Ma chłopaka a daje mi znaki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-12-16, 23:19   #1
Willek
Przyczajenie

Ma chłopaka a daje mi znaki

Hej, dziewczyny ! Piszę do was zwykły chłopak, który potrzebuje rady.
Od września jest u mnie w klasie jedna dziewczyna, nazwijmy ją Marta. Marta, to dobrze ucząca się osoba, miła z dobreg domu i tak dalej ... .
Na wstępie dodam jeszcze, ze jest z CHŁOPAKIEM 2,5 roku.
Ale do rzeczy, od mojego dołączenia do ów klasy była dla mnie bardzo miła, po pierwszym dniu szkoły pisała "co tam" i tak dalej. Kilka razy zdarzyło się, ze rozmawialiśmy czasami na W-F'ie
Zdziwiło mnie to, ze po jednej z konwersacji na portalu społecznościowym, sama zaproponowała spotkanie, pomyslałem sobie "Czemu nie" (Sama wpadła mi w oko, ale dopóki ma chłopaka, to jestem bierny)
Nasze spotkanie miało miejsce miesiąc temu, było bardzo fajnie (ona wybierała miejsce) Była to cicha herbaciarnia, gdzie każdy ma tak jak by swój pokoik ;p Poznaliśmy się lepiej ( w szkole w ogóle nie rozmawiamy ze sobą). Po spotkaniu nasze relacje uległy hmmm "pogorszeniu" to chyba jednak jest zbyt mocne słowo, ciągle oczywiście zdażalo nam się troszkę popisać, chwilę pogadać w szkole. Jednak starałem ją wybić sobie z głowy bo ma chłopaka.
Po okołu trzech tygodniach zaproponowałem jej spotkanie, zgodziła się bez najmniejszego problemu, wrecz się cieszyła. Jednak odwołała (przeprosiła mnie i napisała, ze nadrobimy)
Odpuściłem troszkę. Podczas jednej z konwersacji napisała, ze musimy się spotkać bo tamto nie wyszło ( te odwołane), oczywiście się zgodziłem.Warto zaznaczyć, ze pisała o tym, ze jest umówiona na 16 do kina ( my mieliśmy się spotkać o godzinie 12) i, czy może wcześniej się spotkamy, a jak mi nie pasuje to całą niedzielę ma wolną. Napisała mi, ze mam decydować gdzie idziemy i tak dalej.Spotkaliśmy się, do końca trzymałem ją w niepewności gdzie pójdziemy. Był park i później kawka w MC ( specjalnie wybrałem MC bo pamiętałem, ze lubi kawę z ów firmy, co zresztą jej zaznaczyłem)
Co ciekawe sama powiedziała bym jej podał numer, bo nie ma mojego.
Spotkanie skończyło się po około 2 godzinach ( Miałem pilnie, nie planowane wyjście)
Podczas pożegnania podziękowała za dziś. Po około 5 minutach napisała, ze dziękuje i że na następne spotkanie zaprasza mnie na kawę ( do większego miasta). Później jeszcze troszkę pisaliśmy, pisała ze musi mnie wyrwać do kina i tak dalej.
Ps: Wiem, ze to totalnie nic nie znaczy, ale wysyła dużo tych różnych serduszek ;p
Ps2: Mówiłem, ze muszę kupić prezent na wigilię klasową jednej osobie, to powiedziała, że bardzo chętnie mi pomoże wybrać.
Willek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 01:11   #2
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Dot.: Ma chłopaka a daje mi znaki

Moim zdaniem ona ciebie nie podrywa
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 01:20   #3
Willek
Przyczajenie

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7974930 6]Moim zdaniem ona ciebie nie podrywa[/QUOTE]

Hm, dlaczego tak sądzisz?
Stary 2017-12-17, 07:10   #4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Willek Pokaż wiadomość
Hm, dlaczego tak sądzisz?
Jest po prostu mila i cie lubi. Tak to dla mnie wyglada
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 08:39   #5
katemoss1
Raczkowanie

Potrzebuje odskoczni w związku, nie daj się bo i tak zostanie z chłopakiem, a Ty możesz jeszcze po mordzie dostać od niego
katemoss1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 08:46   #6
Willek
Przyczajenie

To mnie trochę dobiliście dziewczyny. Przed pierwszym spotkaniem zapytałem się, co na to jej chłopak, odpowiedziała „Nie jestem niczyja własnością, sama wiem z kim chce się spotkać”

Boli mnie to, ze z taka fajna dziewczyna skończyłem w ramach przyjaciela.
Stary 2017-12-17, 08:47   #7
Adrianna_8
Zakorzenienie

A dla mnie dziewczyna zachowuje się dwuznacznie. Na razie ciężko wybadać, czy to ma być z jej strony koleżeńska relacja czy nie, ale Tobie ona się podoba, więc odpuść.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Zresztą jesteś pewien, że ona ma chłopaka? Znasz go?

Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 08:55   #8
Willek
Przyczajenie

Tak, jestem pewien. Dziwi mnie to, ze ona przejmuje inicjatowe (ja ja oddałem, bo ma tego chłopaka) bierze sama mój numer, proponuje kolejne spotkanie, chętna do pomocy w wyborze prezentu, zadawała pytania np. o sporty.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Dodam, ze po nie odpisaniu na jedna z wiadomości wczoraj (w sumie temat się wyczerpał) po trzech godzinach napisała magiczne „co u ciebie”
Stary 2017-12-17, 09:03   #9
stewardesa
BAN stały

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ów.jpg (62,8 KB, 116 załadowań)
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 09:15   #10
Willek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
.
Zauważyłem to wcześniej. Później zmienię
Stary 2017-12-17, 12:01   #11
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
To mnie trochę dobiliście dziewczyny. Przed pierwszym spotkaniem zapytałem się, co na to jej chłopak, odpowiedziała „Nie jestem niczyja własnością, sama wiem z kim chce się spotkać”
No i dobrze ci odpowiedziała, bo jej chłopak nie jest od decydowania z kim ona się może spotykać i kiedy.
Cytat:
Boli mnie to, ze z taka fajna dziewczyna skończyłem w ramach przyjaciela.
Tego nie wiesz. Jak nie potrafisz odgadnąć o co jej chodzi, to ją zapytaj.
Cytat:
Tak, jestem pewien. Dziwi mnie to, ze ona przejmuje inicjatowe (ja ja oddałem, bo ma tego chłopaka) bierze sama mój numer, proponuje kolejne spotkanie, chętna do pomocy w wyborze prezentu, zadawała pytania np. o sporty.

Dodam, ze po nie odpisaniu na jedna z wiadomości wczoraj (w sumie temat się wyczerpał) po trzech godzinach napisała magiczne „co u ciebie
Czyli zachowuje się tak jak normalnie się ludzie zachowują wobec swoich znajomych. I chyba masz jakieś dziwne przekonanie na temat związków. Tak jakby to były quasi więzienia o ściśle określonych zasadach. Prawda jest taka, że każdy sam sobie ustala na czym związek polega i co w nim wolno. Myślę, że spokojnie możesz przestać się przejmować jej chłopakiem, bo jej relacje z nim to jej sprawa.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 12:05   #12
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Tak naprawdę ciężko powiedzieć. To, co ona teraz robi to może być po prostu sympatia do Ciebie. Tak naprawdę dopóki nie wydarzy się jakaś jednoznaczna sytuacja nie masz pewności. Prawda jest jednak taka, że Ty się angażujesz i takie czekanie nie wiadomo na co też nie jest dobre. No, ale ciężko stwierdzić.

Nie wiem tylko co ten tekst 'co na to Twój chłopak' miał wnieść. Przecież to, że jesteśmy z kimś w związku nie oznacza, że od tej pory nie spotykamy się i nie gadamy z innymi facetami/dziewczynami.
Stary 2017-12-17, 16:52   #13
Willek
Przyczajenie

Halo ! to znowu ja. Dzisiaj podczas pisania z nią, gdy nie odpisywałem po 20 minutach to zazwyczaj wysyłała "buziaka" podczas rozmowy w żartach napisałem jej "zaproponuj coś extra" zaproponowała spotkanie na kawę, odpisałem ze spoko, kiedyś się spotkamy. Widać, że średnio jej się to spodobało. Odpisałem, ze glupio mi troszkę z nią sie spotykać, gdy ma chłopaka
I uwaga teraz hit ! (Jej odpowiedź)
Kurczze ( smutna minka)
On nie ma nic przeciwko ! ( tutaj poległem ze śmiechu)
Serio (buziak)
Odpisałem, ze czuje się srednio fair.
O dziwo odpsiała
"Dlaczego ... "
Czyli chyba zrobiłem z siebie tylko głupka, może skróciłem swoje cierpienie, a może jednak wpłynie to jakoś na nią. Czas pokaże
Stary 2017-12-17, 16:57   #14
Konto usunięte

Co jest śmiesznego w tym, że jej chłopak nie ma nic przeciwko?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 16:58   #15
Willek
Przyczajenie

To, że tutaj chodziło o mnie, a nie o niego.
Stary 2017-12-17, 17:10   #16
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Halo ! to znowu ja. Dzisiaj podczas pisania z nią, gdy nie odpisywałem po 20 minutach to zazwyczaj wysyłała "buziaka" podczas rozmowy w żartach napisałem jej "zaproponuj coś extra" zaproponowała spotkanie na kawę, odpisałem ze spoko, kiedyś się spotkamy. Widać, że średnio jej się to spodobało. Odpisałem, ze glupio mi troszkę z nią sie spotykać, gdy ma chłopaka
I uwaga teraz hit ! (Jej odpowiedź)
Kurczze ( smutna minka)
On nie ma nic przeciwko ! ( tutaj poległem ze śmiechu)
Serio (buziak)
Odpisałem, ze czuje się srednio fair.
O dziwo odpsiała
"Dlaczego ... "
Czyli chyba zrobiłem z siebie tylko głupka, może skróciłem swoje cierpienie, a może jednak wpłynie to jakoś na nią. Czas pokaże
Wiesz co, trochę dziwnie sie zachowujesz. Po pierwsze przecież nie sypiacie ze sobą, także niby czemu nie czujesz się fair. Jakby serio, związek to nie jest koniec znajomych czy coś. Raz zapytałeś co na to jej chłopak, wystarczy. A nie, ze w każdej rozmowie 'co na to Twój chłopak', laska powiedziała, że spoko, po co dalej to roztrząsać?

Cytat:
To, że tutaj chodziło o mnie, a nie o niego.
Dalej nie czaję o co chodzi z tym wybuchem śmiechu.
Stary 2017-12-17, 17:11   #17
Konto usunięte

To ja już nie ogarniam o co ci chodzi. Czujesz się nie fair wobec kogo? Jeśli wobec jej faceta, to niepotrzebnie, bo nie masz wobec niego żadnych zobowiązań. A jeśli przeszkadza ci sam fakt, że już kogoś ma, to po co w ogóle się z nią spotykałeś, po co się z nią piszesz i po co tak przeżywasz jej związek?
Stary 2017-12-17, 17:15   #18
Willek
Przyczajenie

Powiem tak, z jej facetem chodzimy do jednej szkoły. Tym pisaniem chciałem jej dać do zrozumienia, że średnio interesuje mnie trójkąt. Widzę, ze właśnie napisała magiczne "??" Co polecacie zrobić ? Czekać, odpuścić, żyć jak gdyby nic ?
Stary 2017-12-17, 17:21   #19
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem tak, z jej facetem chodzimy do jednej szkoły. Tym pisaniem chciałem jej dać do zrozumienia, że średnio interesuje mnie trójkąt. Widzę, ze właśnie napisała magiczne "??" Co polecacie zrobić ? Czekać, odpuścić, żyć jak gdyby nic ?
Znaczy no jeżeli jej facet jej powie, że sobie nie życzy by z Tobą gadała, bo coś tam, no to ona zrobi jak będzie uważała. Jeżeli Ciebie znienawidzi, bo śmiesz w ogóle gadać z jego laską, no to co zrobisz. Jeżeli jednak jest w miarę ogarnięty, to rozumie, że jego dziewczyna ma prawo gadać i chodzić na kawę ze znajomymi. Jaki znowu trójkąt? Przecież nie chcesz do niej zarywać dopóki ma chłopaka, no to o czym tu jest mowa? Chcesz mieć z nią koleżeńskie relacje, tak?

Na pytanie czy się z nią kolegować czy odpuścić, bo chcesz coś więcej, a ona nie, na to musisz sobie odpowiedzieć sam.
Stary 2017-12-17, 17:25   #20
Konto usunięte

Cytat:
Powiem tak, z jej facetem chodzimy do jednej szkoły.
No i co z tego?
Cytat:
Tym pisaniem chciałem jej dać do zrozumienia, że średnio interesuje mnie trójkąt. Widzę, ze właśnie napisała magiczne "??" Co polecacie zrobić ? Czekać, odpuścić, żyć jak gdyby nic ?
To jej przestań "dawać do zrozumienia", tylko jej wyjaśnij o co ci chodzi i dlaczego. Tylko zrób to lepiej niż tutaj, bo z twoich wypowiedzi w sumie trudno ogarnąć czego ty od niej właściwie chcesz.
Jej na dobrą sprawę wcale nie musi interesować monogamiczny związek ani z tobą, ani z jej obecnym facetem. Może chce trójkąt, może chce się z tobą przyjaźnić, może planuje zostawić swojego faceta i związać się z tobą. Zapytaj skoro nurtuje cię ten temat. A jak ci się nie podoba jej sposób postępowania, to daj jej spokój po prostu.
Stary 2017-12-17, 17:38   #21
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
E tam od razu trójkąt. Jemu sytuacja nie przeszkadza, bo nie wszystkim facetom przeszkadza gdy ich partnerka spotyka się z kolegami. Platonicznie. Jeśli kolega z którym chodzę do restauracji czy na lody nagle zaczął pisać, że nie może się dalej ze mną spotykać bo ja mam męża, też dostałby w odpowiedzi "?????".

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 17:47   #22
Cytokina
Interleukina Druga

To że ktoś cię lubi i jest innej płci nie znaczy, że automatycznie jest tobą zainteresowany w sposób romantyczny czy seksualny.
Cytokina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 18:01   #23
fixie
Przyczajenie

Chłopie weź się uspokój, przeszkadza Ci ze dziewczyna ma chłopaka, Ty jemu i jej nie przeszkadzasz (bo nie wiedza o Twoich uczuciach). Jedyna osoba, która może rozwiązać problem to Ty, bo tylko Ty masz z tym problem

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Albo ogranicz kontakt, albo akceptuj sytuacje. Co Ci na zdrowie wyjdzie, wybierz sam

fixie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 18:13   #24
Willek
Przyczajenie

Dostałem Sms'a po którym wszystko jasne ! Kurcze Karol ! Nie robimy nic złego przecież ... a (Imie jej chłopaka) też nie ma nic przeciwko. Czy to, ze mam chłopaka, to oznacza że nie mogę mieć PRZYJACIELA płci przeciwnej ? Chyba Nie
W sumie ma rację, ale jednak boli.
Stary 2017-12-17, 18:38   #25
fristi
Rozeznanie

Cytat:
Dostałem Sms'a po którym wszystko jasne ! Kurcze Karol ! Nie robimy nic złego przecież ... a (Imie jej chłopaka) też nie ma nic przeciwko. Czy to, ze mam chłopaka, to oznacza że nie mogę mieć PRZYJACIELA płci przeciwnej ? Chyba Nie
Stary 2017-12-17, 18:44   #26
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
No to masz jasną sytuację. Boli, ale w sumie lepiej mieć przyjaciółkę niż jej nie mieć, zwłaszcza jeśli dziewczyna jest fajna. Musisz trochę popracować nad swoją wizją kontaktów damsko-męskich
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 18:55   #27
Willek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
No to masz jasną sytuację. Boli, ale w sumie lepiej mieć przyjaciółkę niż jej nie mieć, zwłaszcza jeśli dziewczyna jest fajna. Musisz trochę popracować nad swoją wizją kontaktów damsko-męskich
Naprawdę myślałem, ze jest szczerze zainteresowana. Robiła wszelkie kroki, które ja bym robił dążąc do zwiazku, ale jednak coś czułem ze idzie to za szybko, nie myliłem się. Jest "przyjaciel"

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Teraz to w ogóle nie odpisała. No cóż ciekawe jak jutro będzie. Najważniejsze, że wyrzuciłem to z siebie w jakimś stopniu.
Stary 2017-12-17, 19:39   #28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
E tam od razu trójkąt. Jemu sytuacja nie przeszkadza, bo nie wszystkim facetom przeszkadza gdy ich partnerka spotyka się z kolegami. Platonicznie. Jeśli kolega z którym chodzę do restauracji czy na lody nagle zaczął pisać, że nie może się dalej ze mną spotykać bo ja mam męża, też dostałby w odpowiedzi "?????".
Jest lepiej Nie wszystkim facetom przeszkadza, gdy ich partnerka spotyka się z innymi facetami nie tylko platonicznie.

Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Czas edycji: 2017-12-17 o 19:54
Stary 2017-12-17, 19:46   #29
Willek
Przyczajenie

Widzicie jakąś szansę na "odwrócenie" tej sytuacji na moją stronę ?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Wiecie co mnie dobija ? Gdy widzi, ze nie odpisałem to wysyła kolejną wiadomość. Masakra. Tym mnie dobija jeszcze mocniej.
Stary 2017-12-17, 19:49   #30
Konto usunięte

Cytat:
Naprawdę myślałem, ze jest szczerze zainteresowana. Robiła wszelkie kroki, które ja bym robił dążąc do zwiazku, ale jednak coś czułem ze idzie to za szybko, nie myliłem się. Jest "przyjaciel"

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Teraz to w ogóle nie odpisała. No cóż ciekawe jak jutro będzie. Najważniejsze, że wyrzuciłem to z siebie w jakimś stopniu.
Pisalam ci, ze przeciez ciebie nie podrywala, raczej byla to chec nawiazania przyjazni

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Widzicie jakąś szansę na "odwrócenie" tej sytuacji na moją stronę ?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Wiecie co mnie dobija ? Gdy widzi, ze nie odpisałem to wysyła kolejną wiadomość. Masakra. Tym mnie dobija jeszcze mocniej.
Ale co ty chcesz odwrocic? Sfriendzonowala cie i co chcesz zmienic? Przeciez nie zakocha sie w tobie magicznie i nie rzuci faceta dla ciebie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości