taka sytuacja - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-11-28, 12:17   #1
201802121129
Konto usunięte

taka sytuacja

Co byście pomyślały o takiej sytuacji: jest narzeczeństwo (26 i 28 lat), mieszkają razem od niedawna w dalekim mieście. Przed przeprowadzką partner mieszkał długo z rodziną - rodzicami i siostrą w wieku gimnazjalnym. Jest blisko związany z siostrą, miał też obowiązki w domu typu robienie jej kanapek, zajmował się nią jak była dzieckiem. Jego matka była przyzwyczajona że jest w domu i pomaga, że można na niego różne obowiązki "zwalić" np. wożenie siostry tam i tam. Trochę narzekała po przeprowadzce, że nie ma kto tego robić. Drugi brat mieszka osobno z swoją dziewczyną i dzieckiem. W każdym razie, narzeczeństwo zaplanowało sobie pierwszy wyjazd w góry, na 5 dni bo praca. I jego matka dzwoni z pretensjami, że NIE POMYŚLAŁ o siostrze, która bardzo chciała pojechać na narty. Że jest złym bratem, bo nie zabiera siostry. Że ma juz kurtkę i tak dalej, że rodzice zapłacą.
Powiem tyle: szczęka mi opadła. Lubię swoją teściową, ale jest to kompletnie nie na miejscu. Narzeczony powiedział, że pojedziemy kiedyś na wakacje całą rodziną, tzn. oni i ja z mamą. Natomiast nie bardzo sobie wyobrażam zabierać 15-latkę na 5dniowy wyjazd z parą, która chce się sobą nacieszyć. Powiedziałam, że czemu nie wyślą ją na białą szkołę albo z nią pojadą? Innego wyjścia nie widzę.

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2018-02-12 o 13:01
201802121129 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 12:52   #2
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: taka sytuacja

Cytat:
Napisane przez heather18 Pokaż wiadomość
Co byście pomyślały o takiej sytuacji: jest narzeczeństwo (26 i 28 lat), mieszkają razem od niedawna w dalekim mieście. Przed przeprowadzką partner mieszkał długo z rodziną - rodzicami i siostrą w wieku gimnazjalnym. Jest blisko związany z siostrą, miał też obowiązki w domu typu robienie jej kanapek, zajmował się nią jak była dzieckiem. Jego matka była przyzwyczajona że jest w domu i pomaga, że można na niego różne obowiązki "zwalić" np. wożenie siostry tam i tam. Trochę narzekała po przeprowadzce, że nie ma kto tego robić. Drugi brat mieszka osobno z swoją dziewczyną i dzieckiem. W każdym razie, narzeczeństwo zaplanowało sobie pierwszy wyjazd w góry, na 5 dni bo praca. I jego matka dzwoni z pretensjami, że NIE POMYŚLAŁ o siostrze, która bardzo chciała pojechać na narty. Że jest złym bratem, bo nie zabiera siostry. Że ma juz kurtkę i tak dalej, że rodzice zapłacą.
Powiem tyle: szczęka mi opadła. Lubię swoją teściową, ale jest to kompletnie nie na miejscu. Narzeczony powiedział, że pojedziemy kiedyś na wakacje całą rodziną, tzn. oni i ja z mamą. Natomiast nie bardzo sobie wyobrażam zabierać 15-latkę na 5dniowy wyjazd z parą, która chce się sobą nacieszyć. Powiedziałam, że czemu nie wyślą ją na białą szkołę albo z nią pojadą? Innego wyjścia nie widzę.
Narzeczony powinien matce uswiadomic ze wyjezdza we dwoje z narzeczona.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 12:55   #3
la'Mbria
Zakorzenienie

Matka ma focha, bo "niania" dorósł i się wyprowadził. Ba! Matka ma focha bo "niania" nie da jej 5 dni wolnego zabierajac NASTOLATKĘ w góry!

Nie znam ani jednej 15-nastolatki, ktora majac do wyboru tydzień ferii w domu (czytaj luzu od szkoly i mozliwosci spotykania sie z towarzystwem w swoim wieku) wybrałaby wyjazd ze "starym" bratem i jego panną.
Sorry to nie nastolatka płacze za braciszkiem, to matka Twojego narzeczonego odstawia cyrk.
Chlop jasno i wyraźnie powinien wyjasnic mamusi, ze ma nową rodzinę z tobą, jesteście dorośli i chcecie spędzić czas sami.
Mama niech nastolatce zorganizuje wyjazd z ludźmi w jej wieku.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 12:55   #4
SteveS
Zakorzenienie

A co narzeczony na tę sytuację?
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 12:57   #5
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Hmm, no narzeczony powinien uświadomić mamusi, że w góry z narzeczoną nie jedzie się tylko na narty i grzańca
I co mielibyście z nią zrobić jakby wam się zebrało na amory? Wystawić przed drzwi czy zamknąć w łazience?

A już abstrahując - zwyczajnie bałabym się brać odpowiedzialność za nastolatkę. Nie chciałabym z nią spać w jednym pokoju, więc musiałaby mieć osobny. I nie chciałabym z nią spędzać każdej minuty, więc co, siedziałaby sama w pokoju? A jakby gdzieś poszła? A jakby się zgubiła? A jakby ktoś ją porwał? A jakby coś jej się stało?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 13:54   #6
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Nic bym nie pomyślała o tej sytuacji. Gdyby to był mój facet, to radzenie sobie z jego rodziną jest jego sprawą. Ja bym tylko oznajmiła, że nigdzie nie jadę w nieakceptowalnym dla mnie składzie.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 14:07   #7
Pigeons
Zadomowienie

Ja tam uważam, że wyjazd pary z nastolatką to nic złego jeżeli wszystkie zainteresowane strony się na to zgadzają i są zadowolone. Ale tutaj przyszła teściowa zwyczajnie podrzuca Ci "kukułcze jajo".

Na szczęście Twój facet nie najgorzej wybrnął z całej sytuacji więc w sumie żadnego problemu tu nie widzę
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 14:31   #8
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cóż, wszystko zależy od tego, jak to rozwiąże Twój facet.

Jeśli ulegnie mamusi, to masz problem, ale z nim.

Jeśli podtrzyma wersję, że wspólne wakacje - ok, ale ustalone wcześniej, to nie ma problemu.

Ale najwidoczniej musicie uważać na jego matkę, bo bezczelnie próbuje Wam wcisnąć siostrę i stosuje dziwne zagrywki, by to osiągnąć.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 14:55   #9
201802121129
Konto usunięte

Sytuacja jest wyjaśniona - siostra nie jedzie i koniec kropka. Nie ma takiej opcji Oczywiście JA nie wchodzę w dialog z teściową, ale obmówiłam to z narzeczonym. Po prostu nie rozumiem jej stanowiska, gdyż jest dla mnie nie do pomyślenia. Rozumiem, że traktuje syna bardziej jak brata -"nianię" niż dorosłego faceta. Z pewnych powodów był bardzo od rodziny zależny w ostatnich latach, później pojawiłam się ja i go "zabrałam" Ogólnie mam dobre stosunki z teściami, nie są toksyczni ani zaborczy, ale widzę, że wciąż go postrzegają jak dużego nastolatka.

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2018-02-12 o 13:02
201802121129 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości