 12:21   #1
Seszen88
Przyczajenie

Wspólny wyjazd na weekend?

Hej dziewczyny

Od niedawna spotykam się z pewnym facetem (Pan X), ale do tematu związku podchodzę ostrożnie jak również z zaufaniem, po ostatnim związku, który okazał się totalnym niewypałem, a dużo mnie kosztował psychicznie i finansowo.... Tak więc do obecnej relacje podchodzę na spokojnie o czym Pan X wie i sam podchodzi ostrożnie, ponieważ ost. partnerka zdradziła Go. Wiem, że podobam Mu się od dużo dłuższego czasu, ale na początku olałam Go, ponieważ związałam się z moim już EX.
Teraz widzę i usłyszałam, że czasem jakby nie dowierzał, że wszystko potoczyło się inaczej, i teraz się z Nim spotykam.

Jakiś czas temu Pan X sam proponował wspólny wyjazd na weekend bądź urlop, by odpocząć. Wstępnie zgodziłam się, czemu nie, ale na weekend. Akurat nadarza mi się okazja, że mam wolny weekend, co u mnie trudno, bo albo praca albo szkoła jest. Tak więc zaczęłam ten temat, że mam wolny weekend i bym się przejechała gdzieś odpocząć, ale chyba nie podchwycił aluzji skierowanej do Niego. Prawdopodobnie jest to spowodowane ost. kontuzją. Gra w piłkę i podczas meczu oberwał z łokcia, i ma rozciętą wargę
No i właśnie chodzi o to jak podejść do tematu wyjazdu w weekend? W tym roku może już nie nadarzyć się okazja z moim wolnym weekendem, a naaaaaaprawdę z chęcią bym odpoczęła i wyzulowała gdzieś, ponieważ nigdzie nie byłam na urlopie w tym roku
Oboje mamy podejście, że jesteśmy dorośli i nie mamy po 15 lat (jesteśmy w okolicach 30), więc pewne rzeczy się dzieją ale czy bezpośrednio napisać o co mi chodzi czy jakoś naprowadzić Go, bo nie chce wyjść na nachalną czy coś....

Jakieś pomysły?
Seszen88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 12:30   #2
januszpolak
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny wyjazd na weekend?

Powiedz mu, że masz ochotę wyjechać w ten konkretny weekend gdzieś razem, ponieważ kolejny wolny weekend może się już nie zdarzyć w najbliższym czasie.
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 12:31   #3
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Seszen88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Od niedawna spotykam się z pewnym facetem (Pan X), ale do tematu związku podchodzę ostrożnie jak również z zaufaniem, po ostatnim związku, który okazał się totalnym niewypałem, a dużo mnie kosztował psychicznie i finansowo.... Tak więc do obecnej relacje podchodzę na spokojnie o czym Pan X wie i sam podchodzi ostrożnie, ponieważ ost. partnerka zdradziła Go. Wiem, że podobam Mu się od dużo dłuższego czasu, ale na początku olałam Go, ponieważ związałam się z moim już EX.
Teraz widzę i usłyszałam, że czasem jakby nie dowierzał, że wszystko potoczyło się inaczej, i teraz się z Nim spotykam.

Jakiś czas temu Pan X sam proponował wspólny wyjazd na weekend bądź urlop, by odpocząć. Wstępnie zgodziłam się, czemu nie, ale na weekend. Akurat nadarza mi się okazja, że mam wolny weekend, co u mnie trudno, bo albo praca albo szkoła jest. Tak więc zaczęłam ten temat, że mam wolny weekend i bym się przejechała gdzieś odpocząć, ale chyba nie podchwycił aluzji skierowanej do Niego. Prawdopodobnie jest to spowodowane ost. kontuzją. Gra w piłkę i podczas meczu oberwał z łokcia, i ma rozciętą wargę
No i właśnie chodzi o to jak podejść do tematu wyjazdu w weekend? W tym roku może już nie nadarzyć się okazja z moim wolnym weekendem, a naaaaaaprawdę z chęcią bym odpoczęła i wyzulowała gdzieś, ponieważ nigdzie nie byłam na urlopie w tym roku
Oboje mamy podejście, że jesteśmy dorośli i nie mamy po 15 lat (jesteśmy w okolicach 30), więc pewne rzeczy się dzieją ale czy bezpośrednio napisać o co mi chodzi czy jakoś naprowadzić Go, bo nie chce wyjść na nachalną czy coś....

Jakieś pomysły?
Pan X nie jest bogiem, więc nie pisz "go" z dużej litery - strasznie to razi. A tak przechodząc do meritum: brzmi jak opis początków wspólnego męczenia d... a nie tak naprawdę rozwojowego związku. Ty coś niby chcesz, on coś niby chce, podkreślasz, że dziećmi nie jesteście, a w sumie jakieś to takie wymęczone (albo masz taki styl pisania). Cóż z tego, że ex do zdradziła? Nikt mu nie kazał zaczynać następnej znajomości, jeżeli to taka przeszkoda. Ty również masz chyba nie do końca przepracowany temat poprzedniego związku. Zaczynacie tą znajomość trochę nie od tej strony, co należy. Trzeba sobie dać jakiś kredyt zaufania jednak na początek i cieszyć się byciem z kimś. O pomyśle wyjazdu gdzieś mówi się wprost - nikt normalny nie obierze tego jako bycia nachalną.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2017-10-10 o 12:34
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 12:31   #4
201710231141
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez januszpolak Pokaż wiadomość
Powiedz mu, że masz ochotę wyjechać w ten konkretny weekend gdzieś razem, ponieważ kolejny wolny weekend może się już nie zdarzyć w najbliższym czasie.
Dokładnie.
Poza tym, rozważ te rzeczy, które się dzieją, bo niby nie macie 15 lat a Tobie juz teraz zaczyna się ten układ komplikować.

Edit: Doris mnie ubiegła

Edytowane przez 201710231141
Czas edycji: 2017-10-10 o 12:32
201710231141 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 12:35   #5
Karena 73
Kobieta z klasą

Możesz zaplanować coś sama i jego poinformować, że wybierasz się do... i zapytać czy ma ochotę pojechać z Tobą. Jeśli nie to pojechać samej lub z koleżanką. Nie uzależniaj swojego życia od pana, bo nie jesteś mu nic winna.
Stary 2017-10-10, 12:36   #6
bluebluesky
Zakorzenienie

-"Zenku, co myslisz o Bieszczadach?"
Stary 2017-10-10, 12:49   #7
Seszen88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Spanish_Girl Pokaż wiadomość
Dokładnie.
Poza tym, rozważ te rzeczy, które się dzieją, bo niby nie macie 15 lat a Tobie juz teraz zaczyna się ten układ komplikować.

Edit: Doris mnie ubiegła
Dzięki za odp.
Nie nazwałabym tego, że zaczyna mi się komplikować. Raczej to, że boję się trochę zaangażować. Nie chce założyć różowych okularów jak ost. co było dla mnie zgubne. Chce się cieszyć możliwością spędzania razem czasu, ale widzieć wszystkie wady i zalety.
Stary 2017-10-10, 12:56   #8
201710231141
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za odp.
Nie nazwałabym tego, że zaczyna mi się komplikować. Raczej to, że boję się trochę zaangażować. Nie chce założyć różowych okularów jak ost. co było dla mnie zgubne. Chce się cieszyć możliwością spędzania razem czasu, ale widzieć wszystkie wady i zalety.
Rozumiem, że chcesz. Ale brzmi to inaczej. Jakbyś jeszcze nie wyszła na prostą po ex a już weszła w układ, w którym czujesz się niepewnie.
201710231141 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 13:05   #9
acwieka82
Raczkowanie

Propozycja wspólnego weekendu to nie przecież propozycja małżeństwa. Zapytać możesz a jak odmówi to wybierz się z koleżanką gdzieś i tyle.

Wysłane z mojego TRT-LX1 przy użyciu Tapatalka
acwieka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 13:07   #10
Donatella_Rosa
Zadomowienie

Wspólny wyjazd na weekend?

A po co sie bawić w aluzje? Przecież jesteście dorośli. Po prostu powiedz, że masz wolny weekend to moze byście się wybrali w góry/na Mazury/do Ciechocinka.
Stary 2017-10-10, 13:10   #11
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za odp.
Ale nie da się być trochę w ciąży. Zaangażowanie będzie w końcu musiało przyjść i nikt na nie raczej roku nie będzie czekał. Z wad faceta sobie jak najbardziej zdawaj sprawę i jeżeli są do przyjęcia (bo przecież bywają wady i WADY), to wszystko okej. Początki znajomości są szczególnie fajne, jest ta lekkość bytu, cieszenie się randkami itd. Bez sensu sobie to odbierać. Nikt przecież nie każe Ci się z nim zaręczać, czy żyrować mu kredytu. Taki wyjazd to dobry sprawdzian, czy nadal będziesz chciała na niego patrzeć po dwóch intensywnych dniach razem. O przeszłości należy pamiętać, natomiast ona nie może być hamulcem zmian i rzucać się cieniem na nowe relacje.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 13:16   #12
Seszen88
Przyczajenie

Macie rację
Nie chciałam wyjść na nachalną, ale w sumie to on pierwszy zagadał o wyjazd, a ja chce skorzystać.
Chyba potrzebowałam potwierdzenia, że nie ma co kombinować tylko zwyczajnie zaproponować.
Stary 2017-10-10, 13:31   #13
6e9577db6ce2542298c043680bb84e2806dabe77_6019e7a59e04f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bluebluesky Pokaż wiadomość
-"Zenku, co myslisz o Bieszczadach?"

Właśnie to samo miałam napisać Po prostu go zapytaj czy wspólny weekend nadal aktualny bo jak tak to Ty masz czas w ten i ten i chętnie z nim gdzieś pojedziesz.

ja nie wiem czemu dziewczyny sobie takie proste rzeczy komplikują
6e9577db6ce2542298c043680bb84e2806dabe77_6019e7a59e04f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 14:42   #14
lady666macbeth
Zakorzenienie

uważam że najnormalniej w świecie powinnaś mu powiedzieć że chcesz wtedy pojechać na weekend z nim. Gdzieś razem. I wtedy zobaczysz co Ci powie. Możesz też wspomnieć mu że kolejny wolny weekend może nie zdarzyć się prędko.
Stary 2017-10-10, 20:44   #15
mariamalaria
BAN stały

Cytat:
Napisane przez januszpolak Pokaż wiadomość
Dokładnie. Czemu nie?
mariamalaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-10, 21:45   #16
Seszen88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mariamalaria Pokaż wiadomość
Dokładnie. Czemu nie?
Ok, taki mam zamiar

Za dużo się czyta/ słyszy, że kobieta powinna być niedostępna, a facet ją zdobywać i niczego mu nie ułatwiać....
Stary 2017-10-10, 22:08   #17
bluebluesky
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, taki mam zamiar

Za dużo się czyta/ słyszy, że kobieta powinna być niedostępna, a facet ją zdobywać i niczego mu nie ułatwiać....
Z tego wychodza tylko nieporozumienia, to ze wiesz czego chcesz, nie oznacza, ze nie trzeba cie zdobywac
Stary 2017-10-11, 07:47   #18
Seszen88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bluebluesky Pokaż wiadomość
Z tego wychodza tylko nieporozumienia, to ze wiesz czego chcesz, nie oznacza, ze nie trzeba cie zdobywac
Dobrze powiedziane, idealnie to ujęłaś
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości