Wspomnienia z dzieciństwa... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-17, 22:02   #1
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Wspomnienia z dzieciństwa...

Macie jakąś rzecz, z dzieciństwa która przypomina Wam dawne lata?? Dzieki której lepiej się czujecie??
Ja mam, nie smiejcie się - pościel w myszkę Miki i kolorowe serduszka... moja mama uszyła mi ją jak miałam kilka latek, jest już pocerowana i prawdę mówiąc w opłakanym stanie, ale uwielbiam ją. Czesto jak mi źle wyciągam ją z szafki i śpię pod nią, wtedy czuję się jak kiedyś, zero zmartwień, problemów, smutków, odpływam poprostu...
Wczoraj ją wyciągnełam...
Mam też misia 40 centymetrowego też w stanie opłakanym, nie ma oczka jednego, szyty był kilkanaście razy, ale od 5 miesięcy nie umiem bez niego zasnąć... musze sie do kogoś przytulic, więc teraz męczę miska

A jak jest u Was??
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-17, 22:35   #2
iuvenilis
Raczkowanie

Dot.: Wspomnienia z dzieciństwa...

Cytat:
Napisane przez kajasia222
Macie jakąś rzecz, z dzieciństwa która przypomina Wam dawne lata?? Dzieki której lepiej się czujecie??
Ja mam, nie smiejcie się - pościel w myszkę Miki i kolorowe serduszka... moja mama uszyła mi ją jak miałam kilka latek, jest już pocerowana i prawdę mówiąc w opłakanym stanie, ale uwielbiam ją. Czesto jak mi źle wyciągam ją z szafki i śpię pod nią, wtedy czuję się jak kiedyś, zero zmartwień, problemów, smutków, odpływam poprostu...
Wczoraj ją wyciągnełam...
Mam też misia 40 centymetrowego też w stanie opłakanym, nie ma oczka jednego, szyty był kilkanaście razy, ale od 5 miesięcy nie umiem bez niego zasnąć... musze sie do kogoś przytulic, więc teraz męczę miska

A jak jest u Was??
hej Kajek
u mnie to wielka lala, moja najpiękniejsza wtedy bo zamykała oczka kiedy się ją kładło... znajduje się u moich dziadków, bo mój Dziadzia zawsze mówił, że jak jego wnusia wyjeżdza-czyli ja, np. po wakacjach, to on musi mieć tę lalę do przytulania i odkąd odszedł, lalka ta zawsze mi się z Nim najbardziej kojarzy...
Stary 2006-05-17, 22:37   #3
Wisienki
Zakorzenienie

Niestety nie, ale za to zawsze gdy przytulam się do jakiegoś zwierzaczka (psa czy kota) czuje się tak samo bezpieczna i szczęśliwa jak wtedy gdy byłam małym dzieckiem. Natychmiast wracają wspomnienia czasów gdy bawiłam się w ogrodzie w domu rodziców i nie miałam zadnych zmartwień ani trosk.

Inna sprawa, ze w moim rodzinnym domu panowała jedna podstawowa zasada - nie wolno było płakać, tato uważał, ze każdy płacz jest albo próbą manipulacji, albo oznaką słabości - a ani tego, ani tego nie tolerował w przypadku swojej córeczki, tak wiec teraz kiedy jestem bardzo smutna tylko wtulając twarz w miękkie futerko jestem w stanie sie wypłakać, no dobrze ostatnio coś we mnie pękło i zaczełam płakać przy moim TŻ - bardzo się zdziwił, przecież zawsze byłam taka twarda
Stary 2006-05-17, 22:40   #4
iuvenilis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wisienki

Inna sprawa, ze w moim rodzinnym domu panowała jedna podstawowa zasada - nie wolno było płakać, tato uważał, ze każdy płacz jest albo próbą manipulacji, albo oznaką słabości - a ani tego, ani tego nie tolerował w przypadku swojej córeczki, tak wiec teraz kiedy jestem bardzo smutna tylko wtulając twarz w miękkie futerko jestem w stanie sie wypłakać, no dobrze ostatnio coś we mnie pękło i zaczełam płakać przy moim TŻ - bardzo się zdziwił, przecież zawsze byłam taka twarda
zadziwiające jest to, jak ogromny wpływ mają takie sytuacje na całe nasze późniejsze życie!
i jak ciężko jest się później przełamać, bo wydaje się to nam nienaturalne-tak jak Tobie płacz, prawda?
Dobrze, że Twój TŻ pomógł Ci, bo płacz to najlepszy lek dla duszy...
pozdrawiam
Stary 2006-05-18, 01:17   #5
yedanna
Zakorzenienie

Może to nie do końca "rzecz z dzieciństwa" ale mam... zegar. Podobno ma ponad 40 lat Należał do mojej Babci i jest w moim pokoju odkąd pamiętam Myślę, że zabiorę go w każde miejsce, w którym w przyszłości będę mieszkać Lubię go po prostu. Jest duży, głośny, nie wybija już 12-ej ale ma w sobie magię chociaż sentymentalna nie jestem
Stary 2006-05-18, 11:12   #6
czarna-nirvanka
Raczkowanie

mam maskotke słonia...dostałam go jak miałam około czterech lat...od tamtej pory gdy wyjeżdzałam na wakacje zawsze mi towarzyszył...ma wygiętą trąbę ale trzyma się całkiem w miare pamietam że w pierwszej [albo drugiej]klasie podstawówki mieliśmy za zadanie opisać swojego ulubionego misia i właśnie wybrałam tego słonia
czarna-nirvanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 15:20   #7
Little Angel
Wtajemniczenie

A ja nie mam ulubionego przedmiotu,raczej ulubione zapachy-np.zapach i smak wisni,zapach kwitnacego sadu jabloniowego,w ktorym kwitna mlecze.Nic mnie tak
nie przywraca dziecinstwu jak zrywanie wisni w rozgrzanym upalem sadzie-teraz to juz dla mnie rarytas,prawie 10 lat mieszkam w miescieCzasem Tz przynosi mi wisnie kupione na straganie,wie ze go wtedy baaardzo kocham
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 15:52   #8
dusiaczek15
Wtajemniczenie

GG do dusiaczek15

ja pamietam ze mialam takiego misie brazowego z mikrofonem w srodku ktory poiwtarzal to co ja mowilam (czy jakos tak ) no to ja z nim zawsze chodzilam i do niego "koooocham cie" i on powtarzal uwielbialam go

dusiaczek15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 18:13   #9
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez iuvenilis
hej Kajek
u mnie to wielka lala, moja najpiękniejsza wtedy bo zamykała oczka kiedy się ją kładło... znajduje się u moich dziadków, bo mój Dziadzia zawsze mówił, że jak jego wnusia wyjeżdza-czyli ja, np. po wakacjach, to on musi mieć tę lalę do przytulania i odkąd odszedł, lalka ta zawsze mi się z Nim najbardziej kojarzy...
Iuv Piekne... właśnie mi sie przypomniało moje wspomnienie związane z dziadziem moim kochanym... jedyna rzecz jaką pamietam to jak obieralismy na dworze przed domem bób, a potem babcia nam go gotowała i siedzieliśmy sobe na ganku i jedliśmy, ehh jakby nie to wspomnienie to pewnie bym juz nie pamiętała jak wygladał dziadziuś...
Stary 2006-05-18, 18:31   #10
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez Wisienki
Niestety nie, ale za to zawsze gdy przytulam się do jakiegoś zwierzaczka (psa czy kota) czuje się tak samo bezpieczna i szczęśliwa jak wtedy gdy byłam małym dzieckiem. Natychmiast wracają wspomnienia czasów gdy bawiłam się w ogrodzie w domu rodziców i nie miałam zadnych zmartwień ani trosk.

Heh przeciez płacz oczyszcza, no trzeba sobie czasem popłakać!! Wyrzucic z siebie to wszystko żeby nie zgorzknieć... mam nadzieję że Twój TŻ mocno Cie przytulił i nie pytał o nic, ściskam Cie mocno!!
Stary 2006-05-18, 18:44   #11
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez czarna-nirvanka
mam maskotke słonia...dostałam go jak miałam około czterech lat...od tamtej pory gdy wyjeżdzałam na wakacje zawsze mi towarzyszył...ma wygiętą trąbę ale trzyma się całkiem w miare pamietam że w pierwszej [albo drugiej]klasie podstawówki mieliśmy za zadanie opisać swojego ulubionego misia i właśnie wybrałam tego słonia
i masz ja jeszcze teraz??
Stary 2006-05-18, 18:47   #12
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez Little Angel
A ja nie mam ulubionego przedmiotu,raczej ulubione zapachy-np.zapach i smak wisni,zapach kwitnacego sadu jabloniowego,w ktorym kwitna mlecze.Nic mnie tak
nie przywraca dziecinstwu jak zrywanie wisni w rozgrzanym upalem sadzie-teraz to juz dla mnie rarytas,prawie 10 lat mieszkam w miescieCzasem Tz przynosi mi wisnie kupione na straganie,wie ze go wtedy baaardzo kocham
mmmmmmmmm az to wszystko sobie przypomniałam... i truskawki prosto z grządki, ehhh
Stary 2006-05-18, 19:00   #13
Kasia_L
Zadomowienie

Post Dot.: Wspomnienia z dzieciństwa...

Pamiętam różne drobne epizody/sytuacje, jakie wydarzyły się, gdy miałam lat kilka. Przypomniało mi się właśnie jak wraz z moją kuzynką, schowaną wśród groszku obwiązanego na wysokie tyczki, wyjadałyśmy go, a babcia nas nakryła . Pamiętam też zapach chleba wypiekanego przez sąsiadkę, długaśne kanapki przygotowywane przez tatę z pszennego chleba krojonego wzdłuż. Ponadto jeszcze kilka topoli (rosnących nieopodal mojego domu), które szumiały (dziś ich już nie ma ) w wietrzne dni - dziś wiem, że było ich kilka, ale gdy byłam dzieckiem myślałam, że to jedno ogromne drzewo .

Jest jeszcze masa wspomnień tkwiących gdzieś głęboko we mnie. Na tyle głęboko, że nie jestem w stanie ich teraz przywołać. Są jednak dni, w których ni z gruszki ni z pietruszki, przypominają mi się różne sytuacje z przeszłości .
Stary 2006-05-18, 19:17   #14
dusiaczek15
Wtajemniczenie

GG do dusiaczek15

aaa.......... przypomnialam sobie.... mialam pieluche bez ktorej nie moglam zasnac... chyba do 6 roku zycia z nia spalam przy buzi

dusiaczek15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 19:21   #15
Malutka466
BAN stały

GG do Malutka466

Ja mam taka maskotkę, która nazywa się Hipcia, do tej pory stoi u mnie na szafce. Dostałam ja jak miałam parę miesięcy, czyli mam ją już 19 lat
Uwielbiam ją, na szczęście jest w dobrym stanie i moze moje dzieci też się będą nią bawić
Malutka466 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-18, 19:46   #16
maniutek-mania
Wtajemniczenie

GG do maniutek-mania Send a message via Skype™ to maniutek-mania

Ja nie, ale mój brat ma taką zabawkę .Zatulił ją na śmierć .
Naczy się pluszu na tym zajączku nie ma już w ogóle, oczy oczywiście z guzików .Ale i tak stoi na honorowym miejscu
maniutek-mania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 21:34   #17
greatKaZi
BAN stały

GG do greatKaZi Wyślij wiadomość przez MSN do greatKaZi

nie mam nigdzie na widoku takich rzeczy w pokoju dziecinstwo mi sie podobalo ale o wiele bardziej wole terazniejszosc.

Mamusia ma dalej schowany mój ostatni smoczek i kocyk przy którym zawsze oglądałem telewizor i go miętuliłem
greatKaZi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-19, 16:13   #18
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
mmmmmmmmm az to wszystko sobie przypomniałam... i truskawki prosto z grządki, ehhh
Zapomnialam o truskawkach
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-19, 17:32   #19
Soncia
Raczkowanie

GG do Soncia

Jak bylam mala, wracalam z siostra i mama z kosciola I spytalam mamy dlaczego "dziewica Maryja" (bo przy ktorejs modlitwie jest takie sformulowanie :P) Chcialam sie dowiedziec, czemu akurat dziewica i co to znaczy :P Ale juz nie pamietam co mi mama powiedziala

Pamietam jeszcze jak moja starsza siostra nie zamknela barku. A ja stalam przy nim (a wlasciwie pod nim) i sie sam otworzyl. I dostalam z klucza w glowe :P

Kiedys jak byly urodziny (nie pamietam tego, ale opowiadali mi :P) w popielniczce byly zuzyte papierosy. I wzielam takiego jednego i zjadlam :P (Fuj!!)

Deser... Lody polane ajerkoniakiem... Bylam mala, to nie dostalam lodow z tym trunkiem. Ale bardzo prosilam, to rodzice mi troszeczke nalali :P I tak sie to skonczylo, ze sie ciagle smialam, zaczepialam wszystkich, szczypalam siostre i ja gryzlam hahahahahahaha

To takie smieszne wspomnienia Oczywiscie jak cos mi sie przypomni, to napisze
Soncia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-19, 17:47   #20
lulina
Wtajemniczenie

Oj ja mam dużo takich skojażeń. Często jak coś znajdę to mi sie coś miłego przypomina.
takie najbardziej "wyjątkowe"
lalka barbie- kupiopna w peweksie. Taka ładna, nieplastikowa, porządna- całe dzieciństwo ją szanowałam
lalka Ania- duża lalka zamykająca oczy. Dostałam ją od wójka i byla moim największym skarbem
jak jeździłam do cioci, to zawsze pożyczała dla mnie bajkę o konikach poni. Oglądałam ja 100000000 razy i zawsze kochałam. Musze ją odnaleźć, z kąd by taką wytrzasnąć
a z takich mniej:
Np. pierogi ruskie domowe: zawsze w piątek pomagałam je robić babci
kwadratowy talerzyk- na nim jadłam

I jak coś sobie przypomne to wposze, to takie co mi pierwsze wpadło do głowy

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-19, 20:00   #21
iuvenilis
Raczkowanie

Cytat:
mówilaś coś o truskawkach?

aaa przypomniałam sobie! jak byłam mała to miałam swą ulubioną spódniczkę - jedyną zresztą jaką tolerowałam nazywałam ją "tańczącą" czy "kręcącą" już nie pamiętam dokładnie, bo ona po prostu tak cudownie się kręciła kiedy się tańczyło
jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę
Kajek
Stary 2006-05-19, 20:37   #22
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez iuvenilis
mówilaś coś o truskawkach?

aaa przypomniałam sobie! jak byłam mała to miałam swą ulubioną spódniczkę - jedyną zresztą jaką tolerowałam nazywałam ją "tańczącą" czy "kręcącą" już nie pamiętam dokładnie, bo ona po prostu tak cudownie się kręciła kiedy się tańczyło
jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę
Kajek
A Kajek własnie wchrzania turskawki Mamuska mi dzis kilo kupiła, mniamm jakie pyszneeeeeeeeeee

Kajek, kurka ja tą Jowiśke chyba ugryzę
Stary 2006-05-19, 20:38   #23
iuvenilis
Raczkowanie

Cytat:
A Kajek własnie wchrzania turskawki Mamuska mi dzis kilo kupiła, mniamm jakie pyszneeeeeeeeeee

Kajek, kurka ja tą Jowiśke chyba ugryzę
od mojej truskawy wara
poza tym podzieliłabyś się chamie jeden osz Ty
już Cię nie lubię
Stary 2006-05-19, 20:41   #24
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez lulina
Oj ja mam dużo takich skojażeń. Często jak coś znajdę to mi sie coś miłego przypomina.
takie najbardziej "wyjątkowe"
lalka barbie- kupiopna w peweksie. Taka ładna, nieplastikowa, porządna- całe dzieciństwo ją szanowałam
lalka Ania- duża lalka zamykająca oczy. Dostałam ją od wójka i byla moim największym skarbem
jak jeździłam do cioci, to zawsze pożyczała dla mnie bajkę o konikach poni. Oglądałam ja 100000000 razy i zawsze kochałam. Musze ją odnaleźć, z kąd by taką wytrzasnąć
a z takich mniej:
Np. pierogi ruskie domowe: zawsze w piątek pomagałam je robić babci
kwadratowy talerzyk- na nim jadłam

I jak coś sobie przypomne to wposze, to takie co mi pierwsze wpadło do głowy
A ja nie miałam nigdy prawdziwej lalki barbie chlip chlip, za to juz teraz moja 3-letnia siostrzenica ma dwie i sie z nia bawię
Stary 2006-05-19, 20:51   #25
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez iuvenilis
od mojej truskawy wara
poza tym podzieliłabyś się chamie jeden osz Ty
już Cię nie lubię
Jak możesz mnie tak ranić?? ;( załamię sie... znów ;(

Masz pasqdo ----->
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 066-2.jpg (79,0 KB, 2 załadowań)
Stary 2006-05-19, 20:54   #26
iuvenilis
Raczkowanie

Cytat:
Jak możesz mnie tak ranić?? ;( załamię sie... znów ;(

Masz pasqdo ----->
wiesz... aż mi ślinka pociekła... ot, żartowałam, na żartach się nie znasz? chciałam wymusić truskawy pod dobrowolnym przymusem
Stary 2006-05-19, 20:56   #27
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez Soncia
Jak bylam mala, wracalam z siostra i mama z kosciola I spytalam mamy dlaczego "dziewica Maryja" (bo przy ktorejs modlitwie jest takie sformulowanie :P) Chcialam sie dowiedziec, czemu akurat dziewica i co to znaczy :P Ale juz nie pamietam co mi mama powiedziala

Pamietam jeszcze jak moja starsza siostra nie zamknela barku. A ja stalam przy nim (a wlasciwie pod nim) i sie sam otworzyl. I dostalam z klucza w glowe :P

Kiedys jak byly urodziny (nie pamietam tego, ale opowiadali mi :P) w popielniczce byly zuzyte papierosy. I wzielam takiego jednego i zjadlam :P (Fuj!!)

Deser... Lody polane ajerkoniakiem... Bylam mala, to nie dostalam lodow z tym trunkiem. Ale bardzo prosilam, to rodzice mi troszeczke nalali :P I tak sie to skonczylo, ze sie ciagle smialam, zaczepialam wszystkich, szczypalam siostre i ja gryzlam hahahahahahaha

To takie smieszne wspomnienia Oczywiscie jak cos mi sie przypomni, to napisze
Ażmi sie przypomniało, jak na jakis urodzinach siedziałam pod stołem, gdy wszyscy mysleli że juz chyba spię, a ja podkradłam z moim kuzynem pustą butelkę po wódce, w której jakies krople zostały i to wypilismy, znaleźli nas spiących pod tym stołem dopiero rano
Stary 2006-05-19, 21:01   #28
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez iuvenilis
wiesz... aż mi ślinka pociekła... ot, żartowałam, na żartach się nie znasz? chciałam wymusić truskawy pod dobrowolnym przymusem
Dobrowolny przymus?? Dobre sobie w sklepach juz sa turskawki leć i kupuj :d
Stary 2006-05-19, 21:07   #29
iuvenilis
Raczkowanie

Cytat:
Dobrowolny przymus?? Dobre sobie w sklepach juz sa turskawki leć i kupuj :d
o tej porze sklepy zamknięte przynajmniej te z truskawkami za to Redd'sa pije marny substytut, ale lepszy taki niż żaden
Stary 2006-05-19, 21:09   #30
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez greatKaZi
nie mam nigdzie na widoku takich rzeczy w pokoju dziecinstwo mi sie podobalo ale o wiele bardziej wole terazniejszosc.

Mamusia ma dalej schowany mój ostatni smoczek i kocyk przy którym zawsze oglądałem telewizor i go miętuliłem
Super!! Moja tylko zeszyt moich chorób
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości