|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problemy z cerą: Wągry !
Witajcie, być może jest już taki temat, ale jestem nowa i jeszcze się nie odnalazłam na forum
![]() Jestem obecnie w 17 tygodniu ciąży, zawsze miałam problemy z cerą... tzn. wągry i trądzik, ale maści i peelingi pomagały. Ale od około 2 miesięcy nie daję rady, cały podbródek mam w wągrach jeden na drugim, do tego co chwilę pojawiają się zmiany trądzikowe (wielkie ropne wzgórza ![]() Co proponujecie? Nie mam pojęcia co stosować... próbowałam różnego rodzaju kremów, peelingów czy żeli. Wągry są duże, czarne i lekko wystające. I jeszcze jedno pytanie: jaki podkład proponujecie? Bo boję się używać czegokolwiek żeby nie nasiliło mi się bardziej =) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy z cerą: Wągry !
Cytat:
Albo wybierz się do kosmetyczki na oczyczanie wągrów ona zrobi to fachowo. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie baw sie w wyciskanie wągrów! Możesz wprowadzić sobie stan zapalny i dopiero wtedy bedzie wesoło
![]() Jesteś w ciazy, pojawiają sie zmiany hormonalne - jednym kobietom cera sie poprawia, innym pogarsza. Proponuję, żebyś udała sie do dermatologa a podkłady do tego czasu darowała sobie. Jest lato, upał, sprzyja to mnożeniu sie bakterii a jak jeszcze "zakleisz" sobie skore podkładem to juz w ogóle... Ciaza to szczególny stan i naprawde lepiej nie leczyć sie na własna rękę, bo moze to przynieść więcej szkody niż pożytku.
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Spróbuj oczyszczania twarzy, albo samego nosa taką samodzielnie zrobioną pastą z mąki, oleju i cynamonu albo cukru. Może pomóc, olej paradoksalnie, bo 'podobne rozpuszcza podobne' i w końcu wągry same mogą wyleźć. Łyżkę mąki, ziemniaczanej, ryżowej, albo jaką tam masz, wymieszaj z łyżką oleju kokosowego (albo małą łyżeczką dowolnego oleju, oprócz rycynowego), dodaj trochę cynamonu albo cukru i masuj całą twarz i po prostu zmyj. Jednorazowo może nie pomóc, ale stosowane regularnie może coś dać
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Popieram w całej rozciągłości mamaye. Dermatolog zaradzi coś zarówno na wulkany, jak i na wągry, a najlepiej będzie wiedział, co pomoże kobiecie w ciąży. Możliwe, że w późniejszym okresie ciąży cera też sama się poprawi, jak hormony przestaną tak dziko szaleć. Ale lepiej nic nie robić na własną rękę, żeby się jakichś blizn nie dorobiła przez inwazyjne działania.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
U mnie tak właśnie było, na początku ciąży bardzo zepsuła mi się cera, od 2 trymestru jest już lepiej, może warto poczekać
![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Polecam stosowanie mleka na twarz rano i wieczorem.
Na umytą twarz wacikiem nakładasz mleko, czekasz do wyschnięcia i tutaj jest kilka szkół: 1) na mleko nakładasz krem nawilżający i zostawiasz 2) zmywasz mleko wodą 3) zostawiasz mleko i nic z tym nie robisz U mnie działa na wągry, blizny i inne wypryski. Wystarczy regularnie stosować, osobiście widzę różnicę już po 4 dniach stosowania. Stosuję 3 sposób wyłącznie na noc, nie chcę zbytnio wysuszyć cery ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wszystkie rady, jestem w II trymestrze ale niestety nic się na razie nie poprawiło ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
mam tak samo z cerą. wcześniej nie miałam większych problemów, czasem jakaś niespodzianka. Ostatnio wysypało mi czoło ropnymi pryszczami ;/ Nie mogą nawet zmarszczyć brwi, bo boli heh. Coś czuję, że bez wizyty u dermatologa się nie obejdzie. Zaczęłam używać do mycia twarzy mydła Biały Jeleń, maść ichtiolową, olejek z drzewa herbacianego. Trochę pomaga, ale wiadomo, że z dnia na dzień problem nie zniknie. Jestem w 5 msc ciąży i problemy pojawiły się dopiero teraz. w I trym, skóra była taka jak zawsze.
Kup może peeling enzymatyczny i wypróbuj te mydło i olejek. polecam
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
W moim przypadku było identycznie. Dopiero po oczyszczeniu organizmu cera zaczęła się poprawiać. Zmiana nawyków żywieniowych jest kluczowa, przerobiłam już kilkunastu dermatologów.
Jeśli chcesz się dowiedzieć jak, proszę o kontakt. merylstreep@op.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.