|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Wasze drugie śniadanka - co zabieracie do szkoły?
Bo normalnie robi mi się niedobrze, że jutro znów wezmę 2 kanapki - z żółtym serem i z serkiem do smarowania
![]() ![]() Jabłka wolę nie brać bo jak jem ze skórą to potem boli mnie brzuch ![]() ![]() Jogurt - zanim dojadę do szkoły to sfermentuje się w autobusie /przeciętnie 40*C ![]() Z nowości mam na jutro Kubusia bo ostatnio zaniedbałam ich picie ![]() Sklepik jest dość dobrze zaopatrzony tylko ja chyba nie mogę w nim nic zobaczyć interesującego. W ogóle ostatnio jem sam chleb i z tego strasznie przytyłam i nie chcę zrzucać winy na "po zimie" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze drugie śniadanka - co zabieracie do szkoły?
Mi póki co staracza jedna kanapka. A jak nie mam w domu czasu, żeby ją przygotować to kupuję bułencję w sklepiku.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja odkąd pamiętam bardzi rzadko brałam II sniadanie do szkoly... wogole nie jadlam spory okres czasu I sniadania w domu, bo nie umialam... od jakis 2 lat dopiero to robie
![]() Ale jesli juz cos bralam do szkoly to zawsze byla to kanapka z pasztetem i ogorkiem konserwowym badz zielonym ![]() Jesli mama miala czas to robila mi kanapki wiosenne:salata, wedlina, pomidor i ogorek ![]() ![]() No a z owocow jesli od jablek boli Ciebie brzuch mozna wziasc np. banana, bo pomarancze czy mandarynki to raczej nie... ja zawsze sie upaprałam ![]() No i z pic to tez zawsze jakis soczek z marchewka typu Kubuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z samych jabłek nie, bo w domu potrafię i 3 zjeść za jednym razem ![]() ![]() A co można jeść rano, bo ja oczywiście: CHLEB ![]() ![]() ![]() Mleko u mnie odpada, bo jakoś mnie mdłości łapią w autobusie po mleku ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja nie zabieram nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dwie bułki, zazwyczaj z szynką
![]() ![]() a na pierwsze sniadanie to tez zalezy od pory roku. ![]() albo dwie bułki i herbata, bułki raczej z szynką (znowwuu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mimo,ze juz nie chodze do szkólki(no jeszcze ostatni exam-angielski)ale przewaznie brałam jakis sok,albo wode i jakas bułe albo paczka no cos w tym rodzaju...
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
wode i gumy do rzucia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
Ja do szkoły biorę jedną/dwie kanapki - z samym ogórkiem/serkiem do smarowania/szynką+sałatą+serem/rzodkiewką/pomidorem+serem ..
![]() Zazwyczaj biorę też jabłko i obowiązkowo wodę niegazowaną. Czyli praktycznie żadnej z zaproponowanych przeze mnie rzeczy nie chcesz jeść... ![]() A, i mleka rano też pić nie potrafię bo potem mnie brzuch boli. No chyba, że musli ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Polowe liceum "przejechalam" na pieciu chlebkach wasa. A druga polowe- Lu petitki i kawa na dlugiej przerwie o 10.30
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Na jajecznicę też za bardzo nie mam czasu
![]() U mnie rano jest zazwyczaj panika - co ubrać, plecak niespakowany, budzik za późno zadzwonił ![]() ![]() Ze mną nie ma lekko, ja tak zawsze wybrzydzam... nie no, i tak chleb będę jadła przecież, ale tak myślę nad czymś innym do tego ![]()
![]() |
#14 |
Mrs Mrau
|
woda +kanapki z sałatą,szynką,pomidorem i ciemnym chlebem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn, teoretycznie mam. Mieszkam 10min. drogi (pieszo) od szkoły, lekcje od 8:10 - niby żyć nie umierać ![]() ![]() Praktycznie: wolę pospać sobie do wpół do ósmej, zjeść na szybko kromala i ruszać do szkoły ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Obowiązkowo kapanka ciemnego, pełnoziarnistego chleba (ewentualnie bułka w tych samych "klimatach"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ja przważnie rano jem bardzo mało, dlatego do szkoły biorę 1 kanapke i wode. Chociaż ostatnio i tak praktycznie rzadko ją jem. chyba się znowu przerzuce na jabłko.
![]() A Ty może na śniadanie zjedz tosty? Nic innego nie przychodzi mi do głowy, nie będzie taki zwykły chleb i szybko. ![]() W szkole u mnie niektórzy jedzą serki, banany, mandarynki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak mam zajecia rano(tzn. na ósma) to musze wstac o 6:30, bo śniadanie u mnie przed wyjsciem to konieczność wyższa ![]() ![]() do szkoły biore, w zależności od tego ile mamy godzin: dwie, lub trzy kanapki, i jabco ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Sniadanko w szkole jest moim pierwszym, bo w domu jakos nie mam czasu ani ochoty je zjesc
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Ja nigdy nie biorę drugiego śniadania, bo do szkoły mam niezwykle blisko (widzę szkołę z okna
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja robię sobie dwie kanapki codziennie.Dwie całe,ale z takiego kwadratowego ciemnego pieczywa
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja teraz na zjazdy jako że zajęcia mam od 8 rano czesto do 21, a wyjeżdzam wcześniej ok. 6.40 mam spory zapas jedzenia, mam juz obrzydzenie do jedzenia kebabów, czy odgrzewanych w mikrofali frytek które sa jak ciapa
robie sobie bułki, zazwyczaj kupuje różne bułki, poznańską, kajzerkę, malutkie z makiem i bez ![]() robię kazdą z innym serem lub innnymi wędlinami, do jednej dokładam ogórek do innej rzodkiewkę itd. ![]() do picia zazwyczaj soki z Tarczyna, bo Kubusie sa za cięzkie dla mnie i zbyt gęste, jabłko lub banan i czesto jakieś cukierki do przegryzania podczas zajęć, bo jest u ans tak że nie przewidują nam przerw, tak jak wczoraj zajęcia od 8 rano, w domu jedynie zdązyłam kawę 3w1 i tak zajecia bez przerwy, jedynie z sali do sali przjescie i przerwa pierwsza o 13 bo już prof widział że nie dajemy rady ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Co prawda nie do szkoły, ale na uczelnię
![]() Nie codziennie bo zajęcia mam trzy razy w tygodniu i raz tylko jedne ćwiczenia więc zgłodnieć nie zdążę. Czasem biorę też jabłko i Kubusia. A na uczelni często piję kawę czy herbatę z automatu, kupuję drożdżówkę lub wafelka.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja na uczelnię zawsze biorę bułki z żółtym serem(bo z szynką nie lubię
![]() ![]() Kubusiów nie mogę pić, bo mam po nich problemy z jelitami ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ja kanapki do szkoły biorę rzadko. zazwyczaj kupuje sobie coś na uczelni w bufecie. i taka buła mi na cały dzień wystarczy. do tego jeszcze do picia jakąś mineralke albo soczek
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.