![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() sony ericsson k700i
dziewczyny ma może któraś z Was ten telefonik? czy spełnia Wasze oczekiwania? ja mam go od wczoraj i jestem z niego zadowolona, ale czytałam, że na początku trzeba go 3 razy specjalnie rozładowywać, po to żeby następnie ładować go przez ok. 12 godz.(3x) czy to prawda? bo myślę, że takie coś może osłabić baterię... mam jeszcze pytanie w związku z kreatorem konfiguracji, który się włancza po każdym włączeniu tel. a kiedy go odzucam sytuacja się powtarza ... co mam zrobić żeby go na dobre wyłączyć??? a co z połączeniami głosowymi, czy jak raz się je użyje to jak z tego zrezygnować??? pliska odpowiedzcie na moje pytanka i piszcie jak sprawują się Wasze telefoniki !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sony ericsson k700i
Myślę, że odpowiedź znajdziesz na www.telepolis.pl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kazdy nowy telefon nalezy 3 razy rozladowac do konca i ladowac pozniej 12 godzin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No właśnie. To się nazywa Formatowanie Baterii.
I nie martw się- nie zepsuje sie. P.S. K700i to moje marzenie! Ale pewnie na marzeniach sie skonczy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja mam k700i i jesli chodzi o formatowanie baterii, to powinas tak zrobic, jesli chcesz, zeby bateria potem dlugo trzyamała.
Ten kreator najlepiej raz przejsc, wszystko sobie poustawiasz i potem sie juz nie wlaczy. ![]() nie orzumiem o co Ci chodzi z polączeniami głosowymi? Hm... połączenia głosowe to poprostu telefonowanie do kogoś? Moze masz na mysli cos innego...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka ma ten telefon, ale nie ma z nim problemów. Ogólnie model jest niezły, zdjęcia dobrej jakości, radio i mp3, kamerka dobra. Myslalam tylko, że lżejszy jest ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Uzywam tego telefonu odkad sie pojawil,wydalam na niego kupe kasy
![]() ![]() Polecam noszenie ze soba sluchawek,bo dzwiek jest naprawde dobrej jakosci i radyjko super odbiera. Co do formatowania baterii to trzeba to zrobic w kazdym telefonie,zeby uniknac efektu pamieciowego (co prawda bateryjki litowo polimerowe juz maja go zminimalizowanego,ale jednak). Jest duzo mozliwosci personalizacji tego telefoniku-mnostwo motywow,wiadomo ,fotki (bardzo dobrej jakosci),super dzwieki.Ja np uzywam jako dzwonek swoich ulubionych MP3. Milego uzywania ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2005-09-23 o 11:29 Powód: literówka :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Telefon fajny wizualnie, miałam go do wyboru przy zmianie operatora, ale w końcu wzięłam Motorollę E 398 http://www.era.pl/index.php/id=firma...0/section=korp
Głównie na tej decyzji zaważyła pojemnośc karty pamięci i niesamowita wręcz jakość odtwarzanego dźwięku (stereo, dobra głośność). A baterię trzeba formatowac przy kazdym nowym telefonie.
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
hmmm ten telefon sobie planowałam kupic i nadal planuję tylko skąd ta kasa ??????
Naprawede go polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Normalnie skończyła mi sie 8 listopada umowa z era i chcielismy ja przedłuzyc na nowych warunkach i własnie z tym telefonikiem no ale w calym miom miescie nie ma juz tego modelku a przez kuriera zamowic tez sie nieda bo niemaja na magazynie ani jenego modelu normalnie oszaleje tak sie napaliłam na ten model ze jak go niebede miec to nie wiem co zrobie ale napewno niewybiore innego bez tych fuynkcji co na se k700i Naszczęście wyszłam z tej opresji w poniedzialek moj tatulo jedzie po niego do kielc konsultantka z tego salonu obiecala ze jeden odlozy mam nadzieje ze tak z robi w rzeczywstosci ale to okarze sie jak jutro przyjde ze szkoly mam nadzieje ze wszystko bedzie ok dam znac jak juz bede miala ten telefonik o ile bede go miala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Tez mam ten telefonik i jestem zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jezeli ponad 1000 mAH to tak samo tylko ze ładujemy 12 h K700I to telefon klasy biznes, ma on wiele zalet ale też i wad. Cięzko jest coś wrzucić na niego przez kabel USB jeśli nie znasz, ale bardzo prosto przez irde. ![]() Musisz go skonfigurować do końca i własciwie inaczej cały czas ten kreator będzie Ci się włanczał a jeśli chodzi o połaczenia głosowe musisz sie zapytać konsultanta opertora sieci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
od kilku miesiecy jestem posiadaczka tego telefoniku i jestem z niego bardzo zadowolona
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja żyję nadzieją że jak pójdę do salonu spytać o warunki przedłużenia umowy to mi go zaoferują. jak nie to i tak na głowie stanę żeby go mieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Mod-Śnieżynka
|
Ja go mam od miesiąca i jestem bardzo zadowolona. Zapłaciłam za niego 1 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Skoro jest taki wątek to i ja zadam pytanie
![]() Dziewczyny ile wam trzyma bateria w SE k700i?? Ja swoją niby sformatowałam, wiem że nie nalezy do największych, ale i tak mi się wydaje, że jakoś za krótko ![]() Chodzi mi przede wszystkim o takie zwykłe użytkowanie (bez gier, ciągłego kręcenia filmików itp) oraz o takie właśnie rozszerzone używanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja także mam ten telefonik i jestem bardzo zadowolona. Co do pytania Myszi to ja na początku byłam troszkę zszokowana tym, na ile bateria starcza, ponieważ byłam przyzwyczajona do sagema, gdzie bareria trzymała mi 2 tygodnie! A tu przy ostrym użytkowaniu tylko 2 dni... (wiadomo jak na początku się użytkuje nową komórką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Hmmm...
![]() ![]() ![]() U was też tak źle przy "takim" użytkowaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
U mnie bateria trzyma od 3 do 5 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Mi trzyma około 5-6 dni przy normalnych uzytkowaniu. Przy takim wzmożonym (radio, mpe, zdjęcia) w sumie to nie wiem, bo do takich celów go nie używam, ale na początku po zakupie sie nim troche bawiłam i poznawałam jego możliwości - wtedy trzymał mi 3 dni.
Moim zdaniem 5-6 dni to dobry wynik - moi znajomi maja inne komórki z kolorowymi wyświetlaczami i narzekaja na baterie... Miałam kiedyś Siemensa z kolorowym i trzymał 4 dni przy samych smsach i kilku połączeniach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
to ja mam zwykłego siemensa z kolorowym wyświetlaczem bez zadnych jakichś ekstra funkcji i jeśli go użytkuję normalnie (czyli od czasu do czasu wyślę smsa, dzwonić prawie nie dzwonię) to mi 2-3 dni trzyma. jak się bawię gierkami czy po prostu ciągle klikam aby klikać to nawet po dniu muszę ładować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Wczoraj stałam sie szczęśliwą posiadaczka tego modelu sony ericssona oraz nabyłam kabel USB i do niego płyte z takimi różnymi przydatnymmi rzeczami żeby niezakładac nowego wątku to zadaje to pytanie tutamj : Jak wprowadzić zdjęcia lub inne rzeczy z telefonu do kompa moze ktoras z was wie prosze pomozcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojecia jak to sie robi przy pomocy kabla, ale slyszalam ze w tym modelu to dosyc skomplikowane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ja miałam na płytce program, który to obsługuje. Ale można go również sobie ściągnąć: http://www.instalki.pl/programy/down...le_Manager.php
![]() Ps. Nie ma w tym nic skomplikowanego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Droga Myszi czy mogłabys mi dokładnie wszystko opisać jak ty kopiujesz z kompa na kome rozne bajerki i odwrotnie chodzi mi o opisanie krok po kroku kazdej czynności ja rowniez tez gdzies slyszalam ze w tym modelu telefonu kablem posluguje sie trudniej niz np w simensach prosze jak masz czas odpisz na moja prosbe dzieki za poprzednia odpowiedz bo wlasnie sciagam ten polecony przez ciebie program
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ściągnij, zainstaluj i pytaj jeśli coś konkretnie nie wiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
myszi chcialam zauwarzyc ze wszesniej juz mialam zaistalowany ten program i rzeczywiscie byla ikonka my phones po otwarciu tego programu byl napis ,, Not Conected'' no i za twoja rada sciagnelam soie program z neta ale nic nadal jest to samo okno z tym samym napisem wcale niema podzialu na filmy zdjecia itp ja chyba zaraz oszaleje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Mi program ktory dostalam na plytce razem z kom nie chcial dzialac wiec sciaglam Dateimanager, jest bardzo prosty i wszysciutko sie latwo robi jesli chcesz moge ci go wyslac
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.