|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problemy i wątpliwości przyszłej mamy :)
Witam wszystkich. Niedawno dowiedziałam się że będę mamusią. Jednocześnie z uczuciem niesamowitego szczęścia zrodziło się wiele obaw i wątpliwości. Czy dam radę? Czy potrafię być dobrą mamą? Postanowilam założyć ten wątek aby dowiedzieć się jak inne kobiety sobie z tym radzą. Czy to w ogóle normalne? Co czułyście kiedy dowiedzialyscie się o ciąży. Czy pracujecie? Jak powiedziałyscie o tym w pracy. Ja dopiero zaczęłam staż w korporacji i boję się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problemy i wątpliwości przyszłej mamy :)
Każda z nas miała takie wątpliwości, szczególnie przy pierwszej ciąży, bo to przecież nieznany teren i wszystko mocno się zmienia. Ale widok małego człowieka po raz pierwszy potrafi wynagrodzić wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Pomimo, że u nas była to planowana i przemyślana ciąża, to też w pewnym momencie pojawiły się wątpliwości i rozterki czy aby na pewno podołam i czy to właściwy moment był. Co jakiś czas jeszcze nachodzą mnie myśli czy wszystko z dzieckiem w porządku. Pomimo, że robię wszystkie badania itd, lekarze nie mają żadnych uwag i ciągle słyszę, że "wszystko idzie prawidłowo", to mam obawy.
W pracy powiedziałam od razu jak miałam potwierdzenie od lekarza. Na zwolnienie poszłam w 12 tc, ze względu na charakter pracy. Najgorsze w moim przypadku były 2 tygodnie i wtedy cieszyłam się, że jestem w domu (akurat nawał złego samopoczucia i wymiotów zbiegł się z moim pójściem na wolne). Jeśli się dobrze czujesz nie musisz od razu wszystkim mówić. Głowa do góry na wszystko przyjdzie z czasem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja na razie nikomu nie powiedziałam. Jestem w 8 tygodniu. Niedawno byłam na pierwszym badaniu i kiedy zobaczyłam serduszko mojego małego dzieciatka tak się wzruszyłam ze uznałam ze jak mnie nie zartudnia to trudno. Po prostu przestało mnie to obchodzic, liczy się tylko dziecko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Zostawić 3 miesięczne dziecko w domu? Do zadnej placówki takiego maluszka nie przyjmą. Jesli wiesz, ze byłabyś w stanie to warto sprobowac. Jednak to wiąże sie z wielkim obciążeniem dla organizmu. Takie małe dzieci jeszcze nie zawsze mają ustalony rytm dnia, musiałabyś zorganizować mu bardzo dobrą i przede wszystkim zaufaną opiekę. Ale mysle, ze jesli wiesz, że podolalabys rozstaniom z dzieciątkiem to warto sprobowac.
Z drugiej strony pewnie życie wszystko zweryfikuje na ile taki plan byłby skuteczny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Planowałam pozostawić dzidzie z moimi rodzicami a oprócz tego wysłać tate na tacierzynskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
My zrobiliśmy zebranie rodzinne. Zaprosiliśmy rodziców do siebie (miał byc obiad, ale samopoczucie nie pozwoliło) na kawę i ciacho. Rozmowy jakoś sie tak potoczyły, ze powiedzieliśmy, iż zostaną dziadkami. Co prawda reakcja nie była jakaś mega spontaniczna i obyło sie bez wybuchów radości, ale to sie az tak nie liczylo
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Bardzo fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie każda kobieta chce siedzieć w domu z dzieckiem cztery lata, ja bym chyba zwariowała. Ale trzymiesieczniaka bym nie zostawiła w domu. Jednak znam kobietę, która wróciła do pracy na cześć etatu, kiedy jej dziecko miało wlasnie trzy miesiące, ma dobra opiekunkę i jest zadowolona. Różni sa ludzie i rożne wykonują prace. W wielu na urlop wychowawczy nie mozna sobie pozwolić, bo sie wypada z rynku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ale moze spowodować utratę klientowi czy pozycji w firmie. Poza budżetówka rzadko kto moze sobie pozwolić na urlop wychowawczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.