|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ceny zabiegów w USA
Witam
![]() ![]() Mam pytania odnośnie cen w USA. Chodzi mi o ceny (mniej więcej oczywiście): 1. depilacji woskiem w gabinecie kosmetycznym? nogi, bikini? 2. pasemka na wlosy poldlugie? 3. zajecia w fitness klubie - jakies 2 razy w tygodniu? 4. dentysta? - chyba borowanie jest dosc drogie niestety :/// Licze na Wasze posty! ![]() Asia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
![]()
wklejam stronke z cenami, http://www.smallindulgencesdayspa.co...skin_care.html, jak masz dostep do internetu to wpisz sobie" beauty spa florida" i bedziesz mogla sobie sprawdzic cenniki.
sylwia ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ceny zabiegów w USA
Mieszkalam kiedys na Fl wiec w przyblizeniu moge podac Ci ceny,aczkolwiek wszystko zalezy w ktore miejsce sie wybierasz,bo Floryda to dosc duzy stan i ceny roznia sie w zaleznosci od miejsca
1.Cen depilacji woskiem nie znam,bo uzywam depilatora ![]() 2.Za pasemka na wlosy poldlugie ze scieciem i napiwkiem (koniecznie zostaw napiwek u fryzjerki) placilam okolo 250 dolcow,same pasemka beda w granicach 200.Mowie tutaj o naszym balejage,czyli cieniutkie pasemka na calej glowie. 3.Za karnet na miesiac placilam 50 dolcow-nieogrniczony wstep na silownie i zajecia fitness 4.Zwykla plomba to koszt okolo 120-150 dolarow.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja na 60 Euro krece nosem ![]() Musze pokazac to TZ to juz nie bedzie marudzil ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedzi. Rzeczywiście 250 dolców za fryzjera to multum kasy. reszte da się przełknąć. Rozumiem ze u kosmetyczki też trzeba koniecznie zostawic tipa??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
250 za fryzjera to faktycznie duzo. Ja w NY place 100$ za balejage z 2 kolorow, ze scieciem i modelowaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
no, moja kolezanka w New Jersey tez płaciła 100 $ za samo farbowanie. az takie roznice miedzy stanami? czy to kwestia salonu w ktorym sie farbuje???
a tak w ogole to babka wypuscila ja z niewysuszonymi wlosami, takze biedna dziewuszka efekt koloryzacji zobaczyla dopiero w domu po samodzielnym suszeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Yeap,wiem ze kwota jest makabryczna,ale biorac pod uwage fakt,ze balejage robilam 2-3 razy w roku to da sie przelkac.Tak jak logest pisze,czesto w salonach licza sobie za ilosc pasemek a nie za cala usluge.Plus jesli chodzi o wlosy,czy to kolor czy sciecie to ja zawsze w PL mialam straszne doswiadczenia dlatego wybieram duze,eleganckie salony.Ale to prawda,ze ceny roznia sie od miejsca.Dla porownania samo sciecie kosztowalo okolo 50 dolarow na Fl,a tutaj w NH kosztuje 15.Z tego co rozmawialam z fryzjerkami to wszelkie farbowania gdzie wymagany jest wiecej niz jeden kolor sa najdrozsze
![]() Acha,jeszcze ciekawostka,w Bostonie ceny samego ciecia dochodza do 200 dolcow w dobrych salonach ![]()
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
dzieki za info. kurcze, u mnie to balejage bedzie w takim razie kosztowal majątek, bo mam duuuuuzoooo wlosow (grubych do tego) - wiec i sreberek na mnie duzo zużyją. ( w PL samo nakładanie farb trwa u mnie minimum godzinę)
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
250? za balejaz? matko!
Ja place z napiwkiem $100 i bez znaczenia jest czy robie 2, czy 3 kolory... i fryzjer jest b. dobry, bo bardzo ale to bardzo ciezko jest tu znalezc. 50 za silownie? to tez duzo... My placimy ok. $60 ale za dwie osoby.. i mozemy chodzic tyle razy dziennie ile chcemy..na szczescie juz mija 2 lata i bedziemy placic $12 za osobe. a dentysta.. nie wiem ile kosztuje bez ubezpieczenia.. A z ubezpieczeniem, zalezy jakie masz. My placimy $20 od kazdej wizyty i czasami przychodzi rachunek, ze trzeba cos uzupelnic ale to kwestia $10 czy $20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Za silownie moj maz placi 30$ na miesiac i ma 24/7 ile razy chce i o ktorej godzinie chce. A u dentysty za zwykle wypelnienie placilam ok 100$.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
no my tez mamy 24/7
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.