![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prośba o opinię i poradę.
Witajnie ponownie
![]() Jakiś czas temu założyłam tutaj wątek o mężczyźnie związanym z miejscem mojej pracy, który mieszka dość daleko ode mnie. Znajomość rozwijała się od tego czasu telefonicznie, rozmowy potrafiły trwać po 3h dziennie, telefon, kamerka, ogólnie elegancko. Dobry kontakt, podobne poczucie humoru, dogadywaliśmy się, chociaż nieukrywam, że co do pewnych (ważnych) spraw mamy nieco inne podejście. Mieliśmy się spotkać. Podczas jednego z moich wyjazdów. Planowo 3 dni. Jednak otrzymałam inną dyspozycję i te 3 dni zostały skrócone. Poinformowałam go o tym. Zamiast cieszyć się, że w ogóle jakiś czas spędzimy razem zarzucił mi, że zrobiłam to celowo, że pewnie czegoś się wystraszyłam, że jestem nieszczera itd. Wzięłam to na chłodno, napisałam, że taką dostałam dyspozycję, nie przeskoczę tego i żeby nie szalał, zakończyłam to uśmiechem. Serio nie chciało mi się kłócić. Bo po co? I tak, jak kontakt był intensywny tak po mojej ostatniej wiadomości cisza. Drugi dzień. Zastanawiam się, czy nie zmienić totalnie planu wyjazdu na inny rejon w Polsce (mam taką możliwość) i w razie gdyby on się odezwał po prostu oznajmić, że mógł mieć cokolwiek a tak to nie będzie miał nic. Jakbyście to rozegrały na moim miejscu i jak odebrałybyście zachowanie owego faceta? Wiadomo, trochę mi szkoda, że tak to wyszło bo zapowiadała się fajna relacja, jednak co jak co, ale nie mam zamiaru dać sobie wejść na głowę... Edytowane przez malinowybudyn00 Czas edycji: 2017-11-08 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Prośba o opinię i poradę.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Poluźnić relację. Fakt że napisałaś o tym na Wizażu już świadczy dla mnie o tym, że zapaliła Ci się czerwona lampka. Facet robi Tobie zarzuty, do których nie jest uprawniony. Nie jest ani Twoim mężem, narzeczonym, ba, nawet chłopakiem jeszcze nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Również mu odpowiedziałam, że jako singielka nie jestem wobec nikogo zobowiązana i mam tak naprawdę prawo robić to, co chcę. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mają rację. Zaczyna Tobą rządzić i mieć pretensje o to na co nie masz wpływu. Z takimi ludźmi ciężko się żyje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Nie zmieniałabym miejsca wyjazdu, bo niby czemu? Ale nie spotkałabym się z nim tam (chyba że musisz służbowo?).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;78636166]Nie zmieniałabym miejsca wyjazdu, bo niby czemu? Ale nie spotkałabym się z nim tam (chyba że musisz służbowo?).[/QUOTE]
Nie muszę na szczęście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;78637381]Jak Ci bardziej pasuje, to jasne
![]() I tak zrobię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie. Chlopak nie jest z Toba w zwiazkj, a juz teraz chce Toba rzadzic, a co bedzie potem? Jego obrazanie sie i milczenie, bo jednak nie mozesz przyjechac na dluzej sa zenujace. No i czepianie sie ulubionego aktora... Na Twoim miejscu juz bym sie do niego nie odzywala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chłopak się zbulwersował, bo poszło coś nie po jego myśli i niezgodnie z planem. Też nie lubię jak ktoś zmienia plany, ale takie jest życie, że czasem wypadnie coś, co wymaga elastyczności i nie ma się co fochac i bulwersować. A znasz go osobiście, czy tylko przez Internet? Może miał jakieś określone plany, np. domek w lesie i tortury? ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jakie on miał plany, ale chyba inne niż ja. A zmiana planu na krótszy termin była niezależna ode mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
a facetowi grzecznie powiedzieć, że uznałaś, że się rozmyślił, że szkoda, że nie dopiął sprawy, czyli uprzejmie ale dyskretnie zwalić wine na niego i jego humory. subtelnie, dyplomatycznie. fochy są dla dzieci. ![]() a nie tak z grubej rury, och rzuciłam ci ochłap a ty go nie wziąłeś. mania wielkosci wychodzi w tym tekście tragiczna. 2. olałabym kolesia który sobie ustawia na tapecie telefonu czy kompa znaną aktorkę. (no chyba że to jakaś fajna charakterystyczna rola i o kreację chodzi. ja mam pirata z karaibów i nawet nie myślę, że to depp, który zresztą mocno by stracił w moich oczach po przygodach z amber, gdyby w ogóle miał coś znaczyć ![]() skoro jest na nią taki napalony że musi bez przerwy mieć ją w tle smyrania fonu czy siedzenia na kompie to niech sobie do niej dzwoni i z nią randkuje. jak dla mnie aktoreczki i aktorasie to są dobrzy dla ludzi ktorzy są sami i zamiast skupiać się na realnych relacjach z realnymi osobami roją sobie jakieś substytuty. nie chciałabym być z facetem który jest ze mną dlatego że megan fox czy inna selena ma już męza i poza tym na jakiegoś kazia z polski to by nie spojrzała. ![]() więc jak się ma takie priorytety to na zdrowie, i niech się nimi zajmuje. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-11-08 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do aktora - nie jest to zdjęcie wymuskanego aktorzyny tylko coś w rodzaju pirata, o którym piszesz Ty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
rozumiem przecież że focha machnął on i oskarżeniami sypnął.
na tym etapie albo gościa skreślasz albo dajesz szansę. jeśli dajesz szansę, a po coś założyłaś wątek ![]() dziwne są takie komunikaty pomiędzy dorosłymi ludźmi, nie jak kobiety do adoratora ale mamusi do synka albo co najmniej jakbyś faktycznie była rozrywaną przez fanow boginią. ![]() a jako aspirująca do związku singielka, randkująca z jakimś tam facetem, tapety z idolami filmowymi mogłabyś sobie darować. ![]() zależy jak to wyjaśniłaś. Ty byś chciała żeby wyświetlił przy Tobie telefon a na tapecie półnaga blondyna z jędrnymi piersiami, albo w ogóle aktoreczka filmów dla dorosłych? no nie sądzę. każdy ma ekhm jakieś swoje inspiracje, inspiracja z gatunku wymuskany edward ze zmierzchu to nie jest sygnal lubię go tylko sygnał lecę na niego. Nie możesz go lubić bo go nie znasz, więc jedyne za co możesz tego gościa oceniać to wygląd. ![]() uprzedzając guanoburzę, jak to obrazki nic nie znaczą. fakty są takie, że 1. nikt kto ma popęd, albo tylko jest estetą, nie przestaje zauważać atrakcyjności innych ludzi. czy to aktorki czy koleżanki. 2. aktorów lubi się za wygląd, bo za charakter i osobowość nie można, skoro zna się nie ich a wyobrażenie. A nikt nie lubi być zamiast. Wiele kobiet ma kompleksy bo facet namiętnie przegląda obce babki w necie i nie każda się zachwyca takim hobby. Facet też może mieć. więc ja jestem w stanie zrozumieć, że chłopak nie chce spotykać się z dziewczyną, ktora w realu umawia się Marcinem a wzdycha do Zaka Efrona czemu wyraz daje plakacikami. Akurat teraz plakaciki na ścianie może modne nie są, ale tapety pelnią mniej więcej taką samą funkcję. ![]() Tak jak facet nie musi ci mówic, że rano się masturbował wyobrażając cos sobie, tak ty możesz być bardziej dyskretna ze swoimi tapetkami w telefonie. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-11-08 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Jeżeli bardziej pasuje Ci wyjazd w inne miejsce, to zmień. Ale nie baw się w żadne "karanie" go i nie próbuj mu dopiec, że mógł coś a nie ma. Nie ma sensu pielęgnować w sobie takich zachowań, w relacji z innymi osobami nie chodzi przecież o dominację, a ten tekst niestety odbieram, jakbyś tego nie wiedziała. To chyba dobry moment, żebyś popracowała nad wyeliminowaniem bezsensownych przepychanek z ludźmi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tym facetem widziałam się tylko 1 raz. Nie była to randka, miałam mu coś po prostu przekazać i chwilę jeszcze porozmawialiśmy. Gdy sprawdzałam godzinę na telefonie to wtedy zobaczył tę tapetę. Później były już tylko smsy i rozmowy telefoniczne ponieważ dzieli nas duża odległość. W związku z tym, że jako singielka podawałam mu coś, nie umówiłam się na randkę, uważam, że nie mam wobec nikogo żadnych zobowiązań i mogę mieć co mi się podoba na tej tapecie ![]() A swoją drogą tak się składa, że o tym konkretnym aktorze akurat mogę powiedzieć "lubię go" bo udało mi się go poznać osobiście ![]() Ale to już jest nieistotne. Chodzi o sam fakt zachowania tego mężczyzny. Gdybyśmy już randkowali to potrafiłabym zrozumieć jego żale i pretensje. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Wracam do tego wątku bo nie chce zaczynać nowego a temat dotyczy tego wątku. Piszę bo czuję potrzebe wygadania się.
Utrzymaliśmy intsensywny kontakt telefoniczny, skype, sms. Wyjaśniając sobie wszystko. Przeciwieństwa nadal były widoczne, ale nie miało to dla mnie znaczenia bo dogadywaliśmy się świetnie. Przyjechał do mnie w weekend. Chciał sam z siebie. I wiecie co? Było świetnie. Było blisko, intymnie. Dawno nie byłam z nikim tak blisko, chociaż z początku miałam opory to jednak uległam. Nie poszliśmy na całość, ale były inne miłe rzeczy. Nie nastawiałam się na nic, na przemian mnie wkurzał i było miło, coś mnie przyciągnęło. Nie spodziewałam się tego, ale gdy tylko odjechał to strasznie zatęskniłam. Rozmawialiśmy później o tym i sam przyznał, że nie nastawiał się na związek, chciał się spotkać, chce utrzymywać kontakt, ale nie chce jeżdzić przez pół Polski.Ja może też nie byłam do końca fair, bo przez nie nastawianie się i luźne (jak mi się wydawało) podejście nie zagospodarowałam dla niego ostatniego dnia tylko czasu ile powinnam tylko miałam swoje plany, co go zabolało i powiedział mi o tym i się zdenerwował, stwierdził, że gdyby był nastawiony na coś wiecej to po tym co zrobiłam totalnie by ze mnie zrezygnował. Mówił, że zmienił nastawienie do kobiet po swoim ostatnim związku, wiem co go spotkało i muszę przyznać szczerze, że oboje dostaliśmy porządnie po tyłku tylko każdy znas oberwał inaczej. Przez to, co go spotkało to nie wie czy w ogóle kiedykolwiek będzie chciał kogoś mieć, boi się, tak jak i ja. Tylko, że we mnie coś pękło. Nie wiem czy to tylko kwestia tego, że się zbliżyliśmy, że było miło i za parę dni mi minie, ale poczułam silne pragnienie tego, aby kogoś mieć. Po prostu brakuje mi kogoś, kto będzie dla mnie, tak szczerze. Wyjaśniliśmy sobie wszystko, czuję, że szczerze, kontakt chcemy utrzymywać. Fakt, z czasem sama podczas rozmów uświadomiłam sobie, że odległość może być problemem (chociaż na początku myślałam inaczej), ale na zdrowy rozum - żadne z nas nie będzie rezygnować ze swojego życia, pracy, rodziny, którą każde z nas ma na miejscu. Po co to piszę? Bo jest mi po prostu dzisiaj tak strasznie smutno i czuję pustkę. Każde przytulenie, każdy pocałunek przywołał we mnie dawno uśpione uczucia. Mam 30 lat, jestem po przejściach, odseparowałam się od toksycznych znajomych, ci, którzy zostali to garstka, która ma już własne rodziny. Moje życie to dom, praca, treningi po pracy. I tak czasami sobie myślę, gdzie w tym wszystkim jest szansa na poznanie kogoś? I o co tak naprawdę chodzi, o niego czy o poczucie pustki i braku miłości? Jest mi po prostu strasznie smutno. Nie wiem, czy cieszyć się, że zyskałam "przyjaciela", z którym mogę zawsze porozmawiać i który zawsze jest na łączach, czy też żałować, że tak to się potoczyło i w ogóle ciągnęłam tę znajomość. Edytowane przez malinowybudyn00 Czas edycji: 2017-11-27 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
wiesz co chyba zle zrobilas, zeby byl prawdziwy zwiazek jedno musi sie przeprowadzic, zwiazek na odleglosc jest cholernie trudny (mowie z praktyki - ja mialam szczescie i trafilam na bardzo stabilnego faceta ktory czekal)
plus dwie zbite osoby ktore to rozpamietuja (co przeszlam, zranienie, pamieta, nie ufam...) to recepta na toksyk...
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozejrzyj sie wokol, nie ma sily ze nie ma blizej kogos kto bedzie chcial wiecej. I bedzie zainteresowany, i bedzie chcial byc z Toba, i zaryzykuje. I jak znam zycie to ten pan jeszcze nie raz Ci zmaci w glowie jak go nie odstawisz... az spotka taka dla ktorej zaryzykuje i przestanie sie bac... i wtedy coz... powiedzial Ci ze to tylko przyjazn bo on sie boi, nie ufa i itd. wiem ze to przykre ale niestety prawdziwe. Takie rzeczy ludzie sobie mowia jak nie sa pewni, czyli zostawiaja sobie furtke albo jak to bylo Alternatywy 4... Pozbieraj sie, wyjdz do knajpy, do kina, cokolwiek. Ten gosc to nie pepek swiata. Jest mnostwo fajnych facetow. Uwierz mi.
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na początku traktowałam tę znajomość luźno, miałam w sobie luz, fajnie było mieć kogoś z kim można tyle przegadać i tak się dogadywać, nie robiłam sobie nadziei. Może jedynie na początku jak myślałam o tej odległości to nie był to dla mnie problem (bo wiedziałam, że do ex też tak dalego jeździł). Później przemyślałam i zrozumiałam, że to jednak problem. To spotkanie dopiero namąciło mi w głowie. I juz nie wiem czy to chodzi o niego czy o samą potrzebę bliskości. Dlaczego tutaj piszę? Bo chciałam po prostu wyrzucić swoje żale i się wygadać, zupełnie anonimowo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci tak, jak spotkasz tego wlasciwego to nic nie bedzie miec znaczenia. Siostrzenica mojego faceta miala tak: poznala goscia z tego samego miasta i miala obiekcje bo wydawalo jej sie ze gosc chce tylko jedno, rozmawialysmy i powiedzialam jej to co teraz Tobie, ta znajomosc sie zakonczyla. Bylo jej przykro bo mowila ze sie zaangazowala (ale miala wybitne opory przed wiecej). Poznala innego, krotko potem, ktory pracowal za granica i przylecial do Polski zeby sie z nia zobaczyc, pierwsza randka i zostala u niego na noc, w sumie caly weekend, potem myslala co robic, wiec ja zapytalam co ja trzyma w Polsce, no nic, nawet pracy nie lubila, to bylo ponad dwa lata temu, niedawno sie pobrali, na razie sa zagranica ale za rok wracaja. Moja rada na teraz - zafunduj sobie cos co Ci poprawia humor, ubierz sie ladnie, zrob wlosy i idz gdzies, np na pyszne ciastko do kawiarni, a co! Zyje sie raz. (a zwiazek na odleglosc jest trudny nawet jak ma sie fajnego i kochajacego faceta, nie wyobrazam sobie czegos takiego z facetem co sie boi, nie ufa, jakby co to jestes moja przyjaciolka ale wiesz...)
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Piekna historia siostrzenicy a co do jej faceta to wykazal sie od samego poczatku,nie bal sie odleglosci i przylecial,pokrzepiajaca jest swiadomosc,ze tacy mezczyzni istnieja Czas jeste lekiem na wszystko,a ja musze mniej emocjonalnie podchodzic. Wiem o tym chociaz latwe to nie jest 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i jeszcze jedno - jestem od Ciebie ponad 10 lat starsza, wiec glowka do gory. Takie rzeczy czesto przychodza gdy sie nie spodziewasz.
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz racje,jesli to jest TO to kdleglosc nie ma znaczenia. Juz probowalam sympatii i trafialam na nieciekawych facetow,stad zniechecenie. Ale moze jednak warto znowu sprobowac? Dzisiaj na przyklad moj "przyjaciel" caly dzien jest ze mna na laczach,czyli dzien jak codzien. Jednak mam wrazenie,moze tylko zludne,ze mnie dystansuje bym sie nie wkrecala.Mimo tego kontaky caly czas. Moze dobrze,ze odrazu powiedzial mi to co powiedzial bo pewnie tylko bym sie nakrecala. Tylko po co chce tego kontaktu?Tego nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba brak Ci poprostu meskiego towarzystwa. Wez sie w garsc, sprawdz ktora kolezanka jest wolna, i idzcie na miasto. Siedzac w domu i gaworzac przez neta z 'przyjacielem' nie zmienisz nic. Z portalami randkowymi to z tego co widzialam musisz statystyke odbebnic, siostrzenica kilka miesiecy szukala, z niektorymi sie spotkala... raz ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.