|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
brązowa farba na farbowany rudy?
jaka farba z dostępnych w naszych sklepach dobrze kryje?
chodzi mi konkretnie o pokrycie spłowiałego juz rudego kasztanowym brązem. domyslam się, ze widoczny, "czysto brązowy" efekt bedzie dopiero po drugim badz trzecim farbowaniu, bo slyszalam ze rudy lubi "wyłazic", ale moze poradzicie mi jaka farba bedzie w tym wypadku optymalnym zakupem. (od razu dziekuje za rady dotyczące zdejmowania koloru dekoloryzatorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: brązowa farba na farbowany rudy?
Można mówic , że farba dobrze pokrywa, źle, ale ogólnie w dużej mierze zaleźy to od włosów i od tego czym je koloryzowałas poprzednio.Rzeczywiście rudy lubi wyłazić,powinnas użyc brązu ciemniejszego niż ta rudośc na Twojej głowie i niezbyt ciepłego.Byc może jeśli potrzymiesz farbę na głowie ciut dłużej niż jest to zalecane podwójne farbowanie w krótkich odstepach czasu nie będzie potrzebne, bo pokrycie rudości będzie trwalsze czasowo.Ogólnie myślę, jednak , że w trakcie zmywania farby i tak może cos przebłysnąć.
Ale...jesli chcesz dobrze ( czyt trwalej) pokryc włosy to odradzam Belle Color i Polly Colour Brillance. Natomiast z trwalszych polecić mogę Wella Decore ,lub Viva,Loreal Recital Preference, ewentualnie Garnier Nutrisse Natea ( zaznaczam , że polecam ze wzgledu na trwałośc koloru i dobre pokrycie,nie uwzgledniam innych czynników) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: brązowa farba na farbowany rudy?
Dzięki,Mariti
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.