Pierwsze spotkanie. Facet rozczarował się moim wyglądem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-02-21, 12:58   #1
nowytynowaja
Raczkowanie

Pierwsze spotkanie. Facet rozczarował się moim wyglądem

Jakieś 13 lat temu poznałam pewnego chłopaka, jednak wówczas byliśmy dziećmi. Wymieniliśmy się nr na gg ale na rozmowach się skończyło. Potem był ten facebook, ale poza zaproszeniem siebie nawzajem do grona znajomych jakieś 7 lat nie mieliśmy żadnego kontaktu (obecnie mamy po 29 lat). Rok temu napisał do mnie na fb i od tego momentu zaczęliśmy się wymieniać luźnymi, koleżeńskimi wiadomościami. Ja w tym czasie miałam kogoś innego w głowie, on natomiast był po świeżo zakończonym dłuższym związku więc nie brałam pod uwagę spotkania (zwłaszcza że mieszka jakieś 150 km od mojej miejscowości). Generalnie nie ukrywał faktu, że mu się bardzo podobam na zdjęciach. Zaczął proponować spotkanie, kawe. Nie widział problemu w tym aby przyjechać do mojej miejscowości. Za każdym razem odmawiałam. Czasem mu w ogóle nie odpisywałam, czasem po dłuższym czasie – raczej tak obojętnie podchodziłam do takiej znajomości opierającej się na pisaniu ze sobą. Od ok 3 miesięcy kontakt między nami się nasilił, częstsze rozmowy. Ciągle proponował spotkanie, ja ciągle odmawiałam. Nie miałam jakoś ochoty na poznawanie się. Jednak umiał do mnie trafić. Rozmowy były dosyć ciekawe, na każdy temat, coraz więcej o sobie wiedzieliśmy, ale wiadomo jak to jest jak tylko ze sobą się pisze – ja nie jestem w stanie po samym pisaniu wkręcić się w znajomość :P
Przełom był w tą sobotę. Wybierałam się na urodziny koleżanki, która mieszka w tej miejscowości co on. Wiedział, że będę, dlatego również w ten dzień do mnie pisał. W końcu będąc na imprezie i po % napisałam mu, że jeśli ma ochotę to żeby dołączył do nas do klubu. Jednak napisał, że mu tak głupio, bo jednak to są czyjeś urodziny i że chciałby się tak normalnie ze mną spotkać. Ja nie miałam możliwości w niedziele zorganizować czasu, więc napisałam, że jeśli chce to żeby zajechał na chwile i wyjdę przed klub to chwilkę porozmawiamy. Przyjechał na jakieś 15 min. Wyszłam z koleżanką. Przywitaliśmy się, chwile porozmawialiśmy, jednak to głównie z koleżanką zaczął rozmawiać – ona zaczęła go zasypywać pytaniami. Ja tak trochę się stresowałam. Zaproponowałyśmy aby dołączył do nas, odmówił. Generalnie po tym spotkaniu, napisałam do niego raz w niedziele rano. Odpisał mi dopiero wieczorem (nigdy nie musiałam czekać na wiadomość od niego), ewidentnie widziałam, że odpisał z grzeczności, ale nie miał ochoty na dalszą konwersację. Więc odpuściłam. Generalnie przestał się odzywać. Oczywiście wiem w czym rzecz. Facet rozczarował się moim wyglądem na żywo. Zaskoczyłam się tym, że gość mnie ocenił po zaledwie 15 minutach „rozmowy” i mimo, że prowadziliśmy w ostatnim czasie ciekawe i intensywnie rozmowy na fb to mnie olał. Zaczęłam pytać znajomych czy może ja inaczej wyglądam niż na zdj fb, gdyż zawsze staram się wrzucać zdj absolutnie nie poprawiane, nie przerabiane, nawet filtry bardzo rzadko stosuję no i staram się jak już coś wrzucę aby zdj było normalne, bo zawsze śmieję się z tych osób, które mają tak przerysowane zdj odbiegające od rzeczywistości. On jest przystojny, ale też nie jest nie wiadomo co i uważam, że nawet jakbym się rozczarowała jego wyglądem to bym go nie skreśliła po 15 minutach nie rozmawiając z nim właśnie ze względu na ten fajny kontakt w ostatnim czasie. Gdybyśmy się spotkali na kawe, obiad czy coś i chociaż z 2h ze sobą rozmawiali wówczas mogłabym cokolwiek powiedzieć… Oczywiście gość mi jest obojętny, stwierdziłam, że skoro ktoś mnie ocenił po 10 minutach to nie ma czym się przejmować, jednak nie ukrywam, że poczułam się jak monstrum przez jego nagłą zmianę nastawienia o 180C w stosunku do mojej osoby. Oczywiście odpuściłam jak zobaczyłam, że odpisał mi po całym dniu w ogóle nie ciągnąc rozmowy. Jednak zastanawiam się, czy wy również całkowicie byście olały czy może podjęłybyście jakąkolwiek próbę kontaktu w celu definitywnego sprawdzenia, a może po prostu zagadałybyście wprost żartem.

Edytowane przez nowytynowaja
Czas edycji: 2018-02-21 o 14:25
nowytynowaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 15:16   #2
I am Rock
lokalna gwiazda

Dot.: Pierwsze spotkanie. Facet rozczarował się moim wyglądem

Cytat:
Napisane przez nowytynowaja Pokaż wiadomość
Jakieś 13 lat temu poznałam pewnego chłopaka, jednak wówczas byliśmy dziećmi. Wymieniliśmy się nr na gg ale na rozmowach się skończyło. Potem był ten facebook, ale poza zaproszeniem siebie nawzajem do grona znajomych jakieś 7 lat nie mieliśmy żadnego kontaktu (obecnie mamy po 29 lat). Rok temu napisał do mnie na fb i od tego momentu zaczęliśmy się wymieniać luźnymi, koleżeńskimi wiadomościami. Ja w tym czasie miałam kogoś innego w głowie, on natomiast był po świeżo zakończonym dłuższym związku więc nie brałam pod uwagę spotkania (zwłaszcza że mieszka jakieś 150 km od mojej miejscowości). Generalnie nie ukrywał faktu, że mu się bardzo podobam na zdjęciach. Zaczął proponować spotkanie, kawe. Nie widział problemu w tym aby przyjechać do mojej miejscowości. Za każdym razem odmawiałam. Czasem mu w ogóle nie odpisywałam, czasem po dłuższym czasie – raczej tak obojętnie podchodziłam do takiej znajomości opierającej się na pisaniu ze sobą. Od ok 3 miesięcy kontakt między nami się nasilił, częstsze rozmowy. Ciągle proponował spotkanie, ja ciągle odmawiałam. Nie miałam jakoś ochoty na poznawanie się. Jednak umiał do mnie trafić. Rozmowy były dosyć ciekawe, na każdy temat, coraz więcej o sobie wiedzieliśmy, ale wiadomo jak to jest jak tylko ze sobą się pisze – ja nie jestem w stanie po samym pisaniu wkręcić się w znajomość :P
Przełom był w tą sobotę. Wybierałam się na urodziny koleżanki, która mieszka w tej miejscowości co on. Wiedział, że będę, dlatego również w ten dzień do mnie pisał. W końcu będąc na imprezie i po % napisałam mu, że jeśli ma ochotę to żeby dołączył do nas do klubu. Jednak napisał, że mu tak głupio, bo jednak to są czyjeś urodziny i że chciałby się tak normalnie ze mną spotkać. Ja nie miałam możliwości w niedziele zorganizować czasu, więc napisałam, że jeśli chce to żeby zajechał na chwile i wyjdę przed klub to chwilkę porozmawiamy. Przyjechał na jakieś 15 min. Wyszłam z koleżanką. Przywitaliśmy się, chwile porozmawialiśmy, jednak to głównie z koleżanką zaczął rozmawiać – ona zaczęła go zasypywać pytaniami. Ja tak trochę się stresowałam. Zaproponowałyśmy aby dołączył do nas, odmówił. Generalnie po tym spotkaniu, napisałam do niego raz w niedziele rano. Odpisał mi dopiero wieczorem (nigdy nie musiałam czekać na wiadomość od niego), ewidentnie widziałam, że odpisał z grzeczności, ale nie miał ochoty na dalszą konwersację. Więc odpuściłam. Generalnie przestał się odzywać. Oczywiście wiem w czym rzecz. Facet rozczarował się moim wyglądem na żywo. Zaskoczyłam się tym, że gość mnie ocenił po zaledwie 15 minutach „rozmowy” i mimo, że prowadziliśmy w ostatnim czasie ciekawe i intensywnie rozmowy na fb to mnie olał. Zaczęłam pytać znajomych czy może ja inaczej wyglądam niż na zdj fb, gdyż zawsze staram się wrzucać zdj absolutnie nie poprawiane, nie przerabiane, nawet filtry bardzo rzadko stosuję no i staram się jak już coś wrzucę aby zdj było normalne, bo zawsze śmieję się z tych osób, które mają tak przerysowane zdj odbiegające od rzeczywistości. On jest przystojny, ale też nie jest nie wiadomo co i uważam, że nawet jakbym się rozczarowała jego wyglądem to bym go nie skreśliła po 15 minutach nie rozmawiając z nim właśnie ze względu na ten fajny kontakt w ostatnim czasie. Gdybyśmy się spotkali na kawe, obiad czy coś i chociaż z 2h ze sobą rozmawiali wówczas mogłabym cokolwiek powiedzieć… Oczywiście gość mi jest obojętny, stwierdziłam, że skoro ktoś mnie ocenił po 10 minutach to nie ma czym się przejmować, jednak nie ukrywam, że poczułam się jak monstrum przez jego nagłą zmianę nastawienia o 180C w stosunku do mojej osoby. Oczywiście odpuściłam jak zobaczyłam, że odpisał mi po całym dniu w ogóle nie ciągnąc rozmowy. Jednak zastanawiam się, czy wy również całkowicie byście olały czy może podjęłybyście jakąkolwiek próbę kontaktu w celu definitywnego sprawdzenia, a może po prostu zagadałybyście wprost żartem.
Chyba nie wiesz, w czym rzecz.
Wychodzisz do faceta z koleżanką, która powinna zniknąć, gdy facet się pojawił. Zamiast tego ona wzięła ciężar konwersacji na siebie, gdy ty sobie stałaś obok zestresowana.
Zakładam iż pomyślał, że te rozmowy, to nie były z tobą, tylko pewnie z tą koleżanką.
On nie rozczarował się twoim wyglądem, tylko być może poczuł się oszukany.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 15:20   #3
kennedy
Zakorzenienie

Kto w ogole przylazi z kolezanka na spotkanie...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 15:55   #4
kalor
Gazela inteligencji

Coś mi się wydaje, że raczej rozczarował się twoim zachowaniem, wieczne odmowy, niechęć do spotkania, aż tu nagle z wielką łaską pozwolenie na 15 minut rozmowy. Przybył na miejsce, ty pijana, niezainteresowana rozmową, za to z koleżanką, która wzięła na siebie zabawianie faceta. Nie dziwię się, że wreszcie ma dosyć.
Stary 2018-02-21, 15:58   #5
mirabelka3690
Zakorzenienie

Ja na miejscu faceta uznałabym, że nie traktujesz tej znajomości "na serio" skoro na spotkanie przychodzisz na luzie z koleżanką i to ona ciągnie całą rozmowę. Zwłaszcza, że to było wasze PIERWSZE spotkanie. To w końcu on umówił się z Tobą czy koleżanką? No właśnie.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaje, że raczej rozczarował się twoim zachowaniem, wieczne odmowy, niechęć do spotkania, aż tu nagle z wielką łaską pozwolenie na 15 minut rozmowy. Przybył na miejsce, ty pijana, niezainteresowana rozmową, za to z koleżanką, która wzięła na siebie zabawianie faceta. Nie dziwię się, że wreszcie ma dosyć.
Przynajmniej ma już spokój i nie będzie musiał się dopraszać.
Stary 2018-02-21, 16:02   #6
ruda_beksa
Zakorzenienie

Po co wzięłaś koleżankę ze sobą? To zachowanie godne gimnazjalistki, nie kobiety pod trzydziestkę. Też bym olała kolesia który na pierwsze od lat, kilkunastominutowe spotkanie twarzą w twarz przywlókł znajomego. Pomyślałabym że jest niedojrzały. Wygląd jest tutaj chyba najmniejszym twoim problemem.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 17:23   #7
nowytynowaja
Raczkowanie

macie racje, zawaliłam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-02-21, 18:14   #8
MistrzyniDrugiegoPlanu
Rozeznanie

Jak wyżej. Nie chodziło o wygląd. Popatrz, ty się zniechęcasz, bo on ci odpisał po całym dniu. A on nie ma prawa się zniechęcić po iluś odmowach spotkania? Ja mu się nie dziwię. Zgodziłaś się tak jakby z łaski, żeby przy okazji do ciebie wpadł, bo ty dla niego czasu nie będziesz organizować, chociaż jesteś na miejscu. Facet postarał się, przyjechał w sumie na zawołanie.
A ty, jak już łaskawie znalazłaś dla niego chwilę czasu, to nawet z nim nie raczyłaś porozmawiać, tylko zrobiła to koleżanka. No słabo to wygląda.
Ja właściwie nie rozumiem, czemu on był taki wytrwały, bo ja już sobie daję spokój, jak widzę, że ktoś mi niechętnie odpisuje i odmawia drugiej propozycji spotkania.
Zresztą przez cały post piszesz, że w sumie ci nie zależy. Jeśli tak to moim zdaniem nie ma co się przejmować, bo może lepiej poznać kogoś, na kim ci będzie zależało.
MistrzyniDrugiegoPlanu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 18:23   #9
mesta93
Rozeznanie

Ludzie sami sobie tworzą problemy Skoro dobrze Ci się z nim rozmawiało to dlaczego nie chciałaś się z nim spotkać? Zachowałaś się jak wielka księżniczka - "znaj łaskę Pani" 15 minut i to z koleżanką do tego
mesta93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 18:24   #10
don_roberto
Raczkowanie

Zapewne chodzi o Twoje wydziwianie.
Masz 29 lat, pewnie intensywnie szukasz męża, a odmawiasz spotkań jak dziwaczka.

A nawet jeśli nie przypadłabyś mu pod kątem wyglądu, no to cóż, ma prawo. Zrobiłby to co tysiące dziewczyn na tinderze
don_roberto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 18:27   #11
ruda_beksa
Zakorzenienie

Jezu, czy w każdym wątku musi być samiec z bólem tyłka dlatego, że kobiety na Tinderze wybierają przystojniejszych?

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-21, 18:38   #12
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Jezu, czy w każdym wątku musi być samiec z bólem tyłka dlatego, że kobiety na Tinderze wybierają przystojniejszych?
tak jak gdyby sami nie celowali w te, które są dla nich najładniejsze (bo w końcu Tinder to w pierwszej kolejności wygląd)
Stary 2018-02-21, 18:38   #13
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Wątek o czymś innym, ale musi napisać o tych zuych babach z Tindera, bo się udusi
Stary 2018-02-21, 18:41   #14
don_roberto
Raczkowanie

Cytat:
Wątek o czymś innym, ale musi napisać o tych zuych babach z Tindera, bo się udusi
Wątek jest o tym samym, tylko patrząc od drugiej strony
Nawet w temacie jest "wygląd"
don_roberto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 18:43   #15
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
tak jak gdyby sami nie celowali w te, które są dla nich najładniejsze (bo w końcu Tinder to w pierwszej kolejności wygląd)
Cóż, Tinder ma to do siebie, że odpisze może 1 osoba na 10, miałam sporo par i gdybym miała każdemu odpisywać, to bym całe dnie na tym spędzała może jestem jedną z tych zuych

Nigdy nie brałam też do siebie, jak facet urywał bez słowa rozmowę, usuwał mnie z par czy nie odpisywał w ogóle, tak to jest, przecież nawet nie znam tych osób, czemu miałabym mieć pretensje, że ktoś ZUPEŁNIE OBCY nie odpisał?

Dziwią mnie te analizy i bóle tyłków.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez don_roberto Pokaż wiadomość
Wątek jest o tym samym, tylko patrząc od drugiej strony
Nawet w temacie jest "wygląd"
nie, nie jest, nie poznali się na portalu randkowym i wszyscy doszli do wniosku, że nie chodziło o wygląd

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-21, 18:44   #16
Asior77
Raczkowanie

Cytat:
Wy się nie znacie, baby teraz to są takie bezczelne, że przebierają w facetach. Kiedyś to były czasy...czekała jedna z drugą, aż ktoś je weźmie
Asior77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 19:10   #17
agatulina
Raczkowanie

Macie po 29 lat... dlaczego brałaś ze sobą koleżankę?
Nie dziwię mu się, e to go spłoszyło.

Nawet gdyby chodziło o wygląd to powinien mieć jednak więcej klasy i nie pokazywać tego tak dosadnie przestając się praktycznie odzywać.

Swego czasu, kiedy jeszcze randkowałam to faktycznie było tak, że jeśli ktoś nie przypadł mi do gustu wyglądem potrafiłam skończyć znajomość... Może to drastyczne no ale jest to dość ważny element.
agatulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 19:27   #18
White_Dove
Zakorzenienie

Po pierwsze Masz 29 lat i na spotkanie idziesz z kolezanka???

Po drugie:
Cytat:
nagłą zmianę nastawienia o 180C w stosunku do mojej osoby
Co u licha znaczy 180 C??Nie mieszaj w to Celsjusza. Chyba chodziło Ci o 180 st. Wróc do szkoły skoro dla Ciebie stopnie a stopnie Celsjusza to to samo. I tak plus że nie napisałas o 360 stopni.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 19:39   #19
januszpolak
Zakorzenienie

Czego innego oczekujesz jeśli olewasz gościa miesiącami, odmawiasz spotkania nie wiadomo dlaczego (?) a później z łaski wyjdziesz przed klub na parę minut. Na jego miejscu dawno bym Cię olała, dziwię się że miał tyle cierpliwości. Nie rozumiem dlaczego nie umówiłaś się z nim w Twoim mieście, skoro chciał przyjechać, normalnie na obiad czy na kawę, tylko jakieś kombinacje po alkoholu.
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-21, 20:07   #20
felixindahouz
Rozeznanie

Jako facet czytam ten wątek i moje serce aż rośnie gdy czytałem końcówkę tej historii i frustrację Autorki, którą karma w przepiękny sposób ukarała i sprowadziła do parteru Wiara w uczciwość przywrócona

Co do tematu:
Powiem szczerze, że podziwiam faceta. Od razu zaznaczę, że z mojego doświadczenia (własnego oraz obserwacji) nie widziałem NIGDY sytuacji, gdy ktoś coś próbuje do drugiej osoby, ta jest niechętna, oporna, a potem nagle się ze sobą schodzą i są super szczęśliwi. Może i takie związki się trafiają, lecz jest to absolutnie marginalna część. Krótko mówiąc: sytuacja była już od początku spalona na 95%.

Spotkanie
No tutaj to już istny cyrk na kółkach, faceta olewasz przez x czasu, wiecznie mu odmawiasz, w końcu korzystając z okazji, że jesteś w pobliżu robisz łaskę, żeby ewentualnie wyjść przed klub i pogadać chwilę i jeszcze bierzesz koleżankę

Ty mówisz coś, że on Cię ocenił po 15stu minutach. Posłuchaj, ja gdy widzę dziewczynę to po 3-5 sekundach wiem już w zasadzie wszystko, co powinienem wiedzieć, czyli odpowiedź na proste pytanie: czy mam zamiar ją poznawać dalej czy nie. A wiąże się to oczywiście z pierwszym wrażeniem, czytaj wyglądem. Być może na żywo wcale już nie robisz takiego wrażenia, może masz milion filtrów, może zdjęcie pod kątem, może sprzed 6 lat gdzie byłaś w super formie, a może to była tzw. "życiówka", czyli to jedno zdjęcie na milion, na którym wypadłaś olśniewająco, jednakże rzeczywistość zrobiła swoje. Lub też po prostu mu się nie spodobałaś i nie ma tu żadnej Twojej winy.

Chociaż biorąc pod uwagę przebieg zdarzeń i Twoje zachowanie to musiałabyś być chyba co najmniej 8/10+, aby nadrobić fatalne wrażenie, jakie zrobiłaś tym wyjściem od niechcenia przed klub i to jeszcze z koleżanką, co było absolutnie żałosne.

Nie wiem co Cię zaskoczyło, ocena Ciebie powinna była nastąpić już dawno temu, bo takie olewanie jakie mu urządziłaś jest totalnie nieakceptowalne. Bardzo dobrze się stało, facet zasługuje na normalną kobietę, która go doceni od samego początku i da mu szansę, a nie będzie odmawiać i zgrywać księżniczkę.
Stary 2018-02-21, 21:46   #21
nowytynowaja
Raczkowanie

ok dziękuję za odpowiedzi księżniczki nie zgrywałam, tylko wcześniej byłam w 7 letnim związku który zostawiłam dla kogoś kto bardzo szybko się mną znudził i stąd ta niechęć i ciągłe odmowy temu facetowi a także być może zatrzymałam się w czasie i być może zapomniałam jak powinno prawidłowo wyglądać spotkanie. Faktycznie jak tak przeczytałam swój post z dwa razy to racja, jestem żałosna. dzięki wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Stary 2018-02-21, 22:09   #22
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

podejrzewam ze nie tyle rozczarowal sie wygladem ale moze tym ze bylas po procentach plus ta kolezanka co ratowala sytuacje rozmowa
totalny niewypal ze wzielas ta kolezanke
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 22:27   #23
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się dziwię, że po tylu odomwach facet w ogóle nie stracił zainteresowania. Jak dla mnie to rozczarował się Twoim zachowaniem, raz, że byłaś pijana i z koleżanką jak wszyscy tutaj mówią, a dwa, pogadać z Tobą nie było o czym, mimo że tak fajnie gadało się na fb. Niby jest Ci smutno, bo taki fajny kontakt był w ostanim czasie, a on zerwał kontakt. No, ale po co poznajesz kogoś (no bo tak naprawdę znaliście się z widzenia) przez neta, tyle piszecie, nie jesteś zainteresowana, nie chcesz się spotkać? Czy to facet czy kolega. Po co?

I Twoje wrzuty, ze gdybyście poszli na kawę, na obiad, to miałby szansę Ciebie poznać i zobaczyć, że jesteś wartościową osobą. No, może by chciał, ale Ty z wielką łaską zgodziłaś się na te 15 minut po pijaku przed klubem i to jeszcze z koleżanką.

W sumie, skoro on Ciebie nie obchodzi, to nie zawrazcaj mu głowy, nie trać czasu Was obojga. Chyba że potrzebujesz jego adoracji, trochę mi tu tym śmierdzi.
Stary 2018-02-21, 22:49   #24
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
ok dziękuję za odpowiedzi księżniczki nie zgrywałam, tylko wcześniej byłam w 7 letnim związku który zostawiłam dla kogoś kto bardzo szybko się mną znudził i stąd ta niechęć i ciągłe odmowy temu facetowi a także być może zatrzymałam się w czasie i być może zapomniałam jak powinno prawidłowo wyglądać spotkanie. Faktycznie jak tak przeczytałam swój post z dwa razy to racja, jestem żałosna. dzięki wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Abstrahując od całej kwestii tamtego spotkania. Jeśli Ci zależy, napisz do niego, że spotkanie wyszło trochę niefortunnie, byłaś zmęczona, i proponujesz kawę. Odpisze, to fajnie, nie, to temat jest już zamknięty. Przynajmniej będziesz miała jasną sytuację.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-21, 23:03   #25
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Abstrahując od całej kwestii tamtego spotkania. Jeśli Ci zależy, napisz do niego, że spotkanie wyszło trochę niefortunnie, byłaś zmęczona, i proponujesz kawę. Odpisze, to fajnie, nie, to temat jest już zamknięty. Przynajmniej będziesz miała jasną sytuację.
Jestem za.

I bez koleżanki.

I odzywaj się tym razem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-22, 06:59   #26
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Też bym napisała jeśli dalej będzie Cię olewał to będziesz miała nauczkę na przyszłość Nie traktuj tego jako porażki, tylko wyciągnij wnioski i tyle.
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-22, 07:36   #27
clintjones
BAN stały

Gdybym był na miejscu tego faceta, a autorka by mnie zaprosiła na kawę, to zgodziłbym się. Zgodziłbym się i zabrał kumpla

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

A tak poza tym, to szansa na coś fajnego z tym gościem już minęła.
Jeśli autorka coś chciała to już tak bardzo go swoim zachowaniem poniżyła, że to już nie ma prawa się udać. Koleś został totalnie ośmieszony i odarty ze złudzeń.

A jeśli ona go zaprosi na kawę, a ten się zgodzi to dla autorki jeszcze gorzej, bo okaże się, że to jakiś totalny desperat bez krztyny godności.
clintjones jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-22, 09:14   #28
201805170918
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MistrzyniDrugiegoPlanu Pokaż wiadomość
Jak wyżej. Nie chodziło o wygląd. Popatrz, ty się zniechęcasz, bo on ci odpisał po całym dniu. A on nie ma prawa się zniechęcić po iluś odmowach spotkania? Ja mu się nie dziwię. Zgodziłaś się tak jakby z łaski, żeby przy okazji do ciebie wpadł, bo ty dla niego czasu nie będziesz organizować, chociaż jesteś na miejscu. Facet postarał się, przyjechał w sumie na zawołanie.
A ty, jak już łaskawie znalazłaś dla niego chwilę czasu, to nawet z nim nie raczyłaś porozmawiać, tylko zrobiła to koleżanka. No słabo to wygląda.
Ja właściwie nie rozumiem, czemu on był taki wytrwały, bo ja już sobie daję spokój, jak widzę, że ktoś mi niechętnie odpisuje i odmawia drugiej propozycji spotkania.
Zresztą przez cały post piszesz, że w sumie ci nie zależy. Jeśli tak to moim zdaniem nie ma co się przejmować, bo może lepiej poznać kogoś, na kim ci będzie zależało.
Moim zdaniem zaczęło jej zależeć, jak zobaczyła jak świetnie się dogaduje z jej koleżanką Autorko, ludzie to nie zabawki.
201805170918 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-22, 16:23   #29
skazana_na_bluesa
.

a ja się wyłamię i powiem, że nie dziwi mnie wzięcie koleżanki. tyle się mówi o psycholach, a oni nie znają się na żywo. świrów nie brakuje. szkoda tylko, że autorka nie pociągnęła rozmowy i cały ciężar prowadzenia rozmowy spadł na koleżankę.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-22, 16:50   #30
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Wczoraj widziałam takie spotkanie. Facet z różą i dwie dziewczyny, jednej dał tego kwiatka.
Tylko, że mieli z 16 lat, a nie 30.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości