|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Czy je¶li my¶lê o rozwodzie to znak ¿e czas na rozwód?
Cze¶æ
![]() w ¿yciu bym siê nie spodziewa³a, ¿e bêdê tutaj pisaæ. Zawsze uwa¿a³am, ¿e osoby, które wylewaj± tutaj ¿ale nie potrafi± rozmawiaæ i czekaj± a¿ problem sam siê rozwi±¿e... Ale i na mnie przyszed³ czas ![]() Znamy siê z mê¿em dobrych kilka lat, ma³¿eñstwem jeste¶my od roku. Za kilka miesiêcy urodzi siê nasze pierwsze dziecko. Niestety ta cudowna sielanka zaczê³a siê psuæ zaraz po ¶lubie. Przynajmniej po mojej stronie. Zaraz po ¶lubie zaczê³am dostawaæ informacje i sygna³y od ró¿nych osób, ¿e mój m±¿ smsuje albo pisze na facebooku z innymi dziewczynami. ¯eby tego by³o ma³o rzekomo wyci±ga on nich numery telefonów. Sama nie wiem czy to w wierzyæ. Z jednej strony jest on ¶wietnym i troskliwym mê¿em i jestem pewna, ¿e bêdzie cudownym ojcem, ale z drugiej strony jestem w stanie w to uwierzyæ. Przed ¶lubem dowiedzia³am siê, ¿e pisze z dziewczyn± i trwa to kilka miesiêcy. Oczywi¶cie zarzeka³ siê, ¿e to nic takiego. Uwierzy³am. Oprócz tego zdarza³y siê ró¿ne dziwne historie typu: dostaje po pijaku smsy albo sam je wysy³a nie¶wiadomy, ¿e ja o tym wiem. Albo dowiadujê siê, ¿e poznaje dziewczynê na imprezie i wymieniaj± siê numerami telefonów. Oczywi¶cie nic to nie znaczy³o, nie wie czemu to zrobi³ itd itp. M±¿ chodzi sam na imprezy teraz ze wzglêdu na moj± ci±¿e, a wcze¶niej ze wzglêdu na to, ¿e ja i¶æ nie chcia³am. Nie mam o to pretensji, bo nigdy mi nie powiedzia³, ¿e on chce i¶æ sam i zawsze mnie namawia³, ¿ebym sz³a z nim, ale z drugiej strony nigdy nie zosta³ ze mn± je¶li ja i¶æ nie chcia³am. No a nie oszukujmy siê: po co wykorzystuje ka¿d± sytuacjê i idzie z wolnym koleg± na ca³± noc na imprezê? Rzekomo na drinka... Ale ja mam ju¿ za du¿o w zyciu widzia³am, ¿eby wierzyæ w takie rzeczy ![]() No i siada co rusz na fb. Ale czy to powód do zmartwienia? Zaraz posypi± siê opinie, ¿e przecie¿ m±¿ mo¿e mieæ kole¿anki i ¿e chcê go zamkn±æ w klatce. Nic z tych rzeczy. Kiedy¶ w k³ótni powiedzia³am mu, ¿e ja wiem o tym, ¿e pisze z innymi i to jego ¿ycie i niech robi co chce. I tak naprawdê my¶lê. Ale moim zdaniem od pisania do zwi±zku/zauroczenia/zdrady jest bardzo krótka i cienka granica, o czym przekona³am siê na w³asnej skórze w innym zwi±zku. A mnie sam± zaczyna mêczyæ ta sytuacja. Kto¶ mi pewnie doradzi,¿ebym z nim porozmawia³a. Ale czy jest w tym sens? Ja wyjdê na histeryczkê i na zaborcz± laskê, a on i tak siê wszystkiego wyprze. Który facet (albo i kobieta) przyzna siê do flirtów/zdrady? Poza tym, wiem, ¿e to bardzo zmieni³oby relacje i atmosferê miêdzy nami ³±cznie z oskar¿eniami o brak zaufania i p³aczem. Nie chcê tego ruszaæ do momentu urodzenia dziecka. Facebooka ani telefonu sprawdzaæ nie zamierzam bo raz kiedy¶ to zrobi³am i czu³am siê na tyle parszywie, ¿e mu siê do tego przyzna³am. Nie wiem czy dosz³o do zdrady. Nie wykluczam tego, ale jestem bardziej w stanie uwierzyæ, ¿e jednak nie. Miêdzy nami nic siê nie zmieni³o (mo¿e poza seksem, ale nie s±dzê ¿eby mia³o to z tym zwi±zek), nie k³ócimy siê, ka¿d± woln± chwilê spêdzamy razem. On planuje nasz± przysz³o¶æ do tego stopnia, ¿e mówi ju¿ o kolejnym dziecku (kiedy¶ tam) i o zmianie miejsca zamieszkania w przysz³o¶ci. I wiem te¿ ¿e mnie kocha bo okazuje mi to s³owami i gestami. I wydaje mi siê to szczere. No i tutaj zaczyna siê paradoks. Z jednej strony jeste¶my super dobranym ma³¿eñstwem, ale z drugiej mam ci±gle tê niepewno¶æ i zaczyna mi o chyba coraz bardziej doskwieraæ. No i zaczynam my¶leæ o rozwodzie ze wzglêdu na to, ¿e szkoda mi czasu na zamartwianie siê. Niestety ja nale¿ê do osób, które nie walcz± o zwi±zek - je¶li jest ¼le to znaczy, ¿e nale¿y siê rozstaæ i definitywnie to skoñczyæ. Nie wierzê w terapie ma³¿eñskie, bo wed³ug mnie jest to rozwi±zanie na chwilê i strata energii i czasu. Nie zamierzam walczyæ z ¿adn± kobiet± o mê¿a, bo je¶li wybra³by inn± to szkoda nerwów i mojego ¿ycia. Je¶li dowiedzia³abym siê o zdradzie to po prostu spakowa³abym siê i wysz³a. No i wysz³a ¶mieszna sytuacja, bo sama nie chcê nic robiæ, a problem sam siê nie rozwi±¿e. Nie jest tak, ¿e my¶lê o tym dzieñ w dzieñ, ale s± dni kiedy to do mnie wraca. Albo kiedy kto¶ znowu przyniesie mi nowinê... Dochodzi do tego, ¿e nie chcê wkrêcaæ siê z plany o przysz³o¶ci bo tak naprawê nie wiem jak bêdzie. Kocham go, ale w ciê¿szych dniach zaczynam powa¿nie my¶leæ o rozwodzie, ale chcia³abym to zrobiæ dopiero po narodzeniu dziecka, aby nie nara¿aæ siê na dawkê uderzeniow± stresu. Chcia³abym z ca³ego serca aby moje dziecko mia³o pe³na i szczê¶liw± rodzinê, ale nigdy nie uzale¿nia³am dziecka od tego czy bêdziemy razem czy nie. Dziecko ojca bêdzie mia³o zawsze. Sama tez kiedy¶ mu mówi³am, ¿e je je¶li mieliby¶my byæ razem tylko ze wzglêdu na dziecko to jest totalnie bez sensu. ¯e pro¶ciej siê rozstaæ ni¿ mêczyæ ze sob±. Oczywi¶cie nie mia³ cienia w±tpliwo¶ci co do tego, ale nie mam ¿adnej pewno¶ci, ¿e mówi³ tak ze wzglêdu na to, abym siê nie stresowa³a w ci±¿y. Czy to, ¿e my¶lê o rozwodzie to ju¿ znak, ¿e powinni¶my siê rozwie¶æ? ¯e naprawdê chcê tego rozwodu? Samotno¶ci siê nie bojê, bo mam wokó³ siebie cudownych ludzi i wiem, ¿e poradzi³abym sobie. My¶la³am te¿ o psychologu, ale wydaje mi siê, ¿e by³by w stanie mi pomóc dopiero w momencie, kiedy w pierwszej kolejno¶ci wyja¶ni³abym wewnêtrznie z to z mê¿em. Ale mo¿e jaka¶ rozmowa z obcym psychologiem by mi w czym¶ pomog³a i wyja¶ni³a, ¿e to moje urojenia i ¿e przesadzam jak nastolatka? Z bliskimi osobami nie chcê rozmawiaæ na ten temat (a by³am ju¿ bliska wygadania siê przyjació³ce), bo oni znaj± nas oboje z "zewn±trz" jako fajna i udana para, a zreszt± i tak ka¿dy by mówi³ "przecie¿ on ciê kocha" itd. I chcê unikn±æ pó¼niejszych ci±g³ych pytañ "No i jak?". M±¿ wyje¿d¿a za jaki¶ czas na miesi±c w delegacjê. Zamiast siê zasmucaæ ja chyba cieszê siê, bo bêdê mia³a wreszcie czas aby na spokojnie sobie to przemy¶leæ i przeanalizowaæ. Kurcze, trochê te moje wypociny mi pomog³y i wyrzuci³am z siebie co mi le¿y na sercu. Dla wszystkich, którzy przeczytaj± tê kilometrow± litaniê stokrotne dziêki
Edytowane przez zamyslona916 Czas edycji: 2017-10-18 o 20:29 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 609
|
Dot.: Czy je¶li my¶lê o rozwodzie to znak ¿e czas na rozwód?
Cytat:
Wys³ane z mojego Redmi Note 4 przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 634
|
Piszesz ze nic sie nie zmienilo poza seksem no wlasnie.... jednak to facet a Ty w ciazy itd...dla facetow podobno to ciezkie
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 95
|
1. Zgadzam siê z Panter±.
2. Na jakiej podstawie Zamy¶lona jest pewna, ¿e nie by³a lub nie jest zdradzana? 3. Tre¶æ "Nie mam o to pretensji, bo nigdy mi nie powiedzia³, ¿e on chce i¶æ sam i zawsze mnie namawia³, ¿ebym sz³a z nim, ale z drugiej strony nigdy nie zosta³ ze mn± je¶li ja i¶æ nie chcia³am. No a nie oszukujmy siê: po co wykorzystuje ka¿d± sytuacjê i idzie z wolnym koleg± na ca³± noc na imprezê? " wyklucza siê z : "ka¿d± woln± chwilê spêdzamy razem". 4. Nie dziwi mnie, ¿e m±¿ Zamy¶lonej chce mieæ kolejne dziecko, wtedy ¿ona bêdzie bardziej uzale¿niona zyciowo i emocjonalnie. Teraz siê nie buntuje, wiêc doci±¿ona podwójnym macierzyñstwem mo¿e nie bêdzie siê wcale buntowaæ. 5. S± przypadki, ¿e mê¿owie zdradzaj± dopiero po porodzie, maj± ¶wietny seks z ¿on±, przecie¿ jedno drugiego nie wyklucza. 6. Cytat z rozmowy, po której zdecydowa³am siê opu¶ciæ pewne ¶rodowisko: "gdy siê mówi do ka¿dej kobiety "kochanie", oszczêdza to wielu problemów". Chodzi mi o to, ¿e problemem dla rozmówcy (mê¿czyzny, jego partnerka jest chora na raka) nie jest niewierno¶æ, lecz to, ¿e imiona mog± siê pomyliæ. ![]() 7. Zamy¶lona, z jednej strony jest tajemnica korespondencji, ale z drugiej masz prawo do zbierania dowodów. Tak, jest to obrzydliwe, ale nie bardziej od oszukiwania partnera. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-10-22 o 15:23 Powód: Przywrócenie usuniêtego posta. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 793
|
Cytat:
I oczywi¶cie ¿e zmiana w waszym ¿yciu seksualnym mo¿e byæ powi±zana z jego korespondencj± i imprezowaniem.
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Napisa³a¶, ¿e w poprzednim zwi±zku facet te¿ robi³ Ciê w bambuko, my¶lê ¿e dobrym pomys³em jest psychoterapeuta. Mog³aby¶ siê psychicznie pozbieraæ ale równie¿ dowiedzieæ siê, dlaczego masz sk³onno¶æ do wchodzenia w zwi±zki z takimi typami. Dodatkowo, piszesz ¿e w razie rozstania mo¿esz liczyæ na bliskich. Ja na Twoim miejscu nie czeka³abym a¿ do porodu, nie wiadomo jak siê bêdziesz czu³a, najwa¿niejsze wtedy bêdzie dla ciebie dziecko. Poza tym, w takim stanie zawieszenia siê prêdzej wykoñczysz, zastanawiaj±c siê co weekend, gdzie jest twój m±¿ i co wyprawia, a raczej z kim. A rozwód mo¿esz wzi±æ pó¼niej.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 95
|
Cytat:
Poza tym zachowanie mê¿a autorki podchodzi pod jeden z typów seksoholizmu, co nie wyklucza siê z pijañstwem. Nie wierzê, ¿e kolega mê¿a autorki powiedzia³by autorce prawdê o imprezach. To nic trudnego poprosiæ kumpla o alibi i uzgodniæ wersjê. Tak samo robi± te¿ kobiety - ¿eby nie by³o, ¿e mam co¶ w temacie tylko jednej p³ci. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-10-22 o 15:20 Powód: Przywrócenie usuniêtego posta. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 611
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 85
|
Oczywi¶cie ¿e nale¿y tutaj pos³uchaæ m±dro¶ci internetu.
Rozwód to jest absolutnie jedyne wyj¶cie. Rozwalenie sobie ma³¿eñstwa bazuj±c na podejrzeniach, to jest genialny pomys³. Facet lubi sobie czasem wyj¶æ siê wyszaleæ? Na 100% Ciê zdradza, z piêcioma blond Azjatkami. A to ¿e Ciebie zaprasza na te zabawy, to czysta gra pozorów. Z ca³± pewno¶ci± mia³ by problem w dodaniu europejki do sko¶nookiej ferajny. I chrzaniæ to dziecko co siê zaraz urodzi. Nawet ma³y procent z przychodów z haremu, w zupe³no¶ci wystarczy za alimenty. Rozwód to jedyne wyj¶cie. A m±dro¶æ internetu jest zaiste wielka. |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Nie m±dro¶ci internetu, tylko m±dro¶ci ¿yciowej wiza¿anek, które prze¿y³y to i owo, toksyczne zwi±zki znaj± równie¿ z autopsji i przesz³y podobne bagno. My¶lisz, ¿e to jest pierwszy taki w±tek tutaj? Jest to historia znana i powtarzaj±ca siê dziesi±tki razy w ró¿nych wariantach. Jedno jest pewne, je¶li autorka nie pójdzie teraz po rozum do g³owy to biada jej i jej dziecku. Czego oczywi¶cie nie ¿yczê, ani przypuszczam ¿adna z wiza¿anek, wrêcz przeciwnie.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 793
|
Cytat:
1) Facet "od miesiêcy pisze z dziewczyn±" 2) Ludzie donosz± autorce, ¿e zagaduje inne kobiety na FB i przez SMS 3) Wymienia siê numerami telefonu z kobietami poznanymi na imprezach 4) Wykorzystuje "ka¿d± sytuacjê" ¿eby pój¶æ z koleg± na imprezê "na ca³± noc" Brzytwa Ockhama siê k³ania, a nie "m±dro¶æ internetu".
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 19
|
¯yjesz w "b³ogiej" i zak³amanej nie¶wiadomo¶ci.
Masz masê uzasadnionych podejrzeñ których sprawdziæ nie chcesz, bo "czu³aby¶ siê podle, bo tak siê nie robi, bo bo bo..." On ma zajefajnie, naprawdê, bo naginasz czasoprzestrzeñ by nadal trwaæ w tym uk³adzie. A co oprócz tego najgorsze - kisisz to wszystko w sobie a ca³y jad tej sytuacji "promieniuje" na dziecko. Przyjdzie na ¶wiat i bêdzie mia³o po urodzeniu albo pó¼niej ró¿ne nieprzyjemnie przypad³o¶ci, których prawdopodobnie ¿aden lekarz nie powi±¿e z prawdopodobn± przyczyn±. Zastanawiam sobie jak kobiety, ¿yj±c w takim uk³adzie, potrafi± w przysz³o¶ci ogarn±æ taki stan rzeczy i z nim ¿yæ. Je¶li facet lubi ¿yæ tak jak on to tylko pozazdro¶ciæ.... |
|
|
|
|
#14 |
|
Kobieta z klas±
Wiadomo¶ci: 3 058
|
Tutaj nawet nie ma naiwnej nie¶wiadomo¶ci, bo autorka wie z kim mieszka i co on robi. ¦wiadomie wypiera pewne fakty przykrywaj±c je kocykiem "ka¿d± chwilê spêdzamy razem i on tak piêknie planuje nasze ¿ycie".
Poza tym chcia³am zwróciæ uwagê, ¿e jest to klasyczny przyk³ad pasuj±cy do w±tków czy powiedzieæ ¿onie, ¿e m±¿ j± zdradza. Autorka ma informacje i co? Przecie¿ ma prawo do kole¿anek i do balowania do rana po klubach, wracaæ z numerami dziewczyn, bo to misio jest.
|
|
#15 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#17 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z tymi imprezami jest tak, ¿e nie wygl±da to tak, ¿e co tydzieñ siedzi na calonocnej imprezie. Szli¶my razem do znajomych, po czym towarzystwo zadecydowa³o, ze idziemy wszyscy na imprezê. Ja i¶æ nie chcê, a m±¿ idzie. A z tym buntowaniem... On wie, ¿e ja potrafiê sie buntowaæ i gdybym mia³a jednoznaczne dowody to niezastanawialabym sie ani chwili. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
Wiêc wiem czym to ¶mierdzi. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
I czy prawda le¿y po¶rodku? Znowu wyjdê na naiwniarê ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#18 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Nic siê miêdzy Wami nie zmieni³o? A w±tek powsta³ bo zupa by³a za s³ona? Oszukujesz siê big time, od dawna, a mo¿e nawet od samego pocz±tku. Poza tym du¿o, czy gwa³townie siê zmieniæ nie musia³o. Ale je¿eli masz ile¶ tam doniesieñ z ró¿nych ¼róde³, ¿e kole¶ Ciê wali po rogach, to nie ma cudów - wali. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 316
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Chyba jestem naiwniar±
![]() Nie mam jednoznaczych dowodów na zdradê, ale jej nie wykluczam. Rozmowy o przysz³o¶ci zosta³y odebrane jako mydlenie oczu. Byæ mo¿e tak jest, ale znamy sie naprawdê dobre kilka lat i nie s± to teraz wyimaginowane rzeczy tylko co¶ o czym rozmawiamy od lat. Miêdzy nami nic siê nie zmieni³o i s±dzê, ¿e gdyby mnie zdradzi³ to zauwa¿y³abym co¶. Cokolwiek. Z drugiej strony (znowu wyjde na naiwn±) czy on nie ma prawa pisaæ z nikim? Nie wiem co jest w tych wiadomo¶ciach i czy jest co¶ co powinno mnie zaniepokoic. Informacje o tym, ¿e z kim¶ pisze uznajê za prawdziwe, bo us³ysza³am to od kilku niezale¿nych osób. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Zajêty facet pisz±cy z kobietami za plecami partnerki to nigdy nie s± niewinne rozmowy - nawet je¿eli nie bezpo¶rednio o seksie, to jest to jednak jaki¶ flirt, a przede wszystkim brak poczucia lojalno¶ci, ¿e co¶ mo¿e jednak nie wypada. Nie ma co zaklinaæ rzeczywisto¶ci. Ludzi ruszy³o sumienie, ale za moment, jak zobacz±, ¿e niczego z tym nie zrobi³a¶, machn± na to rêk± i przestan± siê wtr±caæ. Obudzisz siê ponownie za kilka lat, wielce zdziwiona i z³a, ¿e "no nikt mi nie powiedzia³, ¿e ma romans, a wczoraj stwierdzi³, ¿e siê wyprowadza do kochanki". Czêsty scenariusz. Bo w koñcu siê trafi jaka¶ mocniej zdesperowana, aby misia z³apaæ i zatrzymaæ. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-10-19 o 09:24 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 485
|
Seks JEST barometrem zwi±zku.
Jest Ci z nim ¼le, rozwa¿asz rozwód, przeszkadza Ci, ¿e znika na ca³e noce i pisze z laskami, nie ufasz mu, boisz siê z nim porozmawiaæ (bo to zepsuje atmosfere WTF????) i nadal twierdzisz, ¿e jest Wam super? Zaiste przedziwne.
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiêc co powinnam zrobiæ? Bez braku jednoznaczych dowodów na zdradê wyprowadziæ siê i wnie¶æ pozew o rozwód a jako powód podaæ: informacje na temat kontaktowania siê z kobietami poprzez sms i fb i chodzenie samemu na imprezy? Je¶li zabrzmi to jak ironia to tak zabrzmiec nie mia³o. Pytam serio. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Rozwód nie musi byæ z jego winy (je¿eli oczywi¶cie do tego dojdzie), wiêc w pozwie naprawdê nie trzeba powo³ywaæ siê na jego imprezowy styl ¿ycia (ale mo¿na, ludzie ró¿ne rzeczy w pozwach opisuj± - wszystko, co wp³ywa na rozpad po¿ycia). Ale nie ma co wyprzedzaæ faktów. Najpierw siê dowiedz na czym stoisz, ale rób to bardzo dyskretnie i nie informuj go o niczym. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziêki za rozs±dne rozwi±zanie ![]() Prawdê powiedziawszy nie wiem czy uda mi siê wyci±gn±æ co¶ od kogo¶, a jak zacznê dr±¿yæ temat bojê siê, ¿e pojdzie to trochê dalej i zrobi siê z tego afera. Mê¿owi wywlekaæ póki co te¿ bym nie chcia³a. Ale dziêki, dok³adnie to przemy¶le i z pewno¶ci± podejmê jakie¶ dzia³ania ![]() A co do rozwodu... Ja nie jestem osob±, której zalezaloby na tym aby upokorzyæ mê¿a za wszelk± cenê ale zalezaloby mi na tym aby to zacz±æ i jak najszybciej skoñczyæ. Nie chcê robiæ wielkiej szopki wokó³ tego. Ale z tym siê wstrzymam. Dla mnie domys³y o zdradê nie s± jeszcze wystarczaj±cym powodem do rozwodu. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#26 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 7 460
|
Pierwsze, co sobie pomy¶la³am: co za niedojrza³a emocjonalnie osoba. Zak³adanie rodziny i robienie dzieci to nie zabawa. Takie rzeczy trzeba by³o rozwa¿aæ przed ¶lubem i zaj¶ciem w ci±¿ê. Kto w ogóle wychodzi za m±¿ bez przekonania, ¿e ta druga osob± jest wierna i chce siê z ni± spêdziæ ca³e ¿ycie? A ja my¶la³am, ¿e te wszystkie krytyczne g³osy, jak to m³odzi s± dzi¶ niedojrzali, nie wiedz±, czego chc±, i przez to rozwodz± siê po roku to jaka¶ bujda. Trzeba by³o rozwiaæ swoje w±tpliwo¶ci wcze¶niej. A nie"machnê sobie dziecko, a potem siê zobaczy, jak zmieniê zdanie, to mu odwalê rozbit± rodzinê, co mu szkodzi i tak bêdzie mia³o ojca".
No ale mleko siê rozla³o. Teraz trzeba ustaliæ fakty. Musisz siê dowiedzieæ, czy on Ciê zdradza, czy to tylko Twoje urojenia. My¶lenie o rozwodzie bez ustalenia rzeczywistego stanu rzeczy te¿ nie jest zbyt m±dre. |
|
|
|
|
#27 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A je¶li chodzi o dziecko. Strasznie przykre jest to, ¿e uwa¿asz mnie za osobê, która traktuje dziecko jak przedmiot. A ma³o brakuje do tego aby zaraz pad³y wypowiedzi, ¿e m±¿ mnie zdradza, ale i tak robiê sobie z nim drugie dziecko bo dostanê wtedy 500+. Dlatego Twojego zdania na temat dziecka nie bêdê komentowaæ. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 345
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Sms na zasadzie: co s³ychaæ? Nic wiêcej nie widzia³am. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#30 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 7 460
|
A Ty mu nie uwierzy³a¶ do koñca, ale i tak za niego wysz³a¶ i zasz³a¶ w ci±¿ê. I tak, jestem niemi³a i mówiê co my¶lê, ale zarêczam Ciê, ¿e wiele osób tak o Tobie pomy¶li, tylko mo¿e nie powie. Chcia³a¶ opinii z zewn±trz, no to masz. Takie opinie nie musz± byæ mi³e.
Pewnie my¶lisz o sobie, ¿e jeste¶ taka odpowiedzialna, partnersko nastawiona do zwi±zku, tolerancyjna i otwarta, ale mo¿e siê okazaæ, ¿e jeste¶ po prostu frajerem. Wiêc porozmawiaj z kim trzeba, zajrzyj gdzie trzeba i ustal fakty. Albo pokajasz siê w duchu za brak zaufania do mê¿a i wrócisz do szczê¶liwego ¿ycia, albo zobaczysz czarno na bia³ym, ¿e da³a¶ siê wykorzystaæ. I je¶li ju¿ poruszasz ten temat, to rzeczywi¶cie by³oby lepiej, ¿eby¶ nie czeka³a z tym do drugiego dziecka. |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.