|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Cera trądzikowa, z grudkami i bliznami, świecącą sie, naczynka
Zauwazylam ostatnio na mojej twarzy popękane naczyńka. A dokładnie znajdują sie one u nasady nosa i przy skrzydełkach i wokoło nosa i kilka na policzkach. I naprawde sie przeraziłam.. Mam cere tradzikowa, z grudkami i bliznami, świecącą sie i nie wiem co robic. Od czego nagle mogly mi powstac te popękane naczynka? czyzby cera zmieniła mi sie w naczynkowa? Mozliwe to wogole?? I mozna jakos pogodzic pielegnacje cery tradzikowej z cera naczynkowa? Zeby zaspokoic wszystkie potrzeby skory??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie na poczatku "pajączki" bardzo delikatne były na nosku. Później dzięki wizycie u kosmetyczki na oczyszczaniu nabawiłam się nowych na policzkach. Od tego czasu mam juz dośc sporą siateczkę na policzkach i mimo bardzo starannej pielęgnacj dostrzegam w niektórych miejscach zaróżowioną siateczkę nowych naczynek ![]() Proponuję też zażywać witaminkę C i ogólnie produkty bogate w tą witamine. Pamiętaj, że przy takiej cerze opalanie nie jest wskazane. Podobnie jak gorące kąpiele, parówki itp. rzeczy. Są kosmetyki, które cera naczynkowa dosyć dobrze toleruje. U mnie acne- derm czy też effaclark K nie szkodzi. Oba są polecane dla cery trądzikowej - likwidują grudki, blizny i zaskórniki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem przerazona..
Tak jak napisała Milka przyczyną moga byś silne ksometyki antytrądzikowe, jakies powiazania genetyczne. Moze zrobiłas zaostry peeling, masezke? Na taką cere trzeba naprawde uważac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny
![]() czyli raczej nie uzywac kosmetykow z alkoholem?? a filtry z alkoholem? jak myslicie jakie bedą najlepsze dla takiej cery tradzikowej, swiecacej sie, z przebarwieniami i naczynkami? i troszke przesuszonej na policzkach ( ale przesuszona jest rano bo w ciagu dia swieci sie jak zarowka ;( :P). Myslalam o Biodermie fluide ale dodali alkoholu ![]() O Avene ale za tlusta pewnie do mojej cery ;( o LPR - ale tez ma alkohol i o Vichy ale tez ma alkohol ![]() Czy bardzo bedzie zel jak przy takiej cerze bede uzwala filtrow z alkoholem?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Polecam nome forum: Biochemia - tam znajdziesz mnóstwo informacji na temat kremów z filtrem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Przejrzyj opinie na Biochemii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja mam chyba jednak wrazliwą skore.. Wlasnie przed chwila umyłam buzke i teraz strasznie mnie piecze i najgorsze jest to ze nie wiem po czym. Zawsze uzywam tych samych kosmetykow i wszystko bylo w porzadku, a teraz nagle takie cos i naczynka.. i jeszcze do tego wysyp pryszczy, zwariowac mozna.. Moze bedziecie wiedziec co moze podrazniac mi tak skore?? Podaje spis kosmetykow jakich uzywam :
do mycia twarzy - Cetaphil - emulsja do cery wrazliwej ale zawiera alkohol, koncze juz 2 czy 3 opakowanie Tonik Pichtowy krem nawilzajaco matujacy - Soraya podklad antybakteryjny Soraya korektor i skrobia I czasem jeszcze maseczke z mineralow morza martwego i z glinki kaolinowej. peelingow nie uzywam. chyba nic takiego "inwazyjnego" tu nie ma? pozdrawiam ![]() aha i jeszcze preparat antyradzikowy - Aknemycin Plus punktowo i kilka razy w tyg (ostatnio jednak prawie wogole)- Akneroxid L na cala buzke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Cetaphil ma nie tylko alkohol, sls rowniez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.