|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Małżeństwo i miłość...a do tego problemy z seksem, fantazje, bdsm... :( Pomocy!
Witam,
Mam do was ogromną prośbę o radę bo już kompletnie nie wiem co robić... ![]() ![]() Chodzi oczywiście o sex ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czyli ogólnie mówiąc jesteśmy seksualnie niedopasowani ![]() ![]() Co w takim razie powinnam zrobić? ![]() Kompletnie się pogubiłam ![]() ![]() Będę ogromnie wdzięczna za jakieś rady...może pozwolą mi spojrzeć na to z innej perspektywy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Małżeństwo i miłość...a do tego problemy z seksem, fantazje, bdsm... :( Pomocy!
Pewnie palnę głupotę, ale skoro on bi i lubi w większym gronie, to może niech sprowadzi kogoś z kim razem się za Ciebie "zabiorą" w dominujący sposób. Ale nie oni ze sobą, a z Tobą.
Jeżeli to Tobie obojętne to może się spodoba. Albo wręcz przeciwnie. Tyle, że po takich doświadczeniach może nic się nie zmienić, może okazać się, że to jest rozwiązanie, albo on będzie bardziej nakręcony. Ale i TEŻ może być kompletna klapa. Dla Ciebie, jego i tego co was fizycznie łączy (a może i dla tego co niefizycznie też). Zanim zdecydujesz się na związek otwarty lub jakiekolwiek inne rozwiązanie, przygodę, eksperymenty, to może spróbujcie coś naprawić u seksuologa. A jest co - bo poza seksem jak piszesz jest dobrze. Bardzo dobrze. Dla mnie nawet nie w marzeniach to co opisałaś. Nie jest to remedium na wszystkie problemy świata, ale może na wasz właśnie jest. Napisz za jakiś czas co się zmieniło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Małżeństwo i miłość...a do tego problemy z seksem, fantazje, bdsm... :( Pomocy!
Chyba pozostaje Ci realizowac swoje fantazje poza zwiazkiem, jak bardzo 'otwarty' to bedzie zwiazek, co poza nim bedziecie robic, a czego nie, to wszystko jest do ustalenia.
Niestety, jesli ktos, jak Twoj maz, nie ma sklonnosci do dominacji, tej naturalnej iskry, nawet jesli bedzie chcial sie przemoc i robic to dla Ciebie, obawiam sie, ze bedzie to tylko frustrujace dla Was obojga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Uff
![]() Cholernie ciężki temat zwłaszcza, że chodzi zarówno o ilość jak też jakość ![]() ![]() ![]() ![]() Co do ewentualnego realizowania się poza związkiem ![]() Trudno mi powiedzieć co bym zrobił będąc w Twojej sytuacji ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
heavyduty, ale tu przypadek dwóch osób, które są pod wieloma względami niekompatybilne, a zanim się zorientowały, że tak jest wpakowały się małżeństwo.
Jak dla mnie jeśli w grę w nie wchodzi związek otwarty, a biorąc pod uwagę, że żyjemy w Polsce i jak wychowywani są ludzie to na 80% taka opcja zapewne nie wchodzi w grę no to albo trzeba liczyć się z tym, że małżeństwo ponad seks albo biały związek albo jednak rozwód i szukanie szczęścia z kimś innym.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A.
Edytowane przez bellissa Czas edycji: 2017-11-09 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Bardzo wam dziękuję za wszystko co napisaliście
![]() Heavyduty, wspaniale, że tak wam się udało! Ja też przez chwilę poczułam, że może będzie szansa ale niestety jakoś potoczyło się w drugą stronę ![]() Cały czas właśnie rozważam ten związek otwarty... I wiem, że to będzie taki definitywny krok, czyli jak to już się stanie nie będzie się dało tego odwrócić ani wymazać. I boję się też dokładnie tego o czym piszesz... że to coś zepsuje i nasz związek się skończy a przecież tyle razem zbudowaliśmy... ![]() ![]() ![]() A to co piszesz o zupelnym zaniku wspólnej aktywności...to bardzo możliwe. Też tak myślę, że spełniając się seksualnie gdzie indziej może zabraknąć ochoty na coś pewnie słabszego, co daje dużo mniejsze bodźce. To co napisaliście, że moglibyśmy wspólnie ulegać dominującemu mężczyźnie- dokładnie jak napisałeś heavyduty...mój partner przystałby na to z chęcią, ale to absolutnie nie moja bajka. MissChievousTess, u nas ta opcja otwartego związku wchodzi w grę, jesteśmy jednak inni niż 80% naszego społeczeństwa ![]() Aaa i jeszcze to co napisaleś heavyduty odnośnie tego wewnętrznego rachunku sumienia... wiesz co, chyba jeżeli zdecydowalibyśmy się na taki otwarty związek wolałabym nie wiedzieć, że spotyka się z kimś innym. Chociaż z drugiej strony znając siebie mogłabym potem probować to odkryć ![]() Cieżka sytuacja ![]() Edytowane przez nonporcelaindoll Czas edycji: 2017-11-09 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nasi zachodni sąsiedzi przede wszystkim nie śpieszą się z formalizacją, jeśli się na nią decydują nie robią tego w młodym wieku i nie robią tego przed podjęciem współżycia z kimś. Oczywiście, że wychowanie decyduje o wielu rzeczach. W Europie mamy jednych z najmłodszych nowożeńców i najwięcej ślubów wśród młodych ludzi.
Co do dylematów, jeśli małżeństwo to taka grecka tragedia no to decyzja o małżeństwie mogła być pochopna. W udanym małżeństwie takich dramatycznych wyborów/konfliktów nie ma. Inna sprawa to seks, realizacja potrzeb czy fantazji, a poczucie szczęścia. Na dłuższą metę szczęście osobiste czy udane małżeństwo w perspektywie całego życia w dużej mierze nie zależy od udanego pożycia. Nacisk na seks jako czynnik istotny utrzymuje się tak do 40 roku życia, potem znaczenie tego czynnika w deklaracjach ludzi maleje, z wielu względów, np. takich jak posiadanie dzieci, zawodowych, zdrowotnych etc. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- "1.To co napisaliście, że moglibyśmy wspólnie ulegać dominującemu mężczyźnie- dokładnie jak napisałeś heavyduty...mój partner przystałby na to z chęcią, ale to absolutnie nie moja bajka. 2. MissChievousTess, u nas ta opcja otwartego związku wchodzi w grę, jesteśmy jednak inni niż 80% naszego społeczeństwa " 1- teoretyzujesz czy jesteś pewna? A może warto poszukać kompromisu? Ulega on, Ty obserwujesz, jego to podnieca i masz udany seks z mężem w efekcie. 2- no, ale tuż za miedzą wyzwolone Czechy, Niemcy, Skandynawia. W czym problem? Angielski komunikatywny chyba znacie? Poza tym branżowe podziemie też już się powoli w Polsce rodzi.
![]() |
#9 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Jak ustaliłaś, że jesteś w 100% osobą uległą, miałaś już jakieś doświadczenia w klimacie? Z własnego doświadczenia wiem, że trudno jest ot tak sobie uzmysłowić po której stronie bata jest moje miejsce. Na początku wydawało mi się, że jestem w pełni osobą dominującą ale po sporym czasie dotarło do mnie że jednak wolę być zdominowany. Partnerka jest osobą dominującą ale lubi ostre klapsy i wiązanie piersi...... każdy z nas jest inny i inaczej odbiera klimat. Jeśli jesteś osobą która wie czego chce w seksie to spróbuj pokierować swoim facetem tak aby wykorzystać jego uległość do zdominowania Ciebie. Może po kilku takich próbach facet uzna, że tak do końca nie jest jednak 100% uległy. Puść wodze fantazji i zaplanuj układ w którym ty będziesz wydawać polecenia tak aby twój facet zdominował Ciebie a Ty będziesz go karać za złe wykonywanie poleceń. Jeśli boisz się związku otwartego to na początek spróbuj seksu synchronicznego.... dwie pary kochają się w jednym pokoju ale bez zamiany partnerów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.