sony ericsson k700i - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-22, 13:48   #1
kofffaniutka
Zadomowienie

Question

sony ericsson k700i

dziewczyny ma może któraś z Was ten telefonik? czy spełnia Wasze oczekiwania? ja mam go od wczoraj i jestem z niego zadowolona, ale czytałam, że na początku trzeba go 3 razy specjalnie rozładowywać, po to żeby następnie ładować go przez ok. 12 godz.(3x) czy to prawda? bo myślę, że takie coś może osłabić baterię... mam jeszcze pytanie w związku z kreatorem konfiguracji, który się włancza po każdym włączeniu tel. a kiedy go odzucam sytuacja się powtarza ... co mam zrobić żeby go na dobre wyłączyć??? a co z połączeniami głosowymi, czy jak raz się je użyje to jak z tego zrezygnować??? pliska odpowiedzcie na moje pytanka i piszcie jak sprawują się Wasze telefoniki !!!
kofffaniutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 13:51   #2
Jelonek
Zakorzenienie

Dot.: sony ericsson k700i

Myślę, że odpowiedź znajdziesz na www.telepolis.pl
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 14:17   #3
nekome
Zakorzenienie

kazdy nowy telefon nalezy 3 razy rozladowac do konca i ladowac pozniej 12 godzin.
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 15:28   #4
różowiutka
Zakorzenienie

No właśnie. To się nazywa Formatowanie Baterii.
I nie martw się- nie zepsuje sie.

P.S. K700i to moje marzenie! Ale pewnie na marzeniach sie skonczy...
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 23:20   #5
iff
Rozeznanie

Ja mam k700i i jesli chodzi o formatowanie baterii, to powinas tak zrobic, jesli chcesz, zeby bateria potem dlugo trzyamała.

Ten kreator najlepiej raz przejsc, wszystko sobie poustawiasz i potem sie juz nie wlaczy.

nie orzumiem o co Ci chodzi z polączeniami głosowymi? Hm... połączenia głosowe to poprostu telefonowanie do kogoś? Moze masz na mysli cos innego...?

iff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 10:52   #6
Bridget
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Myślę, że odpowiedź znajdziesz na www.telepolis.pl
Polecam też www.gsmonline.pl

Moja przyjaciółka ma ten telefon, ale nie ma z nim problemów. Ogólnie model jest niezły, zdjęcia dobrej jakości, radio i mp3, kamerka dobra. Myslalam tylko, że lżejszy jest

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 11:27   #7
bzinka
Zadomowienie

Uzywam tego telefonu odkad sie pojawil,wydalam na niego kupe kasy jestem bardzo zadowolona,jedyne minusiki to takie,ze zawiesil mi sie kilka razy, naklejka z przodu na dole zaczela sie odklejac i odpadac, a koleczko od aparatu z tylu lekko wycierac na brzegach od kladzenia telefonu na blatach
Polecam noszenie ze soba sluchawek,bo dzwiek jest naprawde dobrej jakosci i radyjko super odbiera.
Co do formatowania baterii to trzeba to zrobic w kazdym telefonie,zeby uniknac efektu pamieciowego (co prawda bateryjki litowo polimerowe juz maja go zminimalizowanego,ale jednak).
Jest duzo mozliwosci personalizacji tego telefoniku-mnostwo motywow,wiadomo ,fotki (bardzo dobrej jakosci),super dzwieki.Ja np uzywam jako dzwonek swoich ulubionych MP3.
Milego uzywania

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2005-09-23 o 11:29 Powód: literówka :)
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-23, 12:21   #8
iff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzinka
Uzywam tego telefonu odkad sie pojawil,wydalam na niego kupe kasy (...)
A mogę spytać ile? Ciekawi mnie ile on tak na serio kosztuje? Bo ja brałam w Plus dla biznesu na firmę i niewiele na niego wydałam.
Stary 2005-09-23, 12:37   #9
rzastin
Zakorzenienie

Telefon fajny wizualnie, miałam go do wyboru przy zmianie operatora, ale w końcu wzięłam Motorollę E 398 http://www.era.pl/index.php/id=firma...0/section=korp

Głównie na tej decyzji zaważyła pojemnośc karty pamięci i niesamowita wręcz jakość odtwarzanego dźwięku (stereo, dobra głośność).
A baterię trzeba formatowac przy kazdym nowym telefonie.

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 13:10   #10
201704240951
Konto usunięte

hmmm ten telefon sobie planowałam kupic i nadal planuję tylko skąd ta kasa ??????
Naprawede go polecam
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 11:15   #11
Anulka14
Raczkowanie

Normalnie skończyła mi sie 8 listopada umowa z era i chcielismy ja przedłuzyc na nowych warunkach i własnie z tym telefonikiem no ale w calym miom miescie nie ma juz tego modelku a przez kuriera zamowic tez sie nieda bo niemaja na magazynie ani jenego modelu normalnie oszaleje tak sie napaliłam na ten model ze jak go niebede miec to nie wiem co zrobie ale napewno niewybiore innego bez tych fuynkcji co na se k700i Naszczęście wyszłam z tej opresji w poniedzialek moj tatulo jedzie po niego do kielc konsultantka z tego salonu obiecala ze jeden odlozy mam nadzieje ze tak z robi w rzeczywstosci ale to okarze sie jak jutro przyjde ze szkoly mam nadzieje ze wszystko bedzie ok dam znac jak juz bede miala ten telefonik o ile bede go miala
Anulka14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 11:32   #12
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Tez mam ten telefonik i jestem zadowolona Przetestowalam juz wiele telefon, nawet podobno lepszych (typu SE K600i) ale K700i wydaje mi sie najfajnieszy. Wprawdzie ma kilka wad, np niezbyt wygodne klawisze albo brak mozliwosci zmiany sygnalu sms, ale i tak mysle ze go szybko nie zmienie
sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 12:14   #13
nata87
Raczkowanie

GG do nata87

Cytat:
Napisane przez kofffaniutka
dziewczyny ma może któraś z Was ten telefonik? czy spełnia Wasze oczekiwania? ja mam go od wczoraj i jestem z niego zadowolona, ale czytałam, że na początku trzeba go 3 razy specjalnie rozładowywać, po to żeby następnie ładować go przez ok. 12 godz.(3x) czy to prawda? bo myślę, że takie coś może osłabić baterię... mam jeszcze pytanie w związku z kreatorem konfiguracji, który się włancza po każdym włączeniu tel. a kiedy go odzucam sytuacja się powtarza ... co mam zrobić żeby go na dobre wyłączyć??? a co z połączeniami głosowymi, czy jak raz się je użyje to jak z tego zrezygnować??? pliska odpowiedzcie na moje pytanka i piszcie jak sprawują się Wasze telefoniki !!!
Zależy jaka to będzie bateria jezeli mniej niż 1000 mAH to tzreba ją ładować 8 H i jak najszybciej rozładować i tak 3 razy (rozładować nalezy dotąd aż sie telefon nie bedzie chciał właczyć)
Jezeli ponad 1000 mAH to tak samo tylko ze ładujemy 12 h

K700I to telefon klasy biznes, ma on wiele zalet ale też i wad. Cięzko jest coś wrzucić na niego przez kabel USB jeśli nie znasz, ale bardzo prosto przez irde.

Musisz go skonfigurować do końca i własciwie inaczej cały czas ten kreator będzie Ci się włanczał a jeśli chodzi o połaczenia głosowe musisz sie zapytać konsultanta opertora sieci
nata87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 13:01   #14
mitusia
Rozeznanie

od kilku miesiecy jestem posiadaczka tego telefoniku i jestem z niego bardzo zadowolona nic sie nie zacina ... radio super odbiera i mp3 tez sie swietnie slucha

(\__/)
(O.o )
(> < )
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
mitusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 15:08   #15
sydunia
Zakorzenienie

ja żyję nadzieją że jak pójdę do salonu spytać o warunki przedłużenia umowy to mi go zaoferują. jak nie to i tak na głowie stanę żeby go mieć
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-13, 16:00   #16
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Ja go mam od miesiąca i jestem bardzo zadowolona. Zapłaciłam za niego 1 zł. Mam go w abonamencie.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 17:13   #17
201804200952
Konto usunięte

Skoro jest taki wątek to i ja zadam pytanie
Dziewczyny ile wam trzyma bateria w SE k700i?? Ja swoją niby sformatowałam, wiem że nie nalezy do największych, ale i tak mi się wydaje, że jakoś za krótko
Chodzi mi przede wszystkim o takie zwykłe użytkowanie (bez gier, ciągłego kręcenia filmików itp) oraz o takie właśnie rozszerzone używanie
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 18:18   #18
Versa
Raczkowanie

GG do Versa

Ja także mam ten telefonik i jestem bardzo zadowolona. Co do pytania Myszi to ja na początku byłam troszkę zszokowana tym, na ile bateria starcza, ponieważ byłam przyzwyczajona do sagema, gdzie bareria trzymała mi 2 tygodnie! A tu przy ostrym użytkowaniu tylko 2 dni... (wiadomo jak na początku się użytkuje nową komórką ) Teraz bateria trzyma mi ok 6 dni
Versa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 19:11   #19
mitusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszi
Skoro jest taki wątek to i ja zadam pytanie
Dziewczyny ile wam trzyma bateria w SE k700i?? Ja swoją niby sformatowałam, wiem że nie nalezy do największych, ale i tak mi się wydaje, że jakoś za krótko
Chodzi mi przede wszystkim o takie zwykłe użytkowanie (bez gier, ciągłego kręcenia filmików itp) oraz o takie właśnie rozszerzone używanie
mi baterai w stanie zwyklego uzytkowania trzyma tak ok 5-6 dni... ale teraz to tak jest ze komorki z kolorowymi wyswietlaczami zjadaja wiecej baterii wiec to calkiem normalne

(\__/)
(O.o )
(> < )
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Stary 2005-11-13, 20:54   #20
201804200952
Konto usunięte

Hmmm... Ja sobie popstrykam trochę zdjęć, kilka filmików i przegrywanie kablem na komputer i mi trzyma 2,5 dnia
U was też tak źle przy "takim" użytkowaniu?
Stary 2005-11-13, 21:02   #21
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

U mnie bateria trzyma od 3 do 5 dni
Stary 2005-11-13, 21:43   #22
iff
Rozeznanie

Mi trzyma około 5-6 dni przy normalnych uzytkowaniu. Przy takim wzmożonym (radio, mpe, zdjęcia) w sumie to nie wiem, bo do takich celów go nie używam, ale na początku po zakupie sie nim troche bawiłam i poznawałam jego możliwości - wtedy trzymał mi 3 dni.
Moim zdaniem 5-6 dni to dobry wynik - moi znajomi maja inne komórki z kolorowymi wyświetlaczami i narzekaja na baterie... Miałam kiedyś Siemensa z kolorowym i trzymał 4 dni przy samych smsach i kilku połączeniach.
Stary 2005-11-14, 14:39   #23
sydunia
Zakorzenienie

to ja mam zwykłego siemensa z kolorowym wyświetlaczem bez zadnych jakichś ekstra funkcji i jeśli go użytkuję normalnie (czyli od czasu do czasu wyślę smsa, dzwonić prawie nie dzwonię) to mi 2-3 dni trzyma. jak się bawię gierkami czy po prostu ciągle klikam aby klikać to nawet po dniu muszę ładować
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2005-11-15, 13:37   #24
Anulka14
Raczkowanie

Wczoraj stałam sie szczęśliwą posiadaczka tego modelu sony ericssona oraz nabyłam kabel USB i do niego płyte z takimi różnymi przydatnymmi rzeczami żeby niezakładac nowego wątku to zadaje to pytanie tutamj : Jak wprowadzić zdjęcia lub inne rzeczy z telefonu do kompa moze ktoras z was wie prosze pomozcie
Stary 2005-11-15, 13:41   #25
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Nie mam pojecia jak to sie robi przy pomocy kabla, ale slyszalam ze w tym modelu to dosyc skomplikowane . Ja uzywam irdy i to chyba najprostszy i najszybszy spodob
Stary 2005-11-15, 13:46   #26
201804200952
Konto usunięte

Ja miałam na płytce program, który to obsługuje. Ale można go również sobie ściągnąć: http://www.instalki.pl/programy/down...le_Manager.php

Ps. Nie ma w tym nic skomplikowanego Podłączasz telefon, masz ikonkę programu i bardzo łatwo się tam wszystko robi
Stary 2005-11-15, 14:07   #27
Anulka14
Raczkowanie

Droga Myszi czy mogłabys mi dokładnie wszystko opisać jak ty kopiujesz z kompa na kome rozne bajerki i odwrotnie chodzi mi o opisanie krok po kroku kazdej czynności ja rowniez tez gdzies slyszalam ze w tym modelu telefonu kablem posluguje sie trudniej niz np w simensach prosze jak masz czas odpisz na moja prosbe dzieki za poprzednia odpowiedz bo wlasnie sciagam ten polecony przez ciebie program

REKLAMA
Stary 2005-11-15, 14:38   #28
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anulka14
Droga Myszi czy mogłabys mi dokładnie wszystko opisać jak ty kopiujesz z kompa na kome rozne bajerki i odwrotnie chodzi mi o opisanie krok po kroku kazdej czynności ja rowniez tez gdzies slyszalam ze w tym modelu telefonu kablem posluguje sie trudniej niz np w simensach prosze jak masz czas odpisz na moja prosbe dzieki za poprzednia odpowiedz bo wlasnie sciagam ten polecony przez ciebie program
Anulko Ściągniesz sobie program, zainstalujesz, na pulpicie będziesz mieć ikonkę My Phones i tam będzie okienko k700i, będzie podzielone na filmiki, zdjęcia itp... W tym programie będziesz wszystko mogła kopiować, przenosić itp.
Ściągnij, zainstaluj i pytaj jeśli coś konkretnie nie wiesz
Stary 2005-11-15, 15:27   #29
Anulka14
Raczkowanie

myszi chcialam zauwarzyc ze wszesniej juz mialam zaistalowany ten program i rzeczywiscie byla ikonka my phones po otwarciu tego programu byl napis ,, Not Conected'' no i za twoja rada sciagnelam soie program z neta ale nic nadal jest to samo okno z tym samym napisem wcale niema podzialu na filmy zdjecia itp ja chyba zaraz oszaleje nie wiem co zrobic bo tej pierwotnej wersji nie da sie usunac a kazda nastepna zainstalowana wersja niechodzi pomocy!!!!!!!!!!!!!
Stary 2005-11-15, 15:35   #30
mitusia
Rozeznanie

Mi program ktory dostalam na plytce razem z kom nie chcial dzialac wiec sciaglam Dateimanager, jest bardzo prosty i wszysciutko sie latwo robi jesli chcesz moge ci go wyslac

(\__/)
(O.o )
(> < )
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości