|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
utrata jędrności skóry
Witam serdecznie.
Mam problem ze swoją skórą. Ostatnio całkowicie straciła jędrność, chociaż nigdy nie miałam z nią problemów. Zawsze była ładnie napięta, a teraz wygląda jak wielki pomarszczony worek. Ostatnio dość mocno schudłam, ale to też nie pierwsza moja utrata wagi i nigdy przedtem takich problemów nie było. Najgorzej jest z brzuchem, udami i pośladkami. Proszę poradźcie mi coś, co robić, co stosować, kremy, masaże. A może jakieś bardzo delkatne ćwiczenia nie obciążające stawów i kręgosłupa, bo niestety mam z nimi ogromne problemy i nawet dłuższy spacer powoduje spory ból. Dlatego wolałabym jakieś własnie typowe kosmetyczne porady. Dzięki z góry i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Killing me softly
|
Dot.: utrata jędrności skóry
Na poprawę jędrności dobre są zimne prysznice. Metoda dla masochistek
![]() Ze sprawdzonych przeze mnie, polecam codzienny masaż szorstką gąbką( bardzo fajna jest gąbka antycellulitowa Syrena) + balsam/serum ujędrniające. Najlepszym preparatem tego gatunku, jaki miałam, jest serum wyszczuplająco- ujędrniające Yves Rocher- bomba ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki Lukrecja za odpowiedź
![]() Zimne prysznice stosuje, tyle że naprzemienne z ciepłymi po każdej kąpieli. Szorstkiej gąbki nie próbowałam, tylko peeling, ciekawi mnie czy można połączyć i gąbeczke i peeling razem, czy wtedy kulki (stosuje kawowy) nie wsiąkną w gąbkę? No chyba, że ta gąbka to na sucho. Serum wypróbuję, póki co nie miałam okazji, mam nadzieję, że coś wreszcie na tego uparciucha poskutkuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Killing me softly
|
Chyba nie ma sensu jednoczesnego stosowania peelingu kawowego i takiej gąbki, bo ona sama w sobie jest bardzo szorstka
![]() ![]() Może dziewczyny podsuną inne pomysły?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
lukrecjo a ta gabeczka jest dostępna w kazdym sklepie kosmetycznym czy trzeba ja kupic np. aptece ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]()
Moja Droga, powiem szczerze , ze ja jakis czas temu tez walczyłam z moja sflaczala skóra
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Killing me softly
|
cegiełko, to gąbka Syrena, dwustronna. Jedna strona jest typowa, druga szorstka, pomocna przy walce z cellulitem. Kupuję je w Carrefourze, ale widziałam też w Drogerii Natura( ciut droższe) i w Superpharm.
Tu można ją obejrzeć ![]() http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=3945
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.