]proszę o pomoc] Wesele wrzesień-październik 2015 - WARSZAWA prawy brzeg lub OKOLICE - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-14, 19:22   #1
olgamolga
Przyczajenie

]proszę o pomoc] Wesele wrzesień-październik 2015 - WARSZAWA prawy brzeg lub OKOLICE

Drogie Panie!
Serdecznie proszę o pomoc w znalezieniu sali.
Liczba gości: 120-150 osób (wiadomo, że prosi się więcej a ostatecznie wychodzi jak wychodzi)
Termin (to akurat ważne już po wybraniu sali ale są takie, które nadają się z różnych powodów na wesele np tylko w lato): wrzesień/październik 2015
Cena (no i tu jest problem bo chociaż to ten jedyny dzień to wolelibyśmy żeby nas nie zrujnował): do 200 zł/os

Dodatkowo fajnie gdyby były jakieś pokoje w sali, tak żeby wynająć na wszelki wypadek gdyby ktoś potrzebował

Na razie patrzyłam na sale w Legionowie i okolicach - nic mnie jakoś nie powaliło choć owszem niektóre sale ładne. Niestety część za droga (np. 250zł za osobę - dla nas to zdecydowanie za dużo) albo niby tanio ale do ceny trzeba doliczyć korkowe, pokrowce, kaucje za zastawę itd. Wydaje mi się też że dobrze o sali świadczy, że można po weselu zabrać ze sobą jedzenie (nie chodzi o to, że chcę później cały tydzień siedzieć i jeść ale świadczy to o tym że jedzenie nie jest odgrzewane za tydzień bo i na takich imprezach się niestety bywało).

Trochę się boję że rok to zbyt mało czasu na fajną salę w rozsądnej cenie. Nie chodzi mi o luksus i przepych - raczej o gustowną, nawet skromniejszą czystą salę z miłymi i układnymi właścicielami, którzy nie robią problemów.

Serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc i dobre słowo!

(zdecydowałam się na założenie konta na wizażu bo trochę poczytałam forum i tu tyle pomocnych dusz, liczę że ja też się czegoś dowiem )
olgamolga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 09:31   #2
mala_ruda_wredna
Raczkowanie

Dot.: ]proszę o pomoc] Wesele wrzesień-październik 2015 - WARSZAWA prawy brzeg lub OK

Sama niedawno poszukiwałam sali o podobnych parametrach na 2015, ale na sierpień. nie zdecydowałam się na poniższe, bo przesuwam ślub na 2016.
W obu byłam:
restauracja oberek do 120 osób, b. miły, konkretny właściciel, cena bodajże 195 i 215 na przyszły rok. Menu standardowe, przyzwoite (można zmieniać). Brak opłat za wystrój sali (tylko kwiaty na stół we własnym zakresie), pokrowce, brak korkowego. Nocleg na miejscu i też z tego co pamiętam niedrogo.
sala jaśmin na wale miedzeszyńskim w falenicy - do 150 osób. Właściciel i menadżerka b. mili, ściany momentami odrapane (ale ja się czepiam szczegółów), ogólnie wystrój ładny, ciut przeładowany, dużo wolnych terminów na 2015, ładny ogród, noclegi, cena ok. 180-190 zł (nie pamiętam już dokładnie), brak dodatkowych opłat za strojenie sali (prócz kwiatów na stół), brak korkowego.
Piszę, że ludzie mili, bo to niby oczywiste, ale w 2 miejscach spotkałam się z niemiłym zachowaniem i mimo, że sale ładne to nie zdecydowałam się na nie.
Jakbyś brała pod uwagę ślub w piątek 2015 to mogę Ci polecić moją salę, którą ja wybrałam (jedyna wolna sobota 2015 to 31.10.2015 przed Wszystkich Świętych, nam proponowano wesele 30.10.2015 w piątek i w sobotę poprawiny).
Nazywa się pałac wola ducka. Tanio i elegancko, trochę daleko.
A i jeszcze wiem, że taka sala canva ma wolne terminy w przyszłym roku. Mnie się nie podobała na zdjęciach (na żywo nie byłam), ale warunki wesela były podobne do tych wyżej.
Wiadomo, jak będziesz chciała szampana i kawior to Ci więcej policzą, ja znam ceny orientacyjne dla standardowego menu.
Stary 2014-09-18, 20:15   #3
olgamolga
Przyczajenie

Dot.: ]proszę o pomoc] Wesele wrzesień-październik 2015 - WARSZAWA prawy brzeg lub OK

Dziękuję za odpowiedź. A czy ktoś może słyszał opinie albo był na weselu w sali bankietowej Anna w Nowym Dworze Mazowieckim? Nie znalazłam żadnej opinii w Internecie a sala wg info ze strony działa 8 lat. Tylko od kogoś słyszałam że właściciel jest w porządku i uczciwy. Nawet mi się podoba tylko nie wiem czy takiej jednej opinii można wierzyć.
Stary 2015-01-02, 12:17   #4
Boruweczka
Przyczajenie

No jeśli chodzi o wesele to ja polecam gorąco miejsce gdzie w tym roku robię swoje wesele, a i kilku moich znajomych robiło tam przede mną. Z polecenia znam miejsce i dlatego tam robię. Latem robię bo jest tam genialny ogród więc można wyjść i zrobić także grilla dodatkowo i nie trzeba się gnieść w czterecvh ścianach. Na kilku tam imprezach byłam i fajne jedzenie, oblsuga, gosci kładę także bo mam sporo przyjezdnych i wynegocjowałam dobrą cenę na noclegi. Dwór Konstancin w Konstncinie- Jeziornej www.dworkonstancin.pl.
Może mają jeszcze wolne terminy choć jakśmy się zapisywali to tłoczno było. Z ceną też mają w ofercie, ale myśmy coś ponegocjowali więc może warto spróbowac. Ta najlepiej rozmawiać z Panią Martą albo Moniką co ustalają bo recepcja dała nam ofertę ogólną. ale widzieliśmy się z kierownikiem Panią Moniką (chyba) i utaliliśmy wiele dodatkowego i cene mamy ok. Inne hotele nie chciały negocjować
Boruweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-03, 10:12   #5
olgamolga
Przyczajenie

Dziękuję, sala już dawno wybrana, w końcu na lewym brzegu Wisły. Gdyby ktoś jeszcze szukał sali w Warszawie lub okolicach to mogę pomoc - oglądaliśmy wiele sal przez kilka tygodni i trochę się zorientowałam w temacie. Teraz szukamy fotografa
Stary 2015-01-07, 18:11   #6
zelthena
Przyczajenie

ja bym chętnie skorzystała z pomocy, wlaśnie zaczynamy sie rozglądać za salą w okolicach warszawy. szukamy w miarę dużej (na ok 200os) i ważne aby były tam miejsca noclegowe. oczywiście im taniej tym lepiej, 200zł/os to górna granica. możesz polecić jakieś z tych które odwiedziliście ?
zelthena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 17:01   #7
Boruweczka
Przyczajenie

Halo Halo, to na 200 osob tam gdzie robie tj. Dwór Konstancin to nie, tam do 150 osob, ale ja robie tam wesele, a poprawiny w Gospoda Zalewajka obok hotelu zaraz, to jak mowil manager Dworu jedna firma. Noclegi i wesele w Dworze a poprawiny aby miec inny rodzaj kuchni swojska taka robimy w Gospodzie. czesto na brunche niedzielne tam chodzimy z rodzina i znajomymi i rowerami latem, dobre miejsce bo nam zalezalo na czyms spoza sieciowych wielkich hoteli i z dala od miasta. bylam na kilku i rewelka.
Boruweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 10:48   #8
olgamolga
Przyczajenie

Ojej, bardzo bym chciała pomóc ale na 200 osób to ja sali nie widziałam- to znaczy wiem że są, w kilku nawet byłam ale ja bym tam 200 osób nie posadzila. Nasza sala podobno na ponad 200 ale jak dla mnie 150-160 to max., liczy się komfort gości. W zielonce była taka sala co miała kilka sal, nie pamiętam nazwy - tam było dużo miejsca, myślę że na 200 osob. Lord ma też chyba taką salę. I nad Zegrzem w Warszawiance. Jeszcze mi się Groman przypomniał i Hotel Boss- tam były duże sale.
Stary 2017-11-14, 11:15   #9
magda_nowak95
Przyczajenie

No ja skorzystałam z opinii wyżej o Oberku no i chyba się zdecydujemy. Byliśmy już na rozmowie, sala bardzo fajna, właściciel na prawdę w porządku, menu jest normalnie na stronie http://oberek.pl

Dam znać gdy się zdecydujemy na 100%. Jeśli czegoś nie wiecie to pytajcie
magda_nowak95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości