![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wspomnienia z dzieciństwa...
Macie jakąś rzecz, z dzieciństwa która przypomina Wam dawne lata?? Dzieki której lepiej się czujecie??
Ja mam, nie smiejcie się - pościel w myszkę Miki i kolorowe serduszka... moja mama uszyła mi ją jak miałam kilka latek, jest już pocerowana i prawdę mówiąc w opłakanym stanie, ale uwielbiam ją. Czesto jak mi źle wyciągam ją z szafki i śpię pod nią, wtedy czuję się jak kiedyś, zero zmartwień, problemów, smutków, odpływam poprostu... Wczoraj ją wyciągnełam... Mam też misia 40 centymetrowego też w stanie opłakanym, nie ma oczka jednego, szyty był kilkanaście razy, ale od 5 miesięcy nie umiem bez niego zasnąć... musze sie do kogoś przytulic, więc teraz męczę miska ![]() A jak jest u Was?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspomnienia z dzieciństwa...
Cytat:
![]() u mnie to wielka lala, moja najpiękniejsza wtedy bo zamykała oczka kiedy się ją kładło... znajduje się u moich dziadków, bo mój Dziadzia zawsze mówił, że jak jego wnusia wyjeżdza-czyli ja, np. po wakacjach, to on musi mieć tę lalę do przytulania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie, ale za to zawsze gdy przytulam się do jakiegoś zwierzaczka (psa czy kota) czuje się tak samo bezpieczna i szczęśliwa jak wtedy gdy byłam małym dzieckiem. Natychmiast wracają wspomnienia czasów gdy bawiłam się w ogrodzie w domu rodziców i nie miałam zadnych zmartwień ani trosk.
Inna sprawa, ze w moim rodzinnym domu panowała jedna podstawowa zasada - nie wolno było płakać, tato uważał, ze każdy płacz jest albo próbą manipulacji, albo oznaką słabości - a ani tego, ani tego nie tolerował w przypadku swojej córeczki, tak wiec teraz kiedy jestem bardzo smutna tylko wtulając twarz w miękkie futerko jestem w stanie sie wypłakać, no dobrze ostatnio coś we mnie pękło i zaczełam płakać przy moim TŻ - bardzo się zdziwił, przecież zawsze byłam taka twarda
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i jak ciężko jest się później przełamać, bo wydaje się to nam nienaturalne-tak jak Tobie płacz, prawda? Dobrze, że Twój TŻ pomógł Ci, bo płacz to najlepszy lek dla duszy... pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Może to nie do końca "rzecz z dzieciństwa" ale mam... zegar. Podobno ma ponad 40 lat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
mam maskotke słonia...dostałam go jak miałam około czterech lat...od tamtej pory gdy wyjeżdzałam na wakacje zawsze mi towarzyszył...ma wygiętą trąbę ale trzyma się całkiem w miare
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie mam ulubionego przedmiotu,raczej ulubione zapachy-np.zapach i smak wisni,zapach kwitnacego sadu jabloniowego,w ktorym kwitna mlecze.Nic mnie tak
nie przywraca dziecinstwu jak zrywanie wisni w rozgrzanym upalem sadzie-teraz to juz dla mnie rarytas,prawie 10 lat mieszkam w miescie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
ja pamietam ze mialam takiego misie brazowego z mikrofonem w srodku ktory poiwtarzal to co ja mowilam (czy jakos tak
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
![]()
Pamiętam różne drobne epizody/sytuacje, jakie wydarzyły się, gdy miałam lat kilka. Przypomniało mi się właśnie jak wraz z moją kuzynką, schowaną wśród groszku obwiązanego na wysokie tyczki, wyjadałyśmy go, a babcia nas nakryła
![]() ![]() ![]() Jest jeszcze masa wspomnień tkwiących gdzieś głęboko we mnie. Na tyle głęboko, że nie jestem w stanie ich teraz przywołać. Są jednak dni, w których ni z gruszki ni z pietruszki, przypominają mi się różne sytuacje z przeszłości ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
aaa.......... przypomnialam sobie.... mialam pieluche bez ktorej nie moglam zasnac... chyba do 6 roku zycia z nia spalam przy buzi
![]()
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Ja mam taka maskotkę, która nazywa się Hipcia, do tej pory stoi u mnie na szafce. Dostałam ja jak miałam parę miesięcy, czyli mam ją już 19 lat
![]() Uwielbiam ją, na szczęście jest w dobrym stanie i moze moje dzieci też się będą nią bawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie, ale mój brat ma taką zabawkę
![]() ![]() Naczy się pluszu na tym zajączku nie ma już w ogóle, oczy oczywiście z guzików ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
nie mam nigdzie na widoku takich rzeczy w pokoju
![]() Mamusia ma dalej schowany mój ostatni smoczek i kocyk przy którym zawsze oglądałem telewizor i go miętuliłem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Jak bylam mala, wracalam z siostra i mama z kosciola
![]() ![]() Pamietam jeszcze jak moja starsza siostra nie zamknela barku. A ja stalam przy nim (a wlasciwie pod nim) i sie sam otworzyl. I dostalam z klucza w glowe :P Kiedys jak byly urodziny (nie pamietam tego, ale opowiadali mi :P) w popielniczce byly zuzyte papierosy. I wzielam takiego jednego i zjadlam :P (Fuj!!) Deser... Lody polane ajerkoniakiem... Bylam mala, to nie dostalam lodow z tym trunkiem. Ale bardzo prosilam, to rodzice mi troszeczke nalali :P I tak sie to skonczylo, ze sie ciagle smialam, zaczepialam wszystkich, szczypalam siostre i ja gryzlam ![]() ![]() To takie smieszne wspomnienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Oj ja mam dużo takich skojażeń. Często jak coś znajdę to mi sie coś miłego przypomina.
takie najbardziej "wyjątkowe" lalka barbie- kupiopna w peweksie. Taka ładna, nieplastikowa, porządna- całe dzieciństwo ją szanowałam lalka Ania- duża lalka zamykająca oczy. Dostałam ją od wójka i byla moim największym skarbem jak jeździłam do cioci, to zawsze pożyczała dla mnie bajkę o konikach poni. Oglądałam ja 100000000 razy i zawsze kochałam. Musze ją odnaleźć, z kąd by taką wytrzasnąć ![]() a z takich mniej: Np. pierogi ruskie domowe: zawsze w piątek pomagałam je robić babci kwadratowy talerzyk- na nim jadłam I jak coś sobie przypomne to wposze, to takie co mi pierwsze wpadło do głowy
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aaa przypomniałam sobie! jak byłam mała to miałam swą ulubioną spódniczkę - jedyną zresztą jaką tolerowałam ![]() ![]() jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę Kajek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kajek, kurka ja tą Jowiśke chyba ugryzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() poza tym podzieliłabyś się chamie jeden osz Ty ![]() już Cię nie lubię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz pasqdo -----> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.